Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ζαμπούνης: «Θα είναι θαύμα αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Ζαμπούνης: «Θα είναι θαύμα αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Ο συγγραφέας Χρήστος Ζαμπούνης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη λέγοντας αρχικά: «Το μυαλό μου πηγαίνει δυο χρόνια πριν, όταν ο Άρης είχε φέρει τον Αμορόζο, και τον κερδίσαμε 3-0. Εμείς τότε ήμασταν σε άσχημη κατάσταση αγωνιστική και οικονομική ενώ ο Άρης… πετούσε. Φέτος εμείς ήμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, ο Άρης δεν είναι το ίδιο καλός. Αυτό δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».
Επίσης πρόσθεσε: «Όταν ζεις στην Αθήνα και βλέπεις τι γίνεται, κρατάς μικρό καλάθι. Αν ζούσα στην Θεσσαλονίκη θα ήμουν πιο ρομαντικός, πιο αφελής ίσως. Όταν είναι να πάρεις 15 εκ. ευρώ αν κατακτήσεις τον τίτλο, κι εμείς αν ήμασταν στην θέση τους δεν θα αφήναμε να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Θα είναι θαύμα αν το πάρει ο ΠΑΟΚ με όλες τις δυνάμεις που έχουν πέσει πάνω στην ομάδα. Αν γίνει κάτι θα εξαρτηθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναικού-Ολυμπιακού. Με την προοπτική ότι εμείς θα παίζουμε καλά και θα κερδίζουμε. Έχουμε αγωνία όπως ο τερματοφύλακας πριν τα πέναλτι. Ελπίζω την Κυριακή να κερδίσουμε για να είμαι πιο άνετος».
Ο κ. Ζαμπούνης συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου δίνει απλώς ικανοποίηση η πορεία του ΠΑΟΚ. Όσοι με ακούνε ξέρουν ότι όταν είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το αίσθημα της πίκρας. Την δεκαετία του ’70 που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει πολλά πρωταθλήματα, δεν έγινε αυτό που υπήρχε πολύ πίκρα. Με τον Θόδωρο Ζαγοράκη υπάρχει όραμα, πλάνο, πυγμή. Έχουν καταφέρει αυτοί που είναι στην διοίκηση, να υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης, να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο, να γεμίζει το γήπεδο από τους φιλάθλους. Βλέπουμε ότι έρχονται εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Βιειρίνια, αυτός που τον έφερε έχει εξαιρετικό… μάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: