Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κούπερ: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Κούπερ: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Στην ιδιαιτερότητα του κυριακάτικου αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, αλλά και στο ότι μόνο η νίκη βρίσκεται στο μυαλό όλων στο «κίτρινο στρατόπεδο», στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε. «Έρχεται μια σκληρή περίοδος, η ομάδα μου πρέπει να δείξει αντοχές, καλή ψυχολογική κατάσταση και να ανταποκριθεί. Επομένως αυτή τη στιγμή το να μιλήσει κανείς για τακτική τα λόγια περισσεύουν. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, και η ομάδα μου έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, προετοιμαστήκαμε για όλο το επόμενο διάστημα» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Άρη και συνέχισε: «Αν θα πρέπει να μιλήσουμε για την αντίπαλη ομάδα, πρόκειται για μια ομάδα δυνατή, ενωμένη, αλλά με βάση την απόδοσή μας μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εγώ είμαι ο προπονητής, θα πρέπει να σκεφτώ και να σχεδιάσω πως θα ανταπεξέλθει και πρέπει η ομάδα να ανταποκριθεί για να κερδίσουμε αυτό το ματς και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει αυτή τη χρονιά. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πιάσουν το μέγιστο στην απόδοσή τους. Τα λόγια πλέον περισσεύουν, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσουμε, όλα αυτά περί αναλύσεων συστημάτων παιχνιδιών είναι δευτερεύοντα. Ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα μας, ξέρουμε τη δέσμευση που έχουμε πάρει έναντι των οπαδών μας, να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που έχουμε να δώσουμε».
Από τα λεγόμενα του Αργεντινού κόουτς δεν έλειψε η αναφορά και στο ματς του πρώτου γύρου: «Θέλω να πω επίσης, με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο, ότι υπάρχει στο μυαλό μας και το ματς του πρώτου γύρου, όπου χάσαμε με ένα βαρύ αποτέλεσμα. Σίγουρα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί πάνω από όλα μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου».
Για τον κόσμο του Άρη, σχολίασε: «Θα παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω, ίσως και δύο θα έλεγα, λόγω του κόσμου μας, έχω πληροφορηθεί ότι έγινε σολντ άουτ, η μόνη λέξη που βρίσκεται στο μυαλό μας είναι η νίκη».
Ακολούθως, ο τεχνικός του Άρη είπε: «Αν μπορέσουμε να κάνουμε ένα ίδιο παιχνίδι και να βάλουμε λίγο περισσότερη επιθετικότητα, ίσως να αρκεί για να φτάσουμε στη νίκη την Κυριακή. Το να οριοθετείς κάποια πράματα είναι περίπλοκο. Οφείλεις να βελτιώνεσαι συνεχώς, να είσαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνεις αυτά που ήδη έχεις καταφέρει. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, βάσει των όσων βιώνω στους μήνες που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τη Λάρισα αλλά το συμπολίτη τον ΠΑΟΚ».
Συνεχίζοντας, ο Κούπερ επισήμανε: «Δεν υπάρχουν υπολογισμοί, ούτε θεωρίες, ούτε το ματς με την Καβάλα για το κύπελλο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να αγωνιστούν σε τέτοια παιχνίδια. Όλοι περιμένουν να είναι στην αποστολή ενός τέτοιου αγώνα. Όλη αυτή η ενέργεια που υπάρχει γύρω από αυτό το παιχνίδι, η δική μου ομάδα θα μπορέσει να την εκμεταλλευτεί, έτσι νιώθω».
Καταλήγοντας, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τόνισε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη αμυντική λειτουργία στο πρωτάθλημα, αλλά η δική μου ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στη δική της δουλειά. Σίγουρα βλέπεις να υπάρχουν αρετές και στον αντίπαλο, έτσι όταν έχεις την μπάλα δεν πρέπει να κάνεις δώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: