Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Γιάννης Δεμερτζής : “θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του”

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δεμερτζής, που είχε αξιόλογη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε στην τηλεόραση της “4E” και την εκπομπή “O Κόσμος του Μπάσκετ” για την μάχη της 6άδας που δίνει η ομάδα του, την σημαντικότητα του αγώνα με τον Ηλυσιακό, σε τι στοχεύει ο “Δικέφαλος” στην συνέχεια , το πως ζει τον κάθε αγώνα αλλά και το αν ο ΠΑΟΚ αποτελεί την μπασκετική του στέγη.

Συνέντευξη στον Γιώργο Διπλοϊδη

Δύο ήττες στη σειρά πως είναι το κλίμα στην ομάδα και πως βλέπεται την συνέχεια;….

“Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Η πρώτη από την Καβάλα όμως μας πείραξε ιδιαίτερα και μας πλήγωσε πολύ βαθμολογικά. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βελτιώσαμε την απόδοση μας αλλά οι “Πράσινοι” είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη γι αυτό και δεν συγχώρεσε τα μικρά λάθη που κάναμε. Αν είχαμε τους δύο βαθμούς με την Καβάλα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα όσον αφορά την θέση μας στην βαθμολογική κατάταξη. Πλέον έχουμε να δώσουμε τους υπόλοιπους αγώνες σε 40-45 ημέρες οπότε θα είναι ένας ιδιαίτερα καυτός μήνας για μας καθώς πρέπει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτους έξι για να πετύχουμε κάτι διαφορετικό την φετινή χρονιά”.

Κερδίσατε παιχνίδια όπως με τον Άρη, Πανιώνιο, Πανελλήνιο, Μαρούσι ενώ χάσατε από ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από εσάς πως το εξηγείται;

“Κερδίσαμε ομάδες με γεμάτα ρόστερ με πολύ καλές εμφανίσεις μάλιστα όπως τον Άρη, τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι. Ιδιαίτερα το Μαρούσι είχε ένα πολύ καλό σερί νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χάσαμε όμως από τον Κολοσσό , το Περιστέρι πέρα από τους αγώνες με την Καβάλα. Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, δουλεύουμε όμως και θα προσπαθήσουμε στο τέλος όταν κάνουμε ταμείο να είναι θετικό”.

To επόμενο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό φαίνεται να είναι πολύ σημαντικό γιατί σας δίνει την ευκαιρία να μπείτε και πάλι στην οχτάδα αλλά και να ξεκινήσετε ένα σερί νικών…

“Στο διάστημα που απομένει πρέπει να ηρεμήσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας πριν από αυτόν τον αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι κλειδί, οι αντίπαλοι μας καίγονται για το αποτέλεσμα και θα τα δώσουν όλα για κερδίσουν για να φύγουν από την βάση της βαθμολογίας. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να επικρατήσουμε και να κάνουμε ένα σερί νικών μέχρι το τέλος”.

Είστε καινούργια ομάδα ίσως παρουσία σας στην Ευρώπη θα βοηθούσε να δέσετε μεταξύ σας…

“ Ίσως, αλλά δεν είναι θέμα δικό μου αλλά μάλλον της διοίκησης”

Αρκετοί αθλητές άλλων ομάδων έχουν μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για εσάς πιστεύεις ότι η ομάδα θα ανεβάσει ρυθμούς στα “Πλέϊ Οφς”;

“Έτσι είναι τα πράγματα αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη βαθμολογικά. Αν δεν τερματίσεις 6ός και πάνω, δηλαδή 7ός και 8ός μετά απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με δύο αγώνες μακριά από την έδρα σου, οι πιθανότητες σου μειώνονται για κάτι καλό”.

Ποιες ομάδες σε έχουν εντυπωσιάσει στην Ευρωλίγκα και ποιες έχουν περισσότερες ελπίδες να πάνε στο Φάιναλ Φορ;

H Μπαρτσελόνα είναι το πρώτο φαβορί όχι μόνο για να πάει στο “Φάιναλ Φορ” αλλά και για να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι δεμένη ομάδα και όλα αρχίζουν από την άμυνα όπου πνίγει τον αντίπαλο και βγαίνει στην επίθεση. Αποτελεί έκπληξη ότι ο Παναθηναϊκός είναι έξω, η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ θα είναι εκεί και δύο με τρεις άλλες ομάδες θα διεκδικήσουν την τέταρτη θέση”.

Στα παιχνίδια που αγωνίζεσαι φαίνεται να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου αλλά και να ευχαριστιέσαι τους αγώνες…..

Αυτό ισχύει, σε κάθε παιχνίδι μπαίνω και δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, όπως είμαι υποχρεωμένος ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είδαμε ένα Γιάννη Δεμερτζή των περσινών “Πλέϊ Οφς” σου τόνωσε την αυτοπεποίθηση αυτή η εμφάνιση;

“Είναι θετικό όταν παίρνεις χρόνο συμμετοχής, αυτό δείχνει ότι σε πιστεύει ο προπονητής και όταν το συνδυάζεις με σκληρή δουλειά είναι ιδανικό. Ένοιωθα καλά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπως και σε αυτό με την Καβάλα και πιστεύω πως σε κάποια σημεία του αγώνα κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα. Όλα είναι όμως πιο εύκολα όταν νικάει ο σύλλογος, τότε μπορείς να ευχαριστηθείς του καρπούς της απόδοσης σου. Προσπαθώ και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του”.

Νοιώθεις ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί την μπασκετική σου στέγη;

“Βρίσκομαι τρία χρόνια στην ομάδα με αρκετές δυσκολίες αλλά και καλές στιγμές. Το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε”.Επιμελει Γιωργος Διπλοιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: