Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς κάποια απόφαση για Μιχαλήτσο!

Χωρίς να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε η περίπου τρίωρη συνάντηση που είχαν η διοίκηση του Άρη, με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Μιχαλήτσο.

Οι διοικούντες της ομάδας, φαίνεται πως έχουν λάβει υπόψιν τους το ότι οι παίκτες στηρίζουν τον προπονητή και θέλουν να παραμείνει στο "τιμόνι" της ομάδας. Ουσιαστικά όμως απόφαση δεν υπήρξε και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Το βράδυ να συναντηθούν εκ νέου οι δύο πλευρές για να μπορέσουν να μιλήσουν και πάλι με περισσότερη ηρεμία, ώστε να μην προβούν σε βιαστικές ενέργειες.

πηγή: metrosport.gr

Πρόβλημα με Ψυχογιό!

Αποθεραπεία είχε το σημερινό πρόγραμμα για όσους παίκτες του Άρη, αγωνίστηκαν ως βασικοί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Μάρκος Βελλίδης συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα.

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί ο Νικός Ψυχογιός καθώς νιώθει ενοχλήσεις στο δικέφαλο, με την κατάστασή του όμως να μην εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Στην Ισπανία βρίσκεται ήδη ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος θα απουσιάσει από τις επόμενες δύο αναμετρήσεις των "κιτρίνων", λόγω συμπλήρωσης καρτών.

Ρεπό έχουν αύριο οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου, ενώ από Τετάρτη θα μπουν σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.


πηγή: metrosport.gr
 

Χωρίς Φωτάκη και Ετό η προπόνηση!

Mε προβλήματα άρχισε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου με την Κέρκυρα στην Τούμπα. Ο Γιώργος Φωτάκης δεν προπονήθηκε αφού οι ενοχλήσεις στη μέση συνεχίζονται και δε θα προπονηθεί ούτε αύριο και την Τετάρτη θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα.

Ο Ετό απουσίασε γιατί λόγω οικογενειακού προβλήματος απουσιάζει στην Ισπανία με σχετική άδεια. Πέρα από φυσιολογικές επιβαρύνσεις, λόγω του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ κανείς ποδοσφαιριστής δεν παραπονέθηκε στο ιατρικό τιμ για τραυματισμό. Ο Καμαρά δέχτηκε μεν χτύπημα στον δικέφαλο, ωστόσο δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Επίσης οι Ρομπέρτ, Λάζαρ και Κωνσταντινίδης, που παραπονέθηκαν στη διάρκεια του αγώνα για ενοχλήσεις, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ακολούθησε προληπτικά πιο χαλαρό πρόγραμμα, λόγω επιβάρυνσης στις γάμπες και αύριο αναμένεται να προπονηθεί κανονικά. Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν οι τραυματίες Γεωργιαδης, Σταφυλίδης, Χακόμπο και Ολίσε. Πρόγραμμα ενεργητικής αποκατάστασης με χαλαρό τρέξιμο, αλλά και παθητικής αποθεραπείας με μασάζ και σάουνα ακολούθησαν όσοι αγωνίστηκαν πάνω από 45 λεπτά στον προχθεσινό αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.


πηγή: metrosport.gr
 


Χριστόπουλος: «Γυμναζόμαστε σε βούρκο και σε πλαστικό 7x7»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την πορεία της ομάδας του, για το φετινό πρωτάθλημα αλλά και για τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στους «Ζωσιμάδες».

Για το αν περίμενε η ομάδα του να κάνει τόσο καλή πορεία ή αν αυτό προέκυψε στην συνέχεια:

«Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έπρεπε να λύσουμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και πιστεύαμε στο πρόγραμμα που είχαμε κάνει. Τελικά ο Θεός μας βοήθησε να έρθουν τα πράγματα βολικά για εμάς».

Για το αν βοήθησε την ομάδα του ότι κατάφερε να διατηρήσει έναν κορμό από πέρσι με ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν βασικοί:

«Διαφωνώ. Έφυγαν πολλά παιδιά αυτοί την σεζόν που αγωνιζόταν βασικοί την περσινή σεζόν και φέτος δεν αγωνίζονται. Εμείς είχαμε πρόγραμμα να δουλέψουμε πάνω στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως η μη αδειοδότηση μας δημιούργησε προβλήματα. Για παράδειγμα ίσως τα Χριστούγεννα χρειαζόμασταν μια μικρή ενίσχυση, αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να ενισχυθούμε γιατί έληγε το συμβόλαιο του Αλέξη Μιχαήλ και τον ανανεώσαμε.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίζει τόσο καλά η ομάδα του σε ένα τόσο κακό γήπεδο, λόγω των καιρικών συνθηκών που έχει στα Ιωάννινα:

«Γυμναζόμαστε μία σε βούρκο και μία σε πλαστικό 7x7. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Αυτά τα προβλήματα τα έχουμε εδώ και 2,5 μήνες σχεδόν καθημερινά. Αυτό ίσως μας έχει φέρει λίγο πίσω, αλλά είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε δουλέψει τους 5 μήνες πολύ σκληρά και ιδιαίτερα σε θέματα τακτικής και τώρα μπορούμε και το εξισορροπούμαι κάπως.»

Για το ότι ο περισσότερος κόσμος θέτει την ομάδα του ΠΑΣ ως μία από τις υποψήφιες ομάδες για τα πλέι οφ:

«Στην αρχή της σεζόν είχαμε θέσει τρεις στόχους. Ο ένας ήταν η οικονομική εξυγίανση της ομάδας, γι? αυτό και μειώσαμε το μπάτζετ. Ο δεύτερος ήταν το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, δηλαδή να δουλέψουμε με νέα παιδιά και να τα αναδείξουμε και ο τρίτος στόχος να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτή την στιγμή είμαστε πολύ κοντά και μαθηματικά πλέον να πετύχουμε τον κύριό μας στόχος που είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα ότι είναι να έρθει ας έρθει με το καλό.»

Για το πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα φέτος:

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι απρόβλεπτο όσον αφορά την δυναμική των ομάδων και είναι λογικό. Πιστεύω πως φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια θα κατασταλάξει κάπως διαφορετικά ο χάρτης του ποδοσφαίρου.»

Τέλος, για τον λόγο που δεν γεμίζει το γήπεδο του ΠΑΣ παρά τις καλές εμφανίσεις επισήμανε:

«Είναι στενάχωρο και για ?μένα και για τους παίκτες που δεν γεμίζει το γήπεδο. Όμως καταλαβαίνω τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι κρίση προφανώς έχει... χτυπήσει και τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα. Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο κοντά μας αλλά δεν είμαστε απαιτητικοί. Εμείς τους ευχαριστούμε και αν δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο να μας στέλνουν την θετική τους ενέργεια.»


πηγή: metrosport.gr
 


Κασελάκης: «Παράδειγμα το μοντέλο του ΠΑΟΚ για την ανάπτυξη του μπάσκετ»

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λεωνίδας Κασελάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στην έλλειψη ξένων στον ΠΑΟΚ αλλά και στις 13 νίκες όπου έχει πετύχει μέχρι τώρα ο «δικέφαλος», απόδοση που αποτελεί ρεκόρ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός πως πλέον στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ξένος παίκτης:

«Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης θα πρέπει να γίνει όχι μόνο για εξυγίανση και ανάγκη αλλά και υπό μορφή ανάπτυξης του μπάσκετ. Το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό και μέσα σε αυτό εντάσσονται όσοι ξένοι ήρθαν στην ομάδα. Οι έλληνες παίκτες ξέρουν περισσότερο τη φανέλα κάθε ομάδας, τα αποδυτήρια και για αυτό βλέπουμε πως βγάζουν παραπάνω πάθος σε πολλές περιπτώσεις».


Για 13 νίκες- απόδοση ρεκόρ- που έχει σημειώσει φέτος ο ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα αλλά εμείς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα βαδίζει σε πολύ σταθερά βήματα ανόδου και το κάτι παραπάνω που δίνει ο καθένας βγαίνει στο παρκέ και παίρνουμε τις νίκες».


Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα:

«Η ομάδα είναι μια χαρά, περιμένουμε τους τραυματίες μας. Στηρίζουμε αυτό το μοντέλο. Το στηρίζουμε παίκτες, προπονητές και διοικούντες. Η ομάδα μπορεί να στηριχθεί σε όλους τους παίκτες και μπορεί να πάρει το 100% από τον καθένα. Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει το μπάσκετ».







πηγή: metrosport.gr