Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Και ο πρωταθλητής Ευρώπης κάνει λάθη..!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο superbasket.gr για τα λάθη του Ολυμπιακού...

Και ο πρωταθλητής Ευρώπης κάνει λάθη...
Ο Παναθηναϊκός από το Κύπελλο και μετά κάνει ό,τι κάνει, έχοντας στο νου του μόνο τον Ολυμπιακό. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, αλλαγή στην τακτική ή την στρατηγική έχει έναν και μοναδικό στόχο. Τον αιώνιο αντίπαλο.
Ετσι κύλησε η σεζόν από τα μισά της και πέρα. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στον τελικό, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Να φτάσει και να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν κάτι κρυφό αυτό. Αλλωστε και ο Αργύρης Πεδουλάκης παραδέχθηκε με ειλικρίνεια ότι η δική του ομάδα είχε μειονέκτημα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που φάνηκε και στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ.
Ο Ολυμπιακός αντίθετα έδειχνε να έχει την απόλυτη σιγουριά ότι την κατάλληλη στιγμή θα έβρισκε τη λύση στην εξίσωση. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ευρώπη και να είχε εκπληκτική παρουσία στο φάιναλ φορ. Κέρδισε δύο τεράστιες ομάδες στο Λονδίνο, αλλά το ίδιο το προπονητικό του τιμ αναγνώρισε ότι ο τίτλος ήρθε μεν πανάξια, αλλά με μια τεράστια ανορθογραφία. Δίχως κανονικό σέντερ. Ο καταμερισμός παιχνιδιού δεν ήταν ίδιος, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές στο ζωγραφιστό.
Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, πίστεψαν πως αυτή η ανορθογραφία θα διορθώνεται με σειρά υπερβάσεων επ' άπειρο. Ακόμα κι αν ο Λο δεν είναι στο παιχνίδι. Με όσα κενά κι αν προέκυπταν, θα μπορούσε κάλλιστα με τη δυναμική, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση από το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην Ευρωλίγκα, να βρει τη λύση. Να συνεχίσει να νικάει.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο Παναθηναϊκός οργανωνόταν πάνω στον Ολυμπιακό. Δούλευε πάρα πολύ για τον τελικούς, την ίδια στιγμή που ο πρωταθλητής Ευρώπης υποτιμούσε στην πράξη τον αντίπαλο και έδειχνε σημάδια αλαζονίας.

Συν τοις άλλοις, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός δεν το έκανε, αν και θα μπορούσε.

Ε, αυτό ήταν το τίμημα και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε. Εγιναν λανθασμένες εκτιμήσεις μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Κάτι που πρέπει να γίνει μάθημα, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
πηγή: superbasket.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: