Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Έγινε θέμα στην ιταλική βουλή ο Κατίδης!!

Έντονες αντιδράσεις ακόμα και στην ιταλική βουλή για την απόκτηση του Γιώργου Κατίδη από την Νοβαρά, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Έγινε θέμα στην ιταλική βουλή ο Κατίδης
Ο Γιώργος Κατίδης έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Ιταλία προκειμένου να βρει εκεί μία δεύτερη ευκαιρία στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μετά τα όσα ακολούθησαν τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια. Ωστόσο, η απόκτηση του από τη Νοβάρα, δεν πέρασε απαρατήρητη καθώς έγινε μέχρι και θέμα στην ιταλική βουλή.

Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, της Οικολογίας και της Ελευθερίας, ο Φάμπιο Λαβάνιο κατέθεσε ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, λέγοντας: «Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι η Νοβάρα υποβαθμίζει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη διαφαινόμενη απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του καθώς προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια αγώνα. Ελπίζω ότι οι παράγοντες της Λίγκας αλλά και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα παρέμβουν. Πρέπει να αποφευχθεί η ανοχή σ’ αυτές τις συμπεριφορές».

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά αρκετών φορέων εκτός αθλητισμού ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης στην Βουλή της Ιταλίας υπήρξε τοποθέτηση και από ανθρώπους ένωσης που έχει ως αντικείμενο επί της ουσίας να συσφίξει τις σχέσεις της κοινότητας των Εβραίων και των Ιταλών, με βάση τον αθλητισμό, από τους οποίους και εκφράστηκαν έντονες ενστάσεις για την απόκτηση του Κατίδη.

Επιπλέον, στην Βουλή της Ιταλίας, ακούστηκε έντονα και το παράδειγμα του Ντι Κάνιο που πήγε στην αγγλική Σάντερλαντ και οι «φωνές» ήταν τόσο δυνατές που οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο του συλλόγου, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Πάντως, από την πλευρά της Νοβάρα και των διοικούντων την ομάδα, είναι σαφές ότι προστατεύεται ο Κατίδης και τονίζεται ότι θέλουν να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: