Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αυτοί δεν αστειεύονται, εσείς κύριε Κοντονή;

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Δεν ξέρω αν πρόκειται για άτακτη υποχώρηση, αλλά σίγουρα συνιστά αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού του, η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να φέρει, τελικά, στις 4-5 Μαϊου στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο που ετοίμασε.

Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από το βράδι της Δευτέρας, όταν και δήλωνε ο υπουργός στον Κυριάκο Θωμαϊδη, στην εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», πως φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο, προκειμένου ως την Παρασκευή (αύριο, δηλαδή) να ψηφιστεί, και χθες ανακοίνωσε πως θα το περάσει πρώτα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (27-28 και 30 Απριλίου) και μετά θα το πάει στην Ολομέλεια.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κοντονής θορυβήθηκε από τις αντιδράσεις των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά, κυρίως, από το τελεσίγραφο της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ, με την οποία οι διεθνείς οργανισμοί του ποδοσφαίρου καθιστούν σαφές ότι θα υπάρξουν κυρώσεις, δηλαδή, πλήρης απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά, βέβαια, ήταν αναμενόμενο πως θα συμβούν. Το ξέρανε όσοι γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης των στελεχών της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, το ξέρανε και πολλοί στη χώρα μας ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί δεν εκβιάζονται ούτε απειλούνται τόσο εύκολα, όσο, ενδεχομένως, πίστευε ο κ. Κοντονής.

Γι’ αυτό και οι ψυχραιμότεροι έλεγαν από την πρώτη στιγμή που κατάλαβαν ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού ρίχνει το βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος για το αυτοδιοίκητο και όχι στην ουσία, ότι καλά θα κάνει να αλλάξει γρήγορα στάση και να κοιτάξει, αφενός, πώς θα εξηγήσει στους ξένους ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα στα οποία δεν γίνεται να μην υπάρχει παρέμβαση της Πολιτείας και, αφετέρου, να σκεφτεί άλλους τρόπους για να τρίξει τα δόντια σε όσους οχυρώνονται πίσω από το αυτοδιοίκητο.

Ωστόσο, ο υπουργός δεν άκουσε κανέναν και δήλωνε εντός των συνόρων πως τα βρήκε με τον Πλατινί, την στιγμή που αποδεικνύεται ότι καμία συμφωνία δεν έκανε μαζί του, αφού η ΟΥΕΦΑ λέει όσα λέει με την επιστολή στην ΕΠΟ.

Με συνέπεια, βέβαια, να υποχρεώνεται τώρα να μεταθέσει την ημερομηνία κατά την οποία θα εισαγάγει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, αφού θα πρέπει πρώτα να συζητήσει με τους θεσμούς του ποδοσφαίρου που θα έρθουν στην Αθήνα στις 30 Απριλίου.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο καθένας ότι έχουμε και στο ποδόσφαιρο, από τον κ. Κοντονή, διαχείριση πολύ σοβαρών θεμάτων με μαγκιές και τσαμπουκάδες οι οποίοι ούτε ωφελούν, ούτε οδηγούν πουθενά, την ώρα που τα πράγματα είναι στην κρισιμότερη φάση από ποτέ και θα περίμενε κανείς ψυχραιμότερη, πιο ρεαλιστική προσέγγιση, μήπως και βρεθεί μια λύση. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: