Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ασημακόπουλος: «Η απόδοση μας έκανε εύκολη την νίκη»

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ήταν και πάλι θετικότατος, ένα υπερπολύτιμο… εργαλείο για τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο αρχηγός του Άρη στάθηκε στην απόδοση της ομάδας, μέσω της οποίας έκαναν εύκολη την νίκη σε έναν αγώνα δύσκολο πριν από το τζάμπολ.

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος τόνισε αρχικά:  «Δεν νομίζω ότι ήταν εύκολη νίκη. Πριν το παιχνίδι κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας ο προπονητής μας, προσπάθησε να μας έχει 100% έτοιμους, να μας διατηρεί σε εγρήγορση για να μην χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο γιατί γνωρίζαμε όλοι πολύ καλά ότι αξιοπρεπείς ομάδες όπως η Ελευσίνα παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν σταματούν να παλεύουν για την σωτηρία της ομάδας, οι παίκτες δεν σταματούν να παλεύουν για τα λεφτά του. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά σε τι κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από ομάδες που αγωνίζονται για την σωτηρία τους και όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει να παλεύεις μέχρι την τελευταία μέρα. Η απόδοση μας έκανε τον αγώνα να φαντάζει εύκολος αλλά πραγματικά δεν ήταν» και πρόσθεσε για την κακή εικόνα του Άρη στο τέταρτο δεκάλεπτο:  «Χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα και είναι κάτι το οποίο πρέπει να διορθώσουμε μέσα από την προπόνηση και μέσα από τις οδηγίες από τον προπονητή μας».

Ο ίδιος άλλαξε πολλές θέσεις στην διάρκεια του αγώνα, κυρίως μέσα στην ρακέτα: «Δεν είναι περίεργο για μένα καθώς έχω κάνει καριέρα σαν… στρατιώτης. Δεν ήμουν ποτέ σταρ σε μια ομάδα, δεν ήμουν σκόρερ. Πάντα ήμουν ο στρατιώτης ο οποίος καλούνταν να βοηθήσει όπου χρειάζονταν η ομάδα, όπου ήθελε ο προπονητής μου. Και αυτό πραγματικά με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Να βοηθάω συμπαίκτες και ομάδα να πετυχαίνουν. Θεωρώ ότι έδωσα πάλι ότι καλύτερο μπορούσα και προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος σε μια θέση που δεν μου είναι και πολύ γνωστή όπως αυτή του σέντερ».

Όσον αφορά το γεγονός ότι υπάρχουν σε κάθε αγώνα διαφορετικοί πρωταγωνιστές, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Τσιάρας κόντρα στην Ελευσίνα, ο αρχηγός του Άρη είπε: «Είναι κάτι που ίσως δεν το περιμένατε. Γιατί η έννοια της ομάδας είναι να μπορεί να βασιστεί σε όλα τα στελέχη της. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες βασικοί και από αυτούς περιμένουμε να πρωταγωνιστούν σε κάθε παιχνίδι ωστόσο είναι και τα παιδιά που έρχονται από πίσω και καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλη την ομάδα να βλέπουμε παιδιά όπως ο Γιώργος (σ.σ: Τσιάρας) να δείχνουν υπομονή όλο αυτό το καιρό και με την πρώτη ευκαιρία που του δίνεται να έρχεται από τον πάγκο και να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες απαιτήσεις του αγώνα. Αυτό μας κάνει όλους ευτυχισμένους. Είναι ευλογία σε κάθε παιχνίδι να βλέπουμε διαφορετικά παιδιά να ξεπετιούνται και να πρωταγωνιστούν. Εγώ εύχομαι να είμαστε όλοι μας υγιείς, να μας έχει ο Θεός καλά γιατί όλοι οι παίκτες χρειάζονται στην ομάδα. Δεν έχει σχέση που παίζουμε χωρίς ξένους. Η ομάδα είναι επαρκέστατη σε όλους τους τομείς».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: