Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Μπαρούτι» ο Ρομάριο!

Σκληρή γλώσσα από τον Ρομάριο ενόψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία και εν μέσω διαμαρτυριών στη χώρα της «σάμπα» χαρακτηρίζοντας την FIFA σαν «τον πραγματικό πρόεδρο της Βραζιλίας».

«Μπαρούτι» ο Ρομάριο
Εξοργισμένος με όσα συμβαίνουν στην Βραζιλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 είναι ο Ρομάριο. Ο πρώην επιθετικός της «σελεσάο» περιέγραψε την FIFA σαν τον «πραγματικό πρόεδρο της Βραζιλίας» τονίζοντας ότι τα λεφτά που δαπανήθηκαν για τα στάδια του Μουντιάλ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν χιλιάδες νέα σχολεία. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η πατρίδα του έχει ξοδέψει τα διπλάσια χρήματα από ότι η Γερμανία το 2006 και η Νότιος Αφρική το 2010.

«Είμαι εξοργισμένος για τον τρόπο που σπαταλήθηκαν τα χρήματα μας, τα χρήματα του λαού και αυτό χωρίς κανέναν ενδοιασμό», είπε ο Ρομάριο συμπληρώνοντας ότι με τα χρήματα που έχει ξοδέψει η χώρα του μέχρι τώρα θα μπορούσαν να χτιστούν 8.000 νέα σχολεία και να αγοραστούν 39.000 σχολικά λεωφορεία.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Βραζιλία βρίσκεται στο πόδι καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και ενώ διεξάγεται το Confederations Cup.

«Τα χρήματα που έδωσαν για το στάδιο ‘Μανέ Γκαρίντσα’ στην Μπραζίλια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτιστούν 150.000 σπίτια για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Αλλά όχι, τα ξοδέψαμε σε ένα στάδιο. Είναι όμορφο; Ναι είναι! Είναι πρακτικό; Όχι ιδιαίτερα. Και κάτι ακόμα… Μετά το Confederations Cup κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν εκ νέου γιατί δεν έχουν γίνει καλά… Ο πραγματικός πρόεδρος αυτής της χώρας είναι η FIFA! Το μπάτζετ για τα στάδια, τα αεροδρόμια, τους αυτοκινητόδρομους ήταν λάθος και ο κόσμος πληρώνει το λογαριασμό», κατέληξε ο Ρομάριο στο… μανιφέστο του.

Δείτε το video του Ρομάριο


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: