Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κορυφαίος αμυντικός ο Λέοναρντ!

Καλύτερος αμυντικός για το 2015 στο ΝΒΑ ανακηρύχθηκε ο φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Κοάι Λέοναρντ, υπερισχύοντας των Ντρέιμοντ Γκριν και ΝτεΆντρε Τζόρνταν που ακολούθησαν στην ψηφοφορία.

Κορυφαίος αμυντικός ο Λέοναρντ
Το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν πήρε ο Κοάι Λέοναρντ. Ο 23χρονος φόργουορντ υπερίσχυσε στη σχετική ψηφοφορία, έχοντας 333 πόντους έναντι 317 του Ντρέιμοντ Γκριν και 261 του ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Συνολικά, ο Λέοναρντ είχε μία εξαιρετική χρονιά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους βοήθησε σημαντικά να φτάσουν για 16η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 50 νίκες στην κανονική περίοδο.

Ο περσινός MVP των τελικών, εκτός από το να «κλειδώνει» τους αντίπαλους επιθετικούς «κλέβοντας» 2,3 φορές την μπάλα ανά παιχνίδι, είχε αξιοσημείωτη παρουσία και επιθετικά, καθώς σημείωνε κατά μέσο όρο 16,5 πόντους με 47,9% ευστοχία εντός πεδιάς και μάζευε 7,2 ριμπάουντ.

Τις καταπληκτικές εμφανίσεις τις έχει συνεχίσει και στα πλέι οφ ο Λέοναρντ, όντας καταλυτική η παρουσία του, ώστε οι Σπερς να κάνουν το «break» και να ισοφαρίσουν τη σειρά με τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε 1-1 στο νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα με 111-107 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σημειώνοντας 23 πόντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: