Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Και πριν και τώρα και πάντα… «My Pride»

Ο Παναθηναϊκός έκανε το break στη Βαρκελώνη και ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τα αστέρια που είναι… βαριά και γιατί αποκτά μεγαλύτερη σημασία το διπλό.

Και πριν και τώρα και πάντα… «My Pride»
Ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε να είναι και: «Ο πράσινος εφιάλτης επιστρέφει». Ο Παναθηναϊκός, όπως και το 2011, έκανε το break που έψαχνε στη Βαρκελώνη και πλέον αποκτά προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 του Λονδίνου. Ο εξάστερος είχε οργάνωση, πλάνο και πάνω από όλα μεγάλη καρδιά. Δεν ξέρω αν αυτό το διπλό αποτελεί οιωνό για να ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα, αλλά σίγουρα αποδεικνύει ότι η βαριά φανέλα του μετράει.

Σαφώς και η σειρά δεν τελείωσε εδώ και ουδείς πανηγυρίζει. Όπως είπε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά τη λήξη, άπαντες πρέπει να διαχειριστούν σωστά τη νίκη, κυρίως σε ό,τι αφορά τον ψυχολογικό τομέα. Η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της και να προσπαθήσει να επαναλάβει την επόμενη εβδομάδα αυτό που έκανε απόψε, αλλά εις διπλούν. Η σειρά δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στη Βαρκελώνη. Η… δουλειά πρέπει να τελειώσει στην Αθήνα.

Η νίκη έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την προσπάθεια πρόκρισης, αλλά γιατί ήρθε από μια ομάδα, που με εξαίρεση 2-3 παίκτες, οι άλλοι δεν έχουν τέτοιες παραστάσεις στην καριέρα τους. Γι’ αυτόν τον βασικό λόγο είναι μεγαλύτερη από αυτή του 2011, αφού εκείνη η ομάδα είχε στον πάγκο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ήταν γαλουχημένη σε τέτοια παιχνίδια και τρόπαια.

Ο άλλος λόγος, εξίσου βασικός, έχει να κάνει με τα όσα προηγήθηκαν το τελευταίο 48ωρο και μετά το πρώτο παιχνίδι. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν αποπροσανατολίστηκε και μπήκε με συγκεκριμένο πλάνο στο παρκέ, πιστώνεται σε μεγάλο, αν όχι στο μεγαλύτερο βαθμό, στον Αργύρη Πεδουλάκη και στους συνεργάτες του. Κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα συσπειρωμένη, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, και στο τέλος του αγώνα, είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι.

Μετά και από αυτή τη νίκη, αλλά και την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, δεν νομίζω πλέον ότι υπάρχουν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που να αμφισβητούν για το αν είναι καλός προπονητής ο Πεδουλάκης ή αν ήταν ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Ανεξάρτητα από το αν ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει την υπέρβαση για να βρεθεί στο Λονδίνο, θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος που αμφισβητήθηκε και στην αρχή, αλλά και στη διάρκεια της σεζόν, έχει τεράστια συμβολή στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Η μετάβαση σε μια άλλη εποχή το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί να μην έγινε τόσο ομαλά, αλλά η πορεία μέχρι τώρα δείχνει ότι οι φίλαθλοι της ομάδας, μπορούν και με το παραπάνω να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το μότο «My Pride». Και πριν και τώρα και πάντα…πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: