Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπάρτσα – Ρεάλ και κανέναν άλλον!

Ένας είναι ο τελικός και ένας πρέπει να είναι. Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες. "Ντου στα Αποδυτήρια" λίγες ώρες πριν από την κλήρωση για τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ!
Πρόπερσι κοντραρίστηκαν στα ημιτελικά και πέρασε η Μπαρτσελόνα. Πέρυσι φτάσανε και οι δυο στους "4", παίξανε με διαφορετικούς αντιπάλους και μείνανε απ' έξω. Φέτος; Ε, νισάφι πια. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε αυτόν τον τελικό; Τόσος κόσμος τον περιμένει.
Κόντρα δίχως αύριο…
Εγώ, λοιπόν, θέλω να μην πέσουν μαζί Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην κλήρωση που θα γίνει για τους "4". Και, μάλιστα, να μπορέσουν να περάσουν στον τελικό, έτσι ώστε να κάνουν το ζευγάρι που εκατομμύρια κόσμος σ' όλο τον πλανήτη θα ήθελε να παρακολουθήσει τόσα χρόνια σε μια κόντρα δίχως αύριο στο Tσάμπιονς Λιγκ.
Πανίσχυρη η Μπάγερν
Θα πει κάποιος "εύκολο είναι να συμβεί αυτό;". Όχι, βέβαια. Η Μπάγερν έχει δείξει μέχρι τώρα πανίσχυρη. Κι έχει φτάσει δυο φορές στην πηγή (τελικοί), άρα την τρίτη θέλει να πιεί νερό με την κούπα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει ωραία μπάλα, έχει παικταράδες, έχει ηθικό. Τίποτα δεν της λείπει για να σηκώσει το κύπελλο.
Το πιστεύει η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ; Εδώ που έφτασε όλα είναι πιθανά. Έχει κάνει φοβερή πορεία στην Ευρώπη και μετά από μια τέτοια επική ανατροπή έχει αρχίσει να πιστεύει στο θαύμα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Ντόρτμουντ έχει σηκώσει κούπα Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Έχει φανέλα.
Γούστα είναι αυτά
Κι όπως, βέβαια, εγώ θέλω να δω Μπάρτσα – Ρεάλ, έτσι κάποιος άλλος θέλει να παρακολουθήσει έναν γερμανικό τελικό ή ένα άλλο ζευγάρι, π.χ. Ρεάλ – Μπάγερν, Μπάρτσα – Ντόρτμουντ κ.λπ.
Φυσικά, και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Προσωπικά γούστα και προτιμήσεις είναι, άλλωστε. Όχι, δηλαδή, ότι θα τα βάψω μαύρα με έναν άλλον τελικό. Είναι σούπερ αυτή η τετράδα και ο καθένας μπορεί να μείνει ικανοποιημένος πια από το επίπεδο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στα νοκ άουτ.
Απωθημένο τέτοιος τελικός
Όπως, όμως, και να το κάνουμε είναι ένα απωθημένο πολλών αυτό. Ένας τελικός Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη μία ο Μέσι, από την άλλη ο Κριστιάνο. Οι κούπες της Μπάρτσα τα τελευταία χρόνια και το ποδόσφαιρο που έχει παίξει, η επιστροφή της Ρεάλ με τον Μουρίνιο στον πάγκο, όλο αυτό το σκηνικό φτιάχνει ένα μεγάλο τελικό. Εμπορικό, ελκυστικό, απολαυστικό. Μπάρτσα – Ρεάλ και ξερό ψωμί, λοιπόν.
Το ξαναλέω, πάντως, για να μην παρεξηγηθώ. Και οι τέσσερις ομάδες είναι σούπερ και παίζουν μια χαρά μπάλα. Άρα, είναι εγγυημένο και το θέαμα στους ημιτελικούς, αλλά και η ποιότητα στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: