Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ζαμπούνης: «Θα είναι θαύμα αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Ζαμπούνης: «Θα είναι θαύμα αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Ο συγγραφέας Χρήστος Ζαμπούνης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη λέγοντας αρχικά: «Το μυαλό μου πηγαίνει δυο χρόνια πριν, όταν ο Άρης είχε φέρει τον Αμορόζο, και τον κερδίσαμε 3-0. Εμείς τότε ήμασταν σε άσχημη κατάσταση αγωνιστική και οικονομική ενώ ο Άρης… πετούσε. Φέτος εμείς ήμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, ο Άρης δεν είναι το ίδιο καλός. Αυτό δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».
Επίσης πρόσθεσε: «Όταν ζεις στην Αθήνα και βλέπεις τι γίνεται, κρατάς μικρό καλάθι. Αν ζούσα στην Θεσσαλονίκη θα ήμουν πιο ρομαντικός, πιο αφελής ίσως. Όταν είναι να πάρεις 15 εκ. ευρώ αν κατακτήσεις τον τίτλο, κι εμείς αν ήμασταν στην θέση τους δεν θα αφήναμε να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Θα είναι θαύμα αν το πάρει ο ΠΑΟΚ με όλες τις δυνάμεις που έχουν πέσει πάνω στην ομάδα. Αν γίνει κάτι θα εξαρτηθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναικού-Ολυμπιακού. Με την προοπτική ότι εμείς θα παίζουμε καλά και θα κερδίζουμε. Έχουμε αγωνία όπως ο τερματοφύλακας πριν τα πέναλτι. Ελπίζω την Κυριακή να κερδίσουμε για να είμαι πιο άνετος».
Ο κ. Ζαμπούνης συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου δίνει απλώς ικανοποίηση η πορεία του ΠΑΟΚ. Όσοι με ακούνε ξέρουν ότι όταν είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το αίσθημα της πίκρας. Την δεκαετία του ’70 που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει πολλά πρωταθλήματα, δεν έγινε αυτό που υπήρχε πολύ πίκρα. Με τον Θόδωρο Ζαγοράκη υπάρχει όραμα, πλάνο, πυγμή. Έχουν καταφέρει αυτοί που είναι στην διοίκηση, να υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης, να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο, να γεμίζει το γήπεδο από τους φιλάθλους. Βλέπουμε ότι έρχονται εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Βιειρίνια, αυτός που τον έφερε έχει εξαιρετικό… μάτι».

Αντύπας: «Ο Άρης πάντα στην καρδιά μου»

Αντύπας: «Ο Άρης πάντα στην καρδιά μου»

Ο γνωστός τραγουδιστής και φίλαθλος του Άρη, Αντύπας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λέγοντας: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ψυχολογικά, αλλά η έδρα του Άρη σημαίνει πολλά και πιστεύω ότι θα κερδίσει η ομάδα του Άρη. Είχα στεναχωρηθεί για την βαριά ήττα στον πρώτο γύρο, θέλουμε όλοι την νίκη. Και να του έλεγαν του Αρειανού να πάρει το πρωτάθλημα θα ήθελε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι» ενώ συμπληρώνοντας για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ είπε: «Ο Κούπερ έχει δώσει άλλο… αέρα στην ομάδα, έχει δώσει ψυχολογία στην ομάδα και τους παίκτες. Τον βλέπω όρθιο σε όλο τον αγώνα και αυτό είναι σημαντικό».
Αναφερόμενος στον Άρη είπε: «Ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο και κερδίζει παιχνίδια, βρίσκεται σε καλό δρόμο και μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν έχω έρθει στο Χαριλάου αλλά παρακολουθώ την ομάδα» ενώ για τον στόχο του Κυπέλλου Ελλάδος τόνισε: «Η παρουσία του Άρη είναι έντονη τα τελευταία χρόνια στους τελικούς του Κυπέλλου, πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Αλλά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα είναι καθοριστικό από άποψη ψυχολογίας για την συνέχεια της χρονιάς».
Συνεχίζοντας για το ντέρμπι είπε: «Το 0-0 θα είναι σαν να χάσαμε. Βλέπω μόνο νίκη, κίτρινη νίκη» ενώ συμπλήρωσε: «Έστω και μακριά ο Άρης είναι μέσα στην ψυχή μου, πάντα στην καρδιά μου, περιμένω να δώσει μεγάλη χαρά στον εκπληκτικό κόσμο του».

Ντέγιαν ο εκλεκτός


O Δημήτρης Διαμαντίδης μαρκάρει τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα Ο κόσμος επέλεξε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα ως κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα της τελευταίας δεκαετίας. Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και πλέον μένει να ψηφίσουν και οι δημοσιογράφοι για να βγει ο πολυτιμότερος. Ο μοναδικός Ελληνας που μπήκε στην δεκάδα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης ενώ δεύτερος είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Η πρώτη δεκάδα...
1. Nτέγιαν Μποντιρόγκα 72.130
2. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 70.317
3. Ραμούνας Σισκάουσκας 56.687
4. Aρβιντας Σαμπόνις 47.235
5. Ντέγιαν Τομάσεβιτς 46.373
6. Νίκολα Πέκοβιτς 43.777
7. Μίλος Βούγιανιτς 40.295
8. Aρβιντας Ματσιγιάουσκας 39.778
9. Μάρκους Μπράουν 39.702
10. Δημήτρης Διαμαντίδης 39.299.

Γιάννης Δεμερτζής : “θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του”

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δεμερτζής, που είχε αξιόλογη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την μάχη της 6άδας που δίνει η ομάδα του, την σημαντικότητα του αγώνα με τον Ηλυσιακό, σε τι στοχεύει ο “Δικέφαλος” στην συνέχεια , το πως ζει τον κάθε αγώνα αλλά και το αν ο ΠΑΟΚ αποτελεί την μπασκετική του στέγη.

Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη

Δύο ήττες στη σειρά πως είναι το κλίμα στην ομάδα και πως βλέπεται την συνέχεια;….

“Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Η πρώτη από την Καβάλα όμως μας πείραξε ιδιαίτερα και μας πλήγωσε πολύ βαθμολογικά. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βελτιώσαμε την απόδοση μας αλλά οι “Πράσινοι” είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη γι αυτό και δεν συγχώρεσε τα μικρά λάθη που κάναμε. Αν είχαμε τους δύο βαθμούς με την Καβάλα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα όσον αφορά την θέση μας στην βαθμολογική κατάταξη. Πλέον έχουμε να δώσουμε τους υπόλοιπους αγώνες σε 40-45 ημέρες οπότε θα είναι ένας ιδιαίτερα καυτός μήνας για μας καθώς πρέπει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτους έξι για να πετύχουμε κάτι διαφορετικό την φετινή χρονιά”.

Κερδίσατε παιχνίδια όπως με τον Άρη, Πανιώνιο, Πανελλήνιο, Μαρούσι ενώ χάσατε από ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από εσάς πως το εξηγείται;

“Κερδίσαμε ομάδες με γεμάτα ρόστερ με πολύ καλές εμφανίσεις μάλιστα όπως τον Άρη, τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι. Ιδιαίτερα το Μαρούσι είχε ένα πολύ καλό σερί νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χάσαμε όμως από τον Κολοσσό , το Περιστέρι πέρα από τους αγώνες με την Καβάλα. Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, δουλεύουμε όμως και θα προσπαθήσουμε στο τέλος όταν κάνουμε ταμείο να είναι θετικό”.

To επόμενο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό φαίνεται να είναι πολύ σημαντικό γιατί σας δίνει την ευκαιρία να μπείτε και πάλι στην οχτάδα αλλά και να ξεκινήσετε ένα σερί νικών…

“Στο διάστημα που απομένει πρέπει να ηρεμήσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας πριν από αυτόν τον αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι κλειδί, οι αντίπαλοι μας καίγονται για το αποτέλεσμα και θα τα δώσουν όλα για κερδίσουν για να φύγουν από την βάση της βαθμολογίας. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να επικρατήσουμε και να κάνουμε ένα σερί νικών μέχρι το τέλος”.

Είστε καινούργια ομάδα ίσως παρουσία σας στην Ευρώπη θα βοηθούσε να δέσετε μεταξύ σας…

“ Ίσως, αλλά δεν είναι θέμα δικό μου αλλά μάλλον της διοίκησης”

Αρκετοί αθλητές άλλων ομάδων έχουν μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για εσάς πιστεύεις ότι η ομάδα θα ανεβάσει ρυθμούς στα “Πλέϊ Οφς”;

“Έτσι είναι τα πράγματα αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη βαθμολογικά. Αν δεν τερματίσεις 6ός και πάνω, δηλαδή 7ός και 8ός μετά απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με δύο αγώνες μακριά από την έδρα σου, οι πιθανότητες σου μειώνονται για κάτι καλό”.

Ποιες ομάδες σε έχουν εντυπωσιάσει στην Ευρωλίγκα και ποιες έχουν περισσότερες ελπίδες να πάνε στο Φάιναλ Φορ;

H Μπαρτσελόνα είναι το πρώτο φαβορί όχι μόνο για να πάει στο “Φάιναλ Φορ” αλλά και για να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι δεμένη ομάδα και όλα αρχίζουν από την άμυνα όπου πνίγει τον αντίπαλο και βγαίνει στην επίθεση. Αποτελεί έκπληξη ότι ο Παναθηναϊκός είναι έξω, η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ θα είναι εκεί και δύο με τρεις άλλες ομάδες θα διεκδικήσουν την τέταρτη θέση”.

Στα παιχνίδια που αγωνίζεσαι φαίνεται να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου αλλά και να ευχαριστιέσαι τους αγώνες…..

Αυτό ισχύει, σε κάθε παιχνίδι μπαίνω και δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, όπως είμαι υποχρεωμένος ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είδαμε ένα Γιάννη Δεμερτζή των περσινών “Πλέϊ Οφς” σου τόνωσε την αυτοπεποίθηση αυτή η εμφάνιση;

“Είναι θετικό όταν παίρνεις χρόνο συμμετοχής, αυτό δείχνει ότι σε πιστεύει ο προπονητής και όταν το συνδυάζεις με σκληρή δουλειά είναι ιδανικό. Ένοιωθα καλά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπως και σε αυτό με την Καβάλα και πιστεύω πως σε κάποια σημεία του αγώνα κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα. Όλα είναι όμως πιο εύκολα όταν νικάει ο σύλλογος, τότε μπορείς να ευχαριστηθείς του καρπούς της απόδοσης σου. Προσπαθώ και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του”.

Νοιώθεις ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί την μπασκετική σου στέγη;

“Βρίσκομαι τρία χρόνια στην ομάδα με αρκετές δυσκολίες αλλά και καλές στιγμές. Το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε”.Επιμελει Γιωργος Διπλοιδης

Δεν ανησυχούν στον Πανιώνιο για τα "χρέη"


Ο ισχυρός άντρας του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης Με ιδιαίτερη έκπληξη, οι παράγοντες του Πανιωνίου, είδαν την Παρασκευή το όνομα της ομάδας να φιγουράρει ανάμεσα σε αυτά των ΠΑΕ που χρωστούν στο δημόσιο. Οπως τονίζουν ο κατάλογος που ανακοινώθηκε, αφορά την περίοδο πριν την ειδική εκκαθάριση.

Πλέον επίσημη θέση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, θα εκφραστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία σε κανέναν για την "καθαρότητα" της ομάδας.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ο Γιώργος Τζαβέλλας παρέλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της προηγούμενης αγωνιστικής. Η τελετή έλαβε χώρα στο Μουσείο του Πανιωνίου και το βραβείο παρέδωσε στον παίκτη ο παλαίμαχος άσος των "κυανερύθρων", ο γκολκίπερ του Βαλκανικού Κυπέλλου, Απόστολος Φίλης.

Ο διεθνής παίκτης, στις δηλώσεις του, τόνισε: "Δεν έχω ξαναπάρει βραβείο. Είναι το πρώτο μου γενικά. Το γεγονός ότι ήρθε αυτό το βραβείο μέσω των ασίστ είναι ένας άλλος λόγος που πρέπει να το συζητήσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Το θέμα δεν είναι οι ασίστ που βγάζω στις προπονήσεις, αλλά το πόσο βοηθώ τους συμπαίκτες μου να σκοράρω κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Για το αν θα βρίσκεται στις επιλογές του Ρεχάγκελ για την Νότια Αφρική, είπε: "Για το αν είμαι στην Εθνική είναι θέμα του κ. Ρεχάγκελ. Δική μου δουλειά είναι να αγωνίζομαι όσο μπορώ. Εχω πέντε παιχνίδια ακόμα με τον Πανιώνιο. Αυτή είναι η δουλειά μου κι αυτή πρέπει να κάνω".

Για τους επόμενους αγώνες τόνισε: "Αν είχα να διαλέξω το πιο δύσκολο παιχνίδι θα έλεγα αυτό κόντρα στον Πανθρακικό. Εμείς τα κάνουμε εύκολα κι εμείς δύσκολα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να κατακτούμε τρίποντα. Αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να πάρουμε και 3-4 βαθμούς, να τερματίσουμε χαμηλά, κάτι που δεν μας αξίζει".

Από την μεριά του ο Απόστολος Φίλης τόνισε: "Δεν μπορώ να συμβουλέψω κάτι τον Γιώργο. Αλλά έχω να τονίσω ότι το βραβείο αποκτά μεγαλύτερη σημασία όταν δίνεται σε εκείνον που δημιουργεί, παρά σε αυτόν που εκτελεί. Του εύχομαι περισσότερες δημιουργικές αποδόσεις".

Στον αγωνιστικό τομέα, πρόβλημα προέκυψε με τον Μάρκους Γιόνσον. Ο Σουηδός παίκτης, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προπόνηση και πλέον να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

Από κει και πέρα, Ομο και Κοντοές προπονήθηκαν κανονικά και πλέον είναι στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής στην Κομοτηνή.

Μουρίνιο: «Ευτυχώς θα περπατήσω μόνο πέντε μέτρα»!

Η ρεβάνς της Τρίτης ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ίντερ έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω και της επιστροφής του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δήλωσε πως το καλό είναι πως θα διασχίσει μόλις πέντε μέτρα στο χορτάρι του «Στάμφορντ Μπριτζ»!

«Το καλό είναι πως δεν θα χρειαστεί να περπατήσω αρκετά! Τα αποδυτήρια με τον πάγκο απέχουν μόλις πέντε μέτρα. Δεν θα χρειαστεί να διασχίσω ολόκληρο το γήπεδο και έτσι δεν θα νιώσω τα αισθήματα και τις αντιδράσεις του κοινού», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου στο uefa.com και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην σημασία που έχει η Τσέλσι στην καριέρα του:

«Οι παίκτες παίζουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί θα είναι πιο σημαντική από μένα. Από το «χορτάρι» κερδίζεις τα παιχνίδια, όχι από τον πάγκο. Δεν κρύβω ότι η Τσέλσι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Θα είμαι εκεί με την καρδιά μου μοιρασμένη και στις δύο πλευρές»

Όσον αφορά για το φαβορί της φετινής διοργάνωσης, ο Μουρίνιο δυσκολεύτηκε να κάνει κάποια πρόβλεψη: «Το τρόπαιο κρίνεται και στις λεπτομέρειες. Στην τύχη ή την ατυχία μιας κλήρωσης, στο αν η μπάλα χτυπήσει το δοκάρι και μπει μέσα ή φύγει άουτ, στο αν ένας παίκτης είναι τιμωρημένος σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, στους τραυματισμούς, σε μια διαιτητική απόφαση. Φυσικά, μόνο μία πολύ καλή ομάδα μπορεί να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά μπορώ να βρώ επτά, οκτώ, εννιά ομάδες που μπορούν να κερδίσουν την διοργάνωση, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη».

Κασίγιας: "Οι παίκτες ευθυνόμαστε"


Απογοητευμένος ο Κασίγιας Ο Ικερ Κασίγιας θέλησε να στηρίξει τον προπονητή του μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι οι παίκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη, συμπληρώνοντας παράλληλα, ότι ο Εμανουέλ Πελεγκρίνι θα πρέπει να ηρεμίσει μετά το αποτέλεσμα με τη Λιόν.

"Πάντα μιλάω ειλικρινά και στο παρελθόν έχω πει ότι δεν ήμασταν αρκετά ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Η φετινή Ρεάλ είναι νεανική ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ισως να είναι ο χειρότερος αποκλεισμός μας, αλλά σε αυτό ευθυνόμαστε οι παίκτες που δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πρέπει να ηρεμίσουμε τόσο εμείς, όσος και ο προπονητής μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να σώσουμε τη χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος", τόνισε ο Κασίγιας.

Πολλά τα προβλήματα για τον Λεονάρντο


Zόρια για τον Λεονάρντο και την Μίλαν Τα προβλήματα στην Μίλαν δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0, αλλά και με τους πολλούς τραυματισμούς. Ο Λεονάρντο δεν μπορεί να υπολογίζει τέσσερις παίκτες για τον αγώνα με την Κιέβο.

Μπονέρα και Αντονίνι θα δοκιμάσουν στην προπόνηση να γυμναστούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, μετά το μυϊκό τραυματισμό που τους ταλαιπώρησε, ενώ ο Πάτο ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα μέχρι την επόμενη βδομάδα. Οσο για το Νέστα, ο Ιταλός διεθνής αμυντικός ταξίδεψε στη Ρώμη για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το γόνατο του.

Μειώνει το Βέλγιο


Το σήμα της UEFA Το Βέλγιο "απειλεί" την Ελλάδα, καθώς ολοένα και μειώνει τη διαφορά από τη 12η θέση. Μετά τη νίκη της Σταντάρ Λιέγης επί του Παναθηναϊκού, η διαφορά μειώθηκε ανάμεσα στις δύο χώρες στην κατάταξη UEFA και με δεδομένο το προβάδισμα των Βέλγων, είναι πολύ πιθανό να έχουν παραπάνω μία ομάδα από την Ελλάδα στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν η Ελλάδα είχε τερματίσει στην 12η θέση, αλλά τη τωρινή ξεκίνησε από την 15η, καθώς προσμετράται η βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας και σε σχέση με πέρυσι αφαιρέθηκε αυτή της σεζόν 2004/05.

Στόχος τη φετινή σεζόν είναι, τουλάχιστον, η κατάκτηση της 13ης θέσης, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ την περίοδο 2011/12. Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:

Η βαθμολογία των 20 πρώτων χωρών:

1. Αγγλία 78.570 (5/7)
2. Ισπανία 76.471 (4/7)
3. Ιταλία 62.481 (2/7)
4. Γερμανία 61.040 (5/6)
5. Γαλλία 52.406 (4/6)
6. Ρωσία 43.291 (2/6)
7. Ουκρανία 39.550 (0/5)
8. Ρουμανία 39.491 (0/6)
9. Πορτογαλία 37.296 (2/6)
10. Ολλανδία 36.546 (0/6)
11. Τουρκία 34.450 (0/5)
12. Ελλάδα 29.899 (2/5)
13. Ελβετία 28.375 (0/4)
14. Δανία 27.350 (0/5)
15. Βέλγιο 26.900 (2/5)
16. Σκωτία 25.791 (0/6)
17. Βουλγαρία 22.000 (0/4)
18. Τσεχία 21.975 (0/5)
19. Αυστρία 19.575 (0/4)
20. Ισραήλ 18.875 (0/4)

Αλλαγές και επιστροφές στη Φόρμουλα



Φόρμουλα Ενα Χρονιά αλλαγών και επιστροφών είναι αυτή στη Φόρμουλα Ένα. Περισσότερες ομάδες, αλλαγές στη βαθμολόγηση, νέοι κανόνες είναι τα τρικ της FIA για να αυξήσει το ενδιαφέρον στο άθλημα, ωστόσο αυτό το έκανε η Μερτσέντες που έπεισε τον Μίκαελ Σουμάχερ να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λόγω της οικονομικής κρίσης από τη Φόρμουλα αποχώρησαν οι Τογιότα, BMW, ενώ στο πρωτάθλημα θα μετέχουν οι Lotus, Virgin Racing και Hispania Racing, ενώ λίγες βδομάδες πριν το πρώτο γκραν πρι, η US F1 που κανονικά θα έπαιρνε μέρος στο φετινή σεζόν, ανακοίνωσε πως σταμάτησε τις εργασίες της για το 2010.

Η περσινή πρωταθλήτρια Brawn GP μετονομάστηκε σε Mercedes GP, ενώ σε αυτή θα αγωνίζεται ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος επέστρεψε στους αγώνες μετά από τρία χρόνια για χατίρι του Ρος Μπρον.

Στους κανονισμούς, άλλαξε το σετ ελαστικών που θα έχει ο κάθε πιλότος στη διάθεση του για κάθε αγώνα, ο τρόπος βαθμολόγησης, ενώ καταργείται ο ανεφοδιασμός κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τέλος, στο φετινό καλεντάρι επέστρεψε το γκραν πρι του Καναδά, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί αγώνας στη Νότια Κορέα.

ΠΑΟ: Τέλος ο Γκαλίνοβιτς


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το «κύκνειο άσμα» για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς στον Παναθηναϊκό, αποτέλεσε η εμφάνισή του κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης (1-3) το βράδυ της Πέμπτης (11/3) στο ΟΑΚΑ για τους «16» του Europa League.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του «τριφυλλιού», τελείωσε ουσιαστικά από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η εμφάνισή του, διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το μέλλον του στην Παιανία. Πρόκειται πάντως για ειλημμένη απόφαση, όπως έλεγαν στον Παναθηναϊκό κι έτσι ο «Super Mario» μπαίνει από σήμερα στο... ψυγείο.

Οπως φαίνεται, ο Κροάτης γκολκίπερ, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα κι έτσι δεν μπορεί να αφοσιωθεί 100% στο «τριφύλλι».

Ετσι, ο Γκαλίνοβιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2011 θα αποτελέσει παρελθόν από το φετινό καλοκαίρι, καθώς θα βρεθεί μια φόρμουλα για να λυθεί η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, έπειτα από πέντε χρόνια.

Πλέον, ο Ορέστης Καρνέζης, για τον οποίο ακούγονται άκρως εγκωμιαστικά σχόλια γίνεται ο Νο.2 πορτιέρε στον Παναθηναϊκό. Υπήρχε μάλιστα μια σκέψη ν’ αγωνιστεί στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε.

Οσον αφορά στο Νο.1 κάτω από τα γκολπόστ, τον Αλέξη Τζόρβα, προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή, εμφανώς επηρεασμένος κι από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε (σ.σ.: έχασε δυο κιλά).

Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία των «πράσινων» στο ματς κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μπιτσαξής: "Λάθος πόρτα χτυπάτε κ. Χριστοβασίλη"

http://www.contra.gr/images/m/bitsaxis_m.jpgΆμεση ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή στο εξώδικο που του απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, με το οποίο τον καλούσε να διευκρινίσει πώς διέρρευσε η πληροφόρηση ότι στον φάκελο της UEFA με τα ύποπτα ματς γινόταν αναφορά στον αγώνα Πανθρακικού-ΠΑΣ Γιάννινα.

Η απάντηση του Πάνου Μπιτσαξή έχει ως εξής:

"Λάθος πόρτα χτυπάτε, κ. Χριστοβασίλη και κακούς πληροφοριοδότες έχετε. Σε εξώδικα δεν απαντώ. Απαντώ δημόσια, ευθέως και στην ουσία. Όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρέλαβε τις δύο πρώτες εκθέσεις της UEFA και ανακοινώθηκε δημόσια η διαβίβασή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβα μία δύσκολη απόφαση. Να σεβαστώ το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο έχω υπηρετήσει, μεταξύ πολλών άλλων, με απόλυτη προσήλωση, όχι μόνον από υποχρέωση, αλλά και από πεποίθηση, κατά τα τριάντα έτη της μάχιμης δικηγορίας, την οποία άσκησα και να αποφύγω τις εύκολες και εντυπωσιοθηρικές κινήσεις. Δεν δίστασα μάλιστα, να πω δημόσια, χρησιμοποιώντας την νομική μου εμπειρία, ότι οι εκθέσεις αυτές κινούνται στον χώρο των απλών ενδείξεων.

Η θέση μου αυτή, την οποία σχολαστικά τήρησα και τηρώ απαρέγκλιτα, αποτέλεσε αντικείμενο σοβαρότατης δημόσιας κριτικής από διάφορες πλευρές. Αναφέρω, όλως ενδεικτικά, την πρόσφατη τοποθέτηση στο θέμα αυτό του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. N. Χουντή, με την οποία ζητά από την κυβέρνηση, να ανοίξουν οι φάκελοι αυτοί και να «μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Δεν σας κρύβω, ότι παρακολουθώ με πολλή προσοχή την εξέλιξη της κριτικής αυτής από την σκοπιά του δημοσίου συμφέροντος, κριτική, η οποία έχει ασκηθεί πολιτικά, νομικά και δημοσιογραφικά.

Είναι επομένως σαφές και καλό είναι να το αντιληφθείτε πλήρως, ότι είναι μακριά από κάθε αντίληψη και πρακτική μου, οι επιλεκτικές διαρροές και γενικά οι διαρροές. Ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια και καθαρά και δεν θα έπραττα προφανώς κάτι διαφορετικό για τα Γιάννενα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Παραλείπετε δε να αναφερθείτε, και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί, ότι στο θέμα της βίας έχω δημοσίως αναφερθεί σε όλες τις ΠΑΕ, άλλοτε ονομαστικά και άλλοτε γενικά. Αν σας ενόχλησαν κάποιες εκφράσεις μου, ας τις αλλάξουμε. Βάλτε εσείς τις λέξεις, τις οποίες θέλετε. Η ουσία μετράει. Και ως προς την ουσία αυτή, στο θέμα της βίας και του παρανόμου στοιχηματισμού πρέπει να τοποθετούνται όλοι και εσείς πλήρως και δημόσια.

Σημειώνω ότι, υπό το δεδομένο, ότι υπήρξε διαρροή, σε χρόνο, που δεν μου είχε παραδοθεί ο τρίτος φάκελος της UEFA, και ενώ το θέμα ήταν γνωστό σε δημοσιογραφικά γραφεία μέρες πριν, με υποχρεώνει να απευθυνθώ προς την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ και την Superleague με το ερώτημα, αν θεωρούν αναγκαίο να δοθεί το σύνολο των φακέλων της UEFA στη δημοσιότητα. Ειδικότερα το θέμα του αγώνα της Superleague, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφορά κατά τις εκτιμήσεις της UEFA περίπτωση απλής πιθανολόγησης, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη".

Ανένδοτος για Ρεάλ ο Βενγκέρ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e3265edb657c0e69e19e810cbe8156f2_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η ονοματολογία για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αποκλεισμό το Τσάμπιονς Λιγκ από την Λιόν έχει ξεκινήσει με τον Αρσέν Βενγκέρ να αποτελεί διακαή πόθο για τη θέση του Μανουέλ Πελέγκρίνι. Παρόλα αυτά ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ δεν φέρεται να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. «Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου με την Αρσεναλ ως την λήξη του το 2011. Δεν υπάρχει περίπτωση να το σπάσω. Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή να μιλάω γι αυτό. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα με την Χαλ το Σάββατο. Ξέρω πως αυτό είναι λιγότερο γκλάμουρους από την Ρεάλ, αλλά πολύ σημαντικότερο για μένα».

Ο τεχνικός της Άρσεναλ στη συνέχεια τόνισε ότι τα χτήματα δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία με αφορμή το παράδειγμα της Ρεάλ. «Τα 260 εκατ. ευρώ δεν σου εξασφαλίζουν απαραίτητα το τρόπαιο και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία. Τα τελευταία πέντε χρόνια φτάσαμε σε ένα τελικό, έναν ημιτελικό και δύο προημιτελικούς. Στην Αγγλία αυτό δεν θεωρείται πλέον επιτυχία διότι είμαστε συνηθισμένοι στους τίτλους».

Ρέμος- Παντελή: Όλα μέλι- γάλα


Τα είπε με Ρέμο ο Παντελή Με κοινή γραμμή και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα πορεύονται Ρέμος και Παντελή, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν σχετικά με την κρίσιμη συζήτηση γύρω από τα διοικητικά θέματα και κυρίως την οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι δυο τους συζήτησαν για πολλές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη, και δόθηκαν εξηγήσεις για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό, από τις οποίες το μεγαλύτερο κομμάτι πήγε προς πληρωμή παλιότερων συμφωνιών (Μπιλίσκοφ)

Ένα μέρος ήταν στην διάθεση του Κύπριου, ο οποίος δεν θέλησε να το παραλάβει όταν του προτάθηκε. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παντελή ανέλαβε να πληρώσει τον Μπιλίσκοφ, στον οποίο οφείλονται περίπου 130.000 ευρώ και να τακτοποιήσει τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό και ο Ρέμος να καλύψει επιταγές της ΠΑΕ, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο αγωνιστικό κα ενόψει της αναμέτρησης στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο, η τετράδα της αμυντικής γραμμής, αποτελούμενη από τους Μάρτος, Κατσαμπή, Λέκι και Παπαζαχαρία. Ο Καρλίνιος τοποθετείται μπροστά από τα στόπερ, λίγο πιο μπροστά ο Ηλιάδης, δεξιά ο Μάρα, αριστερά ο Κομπαγιάσι, ελεύθερος ο Πίτου και στην κορυφή ο Γιάντσης. Το 4-1-4-1 θα είναι και πάλι ο σχηματισμός που θα ακολουθηθεί από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο.

Στη Γερμανία ο Παπαστεριανός

O Μανώλης Παπαστεριανός, ο 22χρονος μέσος του Ηρακλή, αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς, ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Δεν κατάφερε να επανέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ο Παπαστεριανός θα ταξιδέψει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, ώστε να αντιμετωπιστεί από ειδικούς γιατρούς το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Ο Παπαστεριανός θα εξεταστεί από γιατρούς, προκειμένου αρχικά να υπάρχει ς σαφής διάγνωση του προβλήματός του κι αν κριθεί ως άκρως απαραίτητο, θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Mία πόλη, τέσσερις ομάδες και η... κούπα!


Ρέθυμνο... Το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/3) θα αναδειχθεί ο Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, με τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Φαβορί της διοργάνωσης είναι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο τόσο ο Ολυμπιακός που κατάκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, όσο και ο Ηρακλής αλλά και ο Πανελλήνιος έχουν να επιδείξουν αξιόμαχα σύνολα, οπότε όλες οι αναμετρήσεις προοιωνίζονται αμφίρροπες.

Το πρόγραμμα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Σάββατο 13/3)
17:00 Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός
20:00 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός

ΤΕΛΙΚΟΣ
Κυριακή 14/3, 19:00

Ξαφνικό διαζύγιο με Μάριτς


Ο Μάριτς μαρκάρει τον Τζιμπούρ Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε στην Ξάνθη ο Μάρκο Μάριτς. Ο Κροάτης αποκτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου από την ακριτική ομάδα, ωστόσο την Παρασκευή ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο 26χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια, βρισκόμενος συνολικά στον αγωνιστικό χώρο 72 λεπτά.

Τα παιχνίδια όπου αγωνίστηκε ο Μάριτς με τη φανέλα της Ξάνθης
21η αγωνιστική: ΑΕΚ - Σκόντα Ξάνθη 3-1 22'
23η αγωνιστική: Καβάλα - Σκόντα Ξάνθη 2-1 27'
25η αγωνιστική: Πανιώνιος - Σκόντα Ξάνθη 3-0 23'

Η ανακοίνωση της Ξάνθης για το διαζύγιο με τον Μάριτς:
"Η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Μάρκο Μάριτς".

Στα 222 εκ. ευρώ τα χρέη των ΠΑΕ, ΚΑΕ


Ο Φίλιππος Σαχινίδης Οι έλεγχοι που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ "έβγαλαν" χρέη 222 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαχινίδης οι ΠΑΕ οφείλουν σε ΦΠΑ 1,3 εκ. ευρώ και οι μη παρακρατημένοι φόροι φτάνουν στα 5,24 εκ. ευρώ. Επίσης από τα 222 εκ. μόνο τα 37 εκ. έχουν ρυθμιστεί. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν κατασχεθεί συμβόλαια ποδοσφαιριστών, για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι αντίθετη "... στις χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών" και προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης πολιτιστικών και αθλητικών οργανισμών, αλλά και τη σταδιακή διακοπή της επιχορήγησης των ΠΑΕ και ΚΑΕ από το κράτος ή εποπτευόμενους οργανισμούς, όπως ο ΟΠΑΠ.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πλαίσιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα έχει αγγίξει τα όριά του. Εχουμε υπερχρεωμένες αθλητικές εταιρείες, η πλειοψηφία των οποίων με την πλήρη εφαρμογή του νόμου 2190 "περί ανωνύμων εταιρειών" θα έπρεπε να είχαν κλείσει. Είμαστε αντίθετοι στις χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών, που πολύ λίγα απέδωσαν στο παρελθόν. Πράττουμε το αυτονόητο, διενεργούμε ελέγχους και όπου διαπιστώνουμε παραβάσεις της νομοθεσίας επιβάλλουμε κυρώσεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από το 1998 έχουν επιβληθεί σε ΠΑΕ και ΚΑΕ πρόστιμα ύψους 26 εκ. ευρώ (ποσό που αφορά το κεφάλαιο, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις) και από αυτά έχουν εισπραχθεί μόλις τρία εκατομμύρια, ενώ οι οφειλές, για τις οποίες έχει υπάρξει ρύθμιση, ανέρχονται περίπου στα 37 εκ. ευρώ. Για το θέμα της χρηματοδότησης ανέφερε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός μητρώου εισηγούμενων φορέων, που θα πρέπει να καταθέτουν μια σειρά στοιχείων για να πάρουν την επιχορήγηση, και στη συνέχεια τόνισε: «Για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, βούληση του αρμόδιου Υποργείου είναι να σταματήσει σταδιακά κάθε μορφή άμεσης χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο ή τους εποπτευόμενους οργανισμούς ή εταιρείες. Η όποια χρηματοδότησή τους στο μέλλον θα γίνεται μόνο έμμεσα. Για παράδειγμα, ο ΟΠΑΠ δεν θα γίνεται χορηγός μιας ΠΑΕ, αλλά, αν πρόκειται για επιχορήγηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα γίνεται χορηγός του πρωταθλήματος και θα διαφημίζεται απ΄ όλες τις ΠΑΕ και όλες οι ομάδες θα επωφελούνται από τη χορηγία αυτή».

Ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κατέθεσε την επερώτηση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ανώνυμων εταιρειών, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα προστασίας την πολιτική δύναμη που τους δίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί, έχουν αποκτήσει ένα καθεστώς φορολογικής και ασφαλιστικής ασυλίας. Ελεγχοι δεν γίνονται, πρόστιμα καταγράφονται, αλλά δεν εισπράττονται, υπάρχει τεράστια διαρροή εσόδων, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος με εικονικά συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει... Το αίτημά μου είναι απλό. Δεν είναι δυνατόν να λέτε στον μισθωτό και στο συνταξιούχο σου κόβω ένα μισθό, μέσω περικοπών αμοιβών και επιδομάτων, σου κόβω και άλλον ένα μισθό μέσω αύξησης φόρων, αλλά αυτοί οι ισχυροί θα συνεχίσουν να είναι στο απυρόβλητο. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επιπλέον θα πρέπει να αλλάξει και ο νόμος για το από πού ελέγχονται αυτές οι ανώνυμες εταιρείες. Πιστεύω ότι το πρώην ΣΔΟΕ θα πρέπει να αναλάβει δράση εκεί».

Στη δευτερολογία του, ο Φίλιππος Σαχινίδης αναφέρθηκε στους ελέγχους που έγιναν την περασμένη εβδομάδα (5/3) στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και είπε ότι διαπιστώθηκαν συγκεντρωτικά: «Μη απόδοση ΦΠΑ 1.305.000 ευρώ. Μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων 5.247.000 ευρώ. Σύνολο μη αποδοθέντων φόρων 6.5 εκ. ευρώ περίπου». Αποκάλυψε επίσης ότι κατασχέθηκαν από ορισμένες ΠΑΕ συμβόλαια ποδοσφαιριστών, στα οποία πιθανολογείται ότι υπήρξε απόκρυψη των πραγματικών αποδοχών και τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Sold out και επίσημα!

Sold out και επίσημα!

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από την «κίτρινη» ΠΑΕ. Έτσι, όπως αναμενόταν το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι κατάμεστο το βράδυ της Κυριακής.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Με αφορμή και αυτό το γεγονός η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επισημάνει για μία ακόμα φορά ότι για λόγους ασφαλείας και λόγω της διάθεσης όλων των εισιτηρίων το μέτρο της ελεύθερης εισόδου των παιδιών κάτω των 12 ετών θα επιτραπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την θύρα 7 (επίσημα) και πάλι μέχρι το σημείο που θα καλυφθεί η πληρότητα των θέσεων. Δεν θα ισχύσει το μέτρο για ΚΑΜΙΑ άλλη θύρα. Παράλληλα σημειώνεται ότι για αυτό το παιχνίδι ΔΕΝ θα ισχύσει και η δωρεάν είσοδος των αθλητών του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΡΗ».

Κούπερ: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Κούπερ: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Στην ιδιαιτερότητα του κυριακάτικου αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά και στο ότι μόνο η νίκη βρίσκεται στο μυαλό όλων στο «κίτρινο στρατόπεδο», στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε. «Έρχεται μια σκληρή περίοδος, η ομάδα μου πρέπει να δείξει αντοχές, καλή ψυχολογική κατάσταση και να ανταποκριθεί. Επομένως αυτή τη στιγμή το να μιλήσει κανείς για τακτική τα λόγια περισσεύουν. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, και η ομάδα μου έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, προετοιμαστήκαμε για όλο το επόμενο διάστημα» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Άρη και συνέχισε: «Αν θα πρέπει να μιλήσουμε για την αντίπαλη ομάδα, πρόκειται για μια ομάδα δυνατή, ενωμένη, αλλά με βάση την απόδοσή μας μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εγώ είμαι ο προπονητής, θα πρέπει να σκεφτώ και να σχεδιάσω πως θα ανταπεξέλθει και πρέπει η ομάδα να ανταποκριθεί για να κερδίσουμε αυτό το ματς και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει αυτή τη χρονιά. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πιάσουν το μέγιστο στην απόδοσή τους. Τα λόγια πλέον περισσεύουν, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσουμε, όλα αυτά περί αναλύσεων συστημάτων παιχνιδιών είναι δευτερεύοντα. Ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα μας, ξέρουμε τη δέσμευση που έχουμε πάρει έναντι των οπαδών μας, να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που έχουμε να δώσουμε».
Από τα λεγόμενα του Αργεντινού κόουτς δεν έλειψε η αναφορά και στο ματς του πρώτου γύρου: «Θέλω να πω επίσης, με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο, ότι υπάρχει στο μυαλό μας και το ματς του πρώτου γύρου, όπου χάσαμε με ένα βαρύ αποτέλεσμα. Σίγουρα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί πάνω από όλα μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου».
Για τον κόσμο του Άρη, σχολίασε: «Θα παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω, ίσως και δύο θα έλεγα, λόγω του κόσμου μας, έχω πληροφορηθεί ότι έγινε σολντ άουτ, η μόνη λέξη που βρίσκεται στο μυαλό μας είναι η νίκη».
Ακολούθως, ο τεχνικός του Άρη είπε: «Αν μπορέσουμε να κάνουμε ένα ίδιο παιχνίδι και να βάλουμε λίγο περισσότερη επιθετικότητα, ίσως να αρκεί για να φτάσουμε στη νίκη την Κυριακή. Το να οριοθετείς κάποια πράματα είναι περίπλοκο. Οφείλεις να βελτιώνεσαι συνεχώς, να είσαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνεις αυτά που ήδη έχεις καταφέρει. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, βάσει των όσων βιώνω στους μήνες που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τη Λάρισα αλλά το συμπολίτη τον ΠΑΟΚ».
Συνεχίζοντας, ο Κούπερ επισήμανε: «Δεν υπάρχουν υπολογισμοί, ούτε θεωρίες, ούτε το ματς με την Καβάλα για το κύπελλο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να αγωνιστούν σε τέτοια παιχνίδια. Όλοι περιμένουν να είναι στην αποστολή ενός τέτοιου αγώνα. Όλη αυτή η ενέργεια που υπάρχει γύρω από αυτό το παιχνίδι, η δική μου ομάδα θα μπορέσει να την εκμεταλλευτεί, έτσι νιώθω».
Καταλήγοντας, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τόνισε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη αμυντική λειτουργία στο πρωτάθλημα, αλλά η δική μου ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στη δική της δουλειά. Σίγουρα βλέπεις να υπάρχουν αρετές και στον αντίπαλο, έτσι όταν έχεις την μπάλα δεν πρέπει να κάνεις δώρα».

Προπονήθηκε ο Εντίνιο

Προπονήθηκε ο Εντίνιο

Με τον Εντίνιο να προπονείται κανονικά συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το κυριακάτικο ματς με τον Άρη στο Χαριλάου. Απόντες ήταν οι τραυματίες Κριστιάνο, Φιλομένο, Σαβίνι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε φουλ ρυθμούς.
Πριν την προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο.
Αύριο θα διεξαχθεί μία προπόνηση στην Τούμπα και αμέσως μετά ο Πορτογάλος προπονητής θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τους «κίτρινους».

Με απουσίες ο Ηρακλής στο Περιστέρι

Με απουσίες ο Ηρακλής στο Περιστέρι

Με τους τραυματίες Μανόλη Παπαστεργιανό, Αντρέ Μάρκες, Πασχάλη Βουτσιά και τους τιμωρημένους Παναγιώτη Κονέ, Βικτοράς Γιάκομπ να είναι απόντες, θα παραταχθεί στο Περιστέρι αύριο ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» αντιεμτωπίζει τον Ατρόμητο (16.45) με σκοπό άλλη μια νίκη, με την οποία θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του θέση. Μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση ο Γιόζεφ Μπουμπένκο ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι Φερνάντεζ, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Mάρτος, Λέκι, Ριμόλντι, Καρλίνιος, Γκαρσία, Mάρα, Mιλάνο, Eπστάιν, Kομπαγιάσι, Ηλιάδης, Γιάντσης, Βέλλιος.
Στα διοικητικά, μετά από επαφή που είχαν Αντώνης Ρέμος και Ανδρέας Παντελή, φέρεται ότι λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν με τις εισπράξεις του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό και πως οι δύο άνδρες κατέληξαν στο μοίρασμα των υποχρεώσεών τους στην «κυανόλευκη» ΠΑΕ.

Ο Ντρογκμπά κορυφαίος Αφρικανός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/84677d3548107f4411685887a9285ab4_L.jpg?1268377763?1268377763?1268377763Το βραβείο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, για τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Τσέλσι και της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο 32χρονος Ιβοριανός επιθετικός, άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του στην ομάδα του Λονδίνου Μίκαελ Εσιέν από τη Γκάνα αλλά και το μεγάλο φαβορί που άκουγε στο όνομα Σαμουέλ Ετό από το Καμερούν, λόγω του περυσινού τρεμπλ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο Ντρογκμπά δεν ήταν παρών στην εκδήλωση που έγινε στην Άκρα, λόγω υποχρεώσεων με την Τσέλσι και το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της πατρίδας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άσος της Τσέλσι είχε ξαναπάρει το συγκεκριμένο βραβείο το 2007.

Ακολουθεί η λίστα με τους νικητές

1990: Ροζέ Μιλά - Καμερούν
1991: Αμπεντί Πελέ - Γκάνα
1992: Αμπεντί Πελέ - Γκάνα
1993: Αμπεντί Πελέ - Γκάνα
1994: Ζορζ Γουεά - Λιβερία
1994: Εμανουέλ Αμουνίκε - Νιγηρία
1995: Ζορζ Γουεά - Λιβερία
1996: Νουάνκο Κανού - Νιγηρία
1997: Βίκτορ Ικπέμπα - Νιγηρία
1998: Μουσταφά Χατζί - Μαρόκο
1999: Νουάνκο Κανού - Νιγηρία
2000: Πάτρικ Εμπομά - Καμερούν
2001: Ελ-Χατζί Ντιούφ - Σενεγάλη
2002: Ελ-Χατζί Ντιούφ - Σενεγάλη
2003: Σαμουέλ Ετό - Καμερούν
2004: Σαμουέλ Ετό - Καμερούν
2005: Σαμουέλ Ετό - Καμερούν
2006: Ντιντιέ Ντρογκμπά - Ακτή Ελεφαντοστού
2007: Φρεντερίκ Κανουτέ - Μάλι
2008: Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ - Τόγκο
2009: Ντιντιέ Ντρογκμπά - Ακτή Ελεφαντοστού

Αραβίδης: Δεν μας ενδιαφέρει, αν «στερούμε» από τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί και νομίζω πως θα τους πάρουμε.

http://www.contra.gr/images/m/aravidis1203001_m.jpgΟ νεαρός επιθετικός των «κίτρινων» μίλησε στην εφημερίδα "InPress" για τον βασικό στόχο του Άρη που είναι το κύπελλο Ελλάδος, για το πρωτάθλημα, για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ έδωσε και υπόσχεση νίκης στους φιλάθλους της ομάδας του ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Χρήστο πως κρίνεις την μέχρι στιγμής πορεία του Άρη και ποιος είναι ο στόχος σας μέχρι το πέρας της σεζόν;

Και στις δύο διοργανώσεις είμαστε μέσα. Στο πρωτάθλημα στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη πεντάδα και μέσα από τα παιχνίδια των πλέι-οφ να βγούμε στο επόμενο Europa League, ενώ στο κύπελλο έχουμε δύο δύσκολα ματς με την Καβάλα και φυσικά στόχος μας είναι να προκριθούμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο.


Την ερχόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο σας και με νίκη του στερείτε ουσιαστικά την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Τι σημαίνει για τον Άρη αυτό, λόγω της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες;

Είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς και θεωρώ πως η νίκη θα μας βοηθήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δεν μας ενδιαφέρει, αν «στερούμε» από τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί και νομίζω πως θα τους πάρουμε.

Μια μέρα πριν έχεις τα γενέθλια σου ποιο θα ήταν το καλύτερο δώρο για σένα;

Το μεγαλύτερο δώρο για εμένα θα ήταν να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και να σκοράρω. Μετά από αυτόν τον αγώνα ακολουθεί ένας εξίσου δύσκολος με την Καβάλα για το κύπελλο και θέλουμε όσο τίποτε άλλο να πάρουμε αυτό το τρόπαιο, αφού είναι ο βασικότερος μας στόχος.

Με την έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, η ομάδα έχει γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Τι άλλαξε ο νεός προπονητής;

Ο τωρινός μας προπονητής έχει περάσει την νοοτροπία του στην ομάδα. Έχει θέληση για δουλειά και δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, σε αντίθεση με τον προηγούμενο προπονητή. Με την στήριξη που έχουμε από τον κόσμο πιστεύω πως θα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Τι πιστεύεις πως λείπει στον Άρη, για να κάνει πορεία τίτλου όπως κάνει φέτος και ο ΠΑΟΚ;

Πρέπει να έχουμε περισσότερη σταθερότητα. Έχουμε ένα έμπειρο κόουτς που έχει πετύχει πολλά με τις ομάδες που κοουτσάρισε. Έχουμε και την στήριξη από τον κόσμο και νομίζω πως στο μέλλον ο Άρης θα έχει ακόμα καλύτερη πορεία.


Είσαι ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής παρουσία σου στην ομάδα; Ποια είναι τα προσωπικά σου όνειρα;


Τα προσωπικά μου όνειρα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχω πετύχει μέχρι τώρα. Έχω να δώσω πολλά ακόμα και όνειρο μου είναι να καθιερωθώ στον Άρη και να αγωνιστώ με την φανέλα του για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ποια ομάδα πιστεύεις πως θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και γιατί;

Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα. Έχει σταθερότητα και νομίζω πως θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα.

Πες μας λίγα λόγια για τους φιλάθλους του Άρη και το πόσο κοντά βρίσκονται στην ομάδα.

Έχουμε μακράν τους καλύτερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Μας στηρίζουν συνέχεια και παντού και γνωρίζουν και οι ίδιοι πως με την στήριξη τους η ομάδα μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι απ’τα καλύτερα των τελευταίων ετών όσον αφορά τον ανταγωνισμό. Τι πιστεύεις πως έγινε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά φέτος, δείχνουν σοβαρότητα, έχουν όλες καλούς προπονητές και φυσικά νομίζω πως παίζουν και καλύτερη μπάλα. Για αυτό το λόγο γίνεται μάχη τόσο στη κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, για να ανέβει κι άλλο το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Αν σου δινόταν η δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε πρωτάθλημα με τον Άρη ή στο να συμπεριληφθείς στην αποστολή για το Παγκόσμιο κύπελλο τι θα επέλεγες και γιατί;

Θα επέλεγα πρωτάθλημα με τον Άρη και μέσω αυτού και φυσικά με καλές εμφανίσεις θα μπορούσα να συμπεριληφθώ και στην αποστολή για το Μουντιάλ...

Μια υπόσχεση για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τι να περιμένουμε από τον Άρη;

Θα δώσουμε πάνω από το 100% των δυνάμεων μας, για να πάρουμε την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έχουμε μια παράδοση και νομίζω πως στο τέλος θα τα πάμε καλά και θα νικήσουμε.

Μουρίνιο κατά πάντων

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d71b9814a3152c37d3332c89a3a752d6_L.jpg?943912800?943912800?943912800Με όλους και με όλα τα έβαλε πάλι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ, ο οποίος συνηθίζει να ανοίγει μέτωπα, μίλησε στον ιταλικό Τύπο για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας του.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Gazzetta dello Sport», ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στη χρησιμοποίηση του Μάριο Μπαλοτέλι στο ματς με τη Τζένοα παρότι ο τελευταίος είχε πυρετό. «Εβαλα τον Μπαλοτέλι να παίξει με πυρετό; Αν κάποιος είχε πυρετό την Κυριακή αυτός ήμουν εγώ. Ο γιατρός, ο παίκτης και εγώ γνωρίζουμε ότι δεν είχε πυρετό. Όλα τα άλλα είναι δικά σας ψέματα και δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, θα ήταν ανήθικο».

Για την απουσία του από τον πάγκο της Ίντερ λόγω τιμωρίας ανέφερε: «Εγώ δεν παίζω, δεν σκοράρω, δεν αποκρούω. Αν η ομάδα έχει σωστή ψυχολογία και διάθεση τότε θα παίξει καλά, δεν χρειάζεται κανένας προπονητής στον πάγκο για να κερδίσει. Χρειάζεσαι τον προπονητή όταν δεν υπάρχει συγκέντρωση, ένταση και επιθετικότητα. Τότε αυτός επεμβαίνει και προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα, αλλά αν είναι μακριά, όπως ήμουν εγώ, δεν μπορεί να το πετύχει».

Όσο για την αγωνιστική κρίση που φέρεται να περνάει η ομάδα του με τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία πέντε ματς είπε: «Υπάρχουν ισοπαλίες και ισοπαλίες. Αυτές που προέρχονται από λάθη άλλων και αυτές που προέρχονται από δικά σου. Εμένα μου κάνει μια ισοπαλία σαν αυτή στο ματς με την Τζένοα, που παίξαμε καλά σε ένα τίμιο παιχνίδι».

«Ασπίδα» ο Ζαγοράκης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e9e1d2a3b3bb53391a530aefdff8540_L.jpg?1268374250?1268374250?1268374250Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ θα βρεθεί ο πρόεδρος του "Δικεφάλου" του Βορρά Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς θα παρακολουθήσει το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη από τα επίσημα του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στον ρυθμό του κυριακάτικου ..."εμφυλίου" μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ ζει όλη η Θεσσαλονίκη, αφού ποδοσφαιριστές και τεχνικά τιμ στους δύο συλλόγους συνεχίζουν να "καταστρώνουν" τα πλάνα τους, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, το «παρών» στα επίσημα του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑοκ Θοδωρής Ζαγοράκης στο μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού ο "ισχυρός" άνδρας του "Δικεφάλου" θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας του κόντρα στον Άρη.

Στο αγωνιστικό πλάνο πάντως, ο τεχνικός των "ασπρόμαυρων" Φερνάντο Σάντος έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, αφού σχεδόν όλοι οι βασικοί ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" θα είναι παρόντες στο μεγάλο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παραταξει πιθανότατα τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κοντρέρας και Λίνο.
Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τους Βιεϊρίνια από τα δεξιά και Σορλέν από αριστερά.
Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μουσλίμοβιτς.

Διαιτητές στον Βόλο και διευκρίνηση για Ρόδο


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όρισε διαιτητές για την αναμέτρηση Νίκη Βόλου-Βισαλτιακός Νιγρίτας, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή. Επίσης διευκρίνησε ότι η Ουρανία Φωσκόλου είναι πρώτη βοηθός στο παιχνίδι της Ρόδου με την Καλαμάτα.

Αναλυτικά:

-Στον αγώνα Β' Εθνικής της 14-3-10 Ρόδος-Καλαμάτα οι διαιτητές είναι ως εξής: Αρετόπουλος Α. (Τρικάλων), Φώσκολου Ουρ. (Πειραιά), Γκώνιας Παν. (Αν.Αττικής) και Αποστολίδης Χρ. (Πειραιά).

-Στον αγώνα Γ' Εθνικής της 14-3-10 Νίκη Βόλου-Βισαλτιακός ορίσθηκαν οι: Χονδρόπουλος Παν. (Κορίνθου), Ανδρεάδης Αν. (Αν.Αττικής), Μαυρουδής Ι. (Αν.Αττικής), Μπλούνας Ι. (Φθιώτιδας) και παρατηρητής διαιτησίας Μιχαηλίδης Π. (Χαλκιδικής)

Ο Σπάθας στο Αρης-ΠΑΟΚ


Ο Ηλίας Σπάθας Η Παρασκευή ήταν τελικά η ημέρα όπου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές, για τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά, επιλέχθηκε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Αρης-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Διαιτητής: ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΕΞΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
4ος: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Διαιτητής: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Βοηθοί: ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
4ος: ΜΗΤΣΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ
Διαιτητής: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
Βοηθοί: ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
4ος: ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Διαιτητής: ΝΤΑΚΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Βοηθοί: ΓΚΑΓΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: ΣΠΑΘΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Βοηθοί: ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
4ος: ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΓΟΥΚΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
4ος: ΚΥΡΚΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Διαιτητής: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος: ΚΥΖΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
Διαιτητής: ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βοηθοί: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΑΝΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
4ος: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ειπε........

"Ολοι μας πρέπει να σκεφτούμε τί κάναμε σήμερα".

Ζιλμπέρτο Σίλβα

(και... ιδιαίτερα ο Γκαλίνοβιτς με τον Δάρλα θα σημειώναμε εμείς...)

Φεύγει ο Σκόκο, έρχεται ο Λύμπε?

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-12/1268386555_lybe_250x.jpgΤα... σενάρια περί αποχώρησης του Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ δεν πλανώνται μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυκλοφορούν και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα theoffside.com, ο αργεντίνος θα αποτελέσει παρελθόν από την Ενωση το καλοκαίρι, αφού θέλει να παίξει σε μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League, με τους βρετανούς να κάνουν και μια αναφορά στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη. Ταυτόχρονα, η ίδια ιστοσελίδα γράφει πως είναι πολύ πιθανό να φορέσει ξανά τη κιτρινόμαυρη φανέλα ο Νίκος Λυμπερόπουλος!

"Δεν μίλησα με Αδαμίδη, δεν τον ξέρω καν"
Ο Λύμπε, πάντως, σε δηλώσεις του στο aek365.gr διέψευσε ότι έχει μιλήσει με τον... εν δυνάμει πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη (σ.σ. δημοσίευμα της Εξέδρας ανέφερε πως υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες με τον Αδαμίδη να καλεί τον Λυμπερόπουλο να επιστρέψει στην Ενωση) τον οποίο δεν γνωρίζει καν όπως είπε.

"Για μένα δεν υπάρχει αυτό το δημοσίευμα. Δεν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Αδαμίδης. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Παρακολουθώ τα πράγματα στην ομάδα, στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά. Δεν έχουμε μιλήσει. Εξάλλου, ακόμη κι αν γινόταν κάτι τέτοιο, να με έπαιρνε τηλέφωνο ο κ. Αδαμίδη, δεν υπήρχε πιθανότητα να μιλήσω μέσω τηλεφώνου για ένα τέτοιο πράγμα. Αυτά γίνονται από κοντά".

"Δεν αποκλείω τίποτα"
Ωστόσο, ο επιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι με την γερμανική ομάδα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ, λέγοντας: "Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Η εμπειρία μου και από τη ζωή που κάνω στη Γερμανία αυτό μου έχει αποδείξει. Δεν αποκλείω τίποτα. Τίποτα. Ακόμη και να γυρίσω στην ΑΕΚ. Αν υπάρξει κάποια πρόταση, ευχαρίστως θα τη συζητήσω, θα την εξετάσω και θα ανακοινώσω ό,τι γίνει".

Γκούντες: «Σκληρή ομάδα ο Άρης»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/16171b252adfa5cae432d6d4fa8b0521_L.jpg?1268371586?1268371586?1268371586Σκληρή ομάδα χαρακτήρισε τον Άρη ο Γκάι Γκούντες, με τον τεχνικό της Χάποελ Ιερουσαλήμ να αναφέρεται στις επικείμενες αναμετρήσεις των «κίτρινων» με την Βαλένθια στα προημιτελικά του EuroCup.

Ο Ισραηλινός προπονητής μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8» για...

… τον Άρη, αλλά και την Βαλένθια:

«Πρόκειται για δυο παρόμοιες ομάδες με πολλά κοινά στοιχεία. Έχουν δυο σέντερ πολύ δυνατούς κάτω από το καλάθι. Είναι μεγάλοι και ιστορικοί Σύλλογοι. Περιμένω να γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια».

... το στοιχείο που θα κρίνει το αποτέλεσμα:

«Πραγματικά έχουν πολλές ομοιότητες οι δυο ομάδες. Διαθέτουν επίσης δυο εξαιρετικούς προπονητές. Η πρόκριση θα κριθεί από το πώς θα πάνε τα σουτ. Είναι σκληρή ομάδα ο ΑΡΗΣ αλλά σε τέτοια ματς δεν είναι εύκολο να κάνεις προγνωστικά».

... τη νίκη της Χάποελ μέσα στην Βαλένθια:

«Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος ήταν σε μια μικρή μέθη από την πρόσφατη νίκη με την Μπαρτσελόνα και καταφέραμε να τους κερδίσουμε».

....το κλίμα που δημιουργούν οι οπαδοί των «κίτρινων»:

«Η Βαλένθια είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έχει κόσμο που στηρίζει την ομάδα αλλά σίγουρα ο κόσμος του ΑΡΗ είναι πιο εκδηλωτικός. Είναι μοναδικό αυτό που δημιουργούν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ».

Εξώδικο ΠΑΣ σε Μπιτσαξή

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-12/1268382864_xristovasilis_250x.jpgΣτην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος με αφορμή το γεγονός ότι διέρρευσε σε τηλεοπτικό σταθμό η πληροφόρηση ότι στον φάκελο της UEFA για τα ύποπτα παιχνίδια υπάρχει και εκείνο της ομάδας του με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, έστειλε εξώδικο κατά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, ζητώντας του να διευκρινήσει πως συνέβη αυτό..

Το εξώδικο που απέστειλε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στον Παναγιώτη Μπιτσαξή:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΛΗΣΗ

Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ1966», που εδρεύει στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής Ιωαννίνων και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

Παναγιώτη Μπιτσαξή, Γενικόν Γραμματέα Αθλητισμού, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής στην οδό Κηφισίας 7

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργόν Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλον Γερουλάνο, κατοίκου ομοίως.

Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αγγελική Γκερέκου, κατοίκου ομοίως

Ιωάννινα, 10 Μαρτίου 2010

Όπως γνωρίζετε, την Τρίτη 9.3.2010, τηλεοπτικός σταθμός που εδρεύει στην Αθήνα, μετέδωσε και μάλιστα στο κεντρικό βραδυνό δελτίο του, ότι περιήλθε σε κατοχή και γνώση σας φάκελος από την U.E.F.A., σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου, γινότανε αναφορά στον αγώνα Πανθρακικού- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και σε επιλήψιμο τρόπο διεξαγωγής του.

Η ακρίβεια της πληροφορίας που μεταδόθηκε και έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στην εταιρία μας, είναι κάτι που δεν δυνάμεθα να ελέγξουμε, αφού δεν έχουμε καμία πρόσβαση στον συγκεκριμένο φάκελο. Ενδελεχής έρευνα που ακολούθησε από εμάς και πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας από πηγές που θεωρούμε αξιόπιστες, μας ενημερώσανε, ότι η επιλεκτική αυτή διαρροή, έγινε από το «περιβάλλον του γραφείου του Γ.Γ.Α.». Τη «διαρροή» βέβαια αυτή, έχουμε κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε ως επιλεκτική, αφού είναι σαφές, ότι εάν το περιεχόμενο της πληροφορίας αληθεύει, πρόκειται για το πρώτο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποδοσφαιρικό παιχνίδι που δημοσιοποιείται από εικοσιπέντε που εδώ και οκτώ μήνες, διερευνώνται από τις αρχέ ς.

Η αποκλειστική δε «πληροφόρηση» ενός και μόνο τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η ¨πληροφορία» αναπαρήχθη σε ολόκληρο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με την μορφή «καταιγίδας», δημιουργεί επίσης εύλογα ερωτηματικά σε εμάς αλλά και ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα για τη σκοπιμότητά της.

Γνωρίζετε άριστα, ότι αποτέλεσμα της επιλεκτικής αυτής διαρροής, είναι να έχει κηλιδωθεί η αξιοπρέπεια και εντιμότητα μας, ενώ ευρισκόμαστε πλέον χωρίς να το αξίζουμε, με το στίγμα της ομάδος που συμμετέχει σε προκαθορισμένα αποτελέσματα.

Σε διερεύνηση των ανωτέρω, επειδή ατυχείς παρελθούσες δηλώσεις σας, κατά τη γνώμη μας, «έπληξαν» την ομάδα μας, κυρίως όμως γιατί θεωρούμε ότι ίσως υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα για την υπόθεσή μας, θα επιθυμούσαμε κάποια περαιτέρω πληροφόρηση από μέρους σας, ώστε να διαλυθούν τα όποια σύννεφα εντυπώσεων.

Η βαθιά νομική σας παιδεία και η παρουσία σας ως εκ των σημαντικότερων δικηγόρων των Αθηνών, σας έδωσε τη δυνατότητα εσάς και το γραφείο σας, εργασιακής συνεργασίας με πλήθος εντολέων σας. Εξ αυτών, θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε, εάν χειριστήκατε, προ της αναλήψεως ασφαλώς των καθηκόντων σας, υποθέσεις:

Α) Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, ποίων, πότε και σε τι είδους σχέση συνεργασίας

Β) Υποθέσεις παραγόντων ποδοσφαίρου, ποίων και πότε που σας τίμησαν με την εντολή τους

Ενώ τέλος

Γ) Εάν μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε τεκμηριωμένα, τις πληροφορίες μας περί της διαρροής από το «περιβάλλον του Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού», που ελάβαμε και δεν επιθυμούμε να υιοθετήσουμε.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην καθ’ ης αυτή απευθύνεται, προς γνώση της για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του

Για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γιώργος Χριστοβασίλης

Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος

Τζόουνς: «Δεύτερη... ευκαιρία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d5d9fec2ff5048e86dda977cbeb4eb2a_L.jpg?1268369780?1268369780?1268369780

Η 34χρονη πλέον Τζόουνς, υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ Tulsa Shock του WNBA, έχοντας... παρακαταθήκη την σπουδαία καριέρα που έκανε με το πανεπιστήμιο της Νορθ Καρολάινα (σ.σ κέρδισε και υποτροφία), αγωνιζόμενη ως πόιντ γκαρντ. Το 1994 πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ενώ ακόμη είναι 5η στις ασίστ, 3η στα κλεψίματα και 7η στα κοψίματα στις σχετικές λίστες του πανεπιστημίου.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο ντόπινγκ της BALCO, με αποτέλεσμα να της αφαιρεθούν τα μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, μιλώντας για την επιστροφή της στον αθλητισμό, τόνισε: «Είναι ένα νέο κομμάτι της διαδρομής μου. Χαίρομαι για αυτό το γεγονός και που θα έχω την ευκαιρία να παίξω ανάμεσα στις κορυφαίες καλαθοσφαιρίστριες του κόσμου. Θα προσπαθήσω να φανώ όσο πιο ανταγωνιστική μπορώ».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Δεν το βλέπω ως λύτρωση. Απλά το βλέπω ως μια ευκαιρία να υλοποιήσω ένα όνειρό μου, μια ευκαιρία για μένα να μοιραστώ με τον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας, της δεύτερης ευκαιρίας. Η εξιλέωση ωστόσο δεν χωράει στη δική μου εξίσωση. Απλά είναι ένα νέο κομμάτι της διαδρομής μου».

Κόντρα Μπενίτεθ - Αλαρντάις, επεισόδιο 2ο

http://www.contra.gr/images/allardycebentiteth.jpgΟι κόντρες προπονητών στην Premier League είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Τα παραδείγματα πολλά: Μουρίνιο vs Βενγκέρ, Φέργκιουσον vs Βενγκέρ κ.α. Το νέο επεισόδιο σε αυτό το ιδιόμορφο σίριαλ προπονητών είναι αυτό μεταξύ του Ράφα Μπενίτεθ και του Σαμ Αλαρντάις. Η κόντρα των δύο ξεκίνησε όταν αναμετρήθηκε η Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν και ο τεχνικός των "κόκκινων" ειρωνεύτηκε τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, τονίζοντας πως πρέπει να πάρει... μαθήματα η Μπαρτσελόνα.

Αυτό ήταν. Ο Σαμ Αλαρντάις πέρασε στην αντεπίθεση: "Ο Μπενίτεθ έχει προσωπικά μαζί μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν τον συμπαθώ, ούτε αυτός εμένα, όμως δεν του κρατάω κακία. Απλά βλέπω να κρατά αυτή η κόντρα μέχρι κάποιος από τους δυό μας να σταματήσει να είναι προπονητής στην Premier League".

Τα βρετανικά ΜΜΕ άλλο που δεν θέλουν τέτοιες κόντρες, αφού τους δίνει θέμα για πολλές-πολλές μέρες. Ο Αλαρντάις μίλησε και μένει πλέον να δούμε αν και πότε θα απαντήσει ο Ισπανός προπονητής για να δώσει κι άλλα επεισόδια στο σίριαλ.

Φωτο Ημέρας

Η κερκίδα στο ΟΑΚΑ "πετούσε", αλλά η ομάδα στο γήπεδο δεν... τραβούσε!

Μεγάλη άνοδος της μετοχής της Λιόν στο γαλλικό χρηματιστήριο

http://www.contra.gr/images/m/liomlol_m.jpg

Η μετοχή της γαλλικής ομάδας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού παρουσίασε ραγδαία άνοδο στη συνεδρίαση της Πέμπτης η οποία έφτασε και το 8%, δείγμα του ότι επενδυτές θέλησαν να επενδύσουν στο χαρτί του γαλλικού συλλόγου.

Εκτός των άλλων, οι "παίκτες" στο Χρηματιστήριο στην πόλη του φωτός έλαβαν υπόψη τους και τα χρήματα που θα βάλει η Λιόν στο ταμείο της από το πριμ της πρόκρισης αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εντός έδρας αγώνα της στα προημιτελικά

Μπέκαμ: «Από τις ομορφότερες βραδιές στη ζωή μου…»

Συγκινημένος φάνηκε να είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ από την υποδοχή που έτυχε από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο μέσος της Μίλαν τόνισε: «Είναι απογοητευτικό να χάνεις με 4-0 και να αποκλείεσαι, αλλά αντιμετωπίσαμε μία πολύ ισχυρή Μαν.Γιουνάιτεντ. Όμως ήταν μία ιδιαίτερη βραδιά για μένα και ο τρόπος που με υποδέχτηκε ο κόσμος ήταν φανταστικός. Οφείλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της Μαν. Γιουνάιτεντ. Ήταν μία από τις ομορφότερες βραδιές της ζωής μου, εξαιρώντας φυσικά το αποτέλεσμα του αγώνα. Ελπίζω κι εύχομαι να φτάσει η Μαν. Γιουνάιτεντ ως τον τίτλο. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, με φοβερό κόσμο κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Το αξίζουν».

Τα βλέμματα στη Ντόχα



Το κλειστό στη Ντόχα του Κατάρ Τριήμερο αγωνιστικής δράσης και έντονων συγκινήσεων αναμένεται να προσφέρει σε όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού το 14o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί Παρασκευή με Κυριακή (12-14 Μαρτίου) στην Ντόχα του Κατάρ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί γνωστοί "αστέρες" του παγκόσμιου αθλητισμού έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ειδικά οι Ευρωπαίοι στη Βαρκελώνη, αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν ένα... πέρασμα από τον κλειστό στίβο και θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση ως ένα δυνατό τεστ, αλλά και ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση στην καριέρα τους. Έτσι στην Ντόχα θα βρεθούν πολλά μεγάλα "ονόματα", που θα τραβήξουν για τρεις ημέρες πάνω τους την προσοχή όλων των φίλων του στίβου.

Τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει το μεγαλοπρεπές "Ασπάιρ Ντομ", όπου συνολικά έχουν δώσει ραντεβού 374 αθλητές και 283 αθλήτριες από 149 χώρες (147 στη Βαλένθια το 2008), αριθμός που σύμφωνα με την IAAF είναι νέο ρεκόρ συμμετοχής (μένει να επιβεβαιωθεί μετά τη λήξη των αγώνων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα γίνει για 4η φορά εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, μετά την Ινδιανάπολη (ΗΠΑ) το 1987, το Τορόντο (Καναδάς) το 1993 και το Μαεμπάσι (Ιαπωνία) το 1999.

Οι Ρωσίδες Γέλενα Ισινμπάγιεβα (επί κοντώ) και Τατιάνα Κότοβα (μήκος) θα είναι στη Ντόχα οι δύο αθλήτριες με τις περισσότερες επιτυχίες σε ατομικά αγωνίσματα στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων κλειστού, αφού έχουν κατακτήσει από 3 τίτλους και θα έχουν την ευκαιρία για ένα 4ο χρυσό μετάλλιο.

Στους άνδρες, τις περισσότερες επιτυχίες από τους συμμετέχοντες έχουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου και κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο, Ρομάν Σέμπρλε (Τσεχία), μαζί με τον Αμερικανό πρωταθλητή των υψηλών εμποδίων, Τέρενς Τράμελ, οι οποίοι έχουν από δύο χρυσά μετάλλια στην κατοχή τους.

«Adios Pellegrini!»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2ebc673d14120a7c3ca098e42ab2c646_L.jpg?1268260382?1268260382?1268260382Τα 220 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι πάνε στα... σκουπίδια, η Ρεάλ αποχαιρέτησε με ταπεινωτικό τρόπο το Τσάμπιονς Λιγκ και... μαζί αποχαιρετά και ο Μάνουελ Πελεγρκίνι. Ο Βαλντάνο πάντως τον στήριξε, ενώ ο ίδιος τόνισε πως είναι θέμα διοίκησης!Λίγα λεπτά από τον αποκλεισμό σοκ της Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη τα ισπανικά ΜΜΕ ασκούν σκληρή κριτική σε παίκτες, αλλά και προπονητή. Μάλιστα, αναφέρουν πως ο Μάνουελ Πελεγκρίνι δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα, αφού ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε από την φάση των «16». Οι εφημερίδες της Μαδρίτης μιλούν για τεράστιο πλήγμα, αλλά και αποτυχία, δείχνοντας στον Χιλιανό τεχνικό τον δρόμο της εξόδου... Στον αντίποδα, οι Καταλανοί κάνουν λόγο για ανικανότητα, ταπείνωση και... γαλαξιακή αποτυχία!

Ο Μάνουελ Πελεγκρίνι πάντως τόνισε πως το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης «Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν θα παραιτηθώ, είναι απόφαση της διοίκησης. Στόχος μου είναι να συνεχίσω και να πετύχω τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος» τόνισε. Από την πλευρά του ο Χόρχε Βαλντάνο εξέφρασε τη στήριξη στον Χιλιανό τεχνικό «Έχει συμβόλαιο ακόμα ένα χρόνο και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε».

Το κοινωνικό πρόσωπο του Πανθρακικού


Ο Παύλος Δερμιτζάκης δίνει αίμα Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε το πρωί της Πέμπτης ο Πανθρακικός καθώς αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος με επικεφαλής τον προπονητή της ομάδας Παύλο Δερμιτζάκη παραβρέθηκε στην αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Ροδόπης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Νεφρού.

Πέρα από τον προπονητή της ομάδας παραβρέθηκαν και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Κανωτίδης, Λευτέρης Σακελλαρίου και Θόδωρος Παπαδόπουλος οι οποίοι χάρισαν εισιτήρια για την συνάντηση με τον Πανιώνιο στον κόσμο που έδωσε αίμα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μιλώντας στο panthrakikos.com τόνισε τα εξής: "Είναι αυτονόητο πως στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που έχουν ανάλογο χαρακτήρα. Ο Πανθρακικός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και όποτε μας ζητηθεί όλη η ομάδα βρίσκεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Είναι καθήκον όλων μας να διαθέσουμε λίγο χρόνο ώστε να δώσουμε αίμα το οποίο είναι χρήσιμο και αναγκαίο για κάποιο συνάνθρωπο μας".

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Λευτέρης Σακελλαρίου: "Μιλώντας εκ μέρος των συμπαιχτών μου θα ήθελα να αναφέρω ότι όλοι μας υποστηρίζουμε ανάλογες ενέργειες. Οι συνεχόμενες αθλητικές δραστηριότητες δεν μας επιτρέπουν να δίνουμε αίμα συχνά αλλά όποτε το πρόγραμμα μας το επιτρέπει αφιερώνουμε τον ανάλογο χρόνο. Μάλιστα πολλοί ποδοσφαιριστές είναι και εθελοντές αιμοδότες. Είναι μια ενέργεια που πρέπει να την υποστηρίξουμε καθώς χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά".

Τέλος, ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών Νομού Ροδόπης Μπάμπης Δάμος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Πανθρακικού για την επίσκεψη και την στήριξη που έδειξαν έμπρακτα ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και τις δικές του ευχές ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. "Πιστεύω πως την Κυριακή ο Πανθρακικός θα δείξει για ακόμη μια φορά το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και θα φτάσει στην νίκη επί του Πανιωνίου. Ευχαριστώ την Διοίκηση, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που μας στήριξαν έμπρακτα και τους εύχομαι να έχουν την υγεία τους και να συνεχίζουν να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Κομοτηνή".

Φόρμουλα 1-Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/13de09d60565eb7cb90c56f18bbf5603_L.jpg?1268366793?1268366793?1268366793Αν και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1 δεν βρέθηκε, ωστόσο, το πρώτο Γκραν-Πρι του Μπαχρέιν θα έχει μετάδοση. Live απ’ το σάιτ του ΑΝΤ1 και «κονσέρβα» απ’ την τηλεόραση του ομίλου.

Απ’ την πρώτη στιγμή είχαμε εκτιμήσει πως έτσι ή αλλιώς θα δούμε την Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, ενώ θέσαμε τον ΑΝΤ1 σαν μία απ’ τις πιθανότατες περιπτώσεις. Επιβεβαιώθηκαν και τα δύο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων που θα στοιχίσουν για όσους θελήσουν να τις δουν 5 ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί πως από εδώ και πέρα και μέχρι το δεύτερο Γκραν-Πρι θα επιχειρηθεί να βρεθεί μία μόνιμη λύση και όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά. Το θέμα πως η εταιρία που έχει τα δικαιώματα έκανε τεράστια προσπάθεια να βρεθεί μία έστω προσωρινή λύση και να υπάρχει μετάδοση στο πρώτο Γκραν-Πρι. Αλλά αντιλαμβάνεστε πως η live μετάδοση απ' το ίντερνετ δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΑΝΤ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-2.30 μμ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10-11 πμ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1-2 ΜΜ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2.00 Ο ΑΓΩΝΑΣ
με χρέωση 4.99 ευρώ για ΟΛΟ το αγωνιστικό σαββατοκύριακο.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ 1 TV – ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ για μία ώρα στις 5.00 το απόγευμα εκτεταμένα highlights και στις 1.20 τα μεσάνυχτα επανάληψη ολόκληρος αγώνας.

ΝΒΑ-Τους έπιασαν από τα κέρατα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cd0e406c53e77d6d0ccd42a44812c6ac_L.jpg?1268366929?1268366929?1268366929Άνετη νίκη με 111-82 πέτυχαν οι Μάτζικ στο Ορλάντο επί των Μπουλς έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Βινς Κάρτερ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους στα 26 λεπτά που αγωνίστηκε. Αυτή ήταν έβδομη σερί νίκη των γηπεδούχων, την ώρα που η «ταύροι» έχασαν τον Ντέρικ Ρόουζ που τραυματίστηκε στον καρπό κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου. Στο άλλο ματς οι Χοκς επικράτησαν με 105-99 των Ουίζαρντς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπλάτσε, ο οποίος τελείωσε το ματς με 30 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα

Ορλάντο Μάτζικ-Σικάγο Μπουλς 111-82
(Κάρτερ 23, Μπαρνς 14, Μπας 13, Χάουαρντ 12, Ρέντικ 11, Ουίλιαμς 8, Νέλσον 9, Γκορτάτ 7π., 11 ριμπ., Λιούις 6, Άντερσον 4, Τζόνσον 4/Τζόνσον 13, Γκίμπσον 12, Γουόρικ 12, Πάργκο 11, Λόου 9, Χάινριχ 6, Μάρεϊ 5, Μπράουν 5, Ρόουζ 3, Μίλερ 2, Ρίτσαρντ 2, Αλεξάντερ 2)

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 105-99.
(Μπλάτσε 30π., 10 ριμπ., ΜακΓκι 20, Γιανγκ 17, Φόι 10, Μίλερ 9, Θόρντον 7, Λίβινγκστον 2, Γκι 2/Κρόφορντ 29, Τζόνσον 18, Χόρφορντ 18, Μπίμπι 16, Τζος Σμιθ 9, Ουίλιαμς 8, Πατσούλια 5, Τζο Σμιθ 2)


Τα ματς της Πέμπτης

Μαϊάμι Χιτ-Λος Άντζελες Κλίπερς 108-97
(Ουέιντ 27π., 8 ασίστ, 6 ριμπ., Ο’Νιλ 19π., 9 ριμπ., Μπίσλεϊ 15-Μπάτλερ 31, Κέιμαν 16)

Ντιτρόιτ Πίστονς-Γιούτα Τζαζ 104-115
(Βιλανουέβα 19, Χάμιλτον 16, Μαξίελ 10π., 11 ριμπ.-Ουίλιαμς 18π., 12 ασίστ, Μίλσαπ 18, Οκούρ 18, Μπούζερ 11π., 12 ριμπ., Κόρβερ 14)

Σακραμέντο Κινγκς-Τορόντο Ράπτορς 113-90
(Έβανς 19π., 10 ριμπ., 10 ασίστ, Ούντριχ 24π., 8 ασίστ, Λάντρι 15, Γκριν 15-Μπαρνιάνι 20, Μπος 14, Τζακ 14)

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 87-102
(Κάρνεϊ 14, Χόλιντεϊ 13, Ιγκουοντάλα 13-Ουάλας 28, Τζάκσον 24π., 10 ριμπ., Ντιαό 13)

Μπόστον Σέλτικς-Μέμφις Γκρίζλις 91-111
(Ρ. Άλεν 17, Ρόντο 17π., 8 ασίστ, Πιρς 14, Ουάλας 11, Φίνλεϊ 10-Γκέι 28π., 8 ριμπ., Μέιο 17, Ουίλιαμς 16)

Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Ντένβερ Νάγκετς 102-110
(Μπρούερ 21, Τζέφερσον 17π., 10 ριμπ., Λοβ 15π., 11 ριμπ.-Μπίλαπς 25, Άντονι 19, Ιλάριο 17, Σμιθ 15, Άντερσεν 14)

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 98-83
(Ντουράντ 29, Γουέστμπρουκ 17π., 9 ασίστ, 8 ριμπ.-Γουέστ 33, Θόρντον 11)

Σαν Αντόνιο Σπερς-Νιου Γιορκ Νικς 97-87
(Τζινόμπιλι 28, Ντάνκαν 18π., 9 ριμπ., ΜακΝτάις 10π., 12 ριμπ.-Λι 21π., 10 ριμπ., Τσάντλερ 17, Χάρινγκτον 15, Γκαλινάρι 14)

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 96-87
(Κιντ 20π., 9 ασίστ, Μπάτλερ 18, Μπομπουά 16, Μάριον 14π., 13 ριμπ., Νοβίτσκι 12, Χέιγουντ 11π., 10 ριμπ.-Χάρις 21, Ουίλιαμς 18, Χάμφρις 13)

Βροχη τα πρόστιμα από την πειθαρχική


Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Η Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη τα πρόστιμα που επέβαλλε σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα για την συμπεριφορά τους στα παιχνίδια της προηγούμενης αγωνιστικής. Το μεγαλύτερο είναι αυτό στον Πανιώνιο που πρέπει να πληρώσει 8.000 ευρώ, ενώ ο Αρης απαλλάχθηκε.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: Απαλλάσσεται (άρθρο 5, 14 παρ. 6 του ΠΚ της ΕΠΟ).

Β) ΠΑΕ Ηρακλής : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Λάρισα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ:

Α) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

*H εκδίκαση των υποθέσεων, ΠΑΕ Νέα Καβάλα και Ατρόμητος Κ21-Σ. Συμεωνίδης αναβλήθηκαν για την επόμενη δικάσιμο.

Μπελέν, έλα έχουμε... σαμπάνια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d322e7702d7ec5f9cce432447d86f601_L.jpg?1268115444?1268115444Η Μπελέν Φρανζέσε έγινε γνωστή στους ποδοσφαιρόφιλους όταν είπε όχι σε πρόσκληση του Ντιέγκο Μαραντόνα για να κάνει στριπτίζ. Το μοντέλο από την Αργεντινή πόζαρε γυμνή αφού πρώτα κατανάλωσε σαμπάνια.Η πρώην στριπτιζέρ είπε όχι στον Ντιεγκίτο πριν από αρκετό καιρό και αυτό ήταν που την έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μπελέν έχει πάρει μέρος στο «Big Brother» ενώ πλέον είναι μοντέλο και ΤV περσόνα και από τις πιο γνωστές γυναίκες στην Λατινική Αμερική.

Ολυμπιακός-Ντιναμό Μόσχας 1-3

http://www.contra.gr/images/m/olv100310_m.jpgΤο ταξίδι του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League δεν έμελε να έχει κατάληξη το Λοτζ, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ. Η Ντιναμό Μόσχας, μετά τον Παναθηναϊκό (σ. στα πλέι οφ των 12) έκοψε τη φόρα και του Ολυμπιακού, αφήνοντας τον την Τετάρτη (10/03) εκτός τελικής τετράδας και διεκδίκησης του κορυφαίου ευρωπαϊκού τίτλου σε επίπεδο συλλόγων. Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί γέμισαν το κλειστό του Ρέντη και δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα λόγω και των γενεθλίων του συλλόγου αλλά τα χαμόγελα και η προσμονή για κάτι καλό δεν κράτησαν πολύ.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 25-16, 27-29.

Ολυμπιακός: Κούναρι 9 (42%υπ., 9/17επ., 1μπλοκ), Τίσερ 2 (2/4επ.), Καλντέιρα 7 (50%υπ., 4/10επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (7/11επ, 1μπλοκ), Τζούριτς 15 (10/13επ, 2μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 21 (18/47επ, 1 μπλοκ, 3 άσοι) / Σουλτανόπουλος, Στεφάνου (λ-63%), Κουζούνης, Κυριαζής.

Ντιναμό: Γκράνκιν 5 (1/2επ, 1 μπλοκ, 3 άσοι), Μπερέζκο 5 (33%υπ, 4/10επ, 1 μπλοκ), Γιάκοβλεφ 10 (9/14επ, 1 μπλοκ), Σχερμπίνιν 4 (4/5επ), Ντάντε 12 (58%υπ, 10/16επ, 2 μπλοκ), Βολκόφ 11 (7/8επ, 1 μπλοκ, 3 άσοι) / Σαλπάροφ (λ-60%), Σιβοσέλεφ 2 (67%υπ, 1/7επ, 1 μπλοκ), Πολτάφσκι 10 (2 άσοι, 8/20επ), Ζούμπκοφ 1 (1μπλοκ), Σαμοϊλένκο 4 (1 άσος, 2/2επ, 1 μπλοκ).

"Δεν χαιρόμαστε με τον αποκλεισμό της Ρεάλ"

http://www.contra.gr/images/m/laporta1203_m.jpgΕνας από τους πλέον χαρούμενους ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης ήταν ο Ζοάν Λαπόρτα. Αν και ο ίδιος το αρνείται -και φυσικά δεν πείθει κανένα- σίγουρα χάρηκε από τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης και την ευκαιρία που δίνεται στην Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της "μισητής" αντιπάλου. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα βλέπεις με συμπόνοια γιατί μπορούν να συμβούν στον καθένα. Δεν χαιρόμαστε με τις δυστυχίες των άλλων" , τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα και φυσικά... ουδείς τον πίστεψε.

"Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με τη δική μας ομάδα και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Η παράδοση είναι εναντίον μας, αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ καμία ομάδα δεν πήρε το τρόπαιο δύο συνεχόμενες χρονιές", πρόσθεσε.

Παρελθόν από την Αλ Αχλί ο τεν Κάτε

http://www.contra.gr/images/m/TENAKATEWW_m.jpgΜετά τη συντριβή με 5-0 από την Αλ Σάαμπ του Κατάρ για το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού υπέβαλλε την παραίτησή του κάνοντας μάλιστα λόγο για τη χειρότερη ημέρα της καριέρας του.

Ιδού τι είπε ο Ολλανδός τεχνικός: «Ντρέπομαι γι’ αυτό που συνέβη στο γήπεδο. Ντρέπομαι επίσης για την ομάδα και τον εαυτό μου. Ηταν η χειρότερη ημέρα της καριέρας μου, γι’ αυτό και παραιτούμαι. Είμαι περήφανος άνθρωπος και σιχαίνομαι την ήττα».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο τεν Κάτε επιστρέφει στη βάση του (Ολλανδία) και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει την προπονητική καριέρα του ή θα περάσει στην εφεδρεία.

Ειπε........

Πέρυσι θέλαμε ένα... κλικ για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κάνει τη διαφορά και τώρα έχουμε πάει πέντε χρόνια πίσω"

Αντώνης Νικοπολίδης

(...νοσταλγός του Βαλβέρδε και ο πορτιέρο του Ολυμπιακού)

Ψιθυροι

  • Οι άνθρωποι της Σταντάρ νόμιζαν πως στην απεργία της Πέμπτης (11/3) συμμετέχει και η Αστυνομία και ρωτούσαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αν θα έρθει ο... Στρατός για να επιβάλει την τάξη στο παιχνίδι!
  • Τον καφέ του έπινε το απόγευμα της Τετάρτης (10/3) στο Mall ο Σίτο Ριέρα του Πανιωνίου...
  • To παρακάτω περιστατικό έγινε στην Κω και είναι πέρα για πέρα αληθινό: Μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο δεξί πόδι και του τοποθετήθηκε γύψος στο αριστερό!
  • O Γιάννης Μπουρούσης δεν θα ταξιδέψει στην Μόσχα για το ματς με την Κίμκι και βρήκε την ευκαιρία το μεσημέρι της Τρίτης (9/3) να κάνει τα ψώνια του στην Γλυφάδα.

Συνεχίζει μόνος του ο Μπρίτο


Ο Μπρίτο πανηγυρίζει το γκολ επί του Πανιωνίου Για μία ακόμα ημέρα, ο Μπρίτο δεν πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης του Ατρόμητου, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα πλέον θα είναι στην διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Την Παρασκευή, η διάθεση των εισιτήριων του αγώνα θα διεξαχθεί από το γραφείο Διαχείρισης της ΠΑΕ από τις 17.30 ως τις 20.30. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ (γενική είσοδος), πλην της θύρας 3 όπου το εισιτήριο κοστίζει 40 ευρώ

Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Μενδρινός


Το γκολ του Μενδρινού έστειλε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "8"  του Κυπέλλου Ελλάδος Ολολένα και απομακρύνεται η πιθανότητα να πάρει μέρος στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Κώστας Μενδρινός. Ο έμπειρος παίκτης για μία ακόμα ημέρα, την Πέμπτη, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, καθώς συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις.

Από κει και πέρα, ο Νίκος Αναστόπουλος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος επίσης αισθάνεται ενοχλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση την θέση του θα πάρει ο Σικαλιάς.

Ισπανικός "εμφύλιος" στους "8"


Η επίσημη μπάλα της Euroleague Η Κάχα Λαμποράλ χρειάστηκε τον πρόσθετο χρόνο της παράτασης για να νικήσει την Τσιμπόνα με 102-90 και να πάρει την πρόκριση (Τελέτοβιτς 25, Τόμας 23). Η Μακάμπι πέτυχε σπουδαία νίκη στο "Παλάθι Βισταλέγκρε" επί της Ρεάλ με 66-64 (Γιούλ 14, Μπλούθενταλ 13, Φίσερ 13) και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Σιένα επικράτησε της Εφές Πίλσεν με 93-87 (Χόκινς 22, Σάτο 22, Σμιθ 15). Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Παρτιζάν με 82-64 (Ναβάρο 18, Ρόμπερτς 11), ενώ η Πρόκομ που έχει ήδη προκριθεί έχασε στην έδρα της από τη Μάλαγα με 82-63 (Βάρντα 16, Φρίλαντ 17).

Τα ζευγάρια των πλέι οφ:
Μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής οι ομάδες που προκρίθηκαν και τα ζευγάρια που βγήκαν για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα είναι τα εξής:

Ολυμπιακός - Πρόκομ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάχα Λαμποράλ
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης
Μακάμπι - Παρτιζάν

Νέα ήττα για τη Λίβερπουλ


Ο Χάζαρντ σκόραρε κατά της Λίβερπουλ Τα άσχημα αποτελέσματα για τη Λίβερπουλ συνεχίστηκαν, καθώς η αγγλική ομάδα έφυγε από την έδρα της Λιλ με την ήττα (1-0). Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Μπενίτεθ. Το Αμβούργο επικράτησε της Αντερλεχτ με 3-1 και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Η Σπόρτινγκ με εννιά παίκτες κράτησε το μηδέν στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με ένα γκολ του Μπεν Αρφά στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ απέσπασε ισοπαλία στην Πορτογαλία από την Μπενφίκα.

Πλεονέκτημα για τους "8" απέκτησε και η Βέρντερ Βρέμης με την ισοπαλία που κατέκτησε Στη Βαλένθια.

Αμβούργο-Αντερλεχτ 3-1

Ρούμπιν Καζάν-Βόλφσμπουργκ 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 0-0

Λιλ-Λίβερπουλ 1-0

Μπενφίκα-Μαρσέιγ 1-1

Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 1-3

Γιουβέντους-Φούλαμ 3-1

Βαλένθια-Βέρντερ Βρέμης 1-1

Δεν του... χαρίστηκε


O Μπατίστ έκανε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στο Μαρούσι Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για την τιμή και την ιστορία του επικράτησε με 82-79 του Αμαρουσίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ και δεν επέτρεψε στους "κιτρινόμαυρους" να πάρουν το εισιτήριο για την φάση των "8" της Ευρωλίγκας. Το Μαρούσι πάλεψε έως το τέλος, αλλά οι Κις και Καϊμακόγλου αστόχησαν σε τρίποντα για να πάνε το ματς στην παράταση και να διεκδικήσουν εκεί την πρόκριση.

Μάλιστα οι "πράσινοι" που είχαν για πρώτο σκόρερ τον Μπατίστ, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε και οκτώ ριμπάουντ κάλυψαν και τη διαφορά των δύο πόντων της ήττας τους στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής και τερμάτισαν στην τρίτη θέση, πίσω από τις Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν που συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι είχε τεράστιο ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το 40'. Οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν με αρκετές ελλείψεις πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν ξέφυγαν ποτέ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν κάποιες φορές να προηγηθούν όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση...

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 61-60, 82-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 7, Μπατίστ 21, Φώτσης 7, Χάισλιπ 6, Νίκολας 10 (1), Καλάθης 9 (1), Σερμαντίνι 11, Βεργίνης, Γιασικεβίτσιους 11
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Κις 13 (4), Πελεκάνος 9 (1), Μπατής 7 (2), Χόμαν 13, Νατζφέι 7 (1), Μαυροειδής 11, Καλάθης 3 (1), Αριγκμπάμπου 2, Καϊμακόγλου 4, Κουμπούρας, Λούκας 10

Εχασε από την αρχή...


Φάση από το παιχνίδι Κίμκι-Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός από το πρώτο πεντάλεπτο το παιχνίδι με την Κίμκι στην Ρωσία, καθώς σε αυτό το διάστημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 22 πόντους! Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν στοπ τέλος να ανατρέψουν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν και έτσι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα (96-83) έπειτα από δέκα συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο έχει υλοποιήσει τον στόχο του από την προηγούμενη αγωνιστική κι έτσι παρουσιάστηκε αδιάφορος βαθμολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ κακοί στην άμυνα και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους ΜακΚάρτι και Λάνγκφορντ.

Η Κίμκι ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με καταιγισμό τριπόντων στα πρώτα πέντε λεπτά είχε πάρει μία διαφορά 22 πόντων, ενώ οι Ρώσοι ήταν καλοί και στην άμυνα όπου είχαν αφήσει τους "ερυθρόλευκους" μόλις στους τέσσερις πόντους. Η είσοδος του Παπαλουκά βελτίωσε κάπως τα πράγματα, καθώς ο αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδος περνούσε την μπάλα στους ψηλούς και παράλληλα "τάιζε" το αντίπαλο καλάθι. Στο τέλος της πρώτης περιόδου η διαφορά είχε πέσει στους 13 (32-19), όσους πέτυχε ο ΜακΚάρτι στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε βελτιωθεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο τα προβλήματα στην άμυνα είχαν παραμείνει και έτσι η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό. Ο Κλέιζα αν και δεν είχε βρει ρυθμό, ωστόσο προσπάθησε και κατάφερε να τελειώσει το πρώτο μέρος με 10 πόντους, σε αντίθεση με τον Τσίλντρες, ο οποίος είχε μείνει στους τέσσερις πόντους. Ετσι η Κίμκι πήγε στα αποδυτήρια με +15 (55-40), έχοντας 10/16 τρίποντα και 11/18 δίποντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να είναι εκτός ρυθμού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Κίμκι, η οποία εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους. Οι "ερυθρόλευκοι" "ξύπνησαν" στην τελευταία περίοδο "ροκανίζοντας" τη διαφορά, την οποία έριξε για πρώτη φορά κάτω από τους δέκα πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι τάσεις αυτοκτονίας των παικτών του Γιαννάκη εμφανίστηκε και πάλι στο τέλος, όπου μέσα σε ένα λεπτό δέχθηκαν επτά πόντους και κάπου εκεί έσβησε το όνειρο για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 55-40, 78-59, 96-83

ΚΙΜΚΙ (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 24 (4), Φριντζόν 6 (2), Καμπέθας 3 (1), Ντιμιτρίεφ 6, Γιανκούνας 7 (1), Γιαβτόκας 11, Λόπεθ 14 (3), ΜακΚάρτι 21 (5), Μοζγκόφ 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 14 (1), Πεν, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 5, Χαλπερίν, Κλέιζα 17 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 17 (2), Σχορτσιανίτης 10