Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο Ιβάν σχεδιάζει το "αύριο" του ΠΑΟΚ!

Στον ΠΑΟΚ έσπευσαν άμεσα να διαψεύσουν τα σενάρια για τον Νικολά Ανελκά και προσπαθούν να κρατήσουν τους πάντες συγκεντρωμένους στους αγωνιστικούς στόχους που θα κριθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις και τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου τα πράγματα για την ώρα είναι σε μεγάλο βαθμό ρευστά.
Και αυτό διότι δεν έχουν παρθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις και για τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αλλά και για τους παίκτες που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Χακόμπο, Λίνο, Ετο, Ρομπέρ και Φωτάκης, ενώ αντίστοιχα πολλοί είναι και οι δανεικοί: Σταφυλίδης, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Καμαρά και Ολίσε.
Είναι λοιπόν λογικό πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με όλους αυτούς και στη συνέχεια να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Από τους παίκτες πάντως που αποκτήθηκαν δανεικοί τον Γενάρη δεδομένα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον Σίλντενφελντ, παρά το γεγονός ότι το κασέ του στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα υψηλό, περιμένουν να δουν περισσότερα πράγματα από τον Καμαρά και εκτιμούν πολύ τις ικανότητες του Ολίσε, αλλά θέλουν να τις δουν να γίνονται ουσιαστικά και μέσα στο γήπεδο.
Βέβαια υπάρχει ένα πλάνο το οποίο θα ακολουθηθεί με βάση τις αναλύσεις που κάνουν οι υπεύθυνοι του «δικέφαλου». Το πλάνο αυτό λέει ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αρκετούς παίκτες που θα βρίσκονται στην πλέον παραγωγική τους ηλικία, από 25 μέχρι 29 ετών, ότι χρειάζεται παίκτες που θα μπορούν να συμμετέχουν στο σκοράρισμα που φέτος έχει πέσει πάνω στους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη και κυρίως μέσους που έχουν έφεση στο γκολ.
Το μοντέλο με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που φέτος είναι διαδεδομένο στον ΠΑΟΚ, την επόμενη χρονιά θα είναι μικρότερο σε έκταση. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα δεν θα περιοριστεί στην απόκτηση παικτών που έχουν μείνει ελεύθεροι αλλά έχει αποφασιστεί να κινηθεί και για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε άλλες ομάδες, για να ενισχυθεί σε βάθος χρόνου.
Ποιοι θα αναλάβουν τον προγραμματισμό και την υλοποίησή του; Η αναζήτηση ποδοσφαιριστών γίνεται ήδη από τους Τσιστιακόφ, Βρύζα και Γεωργιάδη και σε αυτόν μετέχει ενεργά και ο Γιώργος Δώνης. Η φιλοσοφία όμως στον ΠΑΟΚ πλέον λέει ότι ο προπονητής εισηγείται αλλά δεν μετέχει στις τελικές αποφάσεις.
Και αυτό διότι η στρατηγική του Ιβάν Σαββίδη και του Ζέρμαν Τσιστιακόφ λέει πως ο προπονητής ανήκει στο σύστημα των μεταγραφών αλλά οι επιλογές των ποδοσφαιριστών γίνονται από τη διοίκηση και αυτός θα πρέπει να δουλέψει με το ρόστερ που θα δημιουργηθεί. Κάτι που δεν σημαίνει πάντως ότι έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη ή η στήριξη στον Δώνη, που παραμένει δεδομένη.
Στον μεταγραφικό σχεδιασμό θα μετέχει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης μόλις επισημοποιηθεί η διαφαινόμενη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Η επιστροφή αυτή εντάσσεται, σύμφωνα με τους συνεργάτες του μεγαλομετόχου του «δικέφαλου», στο ενωτικό πλαίσιο που θέλει να εφαρμόσει ο Ιβάν Σαββίδης, δραστηριοποιώντας στην ομάδα του όλους όσοι θεωρεί ότι μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν δεν μπορεί παρά να συσχετίζεται με τις εγκαταστάσεις και τα σχέδια που έχει ο Ιβάν Σαββίδης για το νέο προπονητικό κέντρο του «δικέφαλου». Ολα δείχνουν ότι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιεί το προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας όπου θα πέσουν αρκετά χρήματα ώστε να βελτιωθούν τουλάχιστον οι γηπεδικές εγκαταστάσεις.
Οσο για την Τούμπα; Οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη περιμένουν τα αποτελέσματα από τη μελέτη που έχει ήδη ανατεθεί σε τεχνική εταιρεία για να αποφασίσουν τι βελτιώσεις μπορεί να γίνουν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: