Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ώρα… ΣΕΦ!!


Λίγες ώρες έμειναν για να ξεκινήσει ο 4ος προημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, όπου με νίκη οι Πειραιώτες ετοιμάζουν… βαλίτσες για Μαδρίτη και το Final 4 της Ευρωλίγκας!

Ώρα… ΣΕΦ!
Η μεγάλη… ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό!

Για τους «ερυθρόλευκους» το Final 4 της Μαδρίτης απέχει 40 αγωνιστικά λεπτά, καθώς με νίκη απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στο ΣΕΦ επί της Μπαρτσελόνα, θα κάνουν το 3-1 στη σειρά των προημιτελικών!

Όπως και στο τρίτο παιχνίδι, έτσι και στο τέταρτο δεν θα πέφτει… καρφίτσα στο φαληρικό κλειστό, αφού τα «μαγικά χαρτάκια» έχουν κάνει ήδη… φτερά! Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για άλλη μία φορά θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ωστόσο, το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι η συγκέντρωση, καθώς οι Καταλανοί –που είναι κι αυτοί «πάνοπλοι»- παίζουν τη... ζωή τους μετά την ήττα της Τρίτης (21/4).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Η προϊστορία των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός μετρά 7 νίκες σε 21 αγώνες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ ως γηπεδούχος σε οκτώ ματς έχει τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς στο ΣΕΦ από τον Δεκέμβριο του 2005 και έπειτα. Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι», τρέχουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο 8-0 σε εντός έδρας αγώνες προημιτελικών Ευρωλίγκας, καθώς έχουν να ηττηθούν από το 2011 και τον δεύτερο αγώνα με την Σιένα, που τελικά προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Αναλυτικά:

15/12/93: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 73-69 (Φάση των 16)
16/02/94: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 82-64 (Φάση των 16)
04/01/95: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 99-78 (Φάση των 16)
23/02/95: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-64 (Φάση των 16)
24/04/97: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-58 (Τελικός)
20/03/03: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 80-77 (Top 16)
10/04/03: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 55-58 (Top 16)
03/11/05: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-70 (Κανονική Περίοδος)
22/12/05: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 80-68 (Κανονική Περίοδος)
09/03/06: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 76-72 (Top 16)
23/03/06: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 67-74 (Top 16)
03/05/09: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 79-95 (Μικρός Τελικός)
09/05/10: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-68 (Τελικός)
11/05/12: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 68-64 (Ημιτελικός)
11/01/13: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 76-68 (Top 16)
07/03/13: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 77-90 (Top 16)
16/01/14: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 72-81 (Top 16)
14/03/14: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 70-58 (Top 16)
15/04/15: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 73-57 (Προημιτελικά)
17/04/15: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 63-76 (Προημιτελικά)
21/04/15: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-71 (Προημιτελικά)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζόνσον!!

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο Άνταμ Τζόνσον της Σάντερλαντ, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρεις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε ανήλικη κοπέλα.
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε συλληφθεί στις 2 Μαρτίου μετά από καταγγελία του πατέρα της 15χρονης με την οποία φαίνεται πως διατηρούσε δεσμό, αλλά έμεινε ελεύθερος με εγγύηση. Έκτοτε έκανε τρεις εμφανίσεις με την φανέλα των «μαυρόγατων».
Πλέον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα, ενώ κατηγορείται και για ποινικό αδίκημα. Η δίκη του θα γίνει στις 20 Μαΐου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκαναν... μπλε το «Emirates» (video)

Ομάδα οπαδών της Τσέλσι μπήκε από νωρίς στο κλίμα για το ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ στο «Emirates», περνώντας μια... επίσκεψη από το γήπεδο της συμπολίτισσας.
Η «C-Team», αποτελούμενη από τέσσερα άτομα που φορούσαν μάσκες των Μουρίνιο, Κόστα, Ντρογκμπά και Φάμπρεγας, πήγαν έξω από το «Emirates» και αντικατέστησαν το «Άρσεναλ» με την λέξη «Τσέλσι», ανάβοντας και μπλε καπνογόνα.
Το πείραγμά τους κράτησε περίπου δέκα λεπτά, όταν άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου πήγαν να καθαρίσουν το σκηνικό.





*Πηγή: England365.gr*

Ρότζερς: «Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος προπονητής για την Λίβερπουλ»

Ο Μπρένταν Ρότζερς δήλωσε πως την παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένας καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει στην Λίβερπουλ, αφού στην μέση υπάρχουν το πλάνο για την πρόοδο του συλλόγου και η καλή σχέση που έχει με τους ιδιοκτήτες του.  
Αποσπασματικά η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:
Για τον Χέντερσον: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Είναι σπουδαία νέα για τον σύλλογο και για τον Τζόρνταν.Θα περάσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του εδώ. Αυτός και ο Ραχίμ για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Ο σύλλογος δουλεύει σκληρά στα παρασκήνια για να τους κρατήσει».
Για τον Κλοπ και την φημολογία γύρω από το όνομά του: «Όταν είσαι σε έναν σύλλογο σαν την Λίβερπουλ θα αναφέρουν συνεχώς διάφορα ονόματα. Έτσι πάει στους μεγάλους συλλόγους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμένα την δεδομένη στιγμή για να προπονήσει την Λίβερπουλ. Έχω πολύ δυνατή και καλή σχέση με τους ιδιοκτήτες».
Για την περσινή και τη φετινή σεζόν: «Εάν αφαιρέσω τα συναισθήματα του περασμένου σαββατοκύριακου, αυτή είναι μια ομάδα που κατάφερε πάρα πολλά την περασμένη σεζόν. Είχε έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης και παραλίγο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φέτος με την 5η θέση και τους δύο ημιτελικούς που πήγαμε κάναμε αυτό ακριβώς που μπορούσαμε την δεδομένη στιγμή. Θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά την σεζόν και να κρατήσουμε το μομέντουμ για την επόμενη. Πρέπει να παλέψουμε για την τετράδα μέχρι το τέλος».
Για τα μεταγραφικά: «Η φιλοδοξία μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωράμε μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουμε παίκτες το καλοκαίρι. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει. Εάν κάποιες ομάδες κάνουν λάθη, πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα είμαστε εκεί για να τα εκμεταλλευτούμε. Δεν είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσω ακριβώς ποιους εννοώ. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων που θα δει και θα προσπαθήσει να προσελκύσει κάποιους παίκτες, όπως γίνεται στους περισσότερους συλλόγους».
Τέλος, ο Βορειοϊρλανδός ξεκαθάρισε πως ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς κόντρα στην Γουέστ Μπρομ.
*Πηγή: England365.gr*

Βενγκέρ: «Σεβασμός στον Σεσκ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε από τον κόσμο της Άρσεναλ να σεβαστεί τον Σεσκ Φάμπρεγας κατά την πρώτη επιστροφή του σε εντός έδρας παιχνίδι της Άρσεναλ ως αντίπαλός της, με την την φανέλα της Τσέλσι.
Ο Ισπανός μέσος πέρασε οκτώ χρόνια (2003-11) στους «κανονιέρηδες», πριν μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα και από εκεί στους «μπλε», με την δεύτερη μετακίνησή του να προκαλεί έντονες αρνητικές αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών των πρώτων.
Μιλώντας για την επιστροφή του πρώην ποδοσφαιριστή του στο «Emirates», ο Βενγκέρ δήλωσε πως περιμένει από τον κόσμο να τον σεβαστεί, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του που ο μέσος της Τσέλσι αποφάσισε να αφήσει την Άρσεναλ τέσσερα χρόνια πριν.
«Θέλω να δείχνουν σεβασμό σε κάθε παίκτη και το ίδιο θέλω και για τον Σεσκ κατά την επιστροφή του γιατί το αξίζει. Λυπάμαι μόνο που ήθελε να φύγει. Εγώ και ο σύλλογος είχαμε μεγάλη θετική επιρροή στην ζωή του, οπότε θα μου ήταν λίγο άβολο να διευκρινίσω γιατί δεν είναι εδώ σήμερα» σχολίασε.
*Πηγή: England365.gr*

Διέψευσε για Άρσεναλ ο Γουανιάμα!!

Ο Βίκτορ Γουανιάμα διέψευσε μέσω twitter τις... υποτιθέμενες δηλώσεις του που φιλοξένησε η «Sun», τονίζοντας πως ουδέποτε μίλησε για το ενδιαφέρον της Άρσεναλ, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν είχε ποτέ συζήτηση με τον Αρσέν Βενγκέρ.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι «δηλώσεις» του Βίκτορ Γουανιάμα στη «Sun».
Πρωϊνό δημοσίευμα της σκανδαλοθυρικής εφημερίδας, φιλοξενούσε συνέντευξη του άσου της Σαουθάμπτον, ο οποίος... αποκάλυπτε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Άρσεναλ για την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, με τον Γουανιάμα να ξεκαθαρίζει μέσω twitter πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν έχουν δόση αλήθειας, ενώ ουδέποτε έχει συνομιλήσει με τον Αρσέν Βενγκέρ.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω πει αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Είμαι επαγγελματίας και ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Για να τελειώσω την ιστορία, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Αρσέν Βενγκέρ», ανέφερε σε δυο ξεχωριστά tweet ο παίκτης.
*Πηγή: England365.gr*

«Στην Πρέμιερ, αλλά όχι στην Γιουνάιτεντ ο Τσιτσαρίτο»

Στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά όχι για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιστρέψει ο Χαβιέρ Ερνάντες σύμφωνα με τον Γκιγιέμ Μπαλάγκ.
Το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας (22/4) λόγω του τέρματός του για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο της χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της συμπολίτισσας Ατλέτικο, έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης από τον διεθνή Τύπο, που θέλει αρκετές ομάδες να ενδιαφέρονται για τα δικαιώματά του με το τέλος του δανεισμού του από τους «κόκκινους διαβόλους» στην «βασίλισσα».
Δημοσιεύματα τον θέλουν μεταξύ άλλων να οδεύει προς τη Ρωσία, ωστόσο ο Γκιγιέμ Μπαλάγκ του «Sky Sports» επιμένει πως ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό κάποιου άλλου συλλόγου και όχι της Γιουνάιτεντ.
Ο Καταλανός δημοσιογράφος αναφέρει: «Εάν η Ρεάλ θέλει να τον κρατήσει, υπάρχει ρήτρα 7.15 εκ. λιρών. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνει. Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι αγγλικοί σύλλογοι που επιθυμούν την απόκτησή του. Θεωρώ πως ούτε η Μάντσεστερ Γιουμάιτεντ θέλει να τον κρατήσει. Θα πάει σε κάποιον από αυτούς τους συλλόγους».
*Πηγή: England365.gr*

Προσγειωμένος ο Βενγκέρ!!

Στην παραδοχή ότι με νίκη επί της Τσέλσι, η Άρσεναλ ναι μεν έχει μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ουσιαστικά οι «μπλε» κρατούν στο χέρι τους την ανάδειξή τους σε πρωταθλητές Αγγλίας, προχώρησε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του Αλσατού και για το Σεσκ Φάμπρεγας.
Την ανωτερότητα που κράτησε σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αναγνώρισε στην Τσέλσι ο Αρσέν Βενγκέρ.
«Κοιτάξτε μαθηματικά θα είναι πιθανό, ναι, αλλά η Τσέλσι έχει το μέλλον και το πρωτάθλημα στα χέρια της. Μπορούμε να πλησιάσουμε και έχουμε μία ευκαιρία στο σπίτι μας και θέλουμε να το πάρουμε»
«Είναι πολύ συνεπείς μέχρι τώρα. Έχουν χάσει λιγότερο από κάθε ομάδα. Η Πρέμιερ Λιγκ απαιτεί συνέπεια. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ δυνατοί στην άμυνα και συμπαγείς».
Για την επιστροφή του Σεσκ Φάμπρεγας, για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Έμιρεϊτς», ο Αλσατός δήλωσε: «Θέλω κάθε παίκτη να τον σέβονται και ο Σεσκ Φάμπρεγας όταν έρθει στο Έμιρεϊτς την Κυριακή θέλω να σεβαστεί όπως του αξίζει».
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν μετάνοιωσε που δεν απέκτησε τον Ισπανό άσο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είχε την ευκαιρία να το κάνει, σχολίασε: «Η λύπη που έχω είναι ότι ήθελε να φύγει από εδώ. Αυτός ο σύλλογος και εγώ είχαμε μια πολύ θετική επίδραση στη ζωή του Σεσκ, έτσι θα ήταν λίγο άβολο να πρέπει να δικαιολογήσω σήμερα γιατί δεν είναι εδώ».
*Πηγή: England365.gr*

«Ήταν σοκ, αλλά όρεξη υπάρχει» (video)

Στην οικογένεια της Ντόρτμουντ που δεν χάλασε λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Πίστη για έξοδο στην Ευρώπη και αισιοδοξία για την εποχή Τούχελ

«Ήταν σοκ, αλλά όρεξη υπάρχει» (video)
Στην έκπληξη του ίδιου και των συμπαικτών του στο άκουσμα της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στο πλαίσιο δηλώσεών του ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε στην δύσκολη εβδομάδα που πέρασε η Ντόρτμουντ έπειτα από την ήττα κόντρα στην Γκλάντμπαχ και την απόφαση του προπονητή να φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο «Πάπα» δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένη στιγμή από την θητεία του με τον Κλοπ, ωστόσο, στο «ζύγισμα» τόνισε πως υπερτερούν οι καλές αναμνήσεις. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το κλίμα στην ομάδα δεν έχει αλλάξει και πως ο στόχος για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Europa League κρατάει τους πάντες ενωμένους.

Τέλος, δήλωσε πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον διάδοχο του Κλοπ, Τόμας Τούχελ, ωστόσο, έχει ακούσει θετικά πράγματα για την δουλειά του.

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξής του:


Για την ήττα από την Γκλάντμπαχ και τον αιφνιδιασμό από την απόφαση του Κλοπ: «Ήταν σοκ για εμάς και την ομάδα, δεν το περιμέναμε. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Πάντως ο προπονητής μας ευχαρίστησε όλους και δεν παρέλειψε κανέναν».

Αν θα αλλάξει κάτι έπειτα από την απόφαση του Κλοπ: «Τίποτα δεν θα αλλάξει. Έχουμε μιλήσει μεταξύ μας, έχουμε ακόμη μεγάλους στόχους σαν ομάδα. Όλοι μαζί και μαζί με τον προπονητή είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για το αν ξεχώρισε κάποια στιγμή με τον Κλοπ: «Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη, είναι πάρα πολλές εκ των οποίων πολλές καλές. Είχαμε πάρα πολύ όρεξη να δουλεύουμε μαζί του και χάρη σε αυτόν δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτές τις στιγμές».

Για τον αν γνωρίζει τον Τόμας Τούχελ (νέος προπονητής): «Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός προπονητής όπως μπορώ να καταλάβω και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει στην ομάδα».

Για τη συνέχεια στη σεζόν: <em>«Θέλουμε σε κάθε περίπτωση να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Η Ντόρμουντ είναι μια μεγάλη ομάδα δεν είχε όμως μια καλή σεζόν. Θέλουμε να πάμε στο Γιουρόπα, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά» .


Sokratis Papastathopoulos stellt sich den Fragen der Journalisten: der Innenverteidiger äußert sich zur bevorstehenden...
Posted by Borussia Dortmund on Wednesday, April 22, 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαίος αμυντικός ο Λέοναρντ!

Καλύτερος αμυντικός για το 2015 στο ΝΒΑ ανακηρύχθηκε ο φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Κοάι Λέοναρντ, υπερισχύοντας των Ντρέιμοντ Γκριν και ΝτεΆντρε Τζόρνταν που ακολούθησαν στην ψηφοφορία.

Κορυφαίος αμυντικός ο Λέοναρντ
Το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν πήρε ο Κοάι Λέοναρντ. Ο 23χρονος φόργουορντ υπερίσχυσε στη σχετική ψηφοφορία, έχοντας 333 πόντους έναντι 317 του Ντρέιμοντ Γκριν και 261 του ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Συνολικά, ο Λέοναρντ είχε μία εξαιρετική χρονιά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους βοήθησε σημαντικά να φτάσουν για 16η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 50 νίκες στην κανονική περίοδο.

Ο περσινός MVP των τελικών, εκτός από το να «κλειδώνει» τους αντίπαλους επιθετικούς «κλέβοντας» 2,3 φορές την μπάλα ανά παιχνίδι, είχε αξιοσημείωτη παρουσία και επιθετικά, καθώς σημείωνε κατά μέσο όρο 16,5 πόντους με 47,9% ευστοχία εντός πεδιάς και μάζευε 7,2 ριμπάουντ.

Τις καταπληκτικές εμφανίσεις τις έχει συνεχίσει και στα πλέι οφ ο Λέοναρντ, όντας καταλυτική η παρουσία του, ώστε οι Σπερς να κάνουν το «break» και να ισοφαρίσουν τη σειρά με τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε 1-1 στο νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα με 111-107 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σημειώνοντας 23 πόντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στις χαρές και στις λύπες μαζί»


Στο «μεγαλείο» του κόσμου και του σκηνικού που στήθηκε στο ΟΑΚΑ μετά το 35' στάθηκε στο sport-fm.gr ο Αντώνης Φώτσης. Τι είπε για το ανυπέρβλητο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ, τον δίκαιο αποκλεισμό και το μέλλον.

«Στις χαρές και στις λύπες μαζί»
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να 'χανε με 20 πόντους, μπορεί να είχε κριθεί ο αποκλεισμός απ' το Final-4, αλλά μετά το 35' στήθηκε ένα φοβερό πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες, επιβεβαιώνοντας το «στις χαρές και στις λύπες μαζί» που ανέφερε ο Αντώνης Φώτσης, μιλώντας στο sport-fm.gr.

Ο υπαρχηγός του τριφυλλιού παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ στη σειρά, εστιάζοντας στις δύο -κυρίως- κακές εμφανίσεις της Ρωσίας, έκανε λόγο για δίκαιο «στοπ», ενώ έδειξε αισιόδοξος πως το πλάνο ελληνοποίησης θα αποφέρει «καρπούς» και πάνω σ' αυτό θα χτιστεί ο Εξάστερος του μέλλοντος.

Συνέντευξη στον Αποστόλη Σπυρόπουλο

«Φάνηκε τελικά πως παρά την μεγάλη μας νίκη την Δευτέρα, το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ ήταν ανυπέρβλητο. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε στο τέταρτο ματς, δεν μπήκαν και τα σουτ και φυσιολογικά μια ομάδα με αυτή την ποιότητα έφτασε στη νίκη. Σίγουρα προσπαθήσαμε πολύ σε σχέση με τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί στην Ευρωλίγκα. Η μεγάλη ζημιά έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια όπου δεν παίξαμε καθόλου καλά», είπε αρχικά ο «Batman» και συμπλήρωσε:

«Όταν παίζεις με μια ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ... δεν μπορείς να ξεχωρίσεις 1-2 πράγματα, χάρη στα οποία ο αντίπαλός σου πήρε την πρόκριση. Στο τέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ήταν καλύτερη από εμάς και δικαίως πέρασε στο Final-4».

Δεν θα μπορούσε να μην υποκλιθεί στους φίλους του τριφυλλιού: «Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια είναι στο πλευρό μας. Μας έχει συμπαρασταθεί όσο τίποτα, στις χαρές και στις λύπες. Κατάλαβε πως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και παρά το ότι δεν ήρθε η πρόκριση, μας χειροκρότησε και μας έδειξε πως παραμένει στο πλάι μας».

Όσο για το πώς βλέπει το μέλλον...: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστεί όπου κι αν αγωνίζεται. Νομίζω πως γίνεται σωστή δουλειά για να υπάρχουν παίκτες και δη Έλληνες που θα αποτελέσουν τον κορμό του μέλλοντος. Δεν γίνεται αλλιώς...» *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «μπαλάκι» στον Σίλντενφελντ!

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα απαντήσει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι Φύσσας – Βόκολος με τον μάνατζέρ του.

Το «μπαλάκι» στον Σίλντενφελντ
Θέμα ημερών είναι, πλέον, το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου ή όχι του Γκόρντον Σίλντενφελντ με τον Παναθηναϊκό. Οι Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον μάνατζερ του Κροάτη άσου, Μάριο Κνεζ και έκαναν την τελική πρόταση του «τριφυλλιού». Αυτή αφορά τριετές συμβόλαιο.

Ο ατζέντης του «Σίφο» ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Σίλντενφελντ θα απαντήσει στην πρόταση των «πράσινων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας έξω, ένας μέσα στον ΠΑΟΚ!!

Χωρίς τον Μαρκ Κάρτερ, αλλά με τον Τζέικ Όντουμ να συμμετέχει στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ένας έξω, ένας μέσα στον ΠΑΟΚ
Ένα καλό και ένα κακό νέο προέκυψε από την προπόνηση της Πέμπτης (23/4) στον ΠΑΟΚ. Εκτός προγράμματος έμεινε ο Μαρκ Κάρτερ, καθώς ταλαιπωρείται από μία ελαφριά κάκωση στο αριστερό του πόδι.

Ωστόσο, το θετικό με τον Αμερικανό γκαρντ είναι πως υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις το πρωί και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (24/4).

Το καλό νέο της ημέρας αφορά τον Τζέικ Όντουμ, ο οποίος ξεπέρασε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην ωμοπλάτη και γι' αυτό έλαβε μέρος στο πρόγραμμα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανανέωσε το ραντεβού με τους παίκτες του για την Παρασκευή (24/4) με δύο προπονήσεις στην Πυλαία (πρωί και απόγευμα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν και όλοι τους!!

Φέτος είναι η 6η σερί φορά που δύο από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν ή και οι τρεις μαζί, βρίσκονται στα ημιτελικά. Λέτε η Γιούβε να τους κάνει ότι η Ιντερ και η Τσέλσι;
Φέτος την διαφορά στην κλήρωση της Παρασκευής θα την κάνει η Γιουβέντους. Οι άλλοι θα είναι οι ίδιοι, οι συνήθεις ύποπτοι. Από τη σεζόν 2000-'10 στα ημιτελικά του Champions League δίνουν αδιάκοπα το παρών οι δύο ή και οι τρεις εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το πήρε σε όλες τις περιπτώσεις μία από αυτές τις τρεις. Το 2010 τους το χάλασε η Ιντερ και το 2013 η Τσέλσι. Λέτε η Γιούβε να τους κάνει αυτή τη φορά;
2009-'10: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν (Λυών, Ιντερ)
2010-'11: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ (Σάλκε, Μαν. Γιουνάιτεντ)
2011-'12: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν (Τσέλσι)
2012-'13: Ρεάλ, Μπάγερν (Ντόρτμουντ)
2013-'14: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν (Ατλέτικο)

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Όταν ξοφλήσω, θα σταματήσω αμέσως!»

Ο ΜVP της ΤΣΣΚΑ στα πλέϊ-φ, Αντρέϊ Κιριλένκο, δίνει μαθήματα αθλητικής παιδείας και αυτογνωσίας και στην απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, μιλάει για τη ζωή, το ΝΒΑ, την Ευρωλίγκα που του λείπει και τον Ιτούδη.
Η είδηση της επιστροφής του στην ΤΣΣΚΑ, έγινε γνωστή λίγες μέρες (23/02) πριν από την έναρξη του 2ου γύρου στο Top-16 της Ευρωλίγκα, μετά από ένα διάστημα μακράς αγωνιστικής απραξίας στο ΝΒΑ. Η αρχή ήταν δύσκολη για τον “ΑΚ-47”, που χρειάστηκε να περάσουν πέντε αγώνες της ρωσικής “αρκούδας”, μέχρι να κάνει αισθητή την παρουσία του (10π., 9ρ. & 2κλ. στη δύσκολη νίκη επί του Ολυμπιακού) στο παιχνίδι της ομάδας του, που εν τω μεταξύ διεκδικούσε την πρώτη θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέϊ-οφ.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, που ο Αντρέϊ Κιριλένκο δούλευε σκληρή και ετοιμαζόταν για την ολική επαναφορά του, είχε συμπαραστάτες τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Ο 34χρονος διεθνής Ρώσος φόργουορντ, δεν αγχώθηκε καθόλου, άφησε το παιχνίδι του να έρθει σ' αυτόν και όταν πλέον έφτασε η ώρα για κρίσιμα παιχνίδια των πλέϊ-οφ, φώναξε εμφατικά “παρών”! Στα τέσσερα παιχνίδια της σειράς με τον Παναθηναϊκό, ο κορυφαίος παίκτης του ρωσικού μπάσκετ, ήταν ο MVP της ομάδας του και η πολύπλευρη προσφορά του (μ.ο. 13,0π., 6,3ρ., 1,5ασ., 1,3κλ. & 1,8κοψ. με 54,2% στα διπ. και 54,5% στα τριπ.), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της ΤΣΣΚΑ στο φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του...

Τι αλλάξατε μέσα σε 48 ώρες και καταφέρατε να πάρετε μία εύκολη νίκη στο 4ο παιχνίδι και μαζί την πρόκριση για το φάϊναλ-φορ;

«Είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμα των σουτέρ του Παναθηναϊκού, που μας “σκότωσαν” στο 3ο παιχνίδι, όταν και επιτρέψαμε πολλά ελεύθερα σουτ από τον Παππά, τον Φώτση και τον Γιάνκοβιτς. Απόψε (σ.σ.: χθες), κάναμε πολύ καλά close-out (σ.σ.: τους “κλείσαμε”) σ‘ αυτούς τους παίκτες (σ.σ.: συνολικά είχαν 3/13 τριπ.) και ρισκάραμε αφήνοντας περισσότερο χώρο, σε ορισμένους άλλους που δεν αποτελούν και τις πρώτες επιλογές στην επίθεση, όπως, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Νέλσον. Θέλαμε να κρατήσουν την μπάλα και κάποια στιγμή να πάρουν την προσπάθεια, από το να τους αναγκάσουμε να πασάρουν! Σε γενικές γραμμές, κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και ειδικότερα στο transition, υπό την έννοια ότι επιλέξαμε να κάνουμε φάουλ και να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, όταν είχαν τη δυνατότητα!»

Γνωρίζοντας αρκετά χρόνια τον Δημήτρη Ιτούδη, υποθέτουμε ότι - στο διάστημα που μεσολάβησε από το 3ο μέχρι το 4ο παιχνίδι, θα... μάλλιασεη γλώσσα του για να αποτρέψει το ενδεχόμενο διεξαγωγής 5ου αγώνα στην Μόσχα;

«Δεν θα το ‘λεγα, αλλά υπάρχει εξήγηση γι‘ αυτό! Ξέρει πάρα πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και τις ικανότητες των Ελλήνων παικτών, γιατί δούλεψε πολλά χρόνια στον σύλλογο και αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για μας! Μας επέστησε την προσοχή σε κάποια πράγματα, όσον αφορά στην αμυντική προσέγγιση του 4ου αγώνα... Όχι ότι άλλαξε το πλάνο, απλά πρόσθεσε κάποια κομμάτια-κλειδιά κυρίως στην αντιμετώπιση του pick‘n‘roll, που βοήθησαν αρκετά απόψε (σ.σ.: χθες).»

Ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει γι' αυτόν;

«Είναι τρομερά αναλυτικός και δίνει τρομερή έμφαση στις λεπτομέρειες! Μερικές φορές, αυτό είναι λίγο κουραστικό για τις παίκτες, αλλά όταν μετά τα παιχνίδια συνειδητοποιείς τη σημασία που έχουν αυτές οι πληροφορίες, καταλαβαίνεις την διαφορετικότητα και την αξία του. Θα έλεγα ότι είναι πολύ διπλωμάτης στην επικοινωνία με τους παίκτες και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε όλοι μας και παράλληλα ξέρει να συνδυάζει το συναίσθημα με τον επαγγελματική λογική.»

Η σεζόν δεν άρχισε καλά για σένα. Έπαιξες πολύ λίγο στους Νετς, στη συνέχεια έγινες ανταλλαγή στη Φιλαντέλφια και ουσιαστικά, μέχρι να επιστρέψεις στην Ευρώπη, ήσουν σχεδόν σε αγωνιστική απραξία. Νιώθεις αναγεννημένος στην ΤΣΣΚΑ;

«Δεν παραπονιέμαι, γιατί δεν ήμουν ποτέ... down! Είχα κάποια προβλήματα προσωπικής φύσεως (σ.σ.: η γυναίκα του είχε μία δύσκολη εγκυμοσύνη), αλλά όσον αφορά στο μπάσκετ, ήξερα καλύτερα από τον καθένα, ότι δεν το έχω ξεχάσει, ότι δεν έχω ξοφλήσει! Ξέρω ότι δεν αργεί η στιγμή που θα κρεμάσω τη φανέλα μου, αλλά δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει ότι ακόμη μπορώ να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο... Το γνωρίζω καλά από μόνος μου. Όταν θα συνειδητοποιήσω ότι πλέον αρχίζω και “ξεθωριάζω” μπασκετικά, θα φύγω εκείνη ακριβώς τη στιγμή! Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω τα πατήματά μου, αλλά οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με πίστευαν από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα και ήδη έχω αρχίσει να είμαι ο γνωστός Αντρέϊ!»

Η προσθήκη σου στην ομάδα, πάντως, θα 'λεγε κανείς ότι δεν προέκυψε σε μία χρονική στιγμή (στο ξεκίνημα του 2ου γύρου του Top-16), που η ομάδα σου ήταν απελευθερωμένη από το “πρέπει” των αποτελεσμάτων... Παρ' όλα αυτά, η ενσωμάτωσή σου στη “χημεία” της ομάδας, προέκυψε πολύ ομαλά...

«Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, γιατί ουσιαστικά μέσα στον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ ανατράφηκα! Από την εφηβική μου ηλικία, ξέρω τους πάντες, από τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές, μέχρι τους υπαλλήλους των γραφείων και τους εθελοντές, οπότε δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τεθεί θέμα “χημείας”! Όσοι έχουν παίξει μαζί μου, ξέρουν ότι δεν ήμουν ατομιστής, αντίθετα ήμουν καλός συμπαίκτης και δεν απαιτούσα να παίρνω πολλές προσπάθειες. Το αγωνιστικό μου προφίλ ταιριάζει πιο πολύ με το παράδειγμα του Τζον Στόκτον, που ήταν ένας σιωπηλός τύπος, που όμως τα έδινε όλα μέσα στο γήπεδο. Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ στη διάρκεια της καριέρας και έτσι είμαι στην προσωπική μου ζωή.»

Στην Μαδρίτη έχεις να πας από το 2007, οπότε και στέφθηκες πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ρωσίας;

«Καλά θυμάσαι! Έχω καλές αναμνήσεις από εκείνο το Ευρωμπάσκετ, αλλά το ότι θα επιστρέψω σ' αυτό το γήπεδο, δε σημαίνει ακόμη τίποτε γιατί έχουμε ακόμη να δώσουμε δύο τελικούς! Μακάρι να προσθέσω μία ακόμη καλή ανάμνηση εκεί πέρα...»

Είναι αυτό το τρόπαιο, που λείπει από την συλλογή σου, μία ευκαιρία να κλείσεις θριαμβευτικά την καριέρα σου και να σε θυμούνται όλοι στην κορυφή της Ευρώπης;

«Ένα τρόπαιο δεν θα αλλάξει σε τίποτε την θεώρησή μου για το τι έχω κάνει σαν παίκτης του μπάσκετ! Εννοείται πως θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, αλλά ένας αγώνας μπάσκετ, που μπορεί να παίξω σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα, δεν θα καθορίσει την υστεροφημία μου σαν μπασκετμπολίστας! Πολλοί με ρωτάνε πόσο μεγάλη ήταν η απογοήτευση μου μετά τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης από τον Ολυμπιακό... Για μένα η στενοχώρια τελειώνει λίγα λεπτά μετά το τέλος ενός ματς, γιατί στο μπάσκετ υπάρχει το επόμενο ματς, όπως άλλωστε και στη ζωή που υπάρχει επόμενη μέρα! Δεν πρέπει να ξοδεύεις τον χρόνο σου με το να λυπάσαι για μία προσπάθεια στην οποία απέτυχες... Αν οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από σένα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οφείλεις να το αποδεχθείς και να συνεχίσεις... Σε τι ωφελεί να κλαις; Ξεπέρασέ το γρήγορα και κοίτα μπροστά...»

Επομένως, να υποθέσουμε ότι δεν σε πτόησαν τα σχόλια που γράφτηκαν στην Αμερική, στα μέσα της χρονιάς, όταν πολλοί είπαν ότι επιστρέφεις στην Ευρώπη, επειδή ξόφλησες για το ΝΒΑ...

Έπαιξα 12,5 χρόνια στο ΝΒΑ και απ' ότι έμαθα πρόσφατα, είμαι πρώτος small-forward στην ιστορία του πρωταθλήματος στις τάπες, έπαιξα σε All-Star Game, έπαιξα στο Rookie Game, ήμουν δύο φορές μέλος των κορυφαίων αμυντικών πεντάδων, οπότε ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε, εγώ ξέρω ότι δεν έχουν κάνει πολλοί την καριέρα μου.»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Kατηγορείται για δωροδοκία ο Αρβανιτίδης!!

Την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας αντιμετωπίζει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης όπως ενημερώθηκε ο νομικός του σύμβουλος από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρέαδη.
Πρόκειται για την εκτός έδρας αναμέτρησης της «βασίλισσας του Βορρά», με τον Ολυμπιακό η οποία έγινε την σεζόν 2012-13 και έληξε με σκορ 3-0 εις βάρος της ενώ το ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν 0-0!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τότε προπονητής και τότε παίκτης της ομάδας (που σήμερα αγωνίζεται σε σύλλογο της Football League που διεκδικεί την άνοδο μέσω των πλέι οφ), κατέθεσαν ενόρκως ότι ο κ. Αρβανιτίδης, μέσω του γενικού αρχηγού της Βέροιας Γιώργου Λαναρή, ζήτησε στο ημίχρονο αγώνα να ηττηθούν επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ματς πρέπει να τελειώσει στοιχηματικά over!
Τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε στην επανάληψη με 3-0 και το over που ήταν το ζητούμενο έγινε. Φυσικά η υπόθεση έχει... ψωμί καθώς αν οι καταθέσεις των δύο επιβεβαιωθούν τότε ο... πέλεκυς θα πέσει βαρύς πάνω από την Βέροια! Συγκεκριμένα βάσει των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα (άρθρα 19, 20, 22) η ποινή αρχίζει από αφαίρεση εφτά βαθμών και φτάνει μέχρι και τον υποβιβασμό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Γκουαρντιόλα και τα... εναλλακτικά παντελόνια!! (pic)

Λίγη φαντασία, λίγη βοήθεια από τον κόσμο και η «Bild» έκανε την ... πρότασή της προς τον Πεπ Γκουαρντιόλα για εναλλακτικό στυλ στον πάγκο μετά το σχίσιμο του παντελονιού του!  
Το γερμανικό Μέσο, ζητώντας από τους αναγνώστες να ψηφίσουν και το παντελόνι με το οποίο θα ήθελαν να δουν τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου μετά το ατύχημα που είχε στην αναμέτρηση με την Πόρτο, έκανε τις προτάσεις της, οι οποίες είναι αρκετά... έξυπνες και ορισμένες, ιδιαίτερες!
Ειδικά το τζινάκι, είναι όλα τα λεφτά και κέρδισε την προτίμηση του κοινού!
Δείτε τις φωτογραφίες με τις προτάσεις της «Bild»:
*Πηγή: gazzetta.gr*

Όσα τριγυρνούν στο μυαλό του Γιάγια Τουρέ...!!

Το FourFourTwo του gazzetta.gr και ο Κώστας Ζάλιαρης επιχειρούν να καταγράψουν τις σκέψεις του Γιάγια Τουρέ, με το θέμα του ποδοσφαιρικόύ του μέλλοντος να γίνεται ξανά σήριαλ ενόψει καλοκαιριού...
Για ακόμα ένα καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι μπαίνει σε διαδικασία... καθημερινής ανάγνωσης σεναρίων για το μέλλον του Ιβοριανού χαφ. Το συμβόλαιό του μπορεί να λήγει το 2017, όμως, ενδεχομένως να διανύει τους τελευταίους του μήνες στο «Etihad», όπου βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει καταφέρει να πανηγυρίσει με τον σύλλογο του Μάντσεστερ δύο πρωταθλήματα και από ένα Κύπελλο και Λιγκ Καπ.
Μακριά από τον καλό του εαυτό, φανερώνοντας... την ηλικία του μέσα στο γήπεδο, ανήμπορος να βοηθήσει όσο θα ήθελε ο ίδιος και με τη δική του απόδοση να συμπεριλαμβάνεται στις αιτίες της αγωνιστικής κατάρρευσης των «πολιτών», φέρεται να αισθάνεται άδειος.
Τόσο, που ίσως για πρώτη φορά δήλωσε πρόσφατα ότι τον έχει πονέσει η κριτική που του έχει ασκηθεί και πως παρά την αγάπη του για τη Σίτι, η ψυχοσύνθεσή του είναι τέτοια που τον οδηγεί στο κάτι καινούριο...
Αν επιχειρούσε κανείς να διαβάσει τις σκέψεις του ποδοσφαιριστή, θα αντιλαμβανόταν τα παρακάτω...
Οι οδηγίες του Πελεγκρίνι
Δεδομένα και αποδεδειγμένα με την εικόνα που έχει παρουσιάσει φέτος στο χορτάρι, ο Γιάγια Τουρέ διανύει ίσως μια πολύ μέτρια σεζόν και μια από τις πιο κακές της καριέρας του. Πέρα από την κόπωση που έχει προκληθεί από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, όπως επίσης και από τη συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα το οποίο κατέκτησε με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, στη Σίτι έχει παίξει φέτος σε μια θέση που δεν έχει συνηθίσει, δίχως τους συμπαραστάτες που θα ήθελε. Από ένα τύπου «δεκάρι» που είχε συνηθίσει, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον έχει γυρίσει λίγο πιο πίσω δίνοντάς του ευθύνες και για την άμυνα, ενώ δείχνει να μην έχει «κολλήσει» τόσο πολύ με τον Φερναντίνιο και μετά με τον Φερνάντο (που έχει παίξει πολύ λιγότερο). Σαν ποδοσφαιριστής που του αρέσει η ελευθερία στο παιχνίδι και φυσικά η ιδέα του γκολ, έχει δει το παιχνίδι του ν' αλλάζει και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες.
Έχει μια τάση να ζητάει την αλλαγή...
Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που μένουν σε μια ομάδα για πολλά χρόνια. Ακόμα κι αν το περιβάλλον είναι εξαιρετικό, ο μισθός του ικανοποιητικότατος, οι φιλοδοξίες του καλύπτονται, οι τίτλοι έρχονται και ο κόσμος τον λατρεύει, είναι από τη φύση του άνθρωπος που ζητάει την αλλαγή και σαν ποδοσφαιριστής θέλει να προλάβει να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερες καταστάσεις και να αλλάζει παραστάσεις ώστε να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο γεμάτος όταν σταματήσει. Τα πέντε χρόνια που συμπληρώνει στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι τα περισσότερα κατά τα οποία έχει φορέσει μονάχα μια φανέλα στην καριέρα του μέχρι αυτή τη στιγμή. Δύο χρόνια στη Μπέβερεν, τα ίδια στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, ένα έτος στον Ολυμπιακό, άλλο ένα στη Μονακό, τρία στη Μπαρτσελόνα και τώρα πέντε στη Σίτι. Η πρόκληση της παρουσίας στην ίδια ομάδα με τον αδερφό του, πίσω στο 2010 ήταν πολύ μεγάλη και κάπως έτσι κατάφεραν οι «πολίτες» να τον κάνουν δικό τους, πέρα φυσικά από το πλάνο και τους Άραβες στην ιδιοκτησία, όμως φτάνει συνήθως η στιγμή που «αδειάζει» και θέλει κάτι αναζοωγονητικό.
Η ηλικία και οι σκέψεις για ένα ακόμα εξαιρετικό συμβόλαιο
Στα 32 του, ο Γιάγια Τουρέ είναι πλέον ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, έμπειρος, ικανότατος, με όνομα που κάνει γκελ σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά αποτελεί πόλο έλξης για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγου. Η ηλικία του, είναι ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα και παίζει σημαντικό ρόλο στις σκέψεις που ενδεχομένως να κάνει για τη συνέχεια της καριέρας του. Δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον για προτάσεις που θα του γεμίσουν ακόμα περισσότερο τον τραπεζικό λογαριασμό, ενώ αυτή τη στιγμή εμφανίζονται ομάδες πρόθυμες να του καλύψουν απόλυτα τις οικονομικές απαιτήσεις και να τον έχουν... βασιλιά. Αν, όμως, συνεχίσει να παρουσιάζει το κακό πρόσωπο των τελευταίων μηνών που προδίδουν και με το παραπάνω την ηλικία του, ίσως αυτές οι προσφορές να μειωθούν ή και να μην υπάρξουν καν στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Επομένως, η ιδέα ενός εξαιρετικού, τελευταίου συμβολαίου σίγουρα τριγυρνάει στο μυαλό του.
Ο ρόλος του Σέλουκ
Ενδεχομένως να του «φουσκώνει» κι εκείνος τα μυαλά. Όχι ότι ο Γιάγια Τουρέ δεν έχει το ταλέντο και τις ικανότητες για να παίξει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, όπως άλλωστε το έχει κάνει περνώντας και από τη Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά, ο Ντμίτρι Σέλουκ είναι ατζέντης που φροντίζει ώστε να δημιουργεί... σήριαλ στις θερινές μεταγραφικές περιόδους αναφορικά με το μέλλον του πελάτη του, αφήνοντας κάθε φορά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα όσα είχαν γραφτεί τον περσινό Μάιο, όταν ο Τουρέ εμφανιζόταν... φευγάτος από τη Μάντσεστερ Σίτι με τη δικαιολογία που κανείς από την ομάδα δεν του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του, ενώ και φέτος κινεί όπως θέλέι τα νήματα στη μεταγραφική αγορά. Μιλώντας τις τελευταίες μέρες, έκανε λόγο για υπάρχουσες προτάσεις από μεγάλες ομάδες για την απόκτηση του Ιβοριανού, με τον ίδιο τον παίκτη να τονίζει τη μια ότι λατρεύει να παίζει για τους «πολίτες» και την άλλη να εμφανίζεται ανοιχτός σε οποιαδήποτε νέα πρόκληση λόγω και της ηλικίας του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μόνο οι υπαίτιοι μπορούν να σταματήσουν το Grexit!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον ελιγμό του Κοντονή, την διάθεση του Ινφαντίνο, την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ και τις Ενώσεις -μέλη της που δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την πορεία του ποδοσφαίρου προς την καταστροφή.
Η στρατηγική επιλογή του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυνε το gazzetta και να αναγνωρίσει “το ελληνικό πρόβλημα του ποδοσφαίρου με τη βία και το στήσιμο αγώνων” δημιούργησε νέα δεδομένα και κυρίως αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας για να υπάρξει προσέγγιση, κοινός τόπος συζήτησης/διαπραγμάτευσης και προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τις UEFA&FIFA προκειμένου να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς διοίκησης και λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δίχως αυτό να αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Σταύρος Κοντονής απηύθυνε πρόσκληση στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, στηριζόμενος στην πρόθεση συνεργασίας που ανίχνευσε στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της UEFA στο gazzetta. Οχι επειδή έχει πειστεί ότι θα συναντήσει άλλη διάθεση και κυρίως ειλικρινή πρόθεση για σημαντικές υποχωρήσεις από την πλευρά των ξένων, αλλά επειδή θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να επιτύχει τον ιδανικό στόχο που είναι η αλλαγές στο ποδόσφαιρο και συγχρόνως η παραμονή του στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ερχεται ο Ινφαντίνο


Η UEFA δείχνει διάθεση διαλλακτικότητας. Από την στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της UEFA εκδήλωσε την πρόθεσή του, εφόσον προσκληθεί, να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής για να εξηγήσει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να αναλύσει τις συστάσεις που απέστειλαν η UEFA&FIFA προς τον Κοντονή για αλλαγές σε άρθρα του νομοσχεδίου προκειμένου ο νόμος να μην αποτελέσει κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι ο Ινφαντίνο, δηλαδή στην πραγματικότητα το “νούμερο 2” της UEFA να επιλέξει να δώσει ο ίδιος το παρών στο νέο ραντεβού με τον Κοντονή στις 28 Απριλίου προκειμένου να του δείξει με την παρουσία και την στάση του ότι πράγματι “υπάρχει άλλος δρόμος για να λυθούν τα ελληνικά προβλήματα του ποδοσφαίρου”, όπως δήλωσε ο Ελβετός στο gazzetta.

Η ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Ο βασικότερος λόγος για να μην είναι κανείς αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί από μέρος του υφυπουργού Αθλητισμού ο στόχος των ουσιαστικών αλλαγών στην δομή και την λειτουργία της διοίκησης του ποδοσφαίρου δίχως αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι η – πέρα από όλα τα άλλα – ανικανότητα της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, που είναι αυτή που φέρει το κύριο μέρος της ευθύνης τόσο για την σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και για την δημιουργία αυτής της συμπλοκής που απειλεί την Ελλάδα με Grexit, δεν έχει τις στοιχειώδεις ικανότητες να συμπεριφερθεί διπλωματικά και να διαπραγματευτεί ουσιαστικά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του αποκλεισμού.
Με απλά λόγια, αν η διοίκηση της ΕΠΟ προχωρούσε μόνη στις αλλαγές που ζητεί ο Κοντονής, μαζί με την πλειονότητα του ελληνικού ποδοσφαιρικού λαού, η UEFA και η FIFA δεν θα είχαν κανέναν ουσιαστικό λόγο για να αποβάλλουν την Ελλάδα διότι δεν θα υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο.
Την ανικανότητα της διοίκησης της ΕΠΟ να χειριστεί αποτελεσματικά την υπόθεση παραδέχεται ουσιαστικά και η UEFA. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε βγήκε μπροστά ο Ινφαντίνο και όχι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζίκης για να μιλήσει δημόσια και να δείξει διάθεση να αναγνωρίσει τα προβλήματα που θίγει και προσπαθεί να λύσει ο Κοντονής.
Ο mainstream δημοσιογραφικός λόγος των ημερών συμπίπτει, όχι τυχαία, με το περιεχόμενο του λόγου όλων των παικτών του ελληνικού ποδοσφαίρου που θέλουν παραμονή της Ελλάδας στις διεθνείς διοργανώσεις δίχως να αλλάξει τίποτα στο σημερινό καθεστώς: φουλ επίθεση προς τον Κοντονή, λες και είναι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα και όχι οι σημερινοί κατηγορούμενοι από τον Εισαγγελέα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Για να ξέρουμε τι συζητάμε, αν η Ελλάδα αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, την κύρια ευθύνη θα φέρει η διοίκηση της ΕΠΟ, που είναι υπαίτια για την σημερινή κατάσταση και τα τεράστια προβλήματα του ποδοσφαίρου και όχι ο Κοντονής που τα αναγνώρισε και προσπαθεί να τα επιλύσει. Ακόμη και αν στο τέλος της ημέρας ο Κοντονής κάνει λάθος χειρισμό, τραβήξει το σχοινί περισσότερο από όσο πρέπει και φτάσουμε στον αποκλεισμό, δεν θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ανυπολόγιστη ζημιά του εθνικού ποδοσφαίρου.

Τα χαρτιά του Κοντονή

Στις καθοριστικές συζητήσεις με την UEFA και την FIFA ο υφυπουργός Αθλητισμού θα παίξει και πάλι τα χαρτιά των ανοικτών δικαστικών υποθέσεων για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε έχει ένα ακλόνητο επιχείρημα: πώς είναι δυνατόν να του ζητούν η UEFA και η FIFA να δέχεται ως συνομιλητές με εξουσία να αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο τους κατηγορούμενους για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέφθειρε το ποδόσφαιρο; Γι' αυτό και θα είναι απολύτως τεκμηριωμένη η απαίτησή του να βγάλουν οι διεθνείς ομοσπονδίες άκρη με την διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας και να την υποχρεώσουν να προχωρήσει εκείνη άμεσα σε αλλαγές.
Αν πράγματι η UEFA έχει αποφασίσει να δείξει την διάθεση για βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Ινφαντίνο, αυτό θα το αποδείξει αν επιβάλει στον Γκιρτζίκη πριν από το ραντεβού της 28ης Απριλίου να πάει σε αυτή τη συνάντηση και να ανακοινώσει την πρόθεση της διοίκησής του να κάνει ή και να δεχθεί τις αλλαγές που ζητεί ο υφυπουργός Αθλητισμού. Μόνο η ΕΠΟ μπορεί στην πραγματικότητα να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Η ένοχη σιωπή των Ενώσεων του ποδοσφαίρου

Προσέξτε: έχουμε φτάσει στην ημέρα που η UEFA και η FIFA έχουν ανακοινώσει την αποβολή της Ελλάδας αν ψηφιστεί ο νόμος και τεθεί σε ισχύ και η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει βγάλει δημοσίως ούτε κιχ. Προσέξτε: τα περισσότερα μέλη της χθεσινής και της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται από τον Εισαγγελέα για κακουργηματικές πράξεις σε υποθέσεις διαφθοράς του ποδοσφαίρου και οι 53 Ενώσεις – μέλη της ΕΠΟ σε όλη την Ελλάδα δεν βρίσκουν νόημα να τοποθετηθούν δημοσίως επί του θέματος και κυρίως να προκαλέσουν εξελίξεις και να ζητήσουν εξηγήσεις από την σημερινή διοίκηση ή και να επιδιώξουν να τη ρίξουν.
Προσέξτε: οι 53 Ενώσεις που εκλέγουν και συνεπώς ελέγχουν την διοίκηση της ΕΠΟ ξέρουν ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση στα όρια της διάλυσης αν το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβληθεί, ξέρουν ότι απέχουμε λίγες ημέρες από τον αποκλεισμό, ξέρουν καλά ότι η διοίκηση της ΕΠΟ φέρει την κύρια ευθύνη για αυτό και δεν βγάζουν κιχ. Δεν ζητούν αλλαγές, δεν ζητούν εξηγήσεις από την διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πιέζουν για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος, δεν κάνουν τίποτα!
Η στάση όλων αυτών δεν είναι απλώς ντροπιαστική για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της. Είναι και καταδικαστική για το ποδόσφαιρο. Διότι όλοι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να αναγκάσουν την σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ να αλλάξει στάση και να αποφύγει το Grexit και παρ' όλα αυτά επιλέγουν να αδιαφορούν και να αφήνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να οδηγηθεί στον μαρασμό και τον διεθνή αποκλεισμό και την ομοσπονδία να οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν φοβίζει η χρεωκοπία τη χώρας, αλλά η τιμωρία της ΕΠΟ!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την υποκρισία της κοινωνίας που ενθαρρύνει την κυβέρνηση να πάει στα άκρα με τους εταίρους, αλλά φοβάται ένα πιθανό ποδοσφαιρικό Grexit.
Έπρεπε να περάσουν χρόνια και χρόνια, έπρεπε να ξεφτιλιστεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να ασχοληθούν όλοι με την κατάντια του. Με την τεράστια αυτή αρρώστια του να πηγαίνεις στο γήπεδο, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα! Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι μας εξαναγκάζουν να δούμε και να ζήσουμε ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας το τέλος. Για τέτοιο έγκλημα μιλάμε. Μέχρι φυσικά να μην ασχολείται κανείς με αυτό το τερατούργημα, για να μην πατάει ψυχή στο γήπεδο…

Ζήσαμε μία περίοδο όπου περίεργοι-ύποπτοι, προσπάθησαν να μας βγάλουν τρελούς και με αστειότητες μείωναν ή εξαφάνιζαν κάθε καταγγελία ή επιχειρηματολογία για όλους τους εγκληματίες που έστηναν ματς, αποτελέσματα, τίτλους, προκρίσεις, κόρνερ, κίτρινες, οφσάιντ, έστηναν ενέδρες, κατέστρεφαν περιουσίες, χτυπούσαν κόσμο, απειλούσαν, εκβίαζαν και φυσικά οικονομούσαν εκατομμύρια, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, καταστρέφοντας τις Κυριακές των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά φθάσαμε σε μία περίοδο (τώρα) όπου οι φίλαθλοι αδικημένων αλλά και ευνοημένων ομάδων, καταλαβαίνουν που παίζεται -κυρίως- το παιχνίδι και τα Μέσα αναγκάζονται να παρουσιάσουν την αλήθεια, μια και όσα δεν ήθελαν, δεν μπορούν πια να κρύψουν την πραγματικότητα. Είμαστε εδώ όπου πλέον έχει επέμβει και η δικαιοσύνη, μια και οι πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ όλα τα δεινά έχουν βάση την ΕΠΟ, της οποίας οι μισοί παράγοντες απολογούνται κάθε εξάμηνο και για διαφορετικό αδίκημα.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα την βγάζει δεν την βγάζει οικονομικά και η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, αναγκάζεται να επέμβει, μια και στο ποδόσφαιρο…. δεν πάει παρακάτω.  

Κι’ ενώ η κοινωνία, η κοινή γνώμη αλλά και τα ΜΜΕ ενθαρρύνουν την Κυβέρνηση να διατηρεί σκληρή στάση και να μην «μασάει» στις όποιες απειλές (ουσιαστικές ή επικοινωνιακές) των Ευρωπαίων για Grexit στο τρομακτικά ΠΙΟ σοβαρό ζήτημα του Ευρώ, αναφορικά με το ποδόσφαιρο όλοι εμφανίζονται τρομοκρατημένοι μην τυχόν η Ευρώπη πετάξει εκτός της ΕΠΟ! Και ενώ στα οικονομικά ενθαρρύνουν το ΣΥΡΙΖΑ να μην υποχωρήσει, στα ποδοσφαιρικά απειλούν τον Τσίπρα και τον Κοντωνή μην τυχόν και κάνουν βήμα μπροστά.
Ποιος μπορεί να το εξηγήσει αυτό; Να μην φοβόμαστε την χρεωκοπία αλλά να τρέμουμε -και καλά- την τιμωρία της ΕΠΟ;

Πώς είναι δυνατόν να αγαπάμε και να ενισχύουμε το τρομακτικό ρίσκο η τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους με στόχο να ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα, ακόμη και τώρα που για να πληρωθούν υποχρεώσεις επιστρατεύονται ακόμη και τα χρήματα των Δήμων, αλλά να αμφισβητούμε τις προθέσεις της ίδιας κυβέρνησης και να την «κυνηγάμε» από την πρώτη μέρα, όταν ρισκάρει την τιμωρία της ΕΠΟ, στην προσπάθεια να καθαρίσει το ποδόσφαιρο;

Γιατί και στην μία σοβαρή περίπτωση διαπραγμάτευση γίνεται και στην άλλη ο υπουργός διαπραγμάτευση θέλει να κάνει. Για να πάρει και να δώσει… Για να τους αναγκάσει να ασχοληθούν και εκείνοι (Ευρωπαίοι) με το πρόβλημα, έτσι ώστε να μην ασχοληθεί μέχρι τέλους εκείνος.

Αλλά έλα που ο Τσίπρας αποθεώνεται (με 45% στις δημοσκοπήσεις για την αδιάλλακτη στάση του) και ο Κοντωνής απειλείται και καθυβρίζεται κάθε μέρα…

Τέλος πάντων φθάσαμε στο σημείο όπου και η UEFA, εδώ στο gazzetta, μέσω του Ιφαντίνο και της συνέντευξης στον Βασίλη Σαμπράκο, να παραδέχεται επιτέλους ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα! Το ήξεραν δηλαδή, αλλά μέχρι τώρα δεν έκαναν τίποτα, ενισχύοντας ή επιβραβεύοντας όλους τους εγκληματίες…

Είναι απορίας άξιο βέβαια πώς έχει αλλάξει ΚΑΙ η ουσία της συζήτησης. Γιατί όσοι ξεχνούν ότι το βασικό θέμα είναι η κάθαρση στο ποδόσφαιρο και έπονται τα άλλα μεταξύ των οποίων το αυτοδιοίκητο και η αποβολή της ΕΠΟ, παίζουν παράξενο παιχνίδι. Δεν γίνεται να παρουσιάζεται ως πρωταρχικό ΚΑΝΕΝΑ άλλο θέμα, πέρα από την ύπαρξη μίας ή δύο εγκληματικών οργανώσεων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρα από την ύπαρξη δεκάδων στημένων αγώνων, υποθέσεων με εκβιασμούς-δωροδοκίες και τελικά, με φαινόμενα βίας από όσους αντιδρούν.  

Από την άλλη, στόχος του Κοντωνή ΔΕΝ είναι βέβαια να τιμωρηθεί η ΕΠΟ από την UEFA. Άλλο λάθος συμπέρασμα, που μάλλον εσκεμμένα εξάγεται για να απαξιωθεί ο υπουργός.  Στόχος είναι να καταργηθεί η βασική αρχή (το αυτοδιοίκητο) που εκμεταλλεύονται όλοι οι περίεργοι για να εγκληματούν, για να βρωμίζουν τον χώρο, πιστεύοντας ότι είναι ανεξέλεγκτοι.

Έχετε αντιληφθεί που έχουμε φθάσει; Να συζητάει (σε λίγο) όλη η Ευρώπη  για την βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι μόνοι που δεν ασχολούνται με αυτό, να είναι οι υπεύθυνοι της Ελληνικής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης! Μέχρι στιγμής για τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, ΔΕΝ συμβαίνει τίποτα! Και αυτούς τους τύπους θέλουμε να τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους!!

Κι’ εδώ επάνω τίθενται τα βασικά ερωτήματα:

Ποιος δεν επιθυμεί την κάθαρση και πονηρά κάνει πρώτο θέμα την τιμωρία;

Ποιος και ποιοι επιθυμούν την διατήρηση του Ελληνικού αυτοδιοίκητου μια και χρόνια ξέρουν τον τρόπο να το ελέγχουν και να αποκομίζουν οφέλη μέσω αυτού;

Γιατί ακόμη και τώρα , έχουμε την αίσθηση ότι πέρα από τους ευνοημένους που μέχρι προχθές έκαναν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και σήμερα τρέμουν στην ιδέα να τιμωρηθούν εντός και εκτός γηπέδων,  μερικοί σημερινοί αδικημένοι, επιθυμούν το αυτοδιοίκητο και αυτή την κατάσταση στην ΕΠΟ γιατί κατά το παρελθόν είχαν αυτοί τον έλεγχο! Μήπως πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πετύχουν και στο μέλλον, έτσι ώστε και πάλι να κερδίσουν τίτλους και χρήματα;  

Ο μόνος από τους μεγάλους που ΠΟΤΕ δεν κέρδισε πράγματα (και πολύ περισσότερο τίτλους) χάρη στην αυταρχικότητα και στο ανεξέλεγκτο  καθεστώς  αυτής της Ομοσπονδίας, είναι ο ΠΑΟΚ. Η μόνη ομάδα που δεν επεδίωξε και δεν ήλεγξε ποτέ την Ομοσπονδία, την διαιτησία, τις επιτροπές, τους παρατηρητές και την ΚΕΔ. Η μόνη μεγάλη ομάδα που δεν ενέπλεξε ΠΟΤΕ το όνομά της σε μαφιόζικες επιθέσεις κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Η μόνη ομάδα της οποίας παράγοντας δεν ακούγεται σε ηχογραφημένα του 2011 ή του 2014 να ετοιμάζει παράνομες πράξεις. Η μόνη μεγάλη ομάδα που ΠΟΤΕ δεν κατηγορήθηκε για στημένα, γιατί εξάλλου δεν ξέρει και δεν μπορεί να στήσει ματς, ούτε κόντρα στην Κ20!

Γι’ αυτό και είναι ο μόνος, που πιστά, σταθερά και χωρίς κωλοτούμπες, ή περίεργες φοβίες που οδηγούν σε παλινωδίες αναφορικά με τις θέσεις που παίρνει, επιθυμεί ΚΑΘΑΡΣΗ και φυσικά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων «ανάγκασαν» ακόμη και την… υπεράνω Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, να παραδεχθεί μετά από τόσα χρόνια, ότι ναι, το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βρώμικο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Καμία συμφωνία για Μερεμπασβίλι, ο ΠΑΟΚ αποφασίζει για Λόρια»

Ο Ιταλός ατζέντης των Μεραμπασβίλι και Λόρια, Τζιανλούκα Μαρίνι εξηγεί τι συμβαίνει με τις περιπτώσεις των Λόρια και Μερεμπασβίλι διαψεύδοντας πως έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον τελευταίο.
Ο εκπρόσωπος των τριών Γεωργιανών, Λόρια, Μερεμπασβίλι και Κουμπούτια εξηγεί στο gazzetta.gr τι ακριβώς ισχύει με τις περιπτώσεις των πελατών του διαψεύδοντας τα τελευταία δημοσιεύματα περί συμφωνιών.
Ο Τζιανλούκα Μαρίνι, σε ότι αφορά τον Γκιόργκι Λόρι τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με τις επαφές με τον ΠΑΟΚ λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος του πανύψηλου διεθνή γκολκίπερ.
«Όπως έχω πει ότι νέα υπάρξουν θα ανακοινωθούν μέσα από τα επίσημα ενημερωτικά κανάλια του ΠΑΟΚ σεβόμενοι τον σύλλογο.
Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ αλλά από εκεί και πέρα οφείλω να πω πως ο Γκιόργκι Λόρια τις τελευταίες 10 μέρες το μόνο πράγμα που δεν σκέφτεται είναι το ποδόσφαιρο.
Τον απασχολεί ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και είναι επικεντρωμένος σε αυτό.
Άλλα πράγματα τον απασχολούν. Όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα πως να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, ακόμη και όταν αφορά το μέλλον σου».
«Καμία συμφωνία για Μερεμπασβίλι, δύσκολα για Ελλάδα»
Ο Ιταλός μάνατζερ ήταν πιο αποκαλυπτικός αναφορικά με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, σημειώνοντας πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.
«Δέχομαι κάθε μέρα τηλεφωνήματα από μάνατζερ και μεσάζοντες όπου πραγματικά δεν ξέρω ποιον να εμπιστευθώ.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και προτάσεις για τον Μερεμπασβίλι, όμως δεν έχουμε συμφωνήσει με καμία ομάδα, ούτε με τον Ατρόμητο αφού η προσφορά δεν ήταν αυτή που περιμέναμε.
Το θέμα είναι πως οι προτάσεις είναι πολύ χαμηλές στο επίπεδο του συμβολαίου που είχε συμφωνήσει με τον ΟΦΗ.
Ο Μερεμπασβίλι έπαιρνε περισσότερα χρήματα στη Ντιναμό Τυφλίδας και δέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να δείξει την αξία του και να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Οι περισσότεροι σύλλογοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό και προσφέρουν τα ίδια χρήματα με τον ΟΦΗ.
Έτσι το πιο πιθανό είναι να στραφούμε σε Γαλλία και Ρουμανία όπου υπάρχουν προτάσεις.
Δυστυχώς ο Μερεμπασβίλι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα».
«Εμπιστευθήκαμε λάθος ανθρώπους για τον Κουμπούτια»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Μαρίνι και για τον Ακάκι Κουμπούτια εκφράζοντας την απογοήτευση του για την μεταχείριση του Γεωργιανού μπακ στην Κέρκυρα.
«Δυστυχώς εμπιστευθήκαμε λάθος ανθρώπους και λυπάμαι πολύ για αυτό. Όποτε χρησιμοποιήθηκε έπαιζε πάντα καλά.
Αυτό αντί για αβαντάζ ήταν πρόβλημα. Το παιδί τραυματίστηκε πλήρωσε από την τσέπη για να ταξιδέψει στο Βελιγράδι προκειμένου να ξεκινήσει την διαδικασία αποθεραπείας του σε ένα από τα καλύτερα ιατρικά κέντρα. Θα αποχωρήσει από την Κέρκυρα μετά το τέλος της σεζόν».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στο gazzetta για το GREXIT!!

Μέσα από τη συνέντευξή του στον Βασίλη Σαμπράκο ο Τζιάνι Ινφαντίνο στέλνει την τελευταία προειδοποίηση προς τον Σταύρο Κοντονή και εξηγεί πώς μπορεί να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Από τις 9 Μαρτίου, την ημέρα της πρώτης γνωριμίας και συνεργασίας με τον Ελληνα υφυπουργό Αθλητισμού στη Νιόν, ο Μισέλ Πλατινί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της UEFA επέλεξαν την τακτική της δημόσιας σιωπής στο ελληνικό ζήτημα. Πέρα από μια διπλωματική τοποθέτηση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θεοδωρίδη μετά από τη συνάντηση συνεργασίας των ΕΠΟ/UEFA/FIFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού στην Αθήνα την 30η Μαρτίου, η UEFA περιορίστηκε μόνο στην δημοσιοποίηση μέσω ΕΠΟ της συν υπογεγραμμένης από την FIFA επιστολής προς τον Σταύρο Κοντονή στις 16 Απριλίου με τις συστάσεις για αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που είχε δώσει σε ανοιχτή διαβούλευση ο Ελληνας υφυπουργός Αθλητισμού.
Μέχρι σήμερα οι Ελληνες ακούγαμε μόνο την ελληνική εκδοχή, και πιο ειδικά την κυβερνητική εκδοχή, δεδομένου μάλιστα ότι η ΕΠΟ έχει καταπιεί τη γλώσσα της δημοσίως, για το ζήτημα που δείχνει να οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις. Σήμερα για πρώτη φορά μαθαίνουμε και την εκδοχή της UEFA για όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 50 ημερών. Βασική μας έγνοια στο gazzetta είναι η αναζήτηση κάθε διάστασης της αλήθειας, ειδικά σε ένα ζήτημα τέτοιας σοβαρότητας και κρισιμότητας για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο δέχθηκε χθες να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσω ότι στην όλη επικοινωνία μας δεν υπέβαλε κανένα περιορισμό σχετικά με το είδος των ερωτήσεων και ότι απάντησε σε όλες. Είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος της UEFA και μάλιστα τόσο υψηλό μπαίνει σε μια συζήτηση για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όπως θα διαπιστώσετε ο Γενικός Γραμματέας της UEFA παραδέχεται ότι “υπάρχουν θέματα” διαφθοράς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο “νούμερο 2” στην διοίκηση της UEFA επιμένει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, δηλαδή ότι υπάρχει τρόπος εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου δίχως αυτό να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Μέσα από τις απαντήσεις ο Ινφαντίνο απευθύνει στην ουσία έκκληση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού να παγώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου και να συνεργαστεί άμεσα με την UEFA “προκειμένου να βρούμε μια λύση στο πλαίσιο του καταστατικού και με την κατάλληλη νομοθεσία”.
Σε επόμενες αναρτήσεις το gazzetta θα αποκαλύψει αρκετά στοιχεία από το ιστορικό της επικοινωνίας μεταξύ Κοντονή – UEFA για την υπόθεση που καίει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ώρα κρατήστε αυτό: με τη στάση του ο Ελληνας υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει για πρώτη φορά την UEFA στην θέση να αναγνωρίσει-παραδεχθεί το ελληνικό πρόβλημα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Και σήμερα, όπως θα διαπιστώσετε από τη συνέντευξη με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, πρέπει να διαλέξει αν θα επιδιώξει μια λύση μέσα από την σε νέο πλαίσιο συνεργασία με την UEFA, που μπορεί να οδηγήσει την ΕΠΟ αναγκαστικά σε ουσιαστικές αλλαγές, ή αν θα επιμείνει στην ψήφιση ενός νόμου που αποβάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις όπως ξεκάθαρα απαντά ο Ινφαντίνο ότι θα συμβεί.
Ακολουθεί η συνέντευξη:

Με όλες αυτές τις διώξεις και τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις για την ύπαρξη και την δράση εγκληματικών οργανώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κατηγορίες για τον πρώην πρόεδρο και πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τις κατηγορίες για μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου έχει γίνει κοινή πεποίθηση στην πλειονότητα των Ελλήνων ότι το σημερινό καθεστώς διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά. Η UEFA έχει αντίθετη πεποίθηση από αυτή των Ελλήνων για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αρνηθήκατε την βοήθεια και την συνεργασία στον Ελληνα υφυπουργό Αθλητισμού; Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στο καταστατικό και στο σημερινό καθεστώς της Ελληνικής Ομοσπονδίας;

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ορισμένα από αυτά τα θέματα, όπως η βία και το στήσιμο αγώνων, είναι από αυτά που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη. Λαμβάνοντας υπόψη την πραγματογνωμοσύνη και την εμπειρία μας, προσφέραμε την υποστήριξή μας και τη βοήθειά μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Ελληνική Κυβέρνηση, και συναντήσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, υποβάλλοντάς του προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Μάλιστα είναι γεγονός ότι απεστάλη μια επιστολή συν υπογεγραμμένη από την FIFA στην Ελληνική Κυβέρνηση με συγκεκριμένες συστάσεις και πιθανές συνέπειες αν αυτές δεν ακολουθηθούν. Μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το γεγονός ότι αυτές οι συστάσεις αγνοήθηκαν παντελώς και από το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε με το σχέδιό της να θεσπίσει μια νομοθεσία που είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι αποτελεί μια σαφή κυβερνητική παρέμβαση στην οργανωτική αυτονομία του ποδοσφαίρου”.


Οι Ελληνες προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ο Σταύρος Κοντονής έκανε αυτή την επιλογή, να πάψει να διαπραγματεύεται με την UEFA και να προχωρήσει στην υποβολή του νομοσχεδίου στη Βουλή. Από τον δημόσιο λόγο του προκύπτει το συμπέρασμα ότι η UEFA αποφάσισε να προστατέψει την σημερινή διοίκηση και το σημερινό καθεστώς της Ελληνικής Ομοσπονδίας και δεν έδωσε καμιά βοήθεια στην Ελληνική Κυβέρνηση για τις αναγκαίες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας τον Ελληνα Υπουργό χωρίς άλλη επιλογή. Υπήρχε άλλος δρόμος για να ακολουθήσει ο Ελληνας Υπουργός προκειμένου να γίνουν αυτές οι αλλαγές χωρίς αρνητικές συνέπειες για την παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς διοργανώσεις; Του έδειξε τέτοιο δρόμο η UEFA;

“Μακάρι η Ελληνική Κυβέρνηση να μας είχε συμβουλευτεί προτού αρχίσει την διαδικασία για την πρόταση νέας νομοθεσίας, γιατί θα μπορούσαμε να δουλέψουμε μαζί προκειμένου να βρούμε μια λύση στο πλαίσιο του καταστατικού και με την κατάλληλη νομοθεσία. Επίσης θα ήταν εποικοδομητικό αν ο κύριος Κοντονής μας άκουγε και λάμβανε υπόψη τις συστάσεις που κάναμε σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαμε. Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις του κυρίου Κοντονή, αλλά αμφισβητούμε τον τρόπο με τον οποίο εκείνος και η κυβέρνησή του έχουν προχωρήσει. Υπήρχε πραγματικά άλλος δρόμος για να συνεργαστούμε αλλά αυτό δεν συνέβη και γι' αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιμετωπίζει μια πιθανή παύση”.

Την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή το σχέδιο νόμου προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος. Σε αυτό το νομοσχέδιο αναγράφεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ολα τα άρθρα είναι γραμμένα όπως ήταν προτού αποστείλουν οι UEFA&FIFA την επιστολή με τις συστάσεις επί των άρθρων. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβάλλεται από τις διεθνείς διοργανώσεις; Αυτές τις μέρες πολλοί από τους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους φοβούνται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποβληθεί και προσπαθούν να καταλάβουν αν υπάρχει ένας άλλος δρόμος προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να καθαρίσει αλλά και να εξακολουθήσει να συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις. Ποια είναι η απάντησή σας προς τους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους;

"Δυστυχώς δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν αυτή η νέα νομοθεσία ψηφιστεί διότι το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπει κυβερνητική παρέμβαση. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχούν πολύ διότι η αποβολή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για το ποδόσφαιρό τους. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η αποβολή δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο για την εθνική ομάδα. Αν οι σύλλογοί σας δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις θα μειωθεί ο συντελεστής τους, κι αυτό θα σημαίνει ότι λιγότερες ομάδες θα μπορούν να προκριθούν στο UEFA Champions League και στο UEFA Europa League. Μπορώ να σου πω ότι ο Ελληνας ποδοσφαιρικός θρύλος Θοδωρής Ζαγοράκης, που είναι τώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μου τηλεφώνησε σήμερα επειδή ανησυχεί πολύ και επειδή αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται. Νομίζω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ. Ελπίζουμε ότι η τελική επιστολή προειδοποίησης, συν υπογεγραμμένη από την FIFA, που εστάλη σήμερα θα τους κάνει να επανεξετάσουν τις κινήσεις τους ώστε να δουλέψουμε μαζί για την επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρώτα αυτοκριτική, μετά διαμαρτυρίες κύριοι διαιτητές!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αφήνει για λίγο στην άκρη το Grexit και σχολιάζει τους διαιτητές που σκέφτονται αποχή λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν συνάδερφοι τους για την εγκληματική οργάνωση.
Θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο της χρονιάς, αλλά είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς αντιπροσωπευτική της τραγικής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι διαιτητές της Superleague εξετάζουν και συζητούν το ενδεχόμενο αποχής, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν έξι συνάδερφοι τους για την εγκληματική οργάνωση.
Οπως έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις, δεν είναι δυνατόν να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο με την πλάτη στον τοίχο, ούτε να ποινικοποιούνται τα ανθρώπινα λάθη τους. Αν ακούσεις το... παράπονο τους, χωρίς να εμβαθύνεις στα διαιτητικά δρώμενα, μπορεί και να τους δικαιολογήσεις ή τουλάχιστον να αντιληφθείς το παράπονο τους.
Ωστόσο, γνωρίζοντας όλοι μας πρόσωπα και πράγματα στο χώρο και βλέποντας κάθε φορά τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους, μόνο να γελάσουμε μπορούμε με όσα ισχυρίζονται!
Τα ανθρώπινα λάθη είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, όποιο επάγγελμα και ν' ασκείς ή ότι και να κάνεις στην καθημερινή σου ζωή.
Τα σφάλματα, όμως, των Ελλήνων διαιτητών ξεπερνούν το όριο του... ανθρώπινου λάθους και αγγίζουν την ασχετοσύνη ή τον επηρεασμό.
Τυχαίο ήταν το γεγονός, ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου έτους υπήρχαν επτά διαμαρτυρίες για τη διαιτησία από έξι ομάδες. Δηλαδή διαμαρτυρήθηκαν μέσα σε 12 μέρες το 1/3 των συλλόγων της Super League !
Τυχαία ήταν τα πέντε ανύπαρκτα οφσάιντ που έδωσε ο Μάνταλος στο Αστέρας – Ολυμπιακός, το πέναλτι που δεν σφύριξε ο Παππάς στο Παναιτωλικός – Ολυμπιακός, η πιο πρόσφατη αποβολή του Μπούρμπου στο Πανθρακικός – Παναθηναϊκός ή τα εγκλήματα του Καλογερόπουλου στο Αστέρας – ΠΑΟΚ!
Φυσικά αυτά ήταν ενδεικτικά κάποια από τα πολλά φετινά λάθη, καθώς η λίστα είναι ατελείωτη και η επανάληψη των φαλτσοσφυριγμάτων των ρέφερι, δεν οδηγεί πουθενά.
Πέρα, όμως, από τον παράγοντα λάθος, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ότι σε κάθε δικογραφία για ύποπτους αγώνες ή για την εγκληματική οργάνωση, πάντα οι διαιτητές έχουν περίοπτη θέση.
Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδίλεια δάκρυα κι ας αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που έχουν για την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ας κάνουν την αυτοκριτική τους κι ας δουν ότι με εξαίρεση τον Κύρο Βασσάρα, ουδέποτε υπήρξε άλλος αξιόλογος διεθνής Ελληνας διαιτητής, ενώ πλέον όσοι έχουν πάρει διεθνές σήμα, σφυρίζουν σε ματς επιπέδου Βοσνία – Νησιά Φερόε ή σε κανένα ματς μικρών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Καλές λοιπόν οι διαμαρτυρίες, αλλά προέχει μια ψύχραιμη ανάλυση της κατάστασης που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Να ψάξουν πρώτα να δουν τι φταίει και μετά να αρχίσουν να κατηγορούν την δικαιοσύνη, τους παράγοντες, τις ομάδες, το σύμπαν όλο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρόεδρος πόνταρε κόντρα στην ομάδα του!! (vid)

Εγινε κι αυτό... Πρόεδρος ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας φέρεται να πόνταρε κόντρα στην ομάδα του κερδίζοντας εύκολα 1 εκατ. δολάρια. 
Το Μπρουνέϊ έκανε την τεράστια έκπληξη κερδίζοντας 1-0 εκτός έδρας την Κινεζική Ταϊπέι για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα τα τοπικά ΜΜΕ ανάφεραν πως ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λι Τσενγκ Γι στοιχημάτισε εις βάρος της ομάδας του κερδίζοντας περίπου 1 εκατ. δολάρια. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις. Το γκολ πάντως ήταν... εύκολο για το Μπρουνέι!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Τομάς Σατοράνσκι στο gazzetta.gr!

Ο Τσέχος point-guard της Μπαρτσελόνα, Τομάς Σατοράνσκι, δηλώνει στο gazzetta.gr αισιόδοξος για την ισοφάριση και ποντάρει στην εμπειρία του 2013, όταν οι Καταλανοί μετέτρεψαν το 1-2 υπέρ του Παναθηναϊκού, σε 3-2 υπέρ τους! 
Γεννημένος στην Πράγα, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στην τοπική USK, η γυναικεία ομάδας της οποίας, κατέκτησε πριν από λίγες μέρες την Ευρωλίγκα! Πριν καλά-καλά κλείσει τα 18 του χρόνια (2009), μετακόμισε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ισπανίας, για λογαριασμό της τότε επονομαζόμενης Καχασόλ. Στην Σεβίλλη, ο δίμετρος (2,01) πλέϊ-μέϊκερ έμεινε 5 χρόνια, πήρε από νωρίς χρόνο συμμετοχής από τον “δάσκαλο”,Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες και “ψήθηκε” σαν παίκτης στον κορυφαίο ανταγωνισμό της λίγκας ACB. Εκεί έμαθε, το καλοκαίρι του 2012, ότι επελέγη στο νο32 του ντραφτ από τουςΓουάσινγκτον Γουίζαρντς και μετά από μία πολύ ώριμη περυσινή του παρουσία (μ.ο. 12,1π., 3,7ρ., 4,7ασ. & 1,5κλ.) στον σύλλογο της Ανδαλουσίας, τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.
 
Ο λόγος για τον Τομάς Σατοράνσκι, που μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” στην 1η φάση της Ευρωλίγκα (μ.ο. 5,6π., 2,3ρ. & 3,3ασ. με 45,7% στα διπ. & 28,6% στα τριπ.), στο Top-16 ανέβασε αισθητά τα νούμερά του (μ.ο. 7,4π., 2,7ρ. & 3,6ασ. με 61,1% στα διπ. & 36,7% στα τριπ.), από τον 2ο γύρο πήρε τη θέση του Μαρσελίνιο Χουέρτας στην πεντάδα, ενώ διόλου αμελητέα είναι η παρουσία του (μ.ο. 9,7π., 4,7ρ. & 1,0ασ. με 66,7% στα τριπ.) στη προημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό! Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον 23χρονο διεθνή Τσέχο point-guard, μετά το τέλος του 3ου αγώνα στο ΣΕΦ και σας παραθέτει τις απόψεις σχετικά με το αποψινό κρίσιμο 4ο παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ισπανίας με τους “ερυθρόλευκους”.  
 
«Όπως χάσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει!»
  
«Με τη σειρά στο 2-1 εις βάρος μας, δεν μπορούμε να μπούμε ότι ευχαριστημένοι με την μέχρι στιγμής εξέλιξη των αγώνων με τον Ολυμπιακό και ειδικότερα μετά από το 3ο παιχνίδι, που η προϊστορία λέει ότι είναι πολύ καθοριστικό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Χάσαμε ένα κλειστό παιχνίδι, στο οποίο καταφέραμε να πάρουμε το πάνω χέρι παρ' ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κι αυτό σίγουρα δεν βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να βρούμε παρηγοριά στο γεγονός ότι η ήττα προήλθε από μικρές λεπτομέρειες κι έτσι όπως ηττηθήκαμε, θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κερδίσει. Θεωρώ ότι αν διορθώσουμε κάποια λάθη, μπορούμε να ισοφαρίσουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσα στη Βαρκελώνη!», μας είπε αρχικά πολύ δεκτικός και προσηνής Τομάς, που και στα τρία ματς είχε αναλάβει το δύσκολο έργο, να κυνηγάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, τονΒασίλη Σπανούλη!
 
«Μας αποσυντόνισαν οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα!»
 
Τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το τακτικό στοιχείο, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την διατύπωσή μας, κούνησε το κεφάλι του... «Από ένα σημείο και μετά, οι αντίπαλοί μας άλλαζαν συνεχώς στα μαρκαρίσματα και αυτό μας δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα, ειδικότερα στην 4η περίοδο, όταν και πετύχαμε μόλις ένα καλάθι. Εκεί που είχαμε πάρει τα ηνία του αγώνα και είχαμε ψυχολογικό πλεονέκτημα, αυτό το αμυντικό “τρικ”, μας άφησε για περίπου επτά λεπτά χωρίς πόντο και μας αποσυντόνισε εντελώς. Ξοδέψαμε μεγάλη ενέργεια μέχρι να ξαναβρούμε επιθετικό ρυθμό και όταν “ξυπνήσαμε”, ο Ολυμπιακός είχε πάρει σαφές προβάδισμα. Γι' αυτό, λοιπόν, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε έκπληξη μας παρουσιάσουν οι αντίπαλοι από πλευράς τακτικής και παράλληλα να παίξουμε ακόμη πιο επιθετικά στην άμυνα.», υπερθεμάτισε ο Σατοράνσκι, ο οποίος, πάντως, είναι αισιόδοξος ότι η σειρά μπορεί να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, για ένα 5ο παιχνίδι με τελείως διαφορετικά δεδομένα...
 
«Οι πιο παλιοί μας είπαν για το 2013!»
 
«Αν κρίνουμε από την εικόνα που παρουσιάσαμε στο γήπεδο, είναι προφανές ότι μπορούμε να αντιδράσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι αποδείξαμε ότι δεν μας επηρεάζει η πραγματικά πολύ “καυτή” έδρα του Ολυμπιακού και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε ποιότητα και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχουν μερικά από τα παιδιά (σ.σ.: Ναβάρο, Χουέρτας, Αμπρίνες και Τόμιτς), που ήταν στην ομάδα πριν από δύο χρόνια, όταν η Μπάρτσα έκανε δύο συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού και πήρε την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ, θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο για την Μαδρίτη!», κατέληξε ο υψηλόσωμος πλέϊ-μέϊκερ που θυμάται καλά εκείνα τα παιχνίδια και θέλει να επαναλάβει την ιστορία εκείνης της σειράς κόντρα στον “αιώνιο αντίπαλο” του “τριφυλλιού” αυτή τη φορά.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Ο επί 20χρονια αντιπρόεδρος της UEFA, Σενές Ερζίκ καταθέτει αποκλειστικά στο gazzetta.gr το σχόλιο του για την κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον κίνδυνο Grexit!
Ο ισχυρός άνδρας του τουρκικού ποδοσφαίρου, Σενές Ερζίκ διετέλεσε αντιπρόεδρος της UEFA για τουλάχιστον από 21 χρόνια!
Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε στη σύνοδο της UEFA στη Βιέννη την αποχώρηση του από το συγκεκριμένο πόστο σε μία φορτισμένη συγκινησιακά τελετή, όπου ο Μισέλ Πλατινί εξήρε την προσφορά του γνωρίζοντας την αποθέωση.
Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA από το 1990 με συνολική προσφορά για περισσότερα από 35 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συνεχίσει στα 72 του να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος της UEFA.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον βετεράνο αξιωματούχο ζητώντας την άποψη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την απειλή της UEFA για ποδοσφαιρικό Grexit.

«Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο θέμα καθώς εδώ και λίγες μέρες έχω αποσυρθεί από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της UEFA. Παραμένω ως απλό μέλος της ομοσπονδίας και δεν επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες.
Η Ελλάδα όμως είναι πάντα στην καρδιά μου. Είμαι άλλωστε ο άνθρωπος που προσπάθησα να διοργανώσουμε από κοινού Ελλάδα και Τουρκία το Euro 2008 αλλά τελικά δεν καταφέραμε να το κάνουμε πράξη.
Καταλαβαίνετε την εκτίμηση που έχω για την Ελλάδα. Γνωρίζω πάντως το πρόβλημα και ελπίζω πως σύντομα θα λυθεί το θέμα», ήταν τα λόγια του Τούρκου παράγοντα της UEFA.

*Πηγή: gazzetta.gr*