Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η… αποκάλυψη και το σχέδιο του Βαλβέρδε!!

Στην αποκάλυψη πως ήταν μια… ανάσα από την ανανέωση με την Βαλένθια προχώρησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την παρουσίασή του από την Μπιλμπάο.

Η… αποκάλυψη και το σχέδιο του Βαλβέρδε
Πολύ κοντά στην παραμονή του στη Βαλένθια είχε βρεθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά την παρουσίασή του από την διοίκηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μάλιστα, ο Βάσκος τεχνικός τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ισοπεδώσει όσα είχε «χτίσει» ο Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά να κρατήσει και να διορθώσει ορισμένα πράγματα στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

«Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής με εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Αυτά τα δύο κύρια χαρακτηριστικά, η εμπειρία και το γεγονός ότι ξέρει την Μπιλμπάο, μαζί με κάποια άλλα πράγματα μέτρησαν στην απόφασή μας. Ο Ερνέστο είναι πολύ φιλόδοξος και πολύ αγαπητός εδώ. Δεν θα το κρύψω, πριν από τον Βαλβέρδε είχαμε ψάξει για άλλες λύσεις. Αυτό συνέβη μετά τις 7 Ιουνίου, αφού θέλαμε να βρούμε τον καλύτερο για την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόσου Ουρούτια.

Από την πλευρά του, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Με έχουν υποδεχθεί με ιδιαίτερο τρόπο. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στον σύλλογο, όμως αυτή είναι πιο δύσκολη και παραμένω αισιόδοξο. Ήταν δύσκολη η υπόθεση, επειδή έβλεπα τους οπαδούς της Βαλένθια, επειδή ήθελαν να μείνω. Όταν κοιτάζω πίσω, θα ήθελα να αλλάξω πολλές αποφάσεις και να αλλάξω κάποια πράγματα.

Είμαι όλα αυτά που για κάποιους παίκτες παραμένουν άγνωστα. Πρόκειται για μια αρκετά νεανική ομάδα και ελπίζουμε να την ανεβάσουμε όλοι μαζί επίπεδο. Ακόμα δεν έχουμε θέσει κάποιον στόχο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ομάδα. Το γεγονός, όμως, ότι έχουμε αρκετούς νέους παίκτες μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάποια πράγματα.

Έχουμε συνηθίσει να ζούμε με πίεση. Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά στην επίθεση και την άμυνα. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της δικής μας προσπάθειας. Γνωρίζω τους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, επειδή τους έχω δει να παίζουν.

Ήμουν έτοιμος να ανανεώσω με την Βαλένθια, στη συνέχεια ήρθε η παραίτηση του προέδρου και μια σειρά από άλλα περιστατικά. Δεν χρειάζεται να… σαρώσω το ρόστερ μετά τον Μπιέλσα. Χρειάζεται να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: