Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κόκκινο limit-up, πράσινο limit-down!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την άλλοι που οι «πράσινοι» φλερτάρουν με μια ακόμα αρνητική επίδοση

Κόκκινο limit-up, πράσινο limit-down

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 22ης αγωνιστικής

•Το καλύτερο σερί σκοραρίσματος σε συνεχόμενα παιχνίδια, έσπασαν οι «ερυθρόλευκοι» στα Πηγάδια. Ο Ολυμπιακός σημείωσε γκολ για 22ο συνεχόμενο παιχνίδι και αυτό είναι το απόλυτο ρεκόρ τους από καταβολής Α’ Εθνικής. Η καλύτερη επίδοση που είχαν μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» χρονολογείται την περίοδο 1965-66, όταν είχαν σκοράρει σε 21 συνεχόμενα παιχνίδια, για να σταματήσουν στην 22η αγωνιστική σε ένα ματς με τη Νίκη Βόλου, όπου ηττήθηκαν με 1-0. Η 3η καλύτερη επίδοση για τον Ολυμπιακό ήταν τα 15 πρώτα ματς την περίοδο 1976-77.

•Ο Ολυμπιακός επιπλέον έγινε η πρώτη ομάδα που σπάει το φράγμα των 3.500 πόντων στην Α’ Εθνική, αφού με τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη, έφτασαν τους 3.502. Ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει 3.411.

•Ο Πανιώνιος μετά το σπάσιμο της παράδοσης που τον ήθελε αήττητο εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννενα, είδε άλλη μια να καταρρίπτεται. Γνώρισε την ήττα από την Κέρκυρα εκτός έδρας, κόντρα στην οποία είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

•Το γκολ του Ούγγρου, Λάζλο Λέντσε ήρθε στην παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Αστέρα, όμως ήταν σημαντικό και για έναν λόγο, για την ομάδα της Τρίπολης. Ήταν αυτό που χάρισε στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη την 60η νίκη σε 172 αγώνες Α’ Εθνικής, όπου ο Αστέρας έχει σημειώσει 172 γκολ.

•Σοβαρός κίνδυνος για ένα σημαντικό αρνητικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα με τον Άρη. Το 1980-81 οι «πράσινοι» είχαν 13 νίκες σε 34 αγώνες και τώρα έχουν μόνον 6, πράγμα που σημαίνει πως στα υπολειπόμενα 8 ματς, πρέπει να κάνουν επτά νίκες για να μην σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ.

•Στην αναμέτρηση με τον Άρη επίσης, χρησιμοποιήθηκαν οι λιγότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές, μιας και μόνο ο Σεϊταρίδης και ο Καρνέζης ήταν γηγενείς. Το προηγούμενο ρεκόρ λιγότερων Ελλήνων ήταν στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν ο Φάμπρι είχε χρησιμοποιήσει, μόλις 3.

•Διακόσιες συμμετοχές στα εθνικά μας πρωταθλήματα, συμπλήρωσε ο Εντουάρντο Μπρίτο. Ο άσος του Ατρόμητου, είχε έρθει για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς για να παίξει σε Διαγόρα και Νίκη Βόλου. Η προχθεσινή του εμφάνιση στη Λιβαδειά, ήταν η 200η.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: