Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αγγελούδης: «Καλύτεροι του χρόνου»

Στους στόχους της επόμενης σεζόν αναφέρθηκε ο Νίκος Αγγελούδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως μία από τις πιο δύσκολες και πιο στενάχωρες για τον Άρη.

Αγγελούδης: «Καλύτεροι του χρόνου»
Ως μία από τις πιο στενάχωρες χρονιές χαρακτήρισε ο Νίκος Αγγελούδης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον Άρη.

Ο νεαρός επιθετικός τόνισε πως οι δύσκολες στιγμές ένωσαν τους παίκτες, οι οποίοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, ενώ επισήμανε πως ο μόνος τους στόχος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν να σωθεί η ομάδα.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν ο Αγγελούδης δήλωσε πως η ομάδα έχει άλλους στόχους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Άρης μπορεί να τα πάει πολύ καλά με λίγες αλλά σημαντικές προσθήκες και φυσικά τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα των οργανωμένων “Super Aris”:

Για τη χρονιά που πέρασε:
«Θα τη χαρακτήριζα, μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη χρονιά, στο μεγαλύτερο διάστημα της. Ζήσαμε μια απ’ τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του Άρη κάτι που εύχομαι να μη ξαναπεράσουμε ποτέ. Ιδιαίτερα στην αρχή, τα πράγματα, για μένα, ήταν πάρα πολύ άσχημα, αφού και η ομάδα δε πήγαινε καλά και εγώ βρισκόμουν καθηλωμένος στο πάγκο, δίχως να μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω. Στη συνέχεια μπορεί να πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα και ψυχολογικά να ένοιωθα πολύ καλύτερα, αλλά, και πάλι, η στεναχώρια δεν έφευγε, γιατί η ομάδα δε πήγαινε καλά. Μπορεί η χρονιά να μας «ταλαιπώρησε», αρκετά, αλλά, το τέλος της, δικαίωσε όλη αυτή την προσπάθεια και τους αγώνες που κάναμε».

Για την ευθύνη που ανέλαβαν πέρυσι:
«Ήταν λογικό το βάρος να ‘ταν μεγάλο, αφού τα περισσότερα παιδιά βρέθηκαν, εντελώς ξαφνικά, μπροστά σε μια τελείως, διαφορετική κατάσταση απ’ αυτή που περιμένανε. Η ευθύνη της άξιας εκπροσώπησης μιας ομάδας, όπως ο Άρης, μπορεί να ‘ναι σίγουρα, πολύ τιμητική, αλλά, δεν παύει, παράλληλα, να ‘ναι και τεράστια».

Για το πώς αντέδρασαν οι μικρότεροι σε ηλικία όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο:
«Και ο τελευταίος οπαδός μας, πρέπει να ξέρει ότι, σχεδόν, όλη τη χρονιά ήμασταν απλήρωτοι, αλλά, αυτό ήταν κάτι που δε βγήκε, καν προς τα έξω, αφού κανένας από μας δεν έπαιζε για τα χρήματα. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν ο τρόπος που θα σώσουμε την ομάδα. Ειδικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπαίκτες μας, ήταν, πάντα, αυτοί που έβαζαν πρώτοι πλάτη, δίνοντας σ’ όλους, το καλό παράδειγμα. Η λέξη κι η έννοια «μισθοφόρος», δεν υπήρχε στον Άρη της προηγούμενης περιόδου».

Για το αν τους έδεσε ο κοινός τους στόχος:
«Σας είπα, κανείς δε σκέφτονταν οτιδήποτε άλλο, απ’ την επίτευξη του στόχου της παραμονής κι αυτό, στο τέλος, μας έφερε ακόμη πιο κοντά, τον έναν με τον άλλον. Ήμασταν, όλη μέρα, μαζί. Μαζί στη προπόνηση, μαζί θα βγαίναμε για καφέ, μαζί και για φαγητό, τα πάντα μαζί. Η ψυχολογία και, γενικότερα, όλη η λειτουργία της ομάδας, είχε αλλάξει σε τέτοιο βαθμό, που, πιστεύω, ότι αν το πρωτάθλημα είχε τέσσερις-πέντε αγωνιστικές, ακόμη, ίσως, προλαβαίναμε να βγούμε και στα πλέι οφ».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος με τη συμμετοχή του στον Άρη:
«Όντως, για τη περίπτωση τη δική μου, που μεγάλωσα, μ’ αυτό ακριβώς το όνειρο, είναι κάτι το απίστευτο».

Για το τι πρέπει να κάνουν τη φετινή σεζόν:
«Πρώτα απ’ όλα, να μην επαναληφθούν τα πολλά λάθη που γίνονταν στην επιλογή και τη διαχείριση του ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπαμε κι υποδεχόμασταν, κάθε χρόνο, δέκα-δεκαπέντε νέους συμπαίκτες, κάτι, που, κάποια στιγμή, έπρεπε να σταματήσει».

Για το νέο προπονητή:
«Ο κ. Χατζηνικολάου, προέρχεται απ’ την οικογένεια του συλλόγου, κάτι, που σημαίνει ότι, λίγο πολύ, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Εγώ, του εύχομαι να ‘χει μια καλή πορεία και να έρθουν τα πράγματα, όπως ακριβώς, τα ‘χει σχεδιάσει στο μυαλό του».

Για τις μεταγραφές:
«Ήδη υπάρχει μια βάση κι αν μείνουν οι παίκτες που η διοίκηση προτίθεται ν’ ανανεώσει, θα πάμε με πολύ διαφορετικούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα. Έστω κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, παρουσιάζεται η ευκαιρία να κρατηθεί ένας κορμός από κάποια παιδιά που απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν και με κάποιες μικρές, αλλά, σημαντικές προσθήκες, πιστεύω, ότι η ομάδα, έχει όλες τις δυνατότητες, να πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι. Με δεδομένη, φυσικά, την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, που να ξέρετε, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, ότι είναι το πιο σημαντικό. Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό σου, δε μπορείς να πας πουθενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: