Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Με μεταγραφές από τα «αζήτητα», με παίκτες χωρίς πάθος!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την αγωνιστική κρίση του Παναθηναϊκού, την οποία οφείλει να ξεπεράσει αν θέλει να βρίσκεται στην προνομιούχο πεντάδα στο τέλος.

Με μεταγραφές από τα «αζήτητα», με παίκτες χωρίς πάθος
Στο παιχνίδι υπήρχε μοιρασιά μέχρι που ο Κοέλιο ξέφυγε από τα σέντερ μπακ κι έγραψε το τελικό 1-0.

Όχι, ο Άρης δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε όμως με το μαχαίρι στα δόντια. Το έβλεπες, το καταλάβαινες. Οι νεαροί παίκτες του έπεφταν σαν «καμικάζι» στην μπάλα. Κυνηγούσαν ακόμα και τις λίγες πιθανότητες που είχαν σε μια διεκδίκηση. Έπαιζαν για τη σωτηρία της ομάδας αλλά και την προσωπική τους.

Αν κάτι έγειρε την πλάστιγγα ήταν το πάθος και η ενέργεια τους. Από τον δεξιό μπακ Ψυχογιό που εξαφάνισε τον «λίγο» Χοακίν Εσπάρθα μέχρι τον Κοτσαρίδη που είχε την πετυχημένη εκτέλεση κόρνερ στη φάση του γκολ.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έχει να τα βάζει με την τύχη του διότι το δοκάρι συμμάχησε με τον αντίπαλο. Πρέπει να τα βάλει όμως και με τον εαυτό του. Είχε τεράστια κενά στη μεσαία γραμμή. Ανασταλτικά δεν λειτούργησε καθόλου. Ο Σο κι ο μονίμως εκνευρισμένος Βιτόλο είχαν μεγάλη δυσκολία να σταματούν τις επιθέσεις των Αρειανών.

Σχεδόν κάθε επίθεση των κιτρινόμαυρων «έφτανε» στην περιοχή του Καρνέζη. Το ματς ήταν ρώσικη ρουλέτα.

Ο Αντρέας Τάτος έβρισκε συνεχώς τρόπους να βρίσκεται με την μπάλα στην κατοχή του έτοιμος για την τελική πάσα ή το τελείωμα της φάσης. Αντίθετα ο Ζέκα που είχε επιφορτιστεί με οργανωτικά καθήκοντα από τον Φάμπρι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί.
Είναι να απορεί κανείς πως ο κόουτς επιλέγει να αφήνει στον πάγκο τον Μαυρία για χάρη του συμπατριώτη του. Αν ο νεαρός εξτρέμ ήταν νωρίτερα στο παιχνίδι θα μπορούσε να βάλει άλυτα προβλήματα στην άμυνα του Άρη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι που κάνουν πολύ δύσκολη πια την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να μπει στην προνομιούχο πεντάδα. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πιο βαθιά σε μια αγωνιστική κρίση. Ο Φάμπρι παρά τις προσπάθειες του έγινε ήδη ο αδύναμος κρίκος. Το εύκολο θύμα. Μια διοίκηση που δεν εμπνέει, ένας προπονητής που δεν τραβάει, παίκτες που δεν παθιάζονται, μεταγραφές που δεν πείθουν.

Πώς να αλλάξουν τα πράγματα όταν χειροτερεύουν οι συνθήκες;


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: