Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τα βέλη βρίσκουν στόχο!!

Οι δύο γρήγοροι ακραίοι του ΠΑΟΚ, που ανεβάζουν την ομάδα δημιουργικά, ενώ βοηθούν ιδιαίτερα και σε φάση άμυνας.

Τα βέλη βρίσκουν στόχο
Είναι δύο από τις πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις του «Δικεφάλου» κατά την περίοδο του χειμώνα. Η ΠΑΕ και η τεχνική ηγεσία πόνταραν πολλά σε Καμαρά και Ολίσε και ήδη έρχεται ένα πρώτο μέρος... ανταμοιβής.
Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο το μεγάλο κενό του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο ήταν στα άκρα του γηπέδου. Του έλειπαν οι αξιόλογοι χαφ-εξτρέμ και αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα στην ατομική ενέργεια που συνήθως έρχεται από τα πλάγια. Γι' αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια να αποκτηθούν τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Τελικά ο «Δικέφαλος» συμφώνησε με τη Σοσό για τον δανεισμό του Καμαρά, αλλά και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον δανεισμό του Ολίσε.
 
 
Ο 23χρονος Καμαρά μπήκε αμέσως στην ενδεκάδα, στον ρυθμό της ομάδας, αλλά και στο κλίμα. Ο 23χρονος Ολίσε άργησε να φθάσει σε καλό επίπεδο απόδοσης για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήρθε από αγωνιστική απραξία και δεύτερον γιατί από τις πρώτες ημέρες υπέστη θλάση.    
 
 
Αυτή την περίοδο οι δύο βοηθούν τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί πιο εύκολα και με ατομικές ενέργειες, να παίζει πιο γρήγορα και να πρεσάρει και να αμύνεται αποτελεσματικά στις πλευρές και όχι μόνο.
 
 
Μεγάλο πλεονέκτημά τους ότι παίζουν και στις δύο πλευρές, κάτι που διευκολύνει και τους ίδιους, αλλά και τον προπονητή τους.  
 
 
ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
 
 Σε οκτώ ματς μέχρι τώρα, ο Καμαρά έχει 15 τελικές προσπάθειες, σημείωσε δύο γκολ, έκανε 29 γεμίσματα αλλά και… 47 λάθη. Σε γενικές γραμμές είναι ένας δραστήριος ποδοσφαιριστής που παίρνει πρωτοβουλίες, προσπαθεί να διεμβολίσει, κερδίζει φάουλ, αλλά κάνει λάθη και μερικές φορές φαίνεται πιο εγωιστής απ' ό,τι πρέπει. 
 
Σε κάθε περίπτωση έχει και ποιότητα, πολλά ματς στα πόδια του, αλλά και εμπειρία με διεθνείς παρουσίες στην εθνική του.  
 
 
Η ΥΨΗΛΗ ΡΗΤΡΑ
 
 Για τον παίκτη από την Γουινέα τα δεδομένα απόκτησής του είναι γνωστά και συγκεκριμένα. Η ρήτρα απόκτησής του από τη Σοσό φθάνει στο 1,2 εκατ. ευρώ. Επειδή όλα στο ποδόσφαιρο είναι σχέση απόδοσης-τιμής, οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» χρειάζονται χρόνο για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν, αν και είναι βέβαιο ότι θα γίνει η σχετική διαπραγμάτευση. 
 
 
ΤΑΛΕΝΤΟ  ΚΑΙ... ΑΜΥΝΑ
 
 
Ο Ολίσε είναι βέβαιο ότι έχει περισσότερες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και γενικά διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα που σιγά σιγά θα βγάλει. Το εντυπωσιακό στα τελευταία ματς που παίζει είναι ότι προσφέρει πολλά σε φάσεις άμυνας. Κλέβει μπάλες (μετράει ήδη 12 κλεψίματα) καλύπτει χώρους,  πιέζει ιδιαίτερα και δεν «πουλάει» εύκολα την μπάλα.  Και αυτός μπορεί να προσφέρει δεξιά, αριστερά, αλλά και πίσω από τον φορ.
 
 
ΜΟΝΙΜΟ  ΧΑΜΟΓΕΛΟ
 
 
 Ο Λιβεριανός δείχνει κάθε μέρα στην προπόνηση αλλά και στα ξενοδοχεία ότι προσαρμόστηκε πιο εύκολα στην ομάδα. Είναι ευχάριστος τύπος, χαμογελάει και πειράζει συνέχεια τους άλλους και το ότι περνάει πολύ καλά στη ζεστή Ελλάδα θα βοηθήσει όταν θα αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Το κακό είναι ότι δεν έχει προσδιοριστεί ρήτρα, άρα η όποια διαπραγμάτευση ξεκινάει από το μηδέν.

πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: