Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μεταγραφές παικτών στα κόμματα χωρίς συμβόλαια!!

Από την πολιτική περατζάδα του Νίκου Μπίστη ξεκινάει ο Αποδυτηριάκιας, και κάνει κουβέντα για τους γυρολόγους της πολιτικής που σώζουν την Ελλάδα, με άλλη φανέλλα κάθε φορά.
Ο σύντροφος Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρώην και άλλων κομματικών σχηματισμών από τα φοιτητικά του χρόνια, σήμερα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τα έβαλε φόρα παρτίδα με την θεούσα τον Φώτη Κουβέλη, που παριστάνει τον αρχηγό του κόμματος.
Διαφοροποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ επειδή  εγκατέλειψε την τρικομματική κυβέρνηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Βασίλης Οικονόμου, ένας άλλος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και πρώην όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ.
Γενικά όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι στην ΔΗΜΑΡ βρέθηκαν σ’ αυτήν την ΠΑΕ εκ μεταγραφής. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΠΑΕ ΣΥΡΙΖΑ, όπου ούτε ένα, κι όταν λέμε ούτε ένα εννοούμε ούτε ένα στέλεχος δεν προέρχεται από τα τσικό, από τις ακαδημίες  της ομάδος.

 Όλα τα ταλέντα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ συμπεριλαμβανομένων και  των προέδρων τους έχουν φορέσει στο παρελθόν κι άλλες κομματικές φανέλες. Ο κύριος Οικονόμου για παράδειγμα όταν διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ έγινε ανεξάρτητος μέχρι να φτιάξει ένα κόλπο, άρμα το είχαν πει, με τον επίσης πασόκο Δημαρά, που
προερχόταν από τo ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, του πρώην υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τελικά, ο κάποτε μπασκετμπωλίστας του Παναθηναϊκού, Δημαράς δεν πήγε στη ΔΗΜΑΡ, την έκανε με τον Καμμένο, άλλον πρώην, αυτός της ΝΔ και της ΔΙΑΝΑ του Στεφανόπουλου. Ο δε Οικονόμου παρκάρισε στο κόμμα του Κουβέλη που άνοιξε δικό του μαγαζί όταν έχασε την προεδρία στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα. Όπως ακριβώς ο Στεφανόπουλος όταν έχασε από τον Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε φτιάξει την ΔHΑΝΑ.
Ο Μπίστης σκληρός, ακραίος κομουνιστής, πολύ πιο αριστερά από του ΚΚΕ, με άγριες ομιλίες στα φουαγιέ  των πανεπιστημίων,τελικά αφού έπαιξε σε κόμματα Β’-Γ’ εθνικής , πήρε μεταγραφή για το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, όμως όπως συνηθίζεται στην πολιτική χωρίς να δεσμευτεί με συμβόλαιο. Ποια άλλη κομματική φανέλα θα φορέσουν Μπίστης και Οικονόμου για να βοηθήσουν τηνΕλλάδα, ρε γαμώτο. Κάποια άλλη που δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο σε αθλητική φυλλάδα.

Ποιος παρέσυρε Αλαφούζο στο ΦΙΑΣΚΟ Παναθηναϊκού στην Ελβετία, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Η ΟΥΕΦΑ κάνει μπίζνες. Ούτε ιδεολογία οπαδική πουλάει, ούτε λειτουργεί την ποδοσφαιρική ειδολολατρεία. Μπίζνες σημαίνει ένα πράμα.Κερδίζουμε λεφτά.Τίποτα άλλο. Διοργανώνουμε τα κύπελλα Ευρώπης και το Ευρώ με αποκλειστικό στόχο να παράγουμε έσοδα. Να βάλουμε τόσα στο παντελόνι και τα υπόλοιπα να τα μοιράσουμε στις ΠΑΕ.

Μιλάμε, λοιπόν, για μια οργανωμένη πολυεθνική βιομηχανία ποδοσφαίρου, η οποία διοικητικά, θεσμικά, δικαιϊκα, οικονομικά είναι υπεράνω κρατών, κυβερνήσεων. Η ΟΥΕΦΑ είναι μια και ανεξάρτητη αρχή,αλλά και με ισχύ. Διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να επιβάλλει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στην πράξη, σε όποια ομάδα ήθελε να παίξει κατεργάρικα.

Ο Παναθηναϊκός, αλήθεια, δεν είχε υπ'όψιν του αυτά τα βασικά πράγματα πρίν ξεκινήσει την επιχείρηση σε βάρος μιας άλλης ελληνικής ΠΑΕ, αυτής των Ιωαννινων, και να πάρει τη θέση της στην Ευρώπη; Με συνέπεια να την πληρώσει ο ΠΑΣ, ο οποίος κι αυτός είχε αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ.
Πως, όμως, φτάσαμε στο φιάσκο του Παναθηναϊκού στην Ελβετία; Ο αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει...
Ο Γόντικας,πρόεδρος πέρυσι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έδωσε καλό στίγμα στην ΟΥΕΦΑ. Πολλά είπε, αρκετά υποσχέθηκε, όλα παραμυθάκια.Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός ήταν ανοιχτός, ασυνεπής και έγινε και υπότροπος αφού έφθασε να απαιτεί παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς πάλι να συγκεντρώνει τις βασικές προυποθέσεις σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ΟΥΕΦΑ.

Κουβεντιάζουμε πώς ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου γνώρισε το φιάσκο στην Ελβετία.Και ψάχνουμε γιατί επίσημα και παρασκηνιακά ο Παναθηναϊκός, εντελώς αναιτιολόγητα, ολότελα αβάσιμα, περνούσε προς τα έξω μία πλαστογραφημένη μαγική εικόνα.Τί έγινε;

Για να αδειοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ μία ΠΑΕ πρέπει να είναι εντάξει σε μία δέσμη έξι κριτηρίων. Όχι μόνο στον εικονομικό τομέα, που αποτελεί απλά ένα από τα έξι κεφάλαια.

Κάποιος "Μπεθάνης" της ΟΥΕΦΑ,δηλαδή ένας τριτοδεύτερος υπάλληλος είχε κάνει ένα reminder, μία υπενθύμιση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις εκκρεμότητες της, όσο αφορά το φαϊνάνσιαλ fair play control. Το ουεφατζήδικο έγγραφο έγινε γνωστό και στην κυρία Σκόρδα, ιδιαιτέρα του προέδρου, και στην Μαρία από το Ναύπλιο.

Δεν υπήρχε, δεν προέκυψε θέμα αδειοδότησης στον Παναθηναϊκό προκειμένου να εξεταστεί. Έλα,όμως, που κάποιος, ίσως ο αντιπρόεδρος Παναγόπουλος, θεώρησε καλό να πουλήσει σότο στους δημοσιογράφους, ότι πάμε Νυόν να κάνουμε μία καλή παρουσία και με τον πλήρη φάκελλό μας να πάρουμε το οκεϋ. Άσχετο στόρυ. Wrong story.

Ουδείς Αλαφούζος ή, κάποιος άλλος από τον Παναθηναϊκό είχε κληθεί από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ! Κι αυτός που είχε αναλάβει να κλείσει κάποιο ραντεβού με ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ, για πάρτη του Αλαφούζου, έπεσε σε τοίχο. Ούτε σε διάδρομο δεν συναντήθηκε με κάποιον αρμόδιο της ΟΥΕΦΑ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η αλήθεια είναι ότι ο ουεφατζής "Μπεθάνης" κάλεσε τον Παναθηναϊκό, να του τραβήξει το αυτί για τις ματσαραγκές του Γόντικα.Οι συνεργάτες του Αλαφούζου,όμως, παρουσίαζαν ένα...άλλο σκηνικό. Ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει παραμύθι φούρναρης διευκρινίσεις για τον καθ'όλα τακτοποιημένο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: