Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πασχαλίδου: «Πιστεύω θα τα πάμε καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Η Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το 2014.


Για την απόφαση του Δήμου να βάλει υποψηφιότητα να πάρουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας:

«Είχαμε κάνει και το 2011 κάποιες κινήσεις για να δούμε αν θα μπορέσουμε να πάρουμε το 2012 το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ώστε να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Τότε φάνηκε ότι το κλίμα δεν ήταν ακόμα ευνοϊκό για εμάς γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν έγινε τελικά πουθενά το πρωτάθλημα».

Για το ποιος είναι ο φορέας που αποφασίζει που πηγαίνει το Πρωτάθλημα:

«Η FISA αποφασίζει που θα πάει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας. Φέτος σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, πήγαμε πολύ πιο δυναμικά, καθώς κάναμε έναν εξαιρετικό φάκελο. Πριν βγουν τα αποτελέσματα ήρθε μια επιτροπή από την FISA για να δουν που θα διεξαχθούν οι αγώνες και να έχουν μια πρώτη εικόνα για το αν μπορούμε να υποστηρίξουμε τον φάκελό μας και πιστεύω πως όλα πήγαν καλά».

Για το που θα γίνουν οι αγώνες:

«Οι αγώνες θα γίνουν στην παραλία. Περίπου στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου θα γίνει η εκκίνηση και σχηματίζοντας ένα ζιγκ- ζαγκ θα φτάσουν μέχρι το λιμάνι. Οι αγώνες θα γίνουν Οκτώβριο και στο προηγούμενο διάστημα θα κάνουμε μια δοκιμαστική διαδρομή. Πιστεύω πως θα πάμε καλά.»

Για το πόσοι αθλητές θα λάβουν συμμετοχή:

«Περίπου 400 αθλητές θα λάβουν μέρος. Και αν υπολογίσουμε προπονητές, διαιτητές και τα λοιπά, φτάνουμε περίπου 2.000 κόσμο.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: