Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Εχασε από την αρχή...


Φάση από το παιχνίδι Κίμκι-Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός από το πρώτο πεντάλεπτο το παιχνίδι με την Κίμκι στην Ρωσία, καθώς σε αυτό το διάστημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 22 πόντους! Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν στοπ τέλος να ανατρέψουν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν και έτσι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα (96-83) έπειτα από δέκα συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο έχει υλοποιήσει τον στόχο του από την προηγούμενη αγωνιστική κι έτσι παρουσιάστηκε αδιάφορος βαθμολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ κακοί στην άμυνα και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους ΜακΚάρτι και Λάνγκφορντ.

Η Κίμκι ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με καταιγισμό τριπόντων στα πρώτα πέντε λεπτά είχε πάρει μία διαφορά 22 πόντων, ενώ οι Ρώσοι ήταν καλοί και στην άμυνα όπου είχαν αφήσει τους "ερυθρόλευκους" μόλις στους τέσσερις πόντους. Η είσοδος του Παπαλουκά βελτίωσε κάπως τα πράγματα, καθώς ο αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδος περνούσε την μπάλα στους ψηλούς και παράλληλα "τάιζε" το αντίπαλο καλάθι. Στο τέλος της πρώτης περιόδου η διαφορά είχε πέσει στους 13 (32-19), όσους πέτυχε ο ΜακΚάρτι στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε βελτιωθεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο τα προβλήματα στην άμυνα είχαν παραμείνει και έτσι η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό. Ο Κλέιζα αν και δεν είχε βρει ρυθμό, ωστόσο προσπάθησε και κατάφερε να τελειώσει το πρώτο μέρος με 10 πόντους, σε αντίθεση με τον Τσίλντρες, ο οποίος είχε μείνει στους τέσσερις πόντους. Ετσι η Κίμκι πήγε στα αποδυτήρια με +15 (55-40), έχοντας 10/16 τρίποντα και 11/18 δίποντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να είναι εκτός ρυθμού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Κίμκι, η οποία εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους. Οι "ερυθρόλευκοι" "ξύπνησαν" στην τελευταία περίοδο "ροκανίζοντας" τη διαφορά, την οποία έριξε για πρώτη φορά κάτω από τους δέκα πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι τάσεις αυτοκτονίας των παικτών του Γιαννάκη εμφανίστηκε και πάλι στο τέλος, όπου μέσα σε ένα λεπτό δέχθηκαν επτά πόντους και κάπου εκεί έσβησε το όνειρο για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 55-40, 78-59, 96-83

ΚΙΜΚΙ (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 24 (4), Φριντζόν 6 (2), Καμπέθας 3 (1), Ντιμιτρίεφ 6, Γιανκούνας 7 (1), Γιαβτόκας 11, Λόπεθ 14 (3), ΜακΚάρτι 21 (5), Μοζγκόφ 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 14 (1), Πεν, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 5, Χαλπερίν, Κλέιζα 17 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 17 (2), Σχορτσιανίτης 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: