Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τα βλέμματα στη Ντόχα



Το κλειστό στη Ντόχα του Κατάρ Τριήμερο αγωνιστικής δράσης και έντονων συγκινήσεων αναμένεται να προσφέρει σε όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού το 14o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί Παρασκευή με Κυριακή (12-14 Μαρτίου) στην Ντόχα του Κατάρ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί γνωστοί "αστέρες" του παγκόσμιου αθλητισμού έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ειδικά οι Ευρωπαίοι στη Βαρκελώνη, αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν ένα... πέρασμα από τον κλειστό στίβο και θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση ως ένα δυνατό τεστ, αλλά και ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση στην καριέρα τους. Έτσι στην Ντόχα θα βρεθούν πολλά μεγάλα "ονόματα", που θα τραβήξουν για τρεις ημέρες πάνω τους την προσοχή όλων των φίλων του στίβου.

Τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει το μεγαλοπρεπές "Ασπάιρ Ντομ", όπου συνολικά έχουν δώσει ραντεβού 374 αθλητές και 283 αθλήτριες από 149 χώρες (147 στη Βαλένθια το 2008), αριθμός που σύμφωνα με την IAAF είναι νέο ρεκόρ συμμετοχής (μένει να επιβεβαιωθεί μετά τη λήξη των αγώνων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα γίνει για 4η φορά εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, μετά την Ινδιανάπολη (ΗΠΑ) το 1987, το Τορόντο (Καναδάς) το 1993 και το Μαεμπάσι (Ιαπωνία) το 1999.

Οι Ρωσίδες Γέλενα Ισινμπάγιεβα (επί κοντώ) και Τατιάνα Κότοβα (μήκος) θα είναι στη Ντόχα οι δύο αθλήτριες με τις περισσότερες επιτυχίες σε ατομικά αγωνίσματα στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων κλειστού, αφού έχουν κατακτήσει από 3 τίτλους και θα έχουν την ευκαιρία για ένα 4ο χρυσό μετάλλιο.

Στους άνδρες, τις περισσότερες επιτυχίες από τους συμμετέχοντες έχουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου και κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο, Ρομάν Σέμπρλε (Τσεχία), μαζί με τον Αμερικανό πρωταθλητή των υψηλών εμποδίων, Τέρενς Τράμελ, οι οποίοι έχουν από δύο χρυσά μετάλλια στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: