Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Κλείδωσε» το τιμ και οι θέσεις!

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών είναι πλέον η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μετά τη συνάντηση των ανθρώπων της ομάδας με την Δημοτική Αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας.

«Κλείδωσε» το τιμ και οι θέσεις
Το τιμ που θα αναλάβει το πρότζεκτ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθούν οι προεργασίες. Ο πρότζεκτ μάνατζερ που θα συντονίσει όλα τα θέματα για την κατασκευή του γηπέδου θα είναι ο ιδιοκτήτης της Dimand SA, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο αρχιτέκτονας, Θανάσης Κυράτσου , θα είναι ο σύμβουλος του Μελισσανίδη, ενώ τη σχεδίαση θα αναλάβει η ομάδα Ιταλών αρχιτεκτόνων που σχεδίασαν το γήπεδο της Γιουβέντους. Όσο για την κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, αυτή θα προκύψει μετά από διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι η σχεδίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα ξεκινήσει τώρα από το μηδέν. Η φωτογραφία-μακέτα που υπήρχε στο εξώφυλλο του φακέλου που κρατούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στη συνάντησή τους με τον Δήμο, ήταν από το πρώτο σχέδιο της Αγιάς Σοφιάς και μπήκε στον φάκελο καθαρά για αισθητικούς λόγους. Το νέο σχέδιο θα είναι η κατασκευή ενός γηπέδου που θα είναι αισθητικά επηρεασμένο από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και την Αγιά Σοφιά, σύμφωνα με μελέτες που έχουν ήδη γίνει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο γήπεδο θα έχει 33.000 θέσεις, κάτι που θα πραγματοποιηθεί με τη βύθιση του αγωνιστικού χώρου, καθώς όλο το πρώτο διάζωμα των κερκίδων θα βρίσκεται κάτω από το ύψος της επιφάνειας του εδάφους, προκειμένου το σχέδιο του γηπέδου να τηρεί πιστά όλες τις πολεοδομικές διατάξειςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: