Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τρίτη 25 Ιουνίου λόγω της εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνέυματος. 
Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο!

Τους έστειλε για… σιέστα!!

Στην πρώτη της παρουσία σε Μουντιάλ Νέων, η Ελλάδα έπαιξε στα ίσα ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης, Μεξικό, του οποίου επικράτησε 2-1, χάρη στο γκολ του Κολοβού στο 89'!

Τους έστειλε για… σιέστα!
Ποιο φαβορί και ποια πρωτάρα;

Η Ελλάδα με μια εξαιρετική εμφάνιση έριξε στο... καναβάτσο το Μεξικό, του οποίου επικράτησε 2-1 στην πρεμιέρα του Μουντιάλ Κ-20.

Εκπληκτικά τα «μωρά» του Τσάνα, που προηγήθηκαν με τον Μπουχαλάκη στο 17', προτού ισοφαριστούν στο 40' από τον Εσπερικουέτα. Το «χρυσό» γκολ προήλθε μετά από προσωπική ενέργεια και φοβερό τελείωμα του Κολοβού στο 89' που έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς και τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!

Επόμενο παιχνίδι για τους διεθνείς μας, την προσεχή Τρίτη με το Μάλι.

Το ματς

Το μεν Μεξικό μπήκε στον αγώνα με τον… αέρα του φαβορί, η δε Ελλάδα ως «πρωτάρα» στη διοργάνωση. Η κατοχή ήταν μακράν υπέρ των αντιπάλων μας, πίεζαν για το γκολ, με τον «μαέστρο» της ομάδας, Κορόνα να κάνει τα πρώτα σουτ στο ματς. Και περίπου στο 15’ είχαμε… Άγιο. Για την ακρίβεια δύο, τους… Καπίνο και Σταφυλίδη, αφού ο πρώτος έβγαλε εντυπωσιακά μεν, ασθενώς δε το σουτ και στην εξέλιξη της φάσης ο άσος του ΠΑΟΚ σταμάτησε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπουένο.

Και εκεί που λες… «ουφ γλιτώσαμε», φτάνεις… στα ουράνια! Κι αυτό γιατί όχι μόνο αποφύγαμε το γκολ, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Διαμαντάκος πήρε ωραία τη μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων μας, έδωσε την πάσα στον Μπουχαλάκη, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του ματς! Το γκολ –μάλιστα- έδωσε ώθηση στους παίκτες του Τσάνα, που ισορρόπησαν για τα καλά το ματς και δεν απειλούνταν στιγμή. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να πάμε στα αποδυτήρια με το υπέρ μας σκορ, αφού ο Εσπερικουέτα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από μακριά, ο Καπίνο δεν μπόρεσε να αποκρούσει και έγινε το 1-1.

Πώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος; Το ακριβώς αντίθετο έγινε στην επανάληψη, με την Εθνική να απειλεί με δύο καλά σουτ από τους Μπάλλα και Μπουχαλάκη! Κι αν αυτά ήταν απλώς… φυσιολογικά σουτ, λίγο αργότερα… «τραβήξαμε τα μαλλιά μας»! Αφορμή; Η τρομερή χαμένη (διπλή) ευκαιρία του Διαμαντάκου που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σάντσες, όμως ο γκολκίπερ των αντιπάλων μας απέκρουσε δις και μας στέρησε την δυνατότητα να μπούμε ξανά σε θέση οδηγού.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Μεξικάνοι –όντας και φαβορί στα χαρτιά- προσπαθούσαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα και να πάρουν τη νίκη, την ώρα που ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Φερνάντες. Υπολόγιζαν όμως, χωρίς τους… ξενοδόχους! Όπου ξενοδόχους, βάλτε Καπίνο και Κολοβό! Αφού λοιπόν ο διεθνής τερματοφύλακας έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Λόπες στο 84’, ήρθε ο Κολοβός τέσσερα λεπτά αργότερα, να κάνει ό, τι θέλει την άμυνα του Μεξικού, να κάνει φοβερό «τελείωμα» και να κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος κι έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Ελλάδα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (68’ Φουρλάνος), Γιαννιώτας, Κολοβός, Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Πέλκας, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Μπακασέτας, Ράνος, Κούρος, Γούτας

Μεξικό (Αλμαγκέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνο (80’ Βαν Ράνικν), Λούνα (60’ Λόπες), Εσκομπόσα (65’ Γκονσάλες)

Στον πάγκο: Φλόρες, Ζαμοράνο, Λαχούδ, Φουέντες, Μοράλες, Μαδριγάλ, Γκουρόλα πηγή: sport-fm.gr

Ντοπαρισμένοι 8 Τούρκοι αρσιβαρίστες!!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οκτώ Τούρκοι αρσιβαρίστες βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Μεσογειακούς Αγώνες και κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία.

Ντοπαρισμένοι 8 Τούρκοι αρσιβαρίστες
Τα ονόματα των αθλητών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι δεν έγιναν γνωστά, όμως η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της οικείας Ομοσπονδίας του αθλήματος στην Τουρκία, Ταμέρ Τασπινάρ.
πηγή: sport-fm.gr

Όχι και ιδανικό ξεκίνημα!!

Χωρίς νικητή (1-1) έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Κολομβία και την Αυστραλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο των Κ-20 στην πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Όχι και ιδανικό ξεκίνημα
Τόσο η εθνική ομάδα της Αυστραλίας, όσο και εκείνη της Κολομβίας ήθελαν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, προκειμένου να ξεκινήσουν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 που διεξάγεται στην Τουρκία.

Εκείνοι που κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ ήταν οι Αυστραλοί χάρη στο τέρμα του Ντε Σίλβα στο 46’. Τα «καγκουρό» κράταγαν το υπέρ τους αποτέλεσμα για αρκετή ώρα, όμως, δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο», αφού στο 78’ ο Κόρδομπα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έτσι, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν από ένα βαθμό τις υποχρεώσεις τους στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Κ-20.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία- Κολομβία 1-1
(46’ Ντε Σίλβα- 78’ Κόρδομπα) πηγή: sport-fm.gr

Στην Θεσσαλονίκη ο Τζιόλης!!

Το όνομα του Αλέξανδρου Τζιόλη, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος είναι στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από Κύπρο, ο διεθνής μέσος βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.   Μετά το τέλος της συνεργασίας του Αλέξανδρου Τζιόλη με το ΑΠΟΕΛ και δεδομένο ότι η Μονακό δεν θα διατηρήσει στο ρόστερ της τον διεθνή μεσοεπιθετικό «φούντωσαν» και πάλι τα σενάρια περί συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ. Το όνομά του δεν ακούγεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Δικεφάλου και φαίνεται πως αυτή την φορά ο γάμος είναι πιο κοντά από ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Κύπρο ο Τζιόλης αποχαιρέτησε το ΑΠΟΕΛ και ετοιμάζεται για την νέα του ποδοσφαιρική στέγη που θα είναι στην Τούμπα. Μάλιστα κύπριοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως από τον Γενάρη υπήρχαν επαφές μεταξύ ΠΑΟΚ και Τζιόλη.  Ο διεθνής μέσος λέγεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για δουλειές καθώς διαθέτει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην περιοχή της Κατερίνης.
Στον ΠΑΟΚ, τώρα, θέλουν τον παίκτη και μάλιστα έχουν συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο συνεργασίας. Οι δύο πλευρές είναι κοντά και το μόνο που απομένει είναι μια τελευταία συνάντηση για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Ο Τζιόλης μπορεί να δεσμεύεται με την Μονακό, όμως θεωρείται δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του «Πριγκιπάτου». Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του και ακολούθως να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. 
πηγή: gazzetta.gr

Ανανεώνει ο Μπεν Αρφά!!

Συζητήσεις με τη διοίκηση της Νιούκαστλ θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Χατέμ Μπεν Αρφά, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τις «καρακάξες».

Ανανεώνει ο Μπεν Αρφά
Συζητήσεις με τη διοίκηση της Νιούκαστλ θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Χατέμ Μπεν Αρφά, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τις «καρακάξες».

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θέλει να βάλει ένα τέλος με αυτό τον τρόπο, στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μετακομίζει στη Γαλλία με τις Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο Μπεν Αρφά, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός από τους φίλους της ομάδας, έχει δεθεί με τη Νιούκαστλ, η οποία μάλιστα τον στήριξε πάρα πολύ στο σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στην περσινή σεζόν σε ένα παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρόσληψη του Κινίαρ μάλιστα δεν φαίνεται ότι θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του παίκτη για επέκταση του συμβολαίου του.
πηγή: sport-fm.gr

Θέλει τον νέο Ντεσαγί!!

Πρόταση ύψους 10 εκ. λιρών ετοιμάζει στην Σ.Ετιέν η Τσέλσι για την απόκτηση του Κερτ Ζουμά.

Θέλει τον νέο Ντεσαγί
Πρόταση ύψους 10 εκ. λιρών ετοιμάζει στην Σ.Ετιέν η Τσέλσι για την απόκτηση του Κερτ Ζουμά.

Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός των «στεφανουά» αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων, με τον Ζοσέ Μουρίνιο ωστόσο να έχει το προβάδισμα.

Ο Ζουμά, ο οποίος βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, διαθέτει εκπληκτικά προσόντα και ο γαλλικός Τύπος τον παρομοιάζει ως τον νέο Μαρσέλ Ντεσαγί.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η Σ.Ετιέν είναι στη θέση του οδηγού όσον αφορά τη μεταγραφή του με τον ίδιο να γνωρίζει τόσο για το ενδιαφέρον της Τσέλσι όσο και γι' αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης.
πηγή: sport-fm.gr

«Κόκκινος» ο Λουίς Αλμπέρτο!!

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λουίς Αλμπέρτο! Ο νεαρός μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, το βράδυ της Παρασκευής και υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

«Κόκκινος» ο Λουίς Αλμπέρτο!
Μπορεί να «τράβηξε» πολύ, αλλά τέλος καλό όλα καλά για τη Λίβερπουλ και τον Λουίς Αλμπέρτο.

Η Σεβίλλη έκανε αποδεκτή την πρόταση των 7,5 εκατ. ευρώ από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και ο 20χρονος άσος διέκοψε τις καλοκαιρινές του διακοπές για να βρεθεί στην Αγγλία και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του, ανοίγοντας νέο, μεγάλο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Λουίς Αλμπέρτο πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, φόρεσε την κόκκινη φανέλα και «πόζαρε» στον φωτογραφικό φακό, ανήκοντας πλέον κι επίσημα στη Λίβερπουλ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε έχει πολυετή διάρκεια, χωρίς να γίνεται διευκρίνιση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Λουίς θα είναι μαζί μας από τη νέα σεζόν. Έχει τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαμε και ο χαρακτήρας του, ταιριάζει σε παίκτη της Λίβερπουλ. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να βελτιωθεί και να αναπτύξει το ταλέντο του» ήταν τα λόγια του προπονητή των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς.

Πηγή: england365.gr

«Έκλεισε» Ίσκο η Ρεάλ!

Έναν από τους περισσότερο ταλαντούχους Ισπανούς ποδοσφαιριστές έκλεισε χθες το βράδυ η Ρεάλ… Τον Ίσκο!

«Έκλεισε» Ίσκο η Ρεάλ
Έναν από τους περισσότερο ταλαντούχους Ισπανούς ποδοσφαιριστές έκλεισε χθες το βράδυ η Ρεάλ… Τον Ίσκο!

Η μεταγραφή του από την Μάλαγα στη «βασίλισσα» ολοκληρώθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων, με τους μαδριμέλους να εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ και τον αθλητικό διευθυντή, Χοσέ Άνχελ Κασάδο.

Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια με τον Βιθέντε Κασάδο, γενικό διευθυντή της Μάλαγα, για την… μεταγραφή του Ίσκο έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μεταγραφή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην νέα εβδομάδα και τον παίκτη να παρουσιάζεται από τη διοίκηση των μαδριλένων στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Ο Ίσκο, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών, ενημερώθηκε για την επιτυχία του ραντεβού των δύο πλευρών τηλεφωνικώς από τον πατέρα του, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διακοπές στην Ιμπιθα.
πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει στην Ατλέτικο ο Κουρτουά!!

Με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης θα αγωνίζεται, ως δανεικός από την Τσέλσι, για άλλη μία σεζόν Τιμπό Κουρτουά.

Παραμένει στην Ατλέτικο ο Κουρτουά
Δεν το κουνάει από τη Μαδρίτη! Στην Ατλέτικο θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Τιμπό Κουρτουά, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» εξασφάλισαν για ακόμη ένα έτος το δανεισμό του από την Τσέλσι.

Στα δύο προηγούμενα χρόνια με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Βέλγος τερματοφύλακας πανηγύρισε ένα Europa League και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2012 και φέτος το Copa del Rey. πηγή: sport-fm.gr

Αγόρασε Ντέστρο η Ρόμα!!

Στην απόκτηση του Ματία Ντέστρο προχώρησε η Ρόμα, προσφέροντας 4,5 εκατ. ευρώ στην Τζένοα.

Αγόρασε Ντέστρο η Ρόμα
Πέρσι δανεικός, από του χρόνου μόνιμος!

Η Ρόμα απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Ματία Ντέστρο, δίνοντας 4,5 εκατ. ευρώ στην Τζένοα για την μόνιμη μετακόμιση του 22χρονου άσου στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το καλοκαίρι του 2012, οι «τζιαλιορόσι» τον είχαν αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού έναντι 11,5 εκατ. ευρώ και με 11 γκολ σε 26 εμφανίσεις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έπεισε τους διοικούντες την ομάδα να προχωρήσουν τη μεταγραφή του.πηγή: sport-fm.gr

«Ενδιαφέρει τον Βίγια η προοπτική της Φιορεντίνα»

Συνέχεια στα σενάρια που θέλουν τη Φιορεντίνα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια έδωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Βίκτορ Ονάτε.

«Ενδιαφέρει τον Βίγια η προοπτική της Φιορεντίνα»
Όπου υπάρχει… καπνός υπάρχει και… φωτιά. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση απόκτησης του Νταβίντ Βίγια από την Φιορεντίνα.

Οι «βιόλα» δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα για να αποκτήσουν τον παίκτη, ενώ ο μάνατζέρ του, Βίκτορ Ονάτε, τόνισε ότι ο σύλλογος της Φλωρεντίας ενδιαφέρει αρκετά τον Ισπανό επιθετικό.

Επιπλέον κίνητρο για να πάει στη Φιορεντίνα ο Βίγια, όπως τόνισε ο ατζέντης του, αποτελεί και το γεγονός ότι θα παίζει βασικός και θα είναι απόλυτα έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

«Θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για επίσημη πρόταση για τον Βίγια, ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα και είναι μία προοπτική που πραγματικά μας εντυπωσιάζει. Η Φιορεντίνα είχε μία εξαιρετική χρονιά και δείχνει ότι θέλει να ανέβει επίπεδο. Ωστόσο, αυτό που θα μετρήσει πολύ στην επιλογή του Βίγια είναι το να αγωνίζεται βασικός, ώστε να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πάντως είναι δύσκολο να φύγει από μία ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα και αν το κάνει, θα είναι για μία πολύ καλή προοπτική. Είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ονάτε.
πηγή: sport-fm.gr

Μέρτενς και με τη… βούλα!!

Την απόκτηση του Ντρίες Μέρτενς από την Αϊντχόφεν ανακοίνωσε η Νάπολι, με τον παίκτη να περνάει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο.

Μέρτενς και με τη… βούλα
Το πρώτο της μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε η Νάπολι, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ντρίες Μέρτενς από την Αϊντχόφεν.

Ο Βέλγος μέσος βρέθηκε στη Νάπολι σήμερα το πρωί, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και πλέον ανήκει στο ρόστερ των «παρτενοπέι».

Ο 26χρονος παίκτης ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που εισηγήθηκε την απόκτησή τους ο νέος προπονητής της ομάδας, ο Ράφα Μπενίτεθ και ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις του έκανε το… χατίρι. Το μόνο που απομένει είναι η παρουσίαση του Μέρτενςπηγή: sport-fm.gr

Προς Μονπελιέ ο Σισέ!!

Στην Μονπελιέ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζιμπρίλ Σισέ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Προς Μονπελιέ ο Σισέ
Στην Μονπελιέ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζιμπρίλ Σισέ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσιεύματα ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού συμφώνησε με τους διοικούντες την ομάδα σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή όταν και βρέθηκε στην πόλη για να παίξει μουσική σε ένα κλαμπ.

Αυτό που απομένει είναι να συμφωνήσει η Μονπελιέ με την ΚΠΡ για την παραχώρησή του κάτι που όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στη Γαλλία δεν πρέπει να θεωρείται δύσκολο καθώς ούτε ο παίκτης, ούτε η αγγλική ομάδα θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Επίσης, διότι η Μονπελιέ είναι διατεθειμένη να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και να προσφέρει ένα ικανοποιητικό ποσό για την απόκτηση του.
πηγή: sport-fm.gr

Έβγαλε τον… διαβήτη ο Βίγια!! (video)

Ο Νταβίντ Βίγια μπορεί να σκοράρει από παντού. Κι αν χρειαστεί μπορεί να περάσει την μπάλα… από την τρύπα της βελόνας για να το αποδείξει!

Έβγαλε τον… διαβήτη ο Βίγια! (video)
Ο Νταβίντ Βίγια είναι σκόρερ. Το έδειξε με τη Βαλένθια. Το δείχνει με την Μπαρτσελόνα.

Γι’ αυτόν τον λόγο τον θέλουν Άρσεναλ και Τότεναμ. Και γι’ αυτό τον λόγο δείχνει διατεθειμένη να «σκάσει» 13 εκατ. ευρώ η Φιορεντίνα.

Ο Ισπανός ωστόσο δεν αρκέστηκε στο παιχνίδι με την έρμη Ταϊτή (όπου έκανε χατ-τρικ) για να επιβεβαιώσει την εκτελεστική του δεινότητα. Βλέπει δίχτυα ακόμα και στις προπονήσεις στο Confederations Cup.

Σε κάθε… διαστάσεων τέρμα! Και όσο ευθυγραμμισμένο κι αν είναι αυτό με την μπάλα!



πηγή: sport-fm.gr

Σε καλό δρόμο του Γκέκα!!

Κοντά σε συμφωνία με την Τραμπζονσπόρ φέρεται να βρίσκεται ο Φάνης Γκέκας ο εκπρόσωπος του οποίου συναντήθηκε σε καλό κλίμα με ανθρώπους της τουρκικής ομάδας.

Σε καλό δρόμο του Γκέκα
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σε νέο ραντεβού στο οποίο θα παραστεί και ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός.

Ο 33χρονος Γκέκας δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ακίσασπορ μέχρι το 2014 η οποία κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία χάρη στα τέρματα που σημείωσε ο Έλληνας επιθετικός, που χαίρει εκτίμησης στη γειτονική χώρα.πηγή: sport-fm.gr

Πού θέλει να πάει ο Σκόκο;

Τον θέλουν ομάδες από τη Λατινική Αμερική. Τον θέλουν ομάδες από την Ευρώπη. Που προτιμάει όμως να μεταγραφεί ο ίδιος ο Νάτσο Σκόκο;

Πού θέλει να πάει ο Σκόκο;
Την κούπα την πήρε. Πρώτος σκόρερ της Νιούελς ξαναβγήκε. Κι είναι φανερό πλέον ότι το πρωτάθλημα της Αργεντινής δεν… χωράει τον Νάτσο Σκόκο.

Έτσι, η συζήτηση γίνεται πλέον για το πού θα προτιμούσε ο ίδιος να πάει. Μιλώντας λοιπόν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής, ο «υδραυλικός» ήταν ξεκάθαρος. Τόσο για τους προορισμούς που θα του άρεσε ν’ ακολουθήσει, όσο και για τους λόγους που τους προτιμά.

«Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Νιούελς Ολντ Μπόις», είπε λοιπόν αρχικά στο «Radio Cooperativa». Προχωρώντας ωστόσο… ομολόγησε:

«Στόχος μου είναι να ζήσω το όνειρο ενός πρωταθλήματος υψηλού επιπέδου, όπως το ιταλικό ή το ισπανικό, ώστε να αυξήσω τις πιθανότητές μου να κληθώ στην Εθνική».

Όλα αυτά την ώρα που τα δημοσιεύματα στην Ιταλία συνεχίζουν να τον συνδέουν με την Κατάνια. Και την ώρα που άλλα στην Ισπανία τον εμφανίζουν ως στόχο της Σοσιεδάδ, η οποία έχει εξασφαλίσει εκτός των άλλων και την παρουσία της στο Champions League.
πηγή: sport-fm.gr

Με… στρατό το Βραζιλία-Ιταλία!!

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία με τις καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις, αναγκάζει της Αρχές να ρίξουν στη… μάχη ακόμη και μονάδες του στρατού!

Με… στρατό το Βραζιλία-Ιταλία
Οι φόβοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι απόψε, αφού η διοργανώτρια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών φιλοξενεί την Ιταλία και η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε τη συνδρομή του στρατού ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενώ σε μια προσπάθεια να τους κατευνάσει η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, τόνισε πως τα χρήματα τόσο για την παρούσα διοργάνωση όσο και το Μουντιάλ, δεν προέρχονται από τους φορολογούμενους.
πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ ο Τζιόλης!!

Μέσω twitter αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ από τον οποίο αποχωρεί αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Μονακό, ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ ο Τζιόλης
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε την σεζόν που ολοκληρώθηκε στον ΑΠΟΕΛ με την μορφή δανεισμού από τη Μονακό. Ο Έλληνας μέσος πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ αλλά πριν ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του αποφάσισε να ευχαριστήσει την κυπριακή ομάδα και να της ευχηθεί καλή συνέχεια.

Όλα αυτά μέσω twitter...


Alexandros Tziolis @alex_tziolis
Θέλω να ευχηθώ καλη συνέχεια στον Aποελ..ηταν μια υπεροχή χρονια για μένα..!σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας..δεν θα την ξεχάσω..!
 
 
πηγή: sport-fm.gr

«Μπαρούτι» ο Ρομάριο!

Σκληρή γλώσσα από τον Ρομάριο ενόψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία και εν μέσω διαμαρτυριών στη χώρα της «σάμπα» χαρακτηρίζοντας την FIFA σαν «τον πραγματικό πρόεδρο της Βραζιλίας».

«Μπαρούτι» ο Ρομάριο
Εξοργισμένος με όσα συμβαίνουν στην Βραζιλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 είναι ο Ρομάριο. Ο πρώην επιθετικός της «σελεσάο» περιέγραψε την FIFA σαν τον «πραγματικό πρόεδρο της Βραζιλίας» τονίζοντας ότι τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τα στάδια του Μουντιάλ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν χιλιάδες νέα σχολεία. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η πατρίδα του έχει ξοδέψει τα διπλάσια χρήματα από ότι η Γερμανία το 2006 και η Νότιος Αφρική το 2010.

«Είμαι εξοργισμένος για τον τρόπο που σπαταλήθηκαν τα χρήματα μας, τα χρήματα του λαού και αυτό χωρίς κανέναν ενδοιασμό», είπε ο Ρομάριο συμπληρώνοντας ότι με τα χρήματα που έχει ξοδέψει η χώρα του μέχρι τώρα θα μπορούσαν να χτιστούν 8.000 νέα σχολεία και να αγοραστούν 39.000 σχολικά λεωφορεία.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Βραζιλία βρίσκεται στο πόδι καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και ενώ διεξάγεται το Confederations Cup.

«Τα χρήματα που έδωσαν για το στάδιο ‘Μανέ Γκαρίντσα’ στην Μπραζίλια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτιστούν 150.000 σπίτια για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Αλλά όχι, τα ξοδέψαμε σε ένα στάδιο. Είναι όμορφο; Ναι είναι! Είναι πρακτικό; Όχι ιδιαίτερα. Και κάτι ακόμα… Μετά το Confederations Cup κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν εκ νέου γιατί δεν έχουν γίνει καλά… Ο πραγματικός πρόεδρος αυτής της χώρας είναι η FIFA! Το μπάτζετ για τα στάδια, τα αεροδρόμια, τους αυτοκινητόδρομους ήταν λάθος και ο κόσμος πληρώνει το λογαριασμό», κατέληξε ο Ρομάριο στο… μανιφέστο του.

Δείτε το video του Ρομάριο


πηγή: sport-fm.gr

Υπερασπίστηκε το… Μουντιάλ!!

Η πρόεδρος της Βραζιλίας υπερασπίστηκε το… Μουντιάλ ξεκαθαρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν επιβαρύνθηκε από τα έξοδα της διοργάνωσης.

Υπερασπίστηκε το… Μουντιάλ
Η πρόεδρος της Βραζιλίας υπερασπίστηκε το… Μουντιάλ ξεκαθαρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν επιβαρύνθηκε από τα έξοδα της διοργάνωσης.

Η Ντίλμα Ρούσεφ αντέδρασε στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στη «χώρα του καφέ» επισημαίνοντας ότι η… φιλοξενία της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης δεν θα επιβαρύνει τα προγράμματα υγείας και εκπαίδευσης της κυβέρνησης.

«Οι άνθρωποι, φυσικά και έχουν δικαίωμα να ασκούν κριτική. Όμως ποτέ δεν θα μπορούσα να επιτρέψω τα χρήματα για το Μουντιάλ να προέρθουν από τα χρήματα των φορολογουμένων πλήττοντας τον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης», ανέφερε –αρχικά- η πρόεδρος της Βραζιλίας και συνέχισε:

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα υποστηριχθεί οικονομικά από εταιρείες που έχουν αναλάβει τη χρήση των γηπέδων. Θα συμπεριφερθούμε στους καλεσμένους μας με μεγάλο σεβασμό και θα διοργανώσουμε ένα θαυμάσιο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε. πηγή: sport-fm.gr

Γιακουμάκης, ο δεύτερος!

Παίκτης του Πλατανιά είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ομάδα των Χανίων. Εκεί θα βρει τον άλλο Γιώργο Γιακουμάκη με τον οποίον και είναι συγγενείς.

Γιακουμάκης, ο δεύτερος
Στον Πλατανιά θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο κεντρικός αμυντικός του Ατσαλένιου τα βρήκε σε όλα με τον σύλλογο των Χανίων και έτσι θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ωστόσο, δεν θα είναι ο μοναδικός Γιακουμάκης, αφού ήδη στους «ερυθρόλευκους» παίζει ο Γιώργος με τον οποίον και είναι ξαδέρφια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ν. Γιακουμάκη, ο οποίος την προηγούμενη περίοδο αγωνιζόταν στην ομάδα του Π.Ο. Ατσαλένιου».

Κάρντιφ για Κουίνσι!!

Στην Πρέμιερ Λιγκ ενδέχεται να βρεθεί ο Κουίνσι τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την Κάρντιφ να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του! «Θέλω ένα νέο ξεκίνημα» τα λόγια του παίκτη.

Κάρντιφ για Κουίνσι!
Ο Γκανέζος εξτρέμ που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, φέρεται να «ζυγίζει» τις επιλογές που έχει για το μέλλον της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Από το «τριφύλλι», άλλωστε, θεωρείται… φευγάτος εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς, όμως, να έχει φτάσει κάποια πρόταση στα γραφεία των «πράσινων» για την παραχώρησή του.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Κάρντιφ εξετάζει πολύ προσεκτικά την περίπτωσή του, βγάζοντας ξανά το όνομά του από το… αρχείο της, αφού είχε ασχοληθεί μαζί του και τον Ιανουάριο του 2009.

«Θέλω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Ευελπιστώ να βρω μια ομάδα, στην οποία θα προσαρμοστώ πλήρως και άμεσα. Δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο…» ήταν τα λόγια του ποδοσφαιριστή, που σίγουρα, μετά την άνοδο των «bluebirds» στην Πρέμιερ Λιγκ, θα κοιτάξει πιο «ζεστά» το ενδεχόμενο μετακόμισης στην Ουαλία.

Υπενθυμίζεται πως τον 27χρονο άσο «καλοβλέπει» η Λεβάντε, με τα ολλανδικά ΜΜΕ να τονίζουν πως οι διαπραγματεύσεις του Κουίνσι με τον ισπανικό σύλλογο είναι προχωρημένες…

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον πουλήσει, που δεν υπολογίζεται από τον Αναστασίου εν όψει της νέας σεζόν. πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε με Χακόμπο!!

Ραντεβού με τον Σανθ Χακόμπο θα έχουν την προσεχή Δευτέρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και ο νέος τεχνικός της ομάδας, Χουμπ Στέφενς.

Τα λένε με Χακόμπο
Ο Ισπανός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον ατζέντη του και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις αναφορικά με το μέλλον του στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Το κλίμα δείχνει να είναι καλό, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν εκτιμήσεις για το πόσο κοντά σε συμφωνία ή όχι είναι οι δύο πλευρές.

Την περασμένη σεζόν ο Χακόμπο έπαιξε σε 7 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. πηγή: sport-fm.gr

Τώρα και ««Atromitos Spa Center»!

Το δικό του πρότυπο σπα αποκατάστασης αποκτά ο Ατρόμητος.

Τώρα και ««Atromitos Spa Center»!
Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε όλα τα επίπεδα με συνέπεια να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο νοικοκυρεμένων συλλόγων της χώρας.

Φαίνεται πως ο Γιώργος Σπανός και οι συνεργάτες του δεν σταματούν να βρίσκουν τρόπους να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και το τελευταίο τους βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου σπα αποκατάστασης και αποθεραπείας των ποδοσφαιριστών που θα είναι έτοιμο σε περίπου 50 μέρες.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Πρότυπο και σύγχρονο κέντρο Αποκατάστασης/Αποθεραπείας και Spa αποκτά η ομάδα μας. Η ΠΑΕ Ατρόμητος συνεχίζει να πρωτοπορεί και να επενδύει με γνώμονα την παροχή υψηλών υπηρεσιών στους αθλητές της δημιουργώντας το «Atromitos Spa Center» στην καρδιά του αθλητικού μας κέντρου.

Το έργο ανατέθηκε στην εταιρία «ΑLPHA POOLS», ιδιοκτησίας Αλέξανδρου Γ. Παπαευσταθίου η οποία διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία έχοντας επιδείξει ανάλογες κατασκευές σε σύγχρονα αθλητικά κέντρα & ξενοδοχειακές μονάδες/κατοικίες. Περιλαμβάνει δε τα εξής:

Α) Καμπίνα χαμάμ 12 ατόμων ισπανικής προέλευσης με καθιστικό-φωτιστικό, επένδυση ψηφίδας, ακριλικό ταβάνι, στεγανή πόρτα και πλακίδια στο έδαφος κτλ.

Β) SPA κτιστό για 8 άτομα που περιλαμβάνει εκσκαφή, μπετά μόνωσης, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, υδρομαλάξεις, στόμια υδροθεραπείας, στόμια αερομασάζ, σύστημα ανακυκλοφορίας, σύστημα θέρμανσης κτλ.

Γ) Πισίνα διαστάσεων 8Χ4 που περιλαμβάνει εκσκαφή, μπετά μόνωσης, ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, υδρομαλάξεις, κανόνι πίεσης, αυχενοθεραπεία, κουρτίνα υδροθεραπείας, εσωτερικό υδρομασάζ, θέρμανση, σύστημα απολύμανσης κτλ.

Δ) Αποδυτήρια με ντουζιέρες.

Ε) «Ψυχρή» πισίνα με εξοπλισμό για καθαρισμό του νερού και αντλία θερμότητας για ψύξη του νερού, χωρητικότητας 10 ατόμων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, θα διαρκέσουν περί τις 50 μέρες και μόλις ολοκληρωθούν πλήρως θα στεγαστούν σε κλειστό χώρο».

Τι «επιστρέφει» το γήπεδο της ΑΕΚ!!

Η απόφαση της Περιφέρειας να επιχορηγήσει με 20 εκατ. ευρώ το γήπεδο της ΑΕΚ έφερε συζητήσεις. Σύμφωνα όμως με το προσχέδιο της κατασκευής του, ακόμα περισσότερα απ’ αυτά θα «επιστραφούν» στο κράτος.

Τι «επιστρέφει» το γήπεδο της ΑΕΚ
Μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού ότι η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει με 20 εκατ. ευρώ την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ δημιουργήθηκαν συζητήσεις.

Και εκφράστηκαν πολλές απόψεις. Με διάφορα κίνητρα και επίκεντρο το αν είναι σωστό να επιχορηγηθεί το έργο με ένα τέτοιο ποσό σε περίοδο κρίσης.

Ανεξάρτητα ωστόσο του τι πιστεύει κανείς, ένα θεωρείται δεδομένο από την ΑΕΚ: Πως η κατασκευή του γηπέδου της θα αποφέρει στο κράτος ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό με το οποίο επιδοτείται. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το προσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και δημοσιεύτηκε από τη «Live Sport».

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, στα έξοδα του πρότζεκτ έχουν προϋπολογιστεί περίπου 11 εκατ. ευρώ για την καταβολή ΦΠΑ. Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ προορίζονται για καταβολή φόρου εισοδήματος. Κι εκτός αυτού, συνυπολογίζονται και περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Πέραν του συνολικού ποσού, δε, των 23,5 εκατ. ευρώ, υπάρχουν και παράπλευρα οφέλη που παρουσιάζεται ότι θα προκύψουν. Όχι μόνο από τη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο των 24 μηνών. Ούτε και από τις 400 που εκτιμάται ότι μπορούν να φτάσουν εκείνες επί μόνιμης βάσης.

Αλλά και από τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στο γήπεδο και τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας σε όλα τα επίπεδα. πηγή: sport-fm.gr

«Αρνήθηκε 1 εκατ. για Σιόβα ο Ολυμπιακός»

Για αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού σε πρόταση ενός εκατομμυρίου ευρώ της Σταντάρ Λιέγης για τον Σιόβα, κάνει λόγο δημοσίευμα στο Βέλγιο.

«Αρνήθηκε 1 εκατ. για Σιόβα ο Ολυμπιακός»
Ο Δημήτρης Σιόβας είναι εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο της Σταντάρ Λιέγης αλλά σημερινό δημοσίευμα στο Βέλγιο, πηγαίνει την υπόθεση ακόμα παρακάτω…

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η βελγική ομάδα κατέθεσε πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Ολυμπιακό για τον Έλληνα αμυντικό η οποία όμως απορρίφθηκε!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι υπήρξε ποτέ πρόταση για τον Σιόβα ωστόσο είναι γνωστό πως η Σταντάρ «χτύπησε» την πόρτα της ομάδας του Πειραιά. πηγή: sport-fm.gr

Καλωσορίστε τον Στέφενς!!

Μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλωσορίζει τον Χουμπ Στέφενς στην ομάδα και ζητά αντίστοιχα να πράξουν και οι οπαδοί της.

Καλωσορίστε τον Στέφενς
Μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλωσορίζει τον Χουμπ Στέφενς στην ομάδα και ζητά αντίστοιχα να πράξουν και οι οπαδοί της.

Στο προφίλ έχει ανέβει μια φωτογραφία του Ολλανδού τεχνικού με το μήνυμα “Welcome Huub” με την χαρακτηριστική προτροπή προς τους φίλους του Δικεφάλου του Βορρά.

«Καλωσορίστε τον Oλλανδό τεχνικό στέλνοντας το δικό σας μήνυμα».πηγή: sport-fm.gr

Στο Κουβέιτ ο Σανκαρέ!!

Στην Αλ Αραμπί του Κουβέιτ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πάπα Καλίδφα Σανκαρέ.

Στο Κουβέιτ ο Σανκαρέ
Στην Αλ Αραμπί του Κουβέιτ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πάπα Καλίδφα Σανκαρέ.

Ο Σενεγαλέζος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα Τρίπολης για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Αυτές δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι ο Σανκαρέ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε από την Αλ Αραμπί.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με ετήσιες αποδοχές περίπου 300.000 δολάρια τον χρόνο.
πηγή: sport-fm.gr

«Ο Ολυμπιακός κουράστηκε να περιμένει»

Οι αντιρρήσεις της οικογένειας του Βερδού στη μετακόμιση στην Ελλάδα έπαιξαν ρόλο στην μη αποδοχή της πρότασης του Ολυμπιακού αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ που -πλέον- χρίζουν φαβορί την Μπέτις.

«Ο Ολυμπιακός κουράστηκε να περιμένει»
Ο Ολυμπιακός έβαλε χθες τέλος στο σίριαλ της απόκτησης του Βερδού καθώς δεν ήθελε να περιμένει άλλο για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος συνεχώς ζητούσε κι άλλες ημέρες προθεσμία για να δώσει την απάντησή του.

Η απόφαση αυτή της ελληνικής ομάδας έγινε γνωστή στα ισπανικά ΜΜΕ τα οποία πλέον αναφερόμενα στο μέλλον της καριέρας του Βερδού επισημαίνουν ότι δύο ομάδες –πλέον- διεκδικούν τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ πρόκειται για τις Βιγιαρεάλ και Μπέτις, με την δεύτερη, να φαίνεται πως συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

«Ο Ολυμπιακός κουράστηκε να περιμένει», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ισπανικά ΜΜΕ.

Αυτά επισημαίνουν ότι η πρόταση της ελληνικής ομάδας ήταν μακράν η καλύτερη που είχε στα χέρια του ο Καταλανός.

Επίσης, προσθέτουν πως ο λόγος ο οποίος τελικά δεν έκλεισε στους ερυθρόλευκους ήταν οι αντιρρήσεις που είχε η οικογένειά του για την μετακόμιση στην Ελλάδα.πηγή: sport-fm.gr

Ο Ερνάντες στον Πανθρακικό!

Τον Ισπανό Χοσέ Ερνάντες ανακοίνωσε ο Πανθρακικός.

Ο Ερνάντες στον Πανθρακικό
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας (25 Ιουνίου) ο Πανθρακικός πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφή.
Ο Χοσέ Ερνάντες είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Κομοτηνής, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Με αυτή τη μεταγραφή ο Πανθρακικός ενδυνάμωσε τη μεσαία γραμμή. Ο 26χρονος Ισπανός την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μιραντές και την Αλκογιάνο, έχοντας συνολικά 25 συμμετοχές και πέντε τέρματα.

Ο Ερνάντες έκανε το ντεμπούτο το σε ηλικία 17 ετών στην Primera Division με την Βιγιαρεάλ, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των Τεράσα, Οριουέλα, Εϊμπάρ, Βαλένθια Β και Γρανάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:
«Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού μέσου Χοσέ Μαρία Κάσες Ερνάντες από την Ισπανική Granada».

Χογκ και Μιγκέλ Φαρία, επισήμως!!

Την έναρξη της συνεργασίας της με τους Άντριου Χογκ και Χιούγκο Μιγκέλ Φαρία ανακοίνωσε η Καλλονή.

Χογκ και Μιγκέλ Φαρία, επισήμως!
Και με τη… βούλα στην Καλλονή ανήκουν πλέον οι Άντριου Χογκ και Χιούγκο Μιγκέλ Φαρία.

Ο σύλλογος της Μυτιλήνης πήρε «πακέτο» τους δύο ποδοσφαιριστές απ’ την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ και τη μεσαία γραμμή.

Η ανακοίνωση για τον Χογκ:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Andrew Hogg.
O Andrew Hogg κατάγεται από τη Μάλτα, είναι γεννημένος στις 2 Μαρτίου του 1985 και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Την χρονιά που μας πέρασε φορούσε τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.
»

Η ανακοίνωση για τον Μιγκέλ Φαρία:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Hugo Miguel Faria.
Ο Hugo Miguel Faria κατάγεται από την Πορτογαλία, είναι γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου του 1983 και αγωνίζεται στα χαφ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.
»

Δύο εκτός, τρεις δανεικοί!!

Το «αντίο» σε πέντε συνολικά ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε σήμερα η SKODA Ξάνθη.

Δύο εκτός, τρεις δανεικοί
Την αποδέσμευση δύο ποδοσφαιριστών και τον δανεισμό τριών ακόμα ανακοίνωσε σήμερα η SKODA Ξάνθη.

Οριστικά παρελθόν απ’ το σύνολο του Νίκου Καραγεωργίου αποτελούν οι Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι και Παύλος Καθάριος, οι οποίοι έλυσαν την συνεργασία τους με τον σύλλογο.

Από την άλλη, αποχώρησαν και οι Γιώργος Λαζαρίδης, Φώτης Δουμάνης και Λάζαρος Γκατσολάρι, οι οποίοι δόθηκαν σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού.

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα της Ξάνθης, περιείχε πρωινή προπόνηση με αερόβιο διαλειμματικό τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα σε περιορισμένο χώρο.
πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Μαρίνος, φήμες για Ατρόμητο!

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον ο Στέργος Μαρίνος. Φήμες για επιστροφή στον Ατρόμητο.

Τέλος ο Μαρίνος, φήμες για Ατρόμητο
Την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να δει ο Στέργος Μαρίνος. Ο Έλληνας μπακ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι» αφού μετά από συζήτηση με τον Νίκο Νταμπίζα ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζεται.

Φήμες θέλουν τον Μαρίνο να έχει προταθεί στον Ατρόμητο που αναζητά παίκτη στην θέση του δεξιού μπακ ύστερα από την αποχώρηση του Γιάννη Σκόνδρα. Οι Περιστεριώτες θα εξετάσουν την περίπτωση του και πιθανότατα να κινηθούν σύντομα για την απόκτηση του.πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία με Πίτου Γκαρσία!

Στον Ατρόμητο θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντινός τα βρήκε με τους Περιστεριώτες και ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Συμφωνία με Πίτου Γκαρσία
Το «ναι» στη νέα βελτιωμένη πρόταση του Ατρομήτου είπε ο Πίτου Γκαρσία και έτσι ο Αργεντινός θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο έμπειρος χαφ συμφώνησε στο οικονομικό κομμάτι αφού αυτό ήταν το «αγκάθι» και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Με αυτή την εξέλιξη, ο Ατρόμητος διατηρεί τον κορμό του με τον Πίτου Γκαρσία να αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στα χαφ. πηγή: sport-fm.gr

Αγγελούδης: «Καλύτεροι του χρόνου»

Στους στόχους της επόμενης σεζόν αναφέρθηκε ο Νίκος Αγγελούδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως μία από τις πιο δύσκολες και πιο στενάχωρες για τον Άρη.

Αγγελούδης: «Καλύτεροι του χρόνου»
Ως μία από τις πιο στενάχωρες χρονιές χαρακτήρισε ο Νίκος Αγγελούδης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον Άρη.

Ο νεαρός επιθετικός τόνισε πως οι δύσκολες στιγμές ένωσαν τους παίκτες, οι οποίοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, ενώ επισήμανε πως ο μόνος τους στόχος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν να σωθεί η ομάδα.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν ο Αγγελούδης δήλωσε πως η ομάδα έχει άλλους στόχους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Άρης μπορεί να τα πάει πολύ καλά με λίγες αλλά σημαντικές προσθήκες και φυσικά τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα των οργανωμένων “Super Aris”:

Για τη χρονιά που πέρασε:
«Θα τη χαρακτήριζα, μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη χρονιά, στο μεγαλύτερο διάστημα της. Ζήσαμε μια απ’ τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του Άρη κάτι που εύχομαι να μη ξαναπεράσουμε ποτέ. Ιδιαίτερα στην αρχή, τα πράγματα, για μένα, ήταν πάρα πολύ άσχημα, αφού και η ομάδα δε πήγαινε καλά και εγώ βρισκόμουν καθηλωμένος στο πάγκο, δίχως να μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω. Στη συνέχεια μπορεί να πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα και ψυχολογικά να ένοιωθα πολύ καλύτερα, αλλά, και πάλι, η στεναχώρια δεν έφευγε, γιατί η ομάδα δε πήγαινε καλά. Μπορεί η χρονιά να μας «ταλαιπώρησε», αρκετά, αλλά, το τέλος της, δικαίωσε όλη αυτή την προσπάθεια και τους αγώνες που κάναμε».

Για την ευθύνη που ανέλαβαν πέρυσι:
«Ήταν λογικό το βάρος να ‘ταν μεγάλο, αφού τα περισσότερα παιδιά βρέθηκαν, εντελώς ξαφνικά, μπροστά σε μια τελείως, διαφορετική κατάσταση απ’ αυτή που περιμένανε. Η ευθύνη της άξιας εκπροσώπησης μιας ομάδας, όπως ο Άρης, μπορεί να ‘ναι σίγουρα, πολύ τιμητική, αλλά, δεν παύει, παράλληλα, να ‘ναι και τεράστια».

Για το πώς αντέδρασαν οι μικρότεροι σε ηλικία όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο:
«Και ο τελευταίος οπαδός μας, πρέπει να ξέρει ότι, σχεδόν, όλη τη χρονιά ήμασταν απλήρωτοι, αλλά, αυτό ήταν κάτι που δε βγήκε, καν προς τα έξω, αφού κανένας από μας δεν έπαιζε για τα χρήματα. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν ο τρόπος που θα σώσουμε την ομάδα. Ειδικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπαίκτες μας, ήταν, πάντα, αυτοί που έβαζαν πρώτοι πλάτη, δίνοντας σ’ όλους, το καλό παράδειγμα. Η λέξη κι η έννοια «μισθοφόρος», δεν υπήρχε στον Άρη της προηγούμενης περιόδου».

Για το αν τους έδεσε ο κοινός τους στόχος:
«Σας είπα, κανείς δε σκέφτονταν οτιδήποτε άλλο, απ’ την επίτευξη του στόχου της παραμονής κι αυτό, στο τέλος, μας έφερε ακόμη πιο κοντά, τον έναν με τον άλλον. Ήμασταν, όλη μέρα, μαζί. Μαζί στη προπόνηση, μαζί θα βγαίναμε για καφέ, μαζί και για φαγητό, τα πάντα μαζί. Η ψυχολογία και, γενικότερα, όλη η λειτουργία της ομάδας, είχε αλλάξει σε τέτοιο βαθμό, που, πιστεύω, ότι αν το πρωτάθλημα είχε τέσσερις-πέντε αγωνιστικές, ακόμη, ίσως, προλαβαίναμε να βγούμε και στα πλέι οφ».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος με τη συμμετοχή του στον Άρη:
«Όντως, για τη περίπτωση τη δική μου, που μεγάλωσα, μ’ αυτό ακριβώς το όνειρο, είναι κάτι το απίστευτο».

Για το τι πρέπει να κάνουν τη φετινή σεζόν:
«Πρώτα απ’ όλα, να μην επαναληφθούν τα πολλά λάθη που γίνονταν στην επιλογή και τη διαχείριση του ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπαμε κι υποδεχόμασταν, κάθε χρόνο, δέκα-δεκαπέντε νέους συμπαίκτες, κάτι, που, κάποια στιγμή, έπρεπε να σταματήσει».

Για το νέο προπονητή:
«Ο κ. Χατζηνικολάου, προέρχεται απ’ την οικογένεια του συλλόγου, κάτι, που σημαίνει ότι, λίγο πολύ, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Εγώ, του εύχομαι να ‘χει μια καλή πορεία και να έρθουν τα πράγματα, όπως ακριβώς, τα ‘χει σχεδιάσει στο μυαλό του».

Για τις μεταγραφές:
«Ήδη υπάρχει μια βάση κι αν μείνουν οι παίκτες που η διοίκηση προτίθεται ν’ ανανεώσει, θα πάμε με πολύ διαφορετικούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα. Έστω κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, παρουσιάζεται η ευκαιρία να κρατηθεί ένας κορμός από κάποια παιδιά που απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν και με κάποιες μικρές, αλλά, σημαντικές προσθήκες, πιστεύω, ότι η ομάδα, έχει όλες τις δυνατότητες, να πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι. Με δεδομένη, φυσικά, την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, που να ξέρετε, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, ότι είναι το πιο σημαντικό. Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό σου, δε μπορείς να πας πουθενά».

Αποχαιρέτησε τον Αστέρα ο Φραγκουλάκης!

Ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη.

Αποχαιρέτησε τον Αστέρα ο Φραγκουλάκης
Παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Μιχάλης Φραγκουλάκης.

Οι Αρκάδες ανακοίνωσαν σήμερα μέσω της ιστοσελίδας τους την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Φραγκουλάκη και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Φραγκουλάκης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Αστέρα ανέφερε:

«Πέρασα μία υπέροχη σεζόν με την ομάδα και μπορώ να πω με σιγουριά, πώς έκανα καλούς φίλους στον Αστέρα και την Τρίπολη. Φεύγω με καλές αναμνήσεις και εύχομαι στον Αστέρα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά», κατέληξε.

Ανεργία πάνω από 30% προβλέπει για το 2014 το ΚΕΠΕ!!

H ύφεση θα είναι της τάξης του 4,09% και του 2014 στο 0,55% και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30% το 2014.

Ανεργία πάνω από 30% προβλέπει για το 2014 το ΚΕΠΕ
«Καμπανάκι» από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), καθώς η πρόβλεψή του για την ανεργία είναι δραματική, ενώ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ύφεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο τετραμηνιαίο περιοδικό του «Οικονομικές εξελίξεις», η ύφεση θα είναι της τάξης του 4,09% και του 2014 στο 0,55% και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30% το 2014.

«Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι προβλέψεις του υποδείγματος υποδεικνύουν ότι το ποσοστό της ανεργίας για το τρέχον έτος θα κυμανθεί γύρω από το 28%» αναφέρεται στην έκθεση και σημειώνεται ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη η οποία όμως είναι και αναπόφευκτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης μείωσης που παρατηρείται στην οικονομική δραστηριότητα», σημειώνει το ΚΕΠΕ.

Τέλος όσον αφορά τον εναρμονισμένο πληθωρισμό, η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα μειωθεί κατά 0,18% και του χρόνου κατά 0,12%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί στο 0,93% του ΑΕΠ το 2013 και στο 1,98% του ΑΕΠ το 2014.

Πηγή: Protothema.gr

Να περάσουν οι επόμενοι στον Παναθηναϊκό!!

Η χαρά για την κατάκτηση του νταμπλ καλά κρατεί στον Παναθηναϊκό αλλά παράλληλα λειτουργεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Μετά τους Παππά, Γιάνκοβιτς περιμένουν απαντήσεις από Φώτση, Λάσμε.

Να περάσουν οι επόμενοι στον Παναθηναϊκό
Οι πρώτες κινήσεις για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ έχουν ήδη γίνει αλλά έπεται και συνέχεια. Οι «πράσινοι» απέκτησαν τους Παππά και Γιάνκοβιτς και «φουλάρουν» για να «κλείσουν» και τα υπόλοιπα μεταγραφικά τους θέματα.

Στο προσκήνιο είναι η απάντηση του Στεφάν Λάσμε στην πρόταση ανανέωσης που του έχει κάνει το «τριφύλλι» αλλά και το τι γίνεται με την περίπτωση του Αντώνη Φώτση. Ο Γκαμπονέζος σέντερ αποτέλεσε παίκτη-κλειδί για τον φετινό Παναθηναϊκό, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Επιθετικά ο Λάσμε συνεργάστηκε άψογα με Διαμαντίδη και Γκιστ ενώ αναδείχθηκε ο κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα.

Το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ για εκείνον είναι δεδομένο και μάλιστα οι Ρώσοι του έχουν κάνει πρόταση (1,5 εκατ. δολάρια για διετές συμβόλαιο) αλλά ακόμα δεν έχει δώσει οριστική απάντηση.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Αντώνη Φώτση, ο Έλληνας φόργουορντ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του Πεδουλάκη. Μαζί με τον Γκιστ, ο οποίος πιθανότατα θα παραμείνει, θα συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην θέση «4».
πηγή: sport-fm.gr

Είπε «όχι» στην Euroleague η Καντού!!

Η Euroleague πρόσφερε wild card στην Καντού για να συμμετάσχει στην προσεχή διοργάνωση όμως η ιταλική ομάδα δεν την αποδέχθηκε.

Είπε «όχι» στην Euroleague η Καντού
Η Καντού απέρριψε την πρόταση της Euroleague να συμμετάσχει στη επόμενη διοργάνωση. Στον ιταλικό σύλλογο δόθηκε wild card, όμως η διοίκηση τους είπε «όχι» στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση και αυτό γιατί για να μπορέσει να συμμετάσχει θα έπρεπε να καταβάλλει στην Euroleague 500 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό όμως είναι πολύ υψηλό καθώς η Καντού έχει περιορισμένο μπάτζετ για την σεζόν που έρχεται.

Πλέον στην Euroleague αναζητούν νέα ομάδα στην οποία θα δοθεί η wild card.
πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφές παικτών στα κόμματα χωρίς συμβόλαια!!

Από την πολιτική περατζάδα του Νίκου Μπίστη ξεκινάει ο Αποδυτηριάκιας, και κάνει κουβέντα για τους γυρολόγους της πολιτικής που σώζουν την Ελλάδα, με άλλη φανέλλα κάθε φορά.
Ο σύντροφος Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρώην και άλλων κομματικών σχηματισμών από τα φοιτητικά του χρόνια, σήμερα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τα έβαλε φόρα παρτίδα με την θεούσα τον Φώτη Κουβέλη, που παριστάνει τον αρχηγό του κόμματος.
Διαφοροποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ επειδή  εγκατέλειψε την τρικομματική κυβέρνηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Βασίλης Οικονόμου, ένας άλλος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και πρώην όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ.
Γενικά όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι στην ΔΗΜΑΡ βρέθηκαν σ’ αυτήν την ΠΑΕ εκ μεταγραφής. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΠΑΕ ΣΥΡΙΖΑ, όπου ούτε ένα, κι όταν λέμε ούτε ένα εννοούμε ούτε ένα στέλεχος δεν προέρχεται από τα τσικό, από τις ακαδημίες  της ομάδος.

 Όλα τα ταλέντα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ συμπεριλαμβανομένων και  των προέδρων τους έχουν φορέσει στο παρελθόν κι άλλες κομματικές φανέλες. Ο κύριος Οικονόμου για παράδειγμα όταν διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ έγινε ανεξάρτητος μέχρι να φτιάξει ένα κόλπο, άρμα το είχαν πει, με τον επίσης πασόκο Δημαρά, που
προερχόταν από τo ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, του πρώην υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τελικά, ο κάποτε μπασκετμπωλίστας του Παναθηναϊκού, Δημαράς δεν πήγε στη ΔΗΜΑΡ, την έκανε με τον Καμμένο, άλλον πρώην, αυτός της ΝΔ και της ΔΙΑΝΑ του Στεφανόπουλου. Ο δε Οικονόμου παρκάρισε στο κόμμα του Κουβέλη που άνοιξε δικό του μαγαζί όταν έχασε την προεδρία στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα. Όπως ακριβώς ο Στεφανόπουλος όταν έχασε από τον Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε φτιάξει την ΔHΑΝΑ.
Ο Μπίστης σκληρός, ακραίος κομουνιστής, πολύ πιο αριστερά από του ΚΚΕ, με άγριες ομιλίες στα φουαγιέ  των πανεπιστημίων,τελικά αφού έπαιξε σε κόμματα Β’-Γ’ εθνικής , πήρε μεταγραφή για το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, όμως όπως συνηθίζεται στην πολιτική χωρίς να δεσμευτεί με συμβόλαιο. Ποια άλλη κομματική φανέλα θα φορέσουν Μπίστης και Οικονόμου για να βοηθήσουν τηνΕλλάδα, ρε γαμώτο. Κάποια άλλη που δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο σε αθλητική φυλλάδα.

Ποιος παρέσυρε Αλαφούζο στο ΦΙΑΣΚΟ Παναθηναϊκού στην Ελβετία, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Η ΟΥΕΦΑ κάνει μπίζνες. Ούτε ιδεολογία οπαδική πουλάει, ούτε λειτουργεί την ποδοσφαιρική ειδολολατρεία. Μπίζνες σημαίνει ένα πράμα.Κερδίζουμε λεφτά.Τίποτα άλλο. Διοργανώνουμε τα κύπελλα Ευρώπης και το Ευρώ με αποκλειστικό στόχο να παράγουμε έσοδα. Να βάλουμε τόσα στο παντελόνι και τα υπόλοιπα να τα μοιράσουμε στις ΠΑΕ.

Μιλάμε, λοιπόν, για μια οργανωμένη πολυεθνική βιομηχανία ποδοσφαίρου, η οποία διοικητικά, θεσμικά, δικαιϊκα, οικονομικά είναι υπεράνω κρατών, κυβερνήσεων. Η ΟΥΕΦΑ είναι μια και ανεξάρτητη αρχή,αλλά και με ισχύ. Διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να επιβάλλει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στην πράξη, σε όποια ομάδα ήθελε να παίξει κατεργάρικα.

Ο Παναθηναϊκός, αλήθεια, δεν είχε υπ'όψιν του αυτά τα βασικά πράγματα πρίν ξεκινήσει την επιχείρηση σε βάρος μιας άλλης ελληνικής ΠΑΕ, αυτής των Ιωαννινων, και να πάρει τη θέση της στην Ευρώπη; Με συνέπεια να την πληρώσει ο ΠΑΣ, ο οποίος κι αυτός είχε αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ.
Πως, όμως, φτάσαμε στο φιάσκο του Παναθηναϊκού στην Ελβετία; Ο αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει...
Ο Γόντικας,πρόεδρος πέρυσι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έδωσε καλό στίγμα στην ΟΥΕΦΑ. Πολλά είπε, αρκετά υποσχέθηκε, όλα παραμυθάκια.Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός ήταν ανοιχτός, ασυνεπής και έγινε και υπότροπος αφού έφθασε να απαιτεί παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς πάλι να συγκεντρώνει τις βασικές προυποθέσεις σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ΟΥΕΦΑ.

Κουβεντιάζουμε πώς ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου γνώρισε το φιάσκο στην Ελβετία.Και ψάχνουμε γιατί επίσημα και παρασκηνιακά ο Παναθηναϊκός, εντελώς αναιτιολόγητα, ολότελα αβάσιμα, περνούσε προς τα έξω μία πλαστογραφημένη μαγική εικόνα.Τί έγινε;

Για να αδειοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ μία ΠΑΕ πρέπει να είναι εντάξει σε μία δέσμη έξι κριτηρίων. Όχι μόνο στον εικονομικό τομέα, που αποτελεί απλά ένα από τα έξι κεφάλαια.

Κάποιος "Μπεθάνης" της ΟΥΕΦΑ,δηλαδή ένας τριτοδεύτερος υπάλληλος είχε κάνει ένα reminder, μία υπενθύμιση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις εκκρεμότητες της, όσο αφορά το φαϊνάνσιαλ fair play control. Το ουεφατζήδικο έγγραφο έγινε γνωστό και στην κυρία Σκόρδα, ιδιαιτέρα του προέδρου, και στην Μαρία από το Ναύπλιο.

Δεν υπήρχε, δεν προέκυψε θέμα αδειοδότησης στον Παναθηναϊκό προκειμένου να εξεταστεί. Έλα,όμως, που κάποιος, ίσως ο αντιπρόεδρος Παναγόπουλος, θεώρησε καλό να πουλήσει σότο στους δημοσιογράφους, ότι πάμε Νυόν να κάνουμε μία καλή παρουσία και με τον πλήρη φάκελλό μας να πάρουμε το οκεϋ. Άσχετο στόρυ. Wrong story.

Ουδείς Αλαφούζος ή, κάποιος άλλος από τον Παναθηναϊκό είχε κληθεί από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ! Κι αυτός που είχε αναλάβει να κλείσει κάποιο ραντεβού με ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ, για πάρτη του Αλαφούζου, έπεσε σε τοίχο. Ούτε σε διάδρομο δεν συναντήθηκε με κάποιον αρμόδιο της ΟΥΕΦΑ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η αλήθεια είναι ότι ο ουεφατζής "Μπεθάνης" κάλεσε τον Παναθηναϊκό, να του τραβήξει το αυτί για τις ματσαραγκές του Γόντικα.Οι συνεργάτες του Αλαφούζου,όμως, παρουσίαζαν ένα...άλλο σκηνικό. Ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει παραμύθι φούρναρης διευκρινίσεις για τον καθ'όλα τακτοποιημένο.
Πηγή: gazzetta.gr

Άλλο μπάσκετ, άλλο ΝΒΑ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πραγματική εικόνα του αθλητισμού, αυτή που το θέαμα είναι πάντα πάνω από την σκοπιμότητα και τους τίτλους...
Είναι παράδοση για εμένα κάθε Ιούνιο τα ξενύχτια για να δω τους τελικούς του ΝΒΑ. Αν και δεν είμαι του μπάσκετ, όπως πιθανότατα έχετε καταλάβει. το NBAκαι ειδικά οι τελικοί του είναι άλλο πράγμα. Ειδικά δε η φετινή σειρά ήταν όντως άλλο πράγμα.

Δεν το έψαξα πολύ, αλλά στη μνήμη μου πιο συναρπαστικοί τελικοί από τους φετινούς δεν έρχονται. Μία σειρά στην οποία κατά την άποψη μου δεν νίκησε η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή με τους καλύτερους παίκτες.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εδώ στην Ελλάδα, διαπιστώνω ότι έχει στηθεί μία τεράστια κουβέντα γύρω από την τελευταία φάση του έκτου τελικού, που εν τέλει αποδείχτηκε και καθοριστικός.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν δει τον αγώνα, κάνω μία σύντομη περιγραφή. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς είναι μπροστά με τρεις πόντους. Απομένουν λίγα δεύτερα και το Μαϊάμι έχει κατοχή μπάλας. Το θέμα είναι γιατί δεν δόθηκε εντολή στους παίκτες του Σαν Αντόνιο για φάουλ που δεν θα επέτρεπε στους παίκτες του Μαϊάμι να σκοράρουν τρίποντο και να στείλουν το ματς στην παράταση όπου και το κέρδισαν. Αν είχε γίνει φάουλ οι Σπερς θα είναι πάρει τον έκτο τελικό το σκορ θα είχε γίνει 4-2 και θα ήταν πρωταθλητές. Τελικά το Μαϊάμι έκανε το 3-3, πήγε τη σειρά σε έβδομο ματς και εν τέλει πήρε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.
Ναι, αν το ματς γίνονταν σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα είχε γίνει φάουλ και στην επόμενη επίθεση ξανά φάουλ και τέλος πάντων θα είχαν πάει τρεις τέσσερις παίκτες στις βολές στα τελευταία 20 δεύτερα. Εκεί όμως δεν είναι Ευρώπη, είναι πλανήτης NBA. Eκεί η σκοπιμότητα κρύβεται από το παιχνίδι, σχεδόν εξαφανίζεται. Για αυτό το NBA είναι αυτό που είναι και καθίζει ακόμη και εμένα μπροστά στην τηλεόραση μου να βλέπω ΟΤΕ ΤV και να ακούω τον Σκουντή να ουρλιάζει στις 7 το πρωί “ναι, ναι το ματς πάει στην παράταση”.
Η φάση λοιπόν, επειδή εκεί είναι NBA κύλισε χωρίς φάουλ... Ο Λεμπρόν έκανε την πρώτη απόπειρα για τρίποντο και παράταση. Πολύ κακή και άστοχη. Η μπάλα έπεσε σαν δώρο Θεού στα χέρια του Μπος, αυτός είδε τον γέρο – Αλεν στη γωνία. Ο χρόνος τελείωνε, του πέταξε την μπάλα και ο τελευταίος με μία φοβερά αρμονική κίνηση, τραβήχτηκε έξω από τη γραμμή των τριών πόντων σηκώθηκε με παίκτη κρεμασμένο επάνω του και ναι, το έβαλε!
Το ματς στην παράταση και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Οι Σπερς έχασαν τον τίτλο που σε ευρωπαϊκό έδαφος θα τον είχαν πάρει σίγουρα, το ΝΒΑ κέρδισε ακόμη περισσότερους φίλους, γιατί κανείς δεν θα θυμόταν έναν τελικό που κρίθηκε σε μία βολή και έγινε το 4-2, όλοι όμως θα θυμούνται για χρόνια τον τελικό που κρίθηκε σε ένα απίθανο τρίποντο σε νεκρό χρόνο και την πιο συναρπαστική σειρά των τελικών των τελευταίων ετών που κρίθηκε στο 7ο ματς!
Τόσο απλά, τόσο εντυπωσιακά... Στο ΝΒΑ ξέρουν τι προσφέρουν στον κόσμο, ξέρουν τι “πουλάνε” και πως να τους το δώσουν. Εδώ ακόμη θα ρίχναμε καπνογόνα, θα “κρεμάγαμε” προπονητές και θα εκτελούσαμε βολές για να βγάζαμε τον πρωταθλητή. Εκεί άφησαν το ίδιο το άθλημα να αποφασίσει...
Για αυτό σας λέω, άλλο μπάσκετ κι' άλλο ΝΒΑ και για αυτό και του χρόνου τέτοια εποχή κάποιος σαν και εμένα που δεν είναι μπασκετικός θα μένει ξάγρυπνος μέχρι τις 7 το πρωί βλέποντας τους επόμενους τελικούς του ΝΒΑ...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο θρίαμβος του... ακατονόμαστου!!

Oι Μαϊάμι Χιτ πέτυχαν το repeat των τίτλων στο three-peat των τελικών και ο Βασίλης Σκουντής θεωρεί χρέος του να αφιερώσει κι αυτός μια μικρή θριαμβική ελεγεία στον Λεμπρόν Τζέιμς.
Θέλω να γράψω  για τον Λεμπρόν, αλλά δεν ξέρω τι; Έχουν γραφτεί τα πάντα, για να μην πω τα .άπαντα και συν τοις άλλοις, να 'ναι καλά το παλικάρι (ελέω της διαφοράς ώρας με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) θα συνεχίσει να ομορφαίνει και να λαμπρύνει με τη χρυσόσκονη του τις μπασκετικές παννυχίδες μας!
Παρεμπιπτόντως αυτό που (δήλωσε ότι) δεν ξέρει ο Λεμπρόν, δηλαδή εάν θα καταφέρει να θεωρηθεί κάποτε ως ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε ο θεός ο ίδιος, ούτε καν ο Τζόρνταν! Βάζω και τον Πανάγαθο σε αυτή την υπόθεση, ενθυμούμενος τη δήλωση που είχε κάνει  (μεσούσης της σειράς των Χιτ με τους Πέισερς) ο Τζορτζ Χιλ, λέγοντας ότι «μονάχα ο θεός είναι πιο τρομακτικός από τον Λεμπρόν». Οσο για τον Τζόρνταν, ελόγου του εξακολουθεί να κρίνει τους επιγόνους του με τη λογική του «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο», καθώς ανήμερα των πεντηκοστών γενεθλίων του είχε πει ότι «ο Κόμπε είναι καλύτερος παίκτης από τον Λεμπρόν, διότι έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα παραπάνω».
Σόρι κιόλας, αγαπητέ Μάικλ, αλλά με αυτή την παρελκυστική και κατάφωρα άδικη λογική, και ο Ρόμπερτ Χόρι είναι καλύτερος από εσένα, διότι πήρε επτά πρωταθλήματα (με τρεις διαφορετικές ομάδες μάλιστα), ενώ εσύ έμεινες στα έξι!
Για τους παλιούς θρύλους των Σέλτικς προεξάρχοντος του Μπιλ Ράσελ, δεν το συζητώ, αυτοί είναι από άλλο ανέκδοτο!
Και ο Λεμπρόν όμως δεν είναι βγαλμένος από τα συνηθισμένα ανέκδοτα. Πριν από λίγες ώρες, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει (δια χειρός Ράσελ, ισοφαρίζοντας αυτόν και τον Τζόρνταν με 2Χ2 βραβεία σε δυο διαφορετικές σεζόν) το έπαθλο του MVP των τελικών, μου θύμισε τον Λάρι Μπερντ. Ο. Ιλαρίων Πουλίδης, όπως τον έγραφε στο «Τρίποντο» ο Κώστας Παπαδάκης συστηνόταν ως «ο χωριάτης από το Γουέστ Μπάντεν του Φρεντς Λικ» και ο σύγχρονος «πάρ' τα όλα» του παγκοσμίου μπάσκετ, σε μια κορυφαία στιγμή αυτοσαρκασμού πήρε το μικρόφωνο και είπε ότι «είμαι ο Λεμπρόν Τζέιμς από το Ακρον του Οχάιο και κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ»!
Αυτό ακριβώς είπε ο μπαγάσας: «Ι was not supposed to be here»!
Αυτοσαρκάστηκε και αυτοϋποτιμήθηκε για προφανέστερους των προφανών λόγους. Του έχουν ζαλίσει τα. ούμπαλα, τον κράζουν διαρκώς, στο Κλίβελαντ έκαναν λιτανείες για να αποτύχει, τον βάζουν συνεχώς να πηδάει πάνω από τον πήχη που έβαλε ψηλά ο Τζόρνταν, στέλνουν τον Κόμπε να ταράζει τον ύπνο του, του κόλλησαν τη στάμπα του loser, όταν απέτυχε να στεφθεί πρωταθλητές με τους ταπεινούς Καβαλίερς και με τη νεόδμητη «Βig Three» των Χιτ, του φόρτωσαν έναν τόνο ευθύνης στις επόμενες επιχειρήσεις τους να κατακτήσουν τον τίτλο, τον κράζουν τη μια διότι, λέει, δεν μπορεί να κάνει τζαμπ σουτ, την άλλη επειδή δεν βάζει τρίποντα, την τρίτη για την δήθεν ανεπάρκεια του στην ντρίμπλα και στα τελειώματα με το αριστερό χέρι.
O Λεμπρόν Τζέιμς από το Aκρον του Οχάιο είπε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί (κρατώντας στα χέρια το ιερό δισκοπότηρο του ΝΒΑ και το βραβείο του MVP) όχι διότι κυριεύεται από χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης, αλλά για να απαντήσει στους επικριτές και στους αμφισβητίες του.  Το παλικάρι έχει τόση αυτοπεποίθηση και συνάμα τέτοια γνώση της αξίας του, που θα μπορούσε να τα βάλει μόνος του εναντίον όλων και να πιστεύει ακράδαντα ότι δεν θα τους αφήσει να πάρουν ανάσα.
Δεν βάζω τον Λεμπρόν στη διαδικασία σύγκρισης με τον Τζόρνταν ή τον Μπράιαντ, δεν είναι αυτό το ζητούμενο μου, ωστόσο κρίνοντας τον αυτόνομα και με ακραιφνή μπασκετικά κριτήρια, θεωρώ πως στο μέλλον θα μπορούσε να είναι ισχυρός δελφίνος και να αναδειχθεί νικητής σε ένα τέτοιο debate. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτό το θέμα, χώρια που για τον ίδιο έχει καταντήσει ανάθεμα, διότι κάθε στιγμή, που εμφανίζεται στο παρκέ, πρέπει ν' αποδεικνύει αφενός πως δεν είναι ελέφαντας και αφετέρου ότι ακόμη κι αν μοιάζει με το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό του πλανήτη, μπορεί να κουλαντρίζει την προβοσκίδα του!
Ο Λεμπρόν του έβδομου τελικού δεν πέτυχε triple double figure, όπως -στην κορύφωση του αλτρουϊστικού πνεύματος, που τον διακατέχει- είχε συμβεί σε δύο από τους προηγούμενους αγώνες της κολασμένης σειράς με το Σαν Αντόνιο. Μήπως άραγε θα έπρεπε να απολογηθεί και γι αυτή την παράλειψη;
Αστειεύομαι, αλλά ο ίδιος δεν έχει όρεξη για πλάκες κι απέδειξε ότι μέσα στο γήπεδο είναι μια Λερναία Υδρα! Του δίνει χώρο ο Λέοναρντ και τον προκαλεί να σουτάρει από τα 7.25μ; Τον φλομώνει στα τρίποντα! Τον πιέζουν οι Σπερς στην περιφέρεια για να τον αναγκάσουν να ντριμπλάρει; Κουβαλάει την μπάλα με δεξιοτεχνία, τρυπάει την άμυνα και φτάνει στο λέι απ, είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό: Τον οδηγούν στο low post για να του κλείσουν τη δίοδο προς το καλάθι, στέλνοντας δεύτερο παίκτη για βοήθεια στη base line; Ποστάρει και  βαράει στο ψαχνό!
Κάποτε έλεγαν ότι είναι κακός σουτέρ, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εφετινό πρωτάθλημα σούταρε πάνω από 60%, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Ερικ Σπόελστρα είπε σήμερα το πρωϊ ότι «ο Λεμπρόν είμαι μακράν ο καλύτερος jump shooter της λίγκας», χώρια βεβαίως τα ταλέντα του στο ριμπάουντ, στην πάσα, στο διάβασμα των καταστάσεων και στην άμυνα!
Ναι, επιμένω για την άμυνα, διότι όποιος το ξέχασε κιόλας ή νύσταζε εκείνη την ώρα και δεν παρατηρούσε τα τεκταινόμενα, μπορεί να ξαναδεί το βίντεο των τελευταίων δύο αγώνων για να θυμηθεί ποιος μάρκαρε τον Πάρκερ και τον ανάγκασε να γράψει 9/35 σουτ!
Δεν το παίζω αυτόκλητος συνήγορος του Λεμπρόν, προφανώς δεν έχει την ανάγκη τέτοιας συνδρομής από την ταπεινότητα μου. Ναι, συμφωνώ πως δεν είναι τόσο δαντελένιος, φαντεζί και βιρτουόζος, όπως άλλοι, αλλά ο σεβασμός, η προσήλωση και η αφοσίωση του στο μπάσκετ, η αποτελεσματικότητα, ο πλουραλισμός, η οιστρηλασία και ο καταλυτικός ρόλος του σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού των Χιτ αποτελούν το δίχως άλλο, αυτά τα ταλέντα που (όπως είπε σε εθνικό δίκτυο, στην ανακοίνωση του «decision», στις 8 Ιουλίου του 2010) τα πήρε από την πιο άσχημη πόλη των ΗΠΑ για να τα κουβαλήσει στο South Beach!
Tότε πάλι τον είχαν πει προδότη και τον επικήρυξαν στο Κλίβελαντ και στην ευρύτερη πολιτεία του Οχάιο. Τρία χρόνια αργότερα, ο ακατονόμαστος έχει παίξει σε τρεις σειρές τελικών, έχει φορέσει δύο δαχτυλίδια, έχει ανακηρυχθεί δυο φορές MVP της κανονικής περιόδου και των τελικών, στερεώνει τη νέα δυναστεία του ΝΒΑ, έκανε το Μαϊάμι πρωτεύουσα του παγκόσμιου μπάσκετ, πείθει και στρατολογεί ξοπίσω του τους άπιστους Θωμάδες, αβγατίζει διαρκώς την περιβόητη «legacy» του σε προσωπικό, ομαδικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την εργατικότητα και τη στοχοπροσήλωση του.
Α, και κάτι ακόμη, που το είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο (κάπου στα τέλη Ιανουαρίου) ο Σπόελστρα: Το μεγαλύτερο χάρισμα του Λεμπρόν είναι ότι επί καθημερινής βάσεως βελτιώνει το παιχνίδι του και επανεφευρίσκει τον εαυτό του!
Για όλα αυτά, respect ρε μάγκα, πολύ respect!
Πηγή: gazzetta.gr

Θυμήθηκε Σκόκο ο Ζιλμπέρτο!!

Τις εν Ελλάδι μονομαχίες του με τον Νάτσο Σκόκο θυμήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενόψει των αναμετρήσεων της Ατλέτικο Μινέιρο με τη Νιούελς Ολντ Μπόις για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες.
Τις εν Ελλάδι μονομαχίες του με τον Νάτσο Σκόκο θυμήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενόψει των αναμετρήσεων της Ατλέτικο Μινέιρο με τη Νιούελς Ολντ Μπόις για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες.
Μετά από αρκετά χρόνια ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον «υδραυλικό», αυτή τη φορά όμως σε... λατινοαμερικάνικο έδαφος. Ατλέτικο και Νιούελς θα παλέψουν για μία θέση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, με το «αόρατο τείχος» να βρίσκει και πάλι μπροστά του τον πρώην μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ που στέφθηκε πρωταθλητής του Final της Αργεντινής, όντας και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.
«Έχω παίξει εναντίον του Σκόκο στην Ελλάδα. Είναι ένας καλός παίκτης και σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας και του Τριφυλλιού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Πηγή: gazzetta.gr

Σίρλε, Ντε Μπρούιν ή…!!

Ο ball boy Λευτέρης Ντανοβασίλης εξηγεί γιατί η Τσέλσι θα πρέπει να κρατήσει τον Κέβιν Ντε Μπρούιν παρά την μεταγραφή του Αντρέ Σίρλε.
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συναντηθώ με τον Λουκάκου και τον Ντε Μπρούιν. Νομίζω ότι το σωστό είναι να μάθουν πρώτοι για το μέλλον τους. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η Τσέλσι έχει επενδύσει πολλά σε αυτούς και είναι δουλειά μου να προσπαθήσω να πάρω το καλύτερο από αυτή την επένδυση. Είναι έτοιμοι να γίνουν μέλη της Τσέλσι», ήταν οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο πριν από λίγες ημέρες, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των δύο Βέλγων.
Ναι μεν απέχουν πολύ από το «θα είναι σίγουρα μαζί μας», όμως οι προθέσεις του Πορτογάλου φάνηκαν. Όλα αυτά μέχρι την ανακοίνωση της συμφωνίας της Τσέλσι με την Λεβερκούζεν για τον Αντρέ Σίρλε. Αυτό, διότι σχεδόν όλοι συνδέουν την απόκτηση του Γερμανού για περίπου 20 εκατ. ευρώ από την Μπάγερ με τον Ντε Μπρούιν, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα ο δεύτερος θα βρει χρόνο συμμετοχής. Βλέπετε, ασχέτως με το αν οι ανάγκες της κάκιστης Βέρντερ – φέτος - τον έφεραν στο μεγαλύτερο μέρος (σχεδόν όλο) της σεζόν στον άξονα, η φυσική του θέση είναι στα άκρα.
Η μεταγραφή του Σίρλε είχε δρομολογηθεί πολύ πριν την επιστροφή του Μουρίνιο στην Τσέλσι, με τον Πορτογάλο να δίνει το ΟΚ για την ολοκλήρωσή της. Ο Ντε Μπρούιν δεν ήταν στη συμφωνία με τις «ασπιρίνες» για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλει να δοθεί δανεικός για ακόμη σεζόν. Θέλει ή να παίζει στους Λονδρέζους ή να πάρει μεταγραφή.
Εδώ και πολλές ημέρες όλες οι αξιόπιστες πηγές από την Γερμανία τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με την Ντόρτμουντ για 5ετές συμβόλαιο. Ο Βάτσκε ουσιαστικά το επιβεβαίωσε, αποκαλύπτοντας ότι αυτές τις ημέρες θα αρχίσουν και οι συζητήσεις με την Τσέλσι για την μεταγραφή. Οι Βεστφαλοί φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν 15 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Βέλγος είναι πιο κοντά στο να φορέσει τα κιτρινόμαυρα παρά τα μπλε.
«Ο Κέβιν θέλει να παίζει. Παίζοντας, έγινε καλύτερος ποδοσφαιριστής. Τα πήγε πολύ καλά τόσο στην Γκενκ όσο και στην Βέρντερ. Τώρα, είναι στο χέρι του να κάνει το ίδιο και στην Τσέλσι. Δεν έχουμε λάβει ακόμα διαβεβαιώσεις για τον χρόνο συμμετοχής, όμως αυτό είναι κάτι φυσιολογικό για ομάδες όπως η Τσέλσι», ήταν οι δηλώσεις του μάνατζέρ του, Πάτρικ Ντε Κόστερ σήμερα (21/06). Η ερμηνεία των δηλώσεων είναι… διφορούμενη. Από τη μία θέλει να παίξει στην Τσέλσι, από την άλλη δεν έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και θέλει χρόνο συμμετοχής. Ποια είναι, λοιπόν, η σωστή επιλογή και το καλύτερο για την Τσέλσι;
Τα κάνει όλα
Η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν μέσα σε έναν χρόνο ο Ντε Μπρούιν να έχει τέτοια εξέλιξη. Πρώτα από όλα οι άνθρωποι της Τσέλσι, που μοιάζουν ξαφνιασμένοι. Ο Βέλγος ήταν… όαση στην Βέρντερ, έδειξε ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις στο κέντρο και έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις παίζοντας στον άξονα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μπλε δεν περίμεναν ότι θα έχουν να κάνουν με έναν έτοιμο - για το κορυφαίο επίπεδο – παίκτη από φέτος και δεν υπήρχε… πρόβλεψη να βρεθεί στα πλάνα τους. Έτσι, από πέρυσι προσπαθούσαν να κλείσουν τον Σίρλε για τα άκρα. Τώρα, όμως, ο Ντε Μπρούιν έδειξε πόσο πολυδιάστατος είναι.
Ο Βέλγος τελείωσε τη σεζόν έχοντας 10 γκολ και 9 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα. Έπαιξε 23 φορές στον άξονα, 3 φορές στα δεξιά, 3 φορές στα αριστερά και 4 φορές σε ρόλο κρυφού επιθετικού και… αρίστευσε σε όλες. Οι βοήθειες που έδινε στην άμυνα ήταν πάρα πολλές, κινούνταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και τα στατιστικά του το αποδεικνύουν και με το παραπάνω.


*Στο πρώτο γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Ντε Μπρούιν στην ισοπαλία 1-1 με την Γκλάντμπαχ και στο δεύτερο στην ήττα 3-2 από τη Νυρεμβέργη. (πηγή squawka)
Το βήμα παραπάνω
Σε πολλά από τα σχόλια στο gazzetta μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Σίρλε είναι ξεκάθαρη η άποψη ότι πολλοί από εσάς τον θεωρούν «περιττό», όμως θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Ο Γερμανός έφτασε στο σημείο που μπορούσε στην Λεβερκούζεν και το επόμενο βήμα είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή του. Έκανε την πιο μεστή του σεζόν στην Μπουντεσλίγκα με την Λεβερκούζεν (το 2010-11 είχε 15 γκολ με την Μάιντς που του έδωσαν το «διαβατήριο» για την μεταγραφή του στην Μπάγερν για 9 εκατ. ευρώ) και τελείωσε με 11 γκολ και 7 ασίστ.
Όλες οι εμφανίσεις του (34) ήταν στο αριστερό άκρο, ανοίγοντας τις άμυνες και έχοντας εκπληκτική συνεργασία με τον Κίσλινγκ. Το μακρινό του σουτ είναι κίνδυνος-θάνατος, ενώ τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα στην Πρέμιερ Λιγκ. Γρήγορος, με εξαιρετική τεχνική, δυνατός, με καλή κάθετη πάσα, που δε φοβάται να επιτεθεί κατά μέτωπο. Με τον Αζάρ από τη μία και τον Σίρλε από την άλλη (Οσκάρ και Μάτα θα… αποδεσμευτούν για τον άξονα) οι Λονδρέζοι έχουν κάνει εξαιρετικές επιλογές.

*Στο παραπάνω γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Σίρλε στη νίκη 5-0 επί της Χόφενχαϊμ (πηγή squawka)
Δύο παίκτες στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά σε ομάδες με μεγάλη διαφορά ποιότητας. Από τη μία ο Σίρλε στην σταθερή Λεβερκούζεν, που κατέκτησε την 3η θέση, και από την άλλη ο Ντε Μπρούιν στην κάκιστη Βέρντερ, που πάλεψε μέχρι το τέλος για την παραμονή. Τα νούμερα μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως στην προκειμένη περίπτωση απεικονίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που είδαμε την περασμένη σεζόν.
Τα γκολ και οι ασίστ είναι πάνω-κάτω ίδιες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, όμως, σε κατηγορίες όπως η δημιουργία ευκαιριών και οι πάσες-κλειδιά (που οδήγησαν σε ευκαιρίες). Έτσι, ο Ντε Μπρούιν έχει αντίστοιχα 85 και 2,6 σε αντίθεση με τον Σίρλε που έχει 40 και 1,2. Επίσης, ο Βέλγος πέτυχε 10 γκολ σε 92 προσπάθειες, ενώ ο Γερμανός 11 σε 126, ενώ και η συμμετοχή στο παιχνίδι φαίνεται από το γεγονός ότι ο πρώτος έκανε 46,7 πάσες ανά παιχνίδι (76,8% επιτυχία), ενώ ο δεύτερος μόλις 27,1 (78,7% επιτυχία)…
  Κέβιν Ντε Μπρούιν Αντρέ Σίρλε
Παιχνίδια 33 34
Γκολ 10 11
Προσπάθειες για γκολ 92 126
Σουτ ανά παιχνίδι 2,7 3,6
Ευστοχία 46% 57%
Ασίστ 9 7
Πάσες ανά παιχνίδι 46,7 27,1
Ποσοστό επιτυχίας 76,8% 78,7%
Πάσες-κλειδιά 2,6 1,2
Δημιουργία ευκαιριών 85 40
Ντρίμπλες ανά παιχνίδι 3 3,2
Λάθη 2,2 1,9
Man of the Match 7 3
Η καλύτερη λύση
Από την στιγμή που ο Ντι Ματέο πήρε την απόφαση να πουλήσει τον Μεϊρέλες στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν για πολλούς και διάφορους λόγους το κενό στον άξονα αποδείχθηκε δυσβάσταχτο. Ο Ρομέου τραυματίστηκε, ο Εσιέν έφυγε για την Ρεάλ – και επέστρεψε φέτος -  τα χρόνια πέρασαν για τον Λάμπαρντ, ενώ ο Ραμίρες έχει αποδειχθεί πιο ουσιαστικός στα άκρα.
Ναι, ο Σίρλε είναι σαφώς πιο πλήρης του Μόζες και… έτη φωτός μπροστά από τον Μαρίν και καλώς έκαναν οι Λονδρέζοι και τον απέκτησαν. Ο Ντε Μπρούιν, όμως, δεν είναι ο ίδιος παίκτης με εκείνον που απέκτησε η Τσέλσι από την Γκενκ (τον Ιανουάριο του 2010) και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το δόγμα «ή ο ένας ή ο άλλος». Ίσα-ίσα που η παρουσία και των δύο ίσως αποδειχθεί το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ του αύριο.
Ο Ντε Μπρούιν είναι λογικό να θέλει η κατάσταση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό, όμως είναι δεδομένο ότι και θέση έχει και πρέπει να έχει στο ρόστερ της Τσέλσι. Στο χέρι των Λονδρέζων και του Μουρίνιο είναι να τελειώσει αυτή η περίοδος αβεβαιότητας, ώστε ο 21χρονος να είναι ήρεμος, να πάρει χρόνο συμμετοχής, να συνεχίσει να εξελίσσεται και να δώσει αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από τον άξονα. Ταχύτητα, καλύτερο transition και περισσότερες λύσεις. Αμφότεροι μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι των μπλε...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν δίνουν και στον Άρη 20 εκ. για γήπεδο;

Ο Παντελής Ζουμπούλης σχολιάζει τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ από την περιφέρεια Αττικής, το θέμα των αδειοδοτήσεων με ΠΑΟ και ΠΑΣ αλλά και το "κρυφτούλι" με τους επίδοξους αγοραστές... Δεν είμαι της λογικής του… «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». Μερικές φορές, όμως, δεν μπορείς να αντισταθείς στους πειρασμούς και να μην σχολιάσεις τι συμβαίνει πέρα από τα όρια της δική σου ομάδας.
Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την απόφαση της περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με 20 εκατομμύρια ευρώ!!! Απίστευτα πράγματα σε μία Ελλάδα που δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει αύριο και πως θα υπάρχει. Ο κ. Σγουρός υποστήριξε ότι συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο η περιφέρεια Αττικής στην ανάπλαση της περιοχής, αλλά φανταζόμαστε πως δεν πείθουν ούτε τον ίδιο τέτοιου τύπου δικαιολογίες. Η ανάπλαση της περιοχής θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με άλλους τρόπους, πολύ πιο ανταποδοτικούς για τους πολίτες.
Με την ίδια λογική, ας δώσει και η περιφέρεια Θεσσαλονίκης 20 εκατ. στον Αρη για να φτιάξει γήπεδο και κάθε άλλη περιφέρεια σε κάθε άλλη ομάδα…
Αλλάζουμε θέμα. Θα μας εξηγήσει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ με πιο σκεπτικό έδωσε άδεια σε ΠΑΟ και Γιάννενα, ενώ σε πρώτο βαθμό «κόπηκαν»; Δεν βρέχει εκεί στην ΕΠΟ, σας φτύνουν… Και το άλλο; Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ έκοψε τον ΠΑΟ και τον ΠΑΣ, γιατί να μην μπούνε στο ίδιο καθεστώς με τον Αρη και τον Πανιώνιο; Γιατί να έχουν πλαφόν στις μεταγραφές τους; Θα μας εξηγήσει κανείς; Αλλα θα μου πείτε, τι ψάχνω να βρω τώρα… Στο Ελλαδιστάν είμαστε…
Πάμε στα «δικά μας». Την ερχόμενη Τετάρτη διεξάγεται η γενική συνέλευση της «ΚΜΑ». Θαρρώ ότι είναι, ίσως, η τελευταία ευκαιρία για να εμφανιστούν επίσημα οι επίδοξοι αγοραστές. Το κρυφτούλι κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει. Αν την Τετάρτη δεν εμφανιστούν… επίσημα έγγραφα, η επενδυτολογία πρέπει κάπου εδώ να σταματήσει και να αφήσουν όλοι ήσυχη τη νυν διοίκηση να προχωρήσει.
Είναι αλήθεια πως τη διοίκηση Ηλιάδη δεν μπορούμε να την κρίνουμε ακόμη γιατί τα δείγματα γραφής είναι περιορισμένα. Όπως και ο χρόνος που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΠΑΕ. Οι επόμενες 15-20 μέρες θα αποτελέσουν κριτήριο, αφού αναμένεται να έχουμε πιο αξιόπιστα δείγματα των προθέσεών της. Σε όλα τα επίπεδα.
Πηγή: sportdog.gr