Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Έγινε η… αρχή με τον Σλούκα!!

Σε εξέλιξη είναι το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την πλευρά του Κώστα Σλούκα (τον μάνατζέρ του), για την ανανέωση της συνεργασίας τους, όπως μετέδωσε ο Νίκος Ζέρβας στον ΣΠΟΡ FM 94,6!

Έγινε η… αρχή με τον Σλούκα!
Έγινε το πρώτο βήμα!

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός με την πλευρά του Κώστα Σλούκα, όπως μετέδωσε ο Νίκος Ζέρβας στον ΣΠΟΡ FM 94,6! Η συνάντηση με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, είναι ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια και τον μάνατζερ του Έλληνα γκαρντ, Πάνο Καπάζογλου.

Επιθυμία των πρωταθλητών, αλλά και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, είναι να κρατήσουν τον Σλούκα και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να τον πείσουν να υπογράψει.

Ωστόσο, εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να τελεσιδικήσει από σήμερα (22/6) η υπόθεση της ανανέωσης του 25χρονου, καθώς εκκρεμεί και ένα ραντεβού του ίδιου με τους ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οπότε το «σίριαλ» του Έλληνα γκαρντ έχει ακόμα... επεισόδια, ενώ κάθε άλλο παρά απαρατήρητη θα πρέπει να περάσει η πρόταση που του έχει κάνει η Φενερμπαχτσέ, καθώς χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Βέβαια, είναι και αυτή του Παναθηναϊκού, αλλά οι πιθανότητες να πει το «ναι» στους «πράσινους» είναι πολύ λίγες έως ελάχιστες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Πρέπει να περάσουμε»


Φαβορί για πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ. Υπολογίσιμη χαρακτήρισε την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ο Κροάτης και στάθηκε στο γεγονός ο αντίπαλος θα είναι πιο έτοιμος.

Τούντορ: «Πρέπει να περάσουμε»
Υποχρέωση είναι για τον ΠΑΟΚ να περάσει μια εκ των Μπρόουτον (Ουαλία) και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Ο 37χρονος τεχνικός χαρακτήρισε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου υπολογίσιμη την ομάδα της πατρίδας του, από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ. Ο νέος προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε στο γεγονός ότι ο αντίπαλος του θα είναι πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας.

«Νομίζω ότι για την ομάδα μου υπήρχαν καλύτερες επιλογές στην κληρωτίδα από αυτό το ζευγάρι, καθώς ειδικά η κροατική ομάδα είναι υπολογίσιμη. Για την Μπρόουτον δεν έχω συλλέξει πολλές πληροφορίες αλλά την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ την ξέρω πολύ καλά.

Έχουν έναν καινούριο πολύ καλό προπονητή, τον Άντε Τσάτσιτς και παραδοσιακά βασίζονται σε νέους, ιδιαίτερα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Έχουν ήδη 10-15 μέρες που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και σε σχέση με εμάς που θα τους αντιμετωπίσουμε μετά από τρεις εβδομάδες προπονήσεων, θα έχουν καλύτερο ρυθμό.

Ακόμη και έτσι όμως ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα, καλύτερους ποδοσφαιριστές και θα βρούμε τον τρόπο να περάσουμε, πρέπει να το κάνουμε!
Απέναντι στην Λοκομοτίβα έχω κερδίσει το κύπελλο Κροατίας πριν δυο χρόνια ως προπονητής της Χάιντουκ Σπλιτ και γενικότερα δεν έχω ηττηθεί απέναντί τους. Αν είναι τελικά η Λοκομοτίβα ο αντίπαλος θα την αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, όμως ο ΠΑΟΚ θα είναι το φαβορί
», ανέφερε ο Τούντορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «γλέντι» του Γιουλ στην Μπάρτσα!! (video)

Την νίκησε... σχεδόν μόνος του. Δείτε πώς ο Σέρχιο Γιουλ ξεκίνησε στην πρώτη περίοδο με 5/5 τρίποντα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχτισε τη διαφορά απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να κάνει το 2-0 στη σειρά.

Το «γλέντι» του Γιουλ στην Μπάρτσα (video)
Κάτι παραπάνω από... καυτός ήταν στον δεύτερο τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα ο Σέρχιο Γιουλ.

Ο Ισπανός γκαρντ -που βρίσκεται ολοταχώς για Ρόκετς- ξεκίνησε τον αγώνα με 5/5 τρίποντα και ήταν αυτός χάρη στον οποίο διαμορφώθηκε το 31-10 της πρώτης περιόδου, με τη βασίλισσα απλώς να κάνει συντήρηση στη συνέχεια, να φτάνει στο 2-0 και να απέχει μια νίκη απ' το τρεμπλ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε ο Περιστερίδης!

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Κώστα Περιστερίδη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο 24χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. «Έγινα μέλος μιας ιστορικής ομάδας», δήλωσε.

Υπέγραψε ο Περιστερίδης
Οριστικά στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κώστας Περιστερίδης. Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου και του Πλατανιά υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους τη Δευτέρα, ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και λίγες ημέρες. Την περυσινή σεζόν έκανε μόλις δύο εμφανίσεις, κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ για την Super League.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Κώστα Περιστερίδη διάρκειας ενός έτους.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο παίχτης δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπέγραψα στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κι έγινα μέλος μιας ιστορικής ομάδας της Ελλάδας. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη, τη Διοίκηση και τους προπονητές που με προσέγγισαν να έρθω στην ομάδα κι ευελπιστώ σύντομα να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους και μαζί να κάνουμε τον ΠΑΣ να καταφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος του έχει οραματιστεί. Τέλος εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία με τον Μάρκο Βελλίδη και τον Νίκο Κολιοφούκα και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να πάμε τον ΠΑΣ ακόμα πιο ψηλά».

Πρόταση Χίμκι σε Χριάπα!!

Επίσημη πρόταση στο Βίκτορ Χριάπα, του οποίου το συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει λήξει, φέρεται να κατέθεσε η Χίμκι, σύμφωνα με τους Ρώσους.

Πρόταση Χίμκι σε Χριάπα!
Έτοιμη να κάνει το… μπαμ του καλοκαιριού είναι η Χίμκι! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tass.ru», η ομάδα της Μόσχας φέρεται να έκανε επίσημη πρόταση στον Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ, όπου αγωνιζόταν από το 2008!

Φέτος, ήταν μία προβληματική χρονιά για τον 32χρονο φόργουορντ, καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της. Έτσι, στη VTB League μέτρησε μόλις 13 συμμετοχές, έχοντας κατά μέσο όρο 6,3 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ!

Με μία εκ των Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Μπρόουτον Airbus (Ουαλία) θα αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ στη β’ προκριματική φάση του Europa League και το sport-fm.gr παρουσιάζει τους δύο πιθανούς αντιπάλους.

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ
Στις 16 Ιουλίου αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa League με την κληρωτίδα να φέρνει στο δρόμο του «δικεφάλου» τον νικητή του ζευγαριού Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-Μπρόουτον Airbus.

Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου και το δεύτερο στις 9 Ιουλίου, με τους Κροάτες να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Τις καλύτερες χρονιές της πραγματοποιεί από το 2009 στο πρωτάθλημα της Κροατίας η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, όταν και κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, φτάνοντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια μέχρι και τα προκριματικά του Europa League.
Σημαντικό μερίδιο στις θετικές χρονιές των τελευταίων ετών της Λοκομοτίβα παίζουν οι άψογες σχέσεις με την Ντιναμό με την οποία μέχρι να φτάσουν σε σημείο να αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία υπήρχε επίσημη συνεργασία στο πλαίσιο δανεισμών νεαρών ποδοσφαιριστών. Μπορεί, πλέον, αυτή η συνεργασία να μην υφίσταται τυπικά, αλλά οι δύο σύλλογοι διατηρούν άριστες σχέσεις και μάλιστα οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών συνεχίζονται έως και σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της υπάρχουν 11 παίκτες δανεικοί από την Ντιναμό.

Η καλύτερη σεζόν του κροατικού συλλόγου ήταν του 2012/13 που η Λοκομοτίβα τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος με καλύτερο παίκτη το «next best thing» του κροατικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Κράμαριτς που πέτυχε 15 γκολ.
Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία συνοδεύτηκε από τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Μινσκ, καθώς αν και εκτός έδρας είχε επικρατήσει με 2-1, μέσα στο Ζάγκρεμπ ηττήθηκε με 3-2.

Τη σεζόν που πέρασε η Λοκομοτίβα τερμάτισε στην 4η θέση με 46 βαθμούς, πίσω από Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ριέκα και Χάιντουκ Σπλιτ.
Σημαντικός παίκτης της ομάδας του Ζάγκρεμπ είναι ο γνωστός μας από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό, Άντε Ρουκάβινα, που αγωνίζεται ως δανεικός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ξεχωρίζει επίσης ο 35χρονος Γέρκο Λέκο που συμπεριλαμβάνεται στους δανεικούς από την Ντιναμό, όπως και ο διεθνής Γκανέζος Άντι.

Έδρα που χρησιμοποιούν οι Κροάτες είναι το στάδιο «Κρανιετσέβιτσεβα» χωρητικότητας 9.000 φιλάθλων.


Μπρόουτον Airbus

Για την τρίτη συνεχόμενη σεζόν της στο Europa League ετοιμάζεται η Μπρόουτον Airbus η οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Ουαλίας, πέφτοντας μία θέση συγκριτικά με τις σεζόν 2012-13, 2013-14 που τερμάτισε δεύτερη.
Η Airbus μετρά 69 χρόνια ζωής και ξεκίνησε ως την ποδοσφαιρική ομάδα του εργοστασίου που κατασκεύαζε τα φτερά των γνωστών αεροσκαφών και κατάφερε μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 να φτάσει στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Μόλις πέρυσι, μάλιστα, αντικατέστησε το χορτάρι στον αγωνιστικό χώρο του «Χόλινγκσγουορθ Γκρουπ» με συνθετικό τάπητα τρίτης γενιάς που επιτρέπεται κανονικά από τους κανονισμούς.

Το κανονικό όνομα της ομάδας είναι το «Airbus Μπρόουτον», αλλά όταν αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζει σε «AUK Μπρόουτον» λόγω της σχετικής νομοθεσίας από πλευράς UEFA για τους χορηγούς.

Το 2013-14 πήρε μέρος για πρώτη φορά στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League με αντίπαλο τη Βέντσπιλς από την οποία αποκλείστηκε στα εκτός έδρας γκολ (1-1 στην Ουαλία, 0-0 στη Λετονία) ενώ το 2014-15 έμεινε εκτός πολύ δύσκολα από τη νορβηγική Χάουγκεσουντ με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 και εκτός έδρας ήττα με 2-1.

Ο πιο γνωστός παίκτης της ομάδας είναι ο αμυντικός Μάικ Πίρσον, αφού ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, Γκλεν Ρουλ, πήρε μεταγραφή στην Στόκπορτ Κάουντι.

Έδρα τους είναι το «Χόλινγσγουορθ Γκρουπ» χωρητικότητας 1.500 ατόμων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Εφές και του… χρόνου ο Σάριτς!!

Στην Τουρκία και στην Αναντολού Εφές θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Ντάριο Σάριτς και όχι στους Σίξερς, οι οποίοι τον έχουν επιλέξει στο ντραφτ.

Στην Εφές και του… χρόνου ο Σάριτς
Μένει Τουρκία ο Ντάριο Σάριτς! Ο Κροάτης φόργουορντ δεν πρόκειται να μετακομίσει τη σεζόν που έρχεται στο NBA και τους Σίξερς, οι οποίοι τον έχουν επιλέξει στο ντραφτ, αλλά θα παραμείνει στην Αναντολού Εφές.

Την είδηση αυτή, μετέφερε ο μάνατζερ του Κροάτη, μιλώντας στο «ESPN»: «Ο Σάριτς θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην Τουρκία και θα αγωνιστεί στην Αναντολού Εφές».

Ο 21χρονος φόργουορντ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται NBA out αυτό το καλοκαίρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσφυγή ΠΑΣ κατά ΕΠΟ!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων και κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Προσφυγή ΠΑΣ κατά ΕΠΟ!
Δεν κάθονται με… σταυρωμένα χέρια στον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες κατέθεσαν προσφυγή κατά της ΕΠΟ, λόγω του γεγονότος ότι δεν πήραν άδεια από την Αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμό στις μεταγραφικές τους κινήσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ Αίτηση-Προσφυγή κατά της υπ'αρίθμ. 1/28-4-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων και κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της προσφυγής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για Ολυμπιακό - Ροναλντίνιο όλοι το πιστεύουν…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta μία διαφορετική προσέγγιση της μεταγραφής του Ροναλντίνιο.
Για να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα και τι διαφορές υπάρχουν.
Υπήρξε πριν μόλις λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα στην Βραζιλία, σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει τη μεταγραφή του Ροναλντίνιο. Το πίστεψε κανείς; Όχι. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ελληνικά σάϊτ κι οι εφημερίδες αναπαράγουν το θέμα και γίνεται χαμός. Δεν μιλάμε για παίξε γέλασε. Ροναλντίνιο είναι αυτός. 35; 35. Ο Τσόρι είναι 34 κι ήταν ο μακράν καλύτερος παίκτης φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο-πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ! Επαναλαμβάνω το πίστεψε κανείς για Παναθηναϊκό και Ροναλντίνιο; Όχι. Λάθος είναι, είπαν αμέσως όλοι για το ρεπορτάζ. Όπως κανείς δεν είχε πιστέψει ότι θα έφερνε το Ροναλντίνιο ο ΠΑΟΚ.
Για τον Ολυμπιακό δεν έχει υπάρχει απολύτως κανένα ρεπορτάζ στην Βραζιλία η, οπουδήποτε αλλού για το Ροναλντίνιο. Και μόνο, όμως, η φήμη ότι μπορεί να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος σταρ, έχει δημιουργήσει μία απίστευτη προσμονή σε όλο τον κόσμο. Διότι πολύ απλά όλοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να την κάνει αυτή τη μεταγραφή. Κανείς δεν ξέρει ότι σίγουρα θα την κάνει, αλλά όλοι πιστεύουν ότι μπορεί, ότι είναι σε θέση να την κάνει και να φέρει τον διάσημο Βραζιλιάνο.
Και μπορεί όχι μόνο εξαιτίας της γνωστής καραμέλας των εκατομμυρίων του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι η…ανακούφιση για τα πάντα!
Πολύ απλά, όλοι, κι όχι μόνο οι Ολυμπιακοί, πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει το Ροναλντίνιο, γιατί ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει φέρει στην Ελλάδα από το Ριβάλντο έως τον Τζιοβάνι κι από τον Ντέταρι ως τον Προτάσοφ. Κι ο Ολυμπιακός έφερε και πιο πρόσφατα και το Σαβιόλα και τον Αμπιντάλ και τον Ριέρα και και και…Και Μπερμπάτοφ μπορεί! Τα πιο μεγάλα ονόματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ο Ολυμπιακός τα έχει φέρει.
Οπότε πολύ εύλογα, υπάρχει στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, ότι αν έρθει ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα, θα έρθει στον Ολυμπιακό. Όπως και τόσοι άλλοι πριν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο σίγουρος δρόμος προς την… αποτυχία!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις προσδοκίες που δημιούργησε ο Τούντορ, τον «διαλυμένο» ΠΑΟΚ που παραλαμβάνει ο Κροάτης και τον μοναδικό τρόπο για να... εξασφαλισθεί η αποτυχία! 
Έφθασε η εβδομάδα της γνωριμίας με τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να «τρέξουν» το νέο ποδοσφαιρικό πλάνο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα αναφορικά με την σεζόν 2015-16. Να τους ακούσουμε να αναλύουν το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν και ποιο δρόμο θα επιλέξουν για να φθάσουν στον στόχο. Κάτι που ΔΕΝ έγινε πέρυσι.

Πριν ακούσουμε τις βασικές αρχές του πλάνου που εκπονεί ο Άρνεσεν και θα δουλέψει εντός γηπέδου ο Τούντορ, θα σταθούμε σε κάποια πρώτα στοιχεία που αφορούν κυρίως τον Κροάτη προπονητή.

Αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί με λόγια ή με κείμενα να πείσει για το ότι ο Τούντορ έχει πιο πολλές πιθανότητες να πετύχει στον ΠΑΟΚ, παρά να αποτύχει. Και τι έγινε; Αυτό είναι και το πρώτο θετικό που συνοδεύει τον πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους και πρώην προπονητή της Χάιντουκ. Το γεγονός δηλαδή ότι με την ανακοίνωση δεν  δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες, κάτι που παραδοσιακά «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ , ο οποίος έχει αυτή την «αρρώστια» και δεν μπορεί να διαχειριστεί «μεγάλα» πράγματα.

Πάμε να δούμε και κάποια ακόμη θετικά:

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του Τούντορ έχει να κάνει με το ότι ο φανατικότερος υποστηρικτής του είναι ο αθλητικός διευθυντής. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρνεσεν θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ ώστε αυτός ο προπονητής (η επιλογή που μόχθησε για να περάσει) να φθάσει σε επιτυχία.

Επί προσθέτως ο Τούντορ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δημιουργικό άγχος που λογικά θα έχει έτσι ώστε να αρπάξει την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται να αναδειχθεί ως προπονητής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει δηλαδή τεράστιο κίνητρο.

Το ότι ο Κροάτης παραλαμβάνει μία αποτυχημένη ομάδα, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Θα είναι ξεκάθαρα θετικό όμως ότι δεν θα καταλαβαίνει, δεν θα ακούει και δεν θα διαβάζει τι λέγεται και τι γράφεται για εκείνον και την ομάδα του σε αυτή τη νέα χώρα που ήρθε για να δουλέψει.

Σίγουρα αρνητικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει χρόνο να δουλέψει ομαλά για να χτίσει ομάδα. Πρέπει να συνδυάσει προετοιμασία-γνωριμία-χτίσιμο φιλοσοφίας, καλή βάση σε φυσική κατάσταση και τα πρώτα κομμάτια τακτικής, με προκρίσεις στην Ευρώπη και όλα αυτά μέσα σε 20-30 μέρες.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα αμφισβητηθεί. Επειδή δεν έχει το προπονητικό «background» δεν θα πάρει πίστωση χρόνου και θα κρίνεται μέρα-μέρα. Εντός και εκτός ομάδας. Θα το αντέξει; Θα το διαχειριστεί;

Ότι και να γραφθεί όμως, ότι και να γίνει, υπάρχουν πολλές επιλογές και αρκετοί δρόμοι που μπορεί να οδηγήσουν σε επιτυχία. Αυτούς τους ξέρει κυρίως ο Άρνεσεν και εκεί θα προσπαθήσει να οδηγήσει  τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του.

Υπάρχει όμως και μία επιλογή που θα οδηγήσει 100% στην αποτυχία. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποτύχει ο Τούντορ, θα είναι να μην στηριχθεί από τον ΠΑΟΚ. Και τι σημαίνει στήριξη; Εμπιστοσύνη στις δύσκολες στιγμές, εκεί όπου κοινό-Τύπος-περίγυρος θα αμφισβητούν.  Εκεί θα δοκιμαστεί και ο Κροάτης, αλλά κυρίως ο ΠΑΟΚ. Γιατί και το πρόσωπο και το πλάνο δεν γίνεται να κριθεί σε 5-6 μήνες, αλλά σε 1,5-2 χρόνια.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

* Κι’ όμως υπάρχουν ομοσπονδίες που όχι μόνο δεν ντροπιάζουν το όνομα του Ελληνικού αθλητισμού, αλλά φροντίζουν να αναπτύσσονται σε καιρό κρίσης. Η εθνική ομάδα βόλεϊ γέμισε το Αλεξάνδρειο στο world league, εκεί όπου και με τις εμφανίσεις της έδειξε ότι μετά από χρόνια ανεβαίνει επίπεδο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Από την κορυφή του κόσμου, σε... ανώμαλη προσγείωση!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει ποδοσφαιριστές που είχαν ξεχωρίσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, όμως στη συνέχεια δεν έκαναν την καριέρα που όλοι ανέμεναν.
Ο Αντάμα Τραορέ από το Μάλι ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Ο 20χρονος μέσος της Λιλ πέτυχε 4 γκολ και έδωσε 3 ασίστ στα γήπεδα της Νέας Ζηλανδίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε η εθνική ομάδα της χώρας του να κατακτήσει την 3η θέση. Ο ίδιος αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, βάζοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον.



Από το 1977, οπότε και διεξάγονται Παγκόσμια Κύπελλα U-20, τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης τον έχουν κατακτήσει παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν οι κορυφαίοι του πλανήτη. Όπως το 1979 στα γήπεδα της Ιαπωνίας ο Ντιέγκο Μαραντόνα ή το 2005 στην Ολλανδία ο Λιονέλ Μέσι. Το 1987 το βραβείο πήγε στον Ρόμπερτ Προσινέτσκι, το 1999 στον Σεϊντού Κεϊτά, το 2001 στον Χαβιέ Σαβιόλα, το 2007 στον Σέρχιο Αγουέρο και το 2013 στον Πολ Πογκμπά, ενώ δείγματα της – εν συνεχεία - μεγάλης καριέρας τους είχαν δείξει ως νέοι οι Ροναλντίνιο, Φίγκο, Ρόμπεν, Ρομπέρτο Κάρλος, Ανρί και άλλοι.
Υπάρχουν όμως και παίκτες που ξεχώρισαν (είτε πήραν, είτε δεν πήραν τη Χρυσή Μπάλα της διοργάνωσης), όμως στη συνέχεια δεν έκαναν την καριέρα που άπαντες περίμεναν.



Πάμπλο (Ισπανία, 1999)
Ήταν σε μια ομάδα, που μέλη της ήταν ο Τσάβι και ο Κασίγιας. Η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κάτω των 20 ετών με κορυφαίο ποδοσφαιριστή όχι κάποιον από τους προαναφερθέντες, αλλά με τον Πάμπλο. Ο Ισπανός επιθετικός - που δεν αγωνίστηκε ποτέ στην εθνική ανδρών της χώρας του - δεν κατάφερε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο (οκτώ χρόνια στην Ίπσουιτς και δυο στη Μάλαγα ήταν τα best of του), αν και το 1999 στα γήπεδα της Νιγηρίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης, ενώ στον τελικό κόντρα στην Ιαπωνία σημείωσε δύο τέρματα.



Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο (Αργεντινή, 2001)
Ήταν ένας από τους πολλούς «νέους Μαραντόνα», που έβγαλε η Αργεντινή μετά την εποχή του Ντιεγκίτο. Όπως όλοι (εκτός από τον Μέσι) δεν πλησίασε ποτέ στο επίπεδο του Μαραντόνα, όχι μόνο εξαιτίας λιγότερου ταλέντου, αλλά κυρίως λόγω μυαλού. Στα γήπεδα της Αργεντινής το 2001, η «αλμπισελέστε» είχε στις τάξεις της Σαβιόλα, Μάξι Ροντρίγκες, Μπουρδίσο και Κολοτσίνι. Εκτός του Σαβιόλα, όμως, αυτός που ξεχώρισε στην πορεία προς τον τίτλο ήταν ο Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο. Στη συνέχεια η καριέρα του δεν ήταν η αναμενόμενη. Για τρία χρόνια αγωνίστηκε στη Βόλφσμπουργκ και μετά από στάσεις σε Πόρτσμουθ και Σαραγόσα, επέστρεψε στη Λατινινή Αμερική και από το 2008 βρίσκεται στην Ιντερνασιονάλ.



Φερνάντο Καβενάγκι (Αργεντινή, 2003)
Ένας ακόμη Αργεντινός που δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες σε μικρή ηλικία. Οι εμφανίσεις του – τότε – επιθετικού της Ρίβερ Πλέιτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 του 2003 και ανάδειξή του ως τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης, του έδωσαν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τρία χρόνια αγωνίστηκε στη Σπαρτάκ Μόσχας και τέσσερα στην Μπορντό, χωρίς να μπορέσει ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω, με κάποιες στάσεις σε Μαγιόρκα και Βιγιαρεάλ. Τώρα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη του ομάδα, τη Ρίβερ Πλέιτ.



Τζιοβάνι Ντος Σάντος (Μεξικό, 2007)
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στα γήπεδα του Καναδά, ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος πήγε ως ποδοσφαιριστής της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ο Αγουέρο μπορεί να οδήγησε την Αργεντινή στο τρόπαιο, όμως ο Ντος Σάντος ήταν αυτός που ξεχώρισε για το Μεξικό και αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης. Στην Μπαρτσελόνα πήρε ευκαιρίες, όμως την επόμενη χρονιά αποχώρησε και ξεκίνησε... τα ταξίδια. Τότεναμ, Ίπσουιτς, Γαλατασαράι, Σανταντέρ, Μαγιόρκα και από το 2013 μέχρι σήμερα είναι στη Βιγιαρεάλ.



Ενρίκε (Βραζιλία, 2011)
Σε ομάδα με Όσκαρ και Κουτίνιο στο ρόστερ, αυτός που ήταν ο κορυφαίος ήταν ο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα. Σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαρόαιμων φορ τα τελευταία χρόνια στη «σελεσάο» θα περίμενε κανείς πως ο Ενρίκε θα αποτελούσε μια από τις επιλογές του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού. Παρόλα αυτά, ο 24χρονος άσος δεν έχει κληθεί ποτέ στην εθνική ανδρών της χώρας του. Κάποια στιγμή βρέθηκε κοντά σε ΚΠΡ και Γρανάδα, όμως τελικά δεν έκανε ποτέ το υπερατλαντικό ταξίδι και τα τελευταία δύο χρόνια σε Μποταφόγκο και Μπαχία δεν έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ!





*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανακοίνωσε την πτώχευση η Πάρμα!! (pic)

Και επίσημα σε διαδικασία πτώχευσης η Πάρμα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ιταλικός σύλλογος. 
Στο... σημείο μηδέν έφτασε η ομάδα της Πάρμα, η οποία ανακοίνωσε πως ξεκινάει τις διαδικασίες για την πτώχευσή της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κείμενο στο σάιτ του συλλόγου, μέχρι και τις 14,00 ώρα Ιταλίας, δεν έφτασε κάποια πρόταση για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτο και έτσι ξεκινάνε άμεσα οι διαδικασίες της «διάλυσης». Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο του χρόνου θα αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην Serie D, ψάχνοντας εκεί το... restart.
Η "μεγάλη" Πάρμα που κατέκτησε το ΟΥΕΦΑ, με τους Μπουφόν, Καναβάρο, Τουράμ, Βερόν και Κρέσπο στο ρόστερ της!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η υπερ-αξία Κοντογκμπιά!!

Νέος Βιεϊρά, Γιάγια Τουρέ, ίδιος με Πογκμπά ή τίποτ’ απ αυτά; Ο Γιώργος Καραμάνος περιγράφει το ταξίδι του «υπερτιμημένου;» Γάλλου μέχρι το «Μεάτσα».
Και πάλι αυτός ο δαιμόνιος τεχνικός διευθυντής, ο πρώτος (και ίσως ακόμα ο μοναδικός στον κόσμο) που είχε ρήτρα αποδέσμευσης στη συνεργασία του με τη Σεβίλλη. Ο φοβερός και τρομερός Μόντσι που ξετρύπωσε κάποτε τον Ντάνι Αλβες, τον Ζούλιο Μπαπτίστα και ένα σωρό άλλα άγνωστα παικτάκια, τα οποία μετέπειτα έπιασαν κορυφή, είχε -εκείνη την εποχή- καιρό να μυρίσει λαβράκι. Τον είχαν αμφισβητήσει μάλιστα επί τούτου ακόμα και οι ντόπιες εφημερίδες: «Το άστρο του έσβησε», είχαν γράψει, αλλά εκείνος φύλαγε το καλοκαίρι του 2012 ένα καλό ταξιδάκι στο Λανς για να εξιλεωθεί. Τα «ραντάρ» του είχαν αναφέρει έναν πιτσιρικά που θα άξιζε να παρακολουθήσει ο ίδιος.
Πήγε μία, πήγε και δεύτερη: δεν ήθελε περισσότερο. Εύκολα κατάλαβε πως είχε μπροστά του ένα μαύρο διαμάντι και φυσικά το άρπαξε. Για την ακρίβεια οι Σεβιγιάνοι έδωσαν 1,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του Ζοφρουά (ή Ζοφρί… ας μας βοηθήσουν οι γαλλόφωνοι) Κοντογμπιά, τον οποίο είχε εντοπίσει λίγο νωρίτερα η εταιρεία μάνατζερ «Ντογιέν» που διατηρούσε το άλλο μισό. Ο Μόντσι δεν θα αργούσε να δικαιωθεί. Ο 20χρονος τότε Γάλλος με ρίζες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην παρθενική σεζόν του στην Primera Division έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και πριν κλείσει η σεζόν άρχισαν... σκάνε οι προσφορές.

Μίλαν και Ιντερ είχαν μπει από τότε στο παιχνίδι, αλλά αμφότερες είχαν ταβάνι τα 12 χαρτιά. Η Σεβίλλη όμως πήγαινε για πιο μεγάλα νούμερα. Τα περίμενε από Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Γιουβέντους. Ειδικά η τελευταία προσπάθησε να τον πάρει τότε που ήταν ακόμα στη Λανς, αλλά όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο ίδιος ο παίκτης: «Επέλεξα τη Σεβίλλη, επειδή εκεί θα είμαι βασικός, ενώ στη Γιουβέντους απλά θα είχα κάποια λεπτά συμμετοχής». Εκείνη η τοποθέτηση προϊδέαζε για τη φιλοδοξία και την πίστη που είχε στον εαυτό του, ότι θα έχει τις ευκαιρίες του για μεγάλη ομάδα στο μέλλον και να που δεν άργησε να δικαιωθεί.
Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε μία ανάσα από τη Ρεάλ, η οποία όμως την τελευταία στιγμή και με βάση την προσπάθεια για ισπανικό στοιχείο, έκανε στροφή προς τον Ασιέρ Ιγιαραμέντι. Ετσι άνοιξε ο δρόμος των 20 εκατ. ευρώ που τον οδήγησε στο Πριγκιπάτο. Αν και ήταν περίεργη η επιλογή (σ.σ.: προφανώς του συνιδιοκτήτη του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος πήγε στο Μονακό και τον Ραδαμέλ Φαλκάο), η ανέλιξη του νέου αστεριού συνεχίστηκε. Στο μεσοδιάστημα ήρθε μάλιστα και η παγκόσμια κούπα με τους Τρικολόρ στο Μουντιάλ U-20, όπου μαζί με τους Πογκμπά, Τοβάν, Ζουμά, Σανογκό ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής.
Κάπου εκεί και ίσως λίγο νωρίτερα, ήρθε και του έκατσε πάνω στο… σβέρκο η ανάγκη για δικαίωση των προσδοκιών. «Νέο Βιεϊρά» τον αποκάλεσαν, μα τέτοιος δεν γίνεται να είναι. Ούτε έχουν δίκιο όσοι τον έχουν παρομοιάσει με τον Πολ Πογκμπά ή τον Γιάγια Τουρέ. Ο Κοντογκμπιά στα 22 του δείχνει να έχει σταθεροποιήσει τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο επιθετικός και δεν δοκιμάζει συχνά το δυνατό μακρινό μακρινό σουτ όπως ο Πογμπά. Πανύψηλος, καθώς είναι, διαθέτει μεγάλη δύναμη στον αέρα, αλλά παραδόξως, όχι στην αντίπαλη περιοχή. Ούτε με την κάθετη πάσα και τους καλπασμούς έχει την ιδανική σχέση που είχε ο Βιεϊρά.
Τρομερά δυνατός, με μεγάλο διασκελισμό ο αριστεροπόδαρος πιτσιρικάς διαθέτει όμως κάτι πολύ σημαντικό: την ευχέρεια να κουβαλάει τη μπάλα σωστά έξω από την περιοχή του και να δίνει σωστά την πρώτη πάσα, αφού βέβαια έχει φροντίσει ο ίδιος για το κλέψιμο. Ακατάπαυστο τρέξιμο, τάκλιν με μεγάλα... κανιά, κεφαλιές... τα πάντα όλα, αλλά όλα αυτά μέχρι τα 2/3 του γηπέδου. Και ντριμπλέρ είναι (αλλά σε πολύ ανοικτό χώρο και όχι σε κλειστό), με τη στατιστική να τον χρίζει κορυφαίο σε αυτήν την κατηγορία για παίκτες του Σαμπιονά με 20+ ντρίμπλες (σ.σ.: έχει 83,3% επιτυχία).

Τα προτερήματα του λοιπόν ήταν υπεραρκετά, ώστε Ιντερ και Μίλαν να επιστρέψουν για χάρη του. Μάλιστα ήταν ο δικός τους πλειστηριασμός με ταυτόχρονους απεσταλμένους στο Πριγκιπάτο, που απογείωσε την τιμή του. Η Μονακό αρχικά δεν ζητούσε πάνω από 27 εκατ. ευρώ και τελικά οι Νερατζούρι πλειοδότησαν, πληρώνοντας μάλλον την υπεραξία των 35 εκατ. (+ κάποια εκατ. ακόμα μπόνους). Καθώς αυτή η μεταγραφική αντιπαράθεση με τη συμπολίτισσα εξελίχθηκε σε κάτι σαν ζήτημα τιμής, ήρθαν και τα πέντε εκατ. ετησίως για πενταετές συμβόλαιο. Πάρα πολλά αναγκαία φράγκα δηλαδή, τα οποία ήταν απαραίτητα, ώστε να πειστεί ο μικρός να πάει σε αυτή την Ιντερ που δεν είναι στα καλύτερα της.
Εάν βέβαια αφήσει κανείς στην άκρη τα ποσά, πρόκειται για μία εξαιρετική ενίσχυση για μία ομάδα που πονάει εδώ και χρόνια στη μεσαία γραμμή και δέχεται φθηνά γκολ στις αντεπιθέσεις. Ο Γκάρι Μεδέλ μπορεί να είναι «σκύλος», αλλά έχει κριθεί ανεπαρκής γι’ αυτό το επίπεδο, όπως και ο Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς. Ο Κοντογκμπιά με 61 τάκλιν στη σεζόν, δηλαδή περισσότερα από κάθε παίκτη των Μιλανέζων, έχει σημαντικότερο αγωνιστικό ανάστημα και το εκτόπισμα του γεμίζει διαφορετικά το γήπεδο, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται ανερχόμενος και εάν όλα εξελιχτούν θετικά, θα μπορέσει να δημιουργήσει ακόμα και μεταπολιτική αξία. Το ότι θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης που δείχνει να συντελείται στους Νερατζούρι, είναι βέβαιο. Το θέμα όμως είναι να ξέρουν πραγματικά τι αγόρασαν (και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά) και να μην περιμένουν από δαύτον τσαλιμάκια και γκολάρες…
ΥΓ.: Το κακό για την Ιντερ είναι ότι για να ισορροπήσει στο «FFP» κάποιες από τις μεγάλες δαπάνες της, θα πρέπει να πουλήσει, με τον Ματέο Κόβατσιτς να αποτελεί τον Νο1 υποψήφιο για αποχώρηση!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζέσους: «Την 1η Ιουλίου πιάνω δουλειά στην Σπόρτινγκ»

Ο Ζέσους ενημέρωσε τους Πορτογάλους πως την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει επίσημα την Σπόρτινγκ. Πιέζουν οι δικηγόροι του Σίλβα για να μην τραβήξει η υπόθεση για 60 μέρες!
Ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας σε Ίβηρες δημοσιογράφους τους μετέφερε πως «την 1η Ιουλίου πιάνω δουλειά στην Σπόρτινγκ. Τότε θα αναλάβω και επίσημα την ομάδα». Ως προς το συμβόλαιό του δεν υπάρχουν ειδικές ρήτρες -όπως στον Σίλβα- όμως με βάση τα όσα διαρρέουν είναι δεσμευτικό να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη και να βγάλει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα χρονιά. Την ίδια στιγμή εκτός από τις δηλώσεις του Ζόρζε Ζέσους υπάρχει η κινητοποίηση των νομικών εκπροσώπων του Μάρκο Σίλβα. Οι δικηγόροι του 38χρονου προπονητή πιέζουν διαρκώς την Σπόρτινγκ για να βρεθεί λύση και να φύγει και επίσημα. Και αυτό διότι σύμφωνα με τους Πορτογάλους τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να τελεσιδικήσουν στα αρμόδια όργανα σε διάστημα 60 ημερών, κάτι που θα είναι... καταστροφικό για τον νεαρό τεχνικό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έρωτας, θάνατος και Ντιέγο Μαραντόνα!!

Με αφορμή την επέτειο για το «Χέρι του Θεού», ο Θάνος Σαρρής αποτυπώνει θολωμένες σκέψεις για τον Ντιέγο Μαραντόνα, μετά από κάμποσες ώρες ντοκιμαντέρ, καφεΐνη, Τρύπες και Manu Chao.
Στο κλαμπ Κοκοντρίλο του Μπουένος Άιρες, όπου μαζεύονται αρκετοί πιστοί της Iglesia Maradoniana, της εκκλησίας που έχει δημιουργηθεί για τον Θεό του ποδοσφαίρου, η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τις προσταγές του Φρόιντ και του Γιουνγκ. Οι καλλίγραμμες, συχνά γυμνές ballerinas που χορεύουν αισθησιακά, διαμαρτύρονται όταν στις οθόνες παίζουν φάσεις από τον Ντιέγο. Οι θαμώνες σταματούν να ασχολούνται μαζί τους, ακόμα και όταν ο ερωτισμός τους χτυπάει κόκκινο. Απλά αρνούνται το κάλεσμα τους, για εκείνο μιας ανώτερης δύναμης. Ο Μαραντόνα αποτελεί σημαντικότερο θέαμα. Όταν δε τύχει ο ίδιος ο Θεός τους να επισκεφτεί το κλαμπ, οι χορεύτριες είναι σαν μην υπάρχουν.
Κανένας άλλος Αργεντινός δεν ενσαρκώνει χαρακτηριστικότερα του βασικούς συμβολισμούς του τάνγκο από τον Ντιέγο Μαραντόνα. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα στο ντοκιμαντέρ του τον περιέγραψε ως τον χορό που εμφανέστερα από κάθε άλλον υποδηλώνει την ένωση του έρωτα με τον θάνατο, κατά την φροϋδική ερμηνεία όπου ο έρωτας είναι το φυσικό ταίρι του θανάτου και μαζί κυβερνούν τον κόσμο. Ο Nτιεγίτο με την ζωή του στα γήπεδα έγινε συνώνυμο του έρωτα. Και φλέρταρε με τον θάνατο έξω από αυτά. Δύο άκρα που συγκρούονταν με ολέθριες συνέπειες, αλλά ήταν παντού τριγύρω του. Η παρουσία των δαιμόνων, άλλωστε, δίνει μεγαλύτερη αξία στους αγγέλους.

Το ματς με την Αγγλία στις 22 Ιουνίου του 1986 ήταν ένα από εκείνα που σχετίζονται με τον Έρωτα. Το τάνγκο του Μαραντόνα εκτελέστηκε άρτια.  Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αγγλία μετά τον πόλεμο των Φόκλαντς. Ο Barrilete Cósmico, μεγαλωμένος στο υποβαθμισμένο προάστιο Βίγια Φιορίτο του Μπουένος Άιρες, ένιωθε πάντα την ευθύνη της εκπροσώπησης των υπερήφανων φτωχών στις πλάτες του. Την ανάγκη να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια όλων όσοι, όπως ο πατέρας του, έμεναν νηστικοί για να μπορέσουν να φάνε τα παιδιά τους. «Είναι κλοπή να κλέβεις από τους κλέφτες;», ήταν ένα συνηθισμένο ερώτημα των Αργεντινών που πανηγύριζαν δίχως ηθικούς ενδοιασμούς για το χέρι του Θεού. «Τότε, το αποκάλεσαν το χέρι του Θεού. Μαλακίες χέρι του Θεού. Ήταν το χέρι του Ντιέγο και ήταν σαν να να κλέβει τους Άγγλους», έλεγε αργότερα ο ίδιος. Η γειτονιά του θα ήταν δικαιωμένη.

 Σε ένα λαό βασανισμένο επί χρόνια από τη χούντα και την φτώχεια και με την εθνική του υπερηφάνεια πληγωμένη από τους 649 νεκρούς στον πόλεμο των Φόλκλαντς κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει περί no politica ή διαχωρισμό του αθλητισμού από την πολιτική. Πόσω μάλλον όταν εμπνευστής της εκδίκησης μέσα στο γήπεδο ήταν ο μεγαλύτερος επαναστάτης της αλμπισελέστε.΄Ηταν σαν να τραγουδάει μέσα στη μούρη της Θάτσερ το «God save the Queen» και να δίνει στους συμπατριώτες του ένα αίσθημα λύτρωσης. Παρότι μέσα τους όλοι ήξεραν πως μια νίκη που προήλθε από ένα γκολ με το χέρι και ένα γκολ-ποίημα δεν θα φέρει πίσω τους νεκρούς ή την κυριαρχία των Μαλβίνας. Το παιχνίδι εκείνο ήταν το peak του. Ο καλύτερός του χορός. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο πρώτο γκολ, η μεγαλύτερη επιτυχία στο δεύτερο. Και η παραδοχή πως ό,τι κι αν λέει, ό,τι κι αν κάνει, είναι ο καλύτερος. «Ευχαριστούμε Θεέ για το ποδόσφαιρο, για τον Μαραντόνα», κραύγαζε ο Αργεντινός σπίκερ.
Η επέτειος του «Χεριού του Θεού» αποτέλεσε το έναυσμα για την επανάληψη του «Μαραντόνα» από τον Εμίρ Κουστουρίτσα κατά τη διάρκεια ενός (πολύ) πρωινού ταξιδιού, με την έλλειψη ύπνου να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυα στο σημείο που ο ίδιος ο Ντιέγο τραγουδάει λυτρωτικά, συγκεντρώνοντας τα περίεργα βλέμματα των τριγύρω. Έκρυψα το πρόσωπό μου και συνέχισα την προβολή, αλλά ήταν απλά η αρχή. Συνέχισα με το υπέροχο «30 for 30» του ESPN, το αφιέρωμα του Legends of Football, το football heroes, το A complete Story και ολοκλήρωσα με την ντοκιμαντεριστική συνάντηση του Ντιέγο με τον Γκάρι Λίνεκερ. Κι ύστερα, φορτωμένος με καφεΐνη και συναισθήματα, προσπάθησα να κατανοήσω την πλήρη επίδραση του Μαραντόνα. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.
Όπως και κάθε μεγάλος ήρωας της στρογγυλής Θεάς, ο Μαραντόνα προσεγγίστηκε από πολιτικούς και συμφέροντα. Ήδη από το 1979, ένα χρόνο μετά το Μουντιάλ της Αργεντινής και την απόφαση του Μενότι να δώσει τη φανέλα με το 10 στον Κέμπες, ο πιτσιρικάς από το Μπουένος Άιρες οδήγησε τη χώρα του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων και το καθεστώς άρχισε να του χαμογελάει προσποιητά. Δημιούργησε ψευδαισθήσεις σχέσεων με προέδρους και άλλα εξέχοντα πρόσωπα, τα οποία τον ξέχασαν μεμιάς όταν οι δαίμονες βγήκαν στο προσκήνιο. Η κουλτούρα της αριστεράς ταίριαζε περισσότερο στην εκρηκτική του προσωπικότητα και στον αυθορμητισμό του. Αποκάλεσε δημόσια δολοφόνο τον Τζορτζ Μπους, εναντιώθηκε στην πολιτική των ΗΠΑ και στον Πάπα. Χτύπησε tattoo τον Φιντέλ Κάστρο και τον Ερνέστο Γκεβάρα.

Σε μια ζωή βγαλμένη από κάθε αίσθηση «κανονικότητας», ο Ντιέγο δημιούργησε φανατικούς πιστούς αλλά και πολέμιους. Πιθανόν η πρώτη, μεγάλη κατηγορία να προέρχεται ακριβώς από την μάχη με τους δαίμονες. Έχοντας βαρεθεί τους τέλειους ήρωες, ο κόσμος ήθελε κάποιον διαφορετικό. «Είναι ένας από τους ανθρώπους που προκαλούν ακραίες αντιδράσεις στον κόσμο», τονίζει ο Σαμ Μπλερ, σκηνοθέτης του «Maradona '86». Γνωρίζοντας από πολύ μικρή ηλικία ότι το ταλέντο του ήταν ασύγκριτο, δεν ονειρεύτηκε ποτέ να γίνει ηγέτης του έθνους. Να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα ήθελε, με δύο όνειρα. Να κατακτήσει το Μουντιάλ και να στεφθεί Πρωταθλητής. Ήξερε ότι θα πραγματοποιηθούν. Η μπάλα τον χρειαζόταν όσο την χρειαζόταν κι εκείνος.  Εκείνο που δεν υπολόγιζε, ήταν η κοκαΐνη, η οποία  τον έκανε έναν Θεό με αμαρτίες. Με ανθρώπινες αδυναμίες.
 Ο Ντιεγίτο έκανε λάθη και δεν ντρέπεται να τα παραδεχθεί. Εκτέθηκε και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις του έκαναν πολλούς να τρίβουν τα χέρια τους. «Όλοι εναντίον του Μαραντόνα», έγραφε ένα πρωτοσέλιδο μετά το χέρι του Θεού. Εμένα, μου έφεραν στο νου τους στίχους του Manu Chao που τραγουδάει «Αν ήμουν ο Μαραντόνα θα ζούσα όπως αυτός», καθώς και το «ακίνδυνο τραγουδάκι» από Τρύπες που μιλάει για ονειροπόλους, χαμένους, τρελούς. Για τους μεθυσμένους από το Θεό και τους εθισμένους από τη ζωή, οι οποίοι «θα έπρεπε να έχουν ήδη συλληφθεί». Δεν χωρούν πουθενά. Όπως εκείνος.

Τα ναρκωτικά, εκτός από το ποδόσφαιρο, του στέρησαν δύο ακόμα αγγέλους. Τις κόρες του. Λίγο έλειψε να του στερήσουν και την ίδια  τη ζωή, αλλά όπως και με την Αργεντινή, την πήρε στις πλάτες του στα δύσκολα. «Ξέρεις τι ποδοσφαιριστής θα ήμουν αν δεν έπαιρνα κοκαΐνη; Τι παίκτη χάσαμε. Θα μπορούσα να είμαι πολλά περισσότερα από ό,τι είμαι τώρα!», δηλώνει ο ίδιος με μια παράξενη λάμψη στα μάτια του. Το αποτυχημένο πέρασμά του από την προπονητική μοιάζει περισσότερο με μια σχέση ζωής η οποία έχει παρέλθει οριστικά, αλλά ο ένας εκ των δύο προσπαθεί μάταια να την ξαναζωντανέψει. 
Ο Ντιέγο όμως δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο στα καλύτερά του, πολιτική και αυτοκαταστροφή. Είναι προσευχή, τάνγκο και υπερηφάνεια στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες. Πανκ συγχορδίες βγαλμένες από νεαρούς στη θατσερική Αγγλία. Αυτοπεποίθηση στα στήθη ενός νεαρού και εικόνισμα δίπλα στην Παναγία στον ιταλικό Νότο. Ελπίδα για εκείνους που παλεύουν με τους δαίμονές τους και για όσους τολμούν να κοιτάξουν ψηλότερα από ό,τι τους επιβάλλουν οι κοινωνικές δομές. Είναι το χαμόγελο του Φιντέλ και η υψωμένη γροθιά του Μanu Chao. Συνεπιβάτης στην «Poderosa» του Τσε, έμπνευση του Κουστουρίτσα και εφιάλτης των διεφθαρμένων προέδρων της FIFA. Είναι έρωτας. Και θάνατος...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντάνι Αλβες: «Εχει βλάψει ο Νεϊμάρ τη Βραζιλία»

Ο Ντάνι Αλβες στάθηκε στη συμπεριφορά του Νεϊμάρ η οποία έχει βλάψει την εθνική ομάδα.
Ο Ντάνι Αλβες μίλησε για το Νεϊμάρ και την επίδραση που έχει στην ομάδα η απουσία του.
«Του είπα να είναι ήσυχος και να μαθαίνει απ' όλα αυτά, οπότε δεν θα επαναλάβει όλα αυτά τα λάθη, που έχουν βλάψει εντελώς τη Βραζιλία», είπε ο Ντάνι Αλβες μετά το ματς με τη Βενεζουέλα και συνέχισε:
«Η τιμωρία του ήταν πολύ σοβαρή. Αν ήταν κάποιος άλλος παίκτης δεν θα είχε τόσο μεγάλη επίδραση. Είναι κακό για εμάς.» 
Θυμίζουμε ότι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα εξέτισε την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της τιμωρίας που του επέβαλε η CONMEBOL στο ματς με τη Βενεζουέλα, για τα όσα ακολούθησαν του παιχνιδιού με την Κολομβία και της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα νούμερα του Κόπα Αμέρικα!!

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και μπορούμε να δούμε τους πρώτους σε κάποιες βασικές στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης.
Η μπαλάρα της ασταμάτητης Χιλής, η απουσία της Βραζιλίας και του Μέσι και το 100% της Κολομβία είναι κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα από διάφορες στατιστικές κατηγορίες της φάσης των ομίλων που μόλις ολοκληρώθηκε…
* Η Χιλή είναι η χώρα με την καλύτερη επίθεση. Οι διοργανωτές έχουν βάλει 10 και πολύ πιο πίσω ακολουθούν με 4 Αργεντινή, Εκουαδόρ, Παραγουάη και Βραζιλία. Το φοβερό είναι πως το Εκουαδόρ αποκλείστηκε!
* Η χειρότερη άμυνα ανήκει στη Βολιβία που έχει δεχτεί 7 γκολ και την ακολουθούν με 6 το Εκουαδόρ και 5 το Μεξικό!
* Ο Αρτούρο Βιδάλ είναι ο goleador του τουρνουά με 3 τεμάχια, ενώ οι Αντριάν Αλδρέτε (Μεξικό) και Χόρχε Βαλδίβια (Χιλή) έχουν τις περισσότερες ασίστ (2)!
* Ο Ενερ Βαλένσια του Εκουαδόρ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες στην αντίπαλη εστία (12) και ακολουθούν οι Χιλιανοί, Αλέξις Σάντσες (10), Εδού Βάργας (9)!
* Η Κολομβία κατάφερε να προκριθεί, έχοντας μόλις ένα γκολ σε τρία ματς. Για την ακρίβεια, έχοντας ένα γκολ στη μοναδική προσπάθεια της εντός εστίας!

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Υπάρχει συμβόλαιο που... τρέχει ακόμα με την Σπόρτινγκ»

Ο μάνατζερ του Μάρκο Σίλβα μιλώντας στο Gazzetta.gr διευκρίνισε πως δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ και μετέφερε τις όποιες εξελίξεις για τις επόμενες ημέρες.
O Κάρλος Γκονσάλβες είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει τον Ζέκα στον Παναθηναϊκό και που εκπροσωπεί τον 38χρονο προπονητή. Ο εν λόγω ατζέντης εκτός από τον Μάρκο Σίλβα έχει και αρκετούς παίκτες από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Τα τελευταία 24ωρα το τηλέφωνό του χτυπάει διαρκώς και ένα από τα συχνά θέματα για τα οποία τον ρωτούν είναι για τον τεχνικό που πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
Το Gazzetta.gr εντόπισε τον Γκονσάλβες στην Πορτογαλία και φυσικά το αντικείμενο της κουβέντας ήταν ο Μάρκο Σίλβα και το τι ισχύει αυτήν την στιγμή για την Σπόρτινγκ και βέβαια για τον Ολυμπιακό. Ο εκπρόσωπος του Σίλβα αφού μας ξεκαθάρισε πως γνωρίζει πολύ καλά το τι γράφεται στην Ελλάδα αλλά και το τι ισχύει για τον πελάτη του και τις δύο ομάδες, μας επισήμανε πως «υπάρχει ένα συμβόλαιο που... τρέχει ακόμα με την Σπόρτινγκ. Ο Μάρκο Σίλβα δεσμεύεται ακόμα από την Σπόρτινγκ.
Θα δούμε το τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες». Σε ερώτηση για την συμφωνία με τον Ολυμπιακό ο Γκονσάλβες υπογράμμισε ότι «όπως σας είπα και πριν δέχομαι συνέχεια τηλέφωνα για τον Ολυμπιακό και το τι συμβαίνει με τον Μάρκο Σίλβα. Δεν μπορώ όμως αυτήν την στιγμή να σας πω κάτι περισσότερο. Δεδομένα σας τονίζω πως ο Μάρκο Σίλβα έχει ακόμα συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ. Προς το παρόν δεν μπορώ να σας μεταφέρω κάτι άλλο... Θα πρέπει να περιμένετε».
Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές πως η πλευρά του Μάρκο Σίλβα δεν θέλει να πει το παραμικρό για το deal με τον Ολυμπιακό εάν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το... status του προπονητή με την Σπόρτινγκ. Και από αυτά που άφησε να εννοηθεί ο Κάρλος Γκονσάλβες ο Σίλβα δεν φαίνεται να τα έχει βρει με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για το οριστικό... διαζύγιό του. Η θέση των Πειραιωτών για τον Σίλβα από την άλλη δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η ίδια και στο Λιμάνι συνεχίζουν να είναι εν αναμονή της άφιξής του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι πιστεύω για τον Μαρινάκη!!

Τα πάντα όλα από τον Αλέφαντο! Ποια είναι η γνώμη του για τα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό - Σχόλιο για το Κόπα Αμέρικα - Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή. Να ξεκινήσω με το Κόπα Αμέρικα. Η Βραζιλία είναι πολύ πεσμένη, το χάλι του Μουντιάλ συνεχίζεται, εμείς οι παλιοί που έχουμε δει άλλες μεγάλες Βραζιλίες στο παρελθόν, κλαίμε. Γενικά με το Κόπα Αμέρικα αυτό είναι για να κλαις, κάθομαι και βλέπω τους αγώνες μέχρι τα χαράματα αλλά μέσα μου βρίζω. Δεν αξίζει το ξενύχτι.
Η Χιλή μου αρέσει μόνο μέχρι τώρα διότι είναι γρήγορη πολύ, πρεσάρει στο κέντρο και βγαίνουν ταχύτατα μπροστά, είναι πιο μοντέρνα από άλλες ομάδες εκεί κάτω, παίζει και με 5 πίσω έξυπνα.
Ο Ροντρίγκες στην Κολομβία απογοήτευση, γενικώς μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ έμεινε στάσιμος. Ο Φαλκάο ακόμα πιο μεγάλη απογοήτευση, δεν μπορείς να ντριμπλάρεις ρε Φαλκάο; Ο δε Κουαδράδο, απορώ πώς έδωσε τόσα λεφτά για να τον πάρει ο Μουρίνιο, λίγα πράγματα. Τον βάζει και έξω δεξιά στην Κολομβία ο Πέκερμαν, ο Μιραλάς θέλει τρεις σαν αυτόν!
Η Αργεντινή είναι υπολογίσιμη, ο Αγκουέρο ήταν πολύ καλός αλλά τραυματίστηκε, ο Μέσι είναι πάντα κορυφή, ο Ντι Μαρία πεσμένος, ο Τέβες μεγάλωσε, παίζουν σε αργό ρυθμό αυτοί. Εκεί που παίζουν όμως αργά ξαφνικά μπορεί να σου βγάλουν 2-3 επιθέσεις και να σε σκοτώσουν.
Το βλέπω πεσμένο το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, δεν έχει βγει ούτε ένας καινούργιος σπουδαίος παίκτης! Ούτε ένας ρε παιδί μου. Δεν βγάζουν οι Λατινοαμερικάνοι καλούς προπονητές, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έβγαζαν καλούς παίκτες. Δεν με ενθουσιάζει αυτό το Κόπα Αμέρικα ούτε από τακτική, ούτε από παίκτες. Η Χιλή μόνο μου έχει δείξει κάτι, είναι φρέσκια ομάδα και μου αρέσει το πρέσινγκ που κάνει στο κέντρο και πώς φεύγουν ταχύτατα μπροστά.
Η Ουρουγουάη λίγα πράγματα, ο Καβάνι πεσμένος. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα στη συνέχεια και να δούμε καλύτερο Κόπα Αμέρικα. Μόνο ο αριστερός μπακ της Κολομβίας μου άρεσε, είναι γρήγορος και ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, ο Αρμέρο.
Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης πιστεύω ότι θα σκυλιάσει για να πάρει τη ρεβάνς, θα το δει εγωιστικά και θα παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό πολύ δυνατό να καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο αυτή τη φορά και να δώσει ένα ράπισμα στη συμμαχία των Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Σαββίδη που θέλουν να τον φάνε. Πιστεύω ότι θα πάρει τους γρήγορους παίκτες που χρειάζεται μπροστά ο Ολυμπιακός, καθώς και έναν μεγάλο αμυντικό και έναν χάφαρο.
Θα ενωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, άμα δει καλή ομάδα, θα τρέξει και θα στηρίξει. Ο Μαρινάκης ήρθε η ώρα πάλι να πει κύριοι δεν είμαι μόνο επιχειρηματίας, είμαι και φανατικός Ολυμπιακός, θα χώσω τα λεφτά για να κάνω ισχυρή την ομάδα. Γι΄ αυτό έκανε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πιστεύω ότι θα δούμε εκπλήξεις αυτό το καλοκαίρι.
Σήμερα είναι κρίσιμη μέρα για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής. Στα κόκκαλα της μητέρας μου και του πατέρα μου, εγώ δεν έχω λεφτά στις τράπεζες, ούτε ένα ευρώ. Αυτοί όμως που λένε για δραχμή έχουν πολλά λεφτά στο εξωτερικό, και πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Και γενικώς πλούσιοι Έλληνες που έχουν πολλά χρήματα έξω. Αυτοί άμα γυρίσουμε στη δραχμή θα έρχονται εδώ και θα αγοράζουν μαγαζιά και σπίτια με 4-5 χιλιάδες ευρώ. Θα τετραπλασιάσουν τα λεφτά τους.
Άσε που οι πολιτικοί βρέξει χιονίσει παίρνουν το χοντρό μισθό τους από το κράτος, βασιλιάδες είναι. Δε φοβούνται τη δραχμή αυτοί. Ο λαός όμως θα πεινάσει, αυτός που δεν έχει ευρώ στην άκρη. Πώς γίνεται λοιπόν ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει τη δραχμή όταν η δραχμή θα ευνοήσει το μεγάλο κεφάλαιο, δεν το έχω καταλάβει. Αυτοί που έχουν πολλά λεφτά θα ωφεληθούν με τη δραχμή. Έχω χάσει το μπούσουλά μου, δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω και εγώ ο ίδιος τι θέλω.
Από την άλλη σκέφτομαι τους προηγούμενους που κόβανε το ρεύμα από φτωχά νοικοκυριά και έμεναν οικογένειες χωρίς ρεύμα. Σκέφτομαι αυτούς που έστελναν κόσμο στη φυλακή επειδή χρώσταγε. Σκέφτομαι αυτούς που ανέχονταν να έρχονται εδώ οι υπάλληλοι της Τρόικα και να βαράνε προσοχές οι υπουργοί μπροστά τους. Τώρα μου αρέσει που τους έχει πει ο Βαρουφάκης "άντε γ...ε"!
Εγώ το είχα πει από την αρχή ότι οι Γερμανοί είναι σκυλιά και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Την ξέρω τη γερμανική νοοτροπία, πήγαινα πολλά χρόνια στο Αμβούργο για να βλέπω από κοντά τον Χάπελ και έμενα μήνες. Δεν βγαίνει άκρη με αυτούς και έχουμε μεγάλο δίλημμα.
Από τη μια δεν μας συμφέρει η δραχμή, από την άλλη όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα με τις περικοπές και τη λιτότητα. Γι΄ αυτό και ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον Σαμαρά και στο ΠΑΣΟΚ και ακόμα μέχρι σήμερα, παρά την αγωνία, στις δημοσκοπήσεις όλοι οι παλιοί έχουν βουλιάξει.
Ο Τσίπρας δίνει μάχη ως το 90΄, το παλεύει το ματς λυσσασμένα, οι άλλοι είχαν ανοίξει τα πόδια και έτρωγαν το ένα γκολ μετά το άλλο. Ο Τσίπρας έχει κάνει τους ξένους να τρέχουν. Άκου, αγόρι μου, τι έχω να σου πω. Πήγαινε στη σύνοδο κορυφής και άμα τα βρεις σκούρα γύρνα και κάνε γρήγορα δημοψήφισμα! Γρήγορα στο λαό, να αποφασίσει ο λαός, αφού τον ενημερώσετε όμως πρώτα. Να ξέρουμε τι θα συμβεί στην κάθε περίπτωση.
Εγώ βλέπω ότι μπορεί να πάμε και σε εκλογές, όχι μόνο σε δημοψήφισμα. Πιστεύω ότι μπορεί να τους την κάνει ο Παυλόπουλος και να παραιτηθεί από πρόεδρος δημοκρατίας αν δει ότι πάμε σε δραχμή. Γι΄ αυτό βλέπετε τον Σαμαρά να τρέχει σε όλη την Ελλάδα και να μιλάει, αυτοί ετοιμάζονται για εκλογές.
Η Κωνσταντοπούλου τα έχει διαλύσει όλα, είναι απαράδεκτα αυτά που κάνει, το κορυφαίο όλων ήταν αυτό με τους αστυνομικούς που δεν τους άφηνε να κατουρήσουν στη Βουλή. Κακώς το αντιμετώπισαν με γέλια το θέμα, είναι πολύ σοβαρό. Πρώτα απ΄ όλα είναι ανθρώπινη ανάγκη, θα σκάσει η φούσκα σου, είναι απάνθρωπο να λες σε οποιοδήποτε δε θα κατουρήσεις, πόσο μάλλον στους αστυνομικούς. Να τρέχουν δηλαδή σε κάνα κήπο ή στις καφετέριες;
Αυτά είναι ρατσιστικά, κομπλεξικά, αντικοινωνικά πράγματα, και τι μήνυμα δίνει η πρόεδρος της Βουλής, αντί να ενώνει, διχάζει. Δημιουργεί ρεβανσισμούς, άμα γίνει κανένα μπαμ στη χώρα, τα σώματα ασφαλείας θα κληθούν να προστατεύσουν τους πολιτικούς και τους θεσμούς. Πώς ξεφτιλίζεις εσύ τους αστυνομικούς και τους αφαιρείς και τη στολή, τους λες τράβα να πάρεις κουστούμια, καταρχήν ρωτάς αν έχουν λεφτά να αγοράζουν κουστούμια; Εργαζόμενοι είναι και αυτοί. Γιατί διχάζεις το λαό, όλοι Έλληνες είμαστε, αυτά που κάνεις είναι επικίνδυνα πράγματα.
*Πηγή: sportdog.gr*

Πώς θα τη φέρει ο Μαρινάκης στον Μελισσανίδη!!

Μεγάλη ζημιά ετοιμάζεται να κάνει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού! Πώς και γιατί η Ένωση θα γίνει ...Πανθρακικός; Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο sportdog... Για τον Μελισσανίδη η ΑΕΚ είναι ...ΑΕΚ, όχι με τα ίδια κυβικά του Πλατανιά και της Καλλονής, του Παναιτωλικού και της Βέροιας. Κατόπιν τούτου η ΑΕΚ ανάλογα με την εμπορικότητά της και βέβαια το ιστορικό της παρελθόν στο μεγάλο πρωτάθλημα, δικαιούται ποσοστό από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όσα περίπου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. "ΟΧΙ" λέει ο Μαρινάκης.
Σύμφωνα με τους τύπους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δίκαιο. Η ΠΑΕ που προέρχεται από τη Β΄ εθνική είναι υποχρεωμένη να μπει στην κεντρική διαχείριση των t.v. rights, άρα δεν μπορεί, όπως ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τα δικαιώματα σ΄ άλλο κανάλι. Θα συμβληθεί αναγκαστικά με το συνδρομητικό της Nova.
Από την άλλη, η ΑΕΚ σαν ομάδα Β΄ εθνικής στη σούπερ ληγκ θα πάρει τρεις με τέσσειρς φορές λιγώτερα λεφτά απ΄ όσα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για εκατομμύρια. Για παράδειγμα στην ΑΕΚ αναλογεί ένα ποσό 1,5 εκ. ενώ στον Παναθηναϊκό 4,5 εκ. και 5,5 εκ. στον Ολυμπιακό, και ακόμα περισσότερο.
Αν ο Μαρινάκης δεν θεωρήσει περίπου ισότιμη την ΑΕΚ, τότε η ομάδα του Μελισσανίδη θα πάρει από τα λεφτά της Nova όσα η Κέρκυρα και ο Πανθρακικός. Το θέμα θα πάει σε ψηφοφορία, αλλά απαιτείται η ομοφωνία. Υπάρχουν ΠΑΕ που αναγνωρίζουν το δίκαιο της ΑΕΚ, όμως αυτό δεν λέει τίποτα όταν διαφωνεί έστω μόνον μια ΠΑΕ, αυτή του Ολυμπιακού.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ συμμαχία με Μαρινάκη και Μελισσανίδη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Δεν βγαίνει πρωτάθλημα με Μαρινάκη και Μελισσανίδη που βρίσκονται σε τέτοια κόντρα, αποφεύγω να τη χαρακτηρίσω, και η οποία βέβαια δεν αφορά μονάχα το ποδόσφαιρο.
Ποιος ξέρει τι είναι εκείνο που τους χωρίζει και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει ρυθμίσει μόνιμα και σταθερά τα σημεία βολής της εφημερίδας συμφερόντων του που εξαπολύουν αλλεπάλληλα πυρά στο «στόχο Μελισσανίδη».
Ο πόλεμος, ασφαλώς και πρόκειται για κανονικό πόλεμο, δεν γίνεται μονάχα μέσω των μήντια. Και οπωσδήποτε επηρεάζει αποφασιστικά την ενασχόληση των δύο ανδρών με το
ποδόσφαιρο. Με το ποδόσφαιρο, στο οποίο για πρώτη φορά, από την προσεχή σαιζόν, θα είναι και γηπεδικά αντίπαλοι.
Το 90% των ανθρώπων στην πιάτσα αποφεύγει να πάρει θέση, υπέρ του ενός, κατά του άλλου. Αντιληπτό γιατί. Δεν είναι κορόιδο ο άλλος να σταθεί απέναντι σ' ένα από τα δύο θηρία. Και πώς το ξέρει ότι αύριο αυτοί οι δύο δεν θα τα βρούνε.
Οι πονηροί στο χώρο έχουν δει πολλά τα ματάκια τους. Δύο εχθροί μέχρι θάνατο έτοιμοι να σκοτωθούν, και ξαφνικά μετά από κάποιο διάστημα τους βλέπουν πάλι μαζύ. Αν με ρωτάς γι' αυτούς τους συγκεκριμένους δύο, μετά απ' όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους και συνεχίζουν να «συμβαίνουν», για να τακιμιάσουν πάλι, όπως στο παρελθόν, θα πρέπει να έρθει τούμπα ο πλανήτης.
Ποτέ, όμως, δεν αποκλείεις τίποτα. Μέχρι που κάποιοι πρόεδροι ΠΑΕ και διαιτητοπατέρες λένε μήπως υπάρξει «συμμαχία» Μελισσανίδη-Μαρινάκη και οι δυο τους στραφούν εναντίον του Αλαφούζου. Προς το παρόν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει απέναντί του τα αφεντικά Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Ο μεν Αλαφούζος δεν σταματά να τα χώνει στον Μαρινάκη.
Αντίθετα, ο Μελισσανίδης το παίζει τραπιστής καλόγερος, αμίλητος, ούτε λέξη δεν βγάζει δημόσια για τον Μαρινάκη. Μήπως παρέμβει ο Τσίπρας στην σφαγή ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη. Ποιος άλλος είναι σε θέση να προστατεύσει το πρωτάθλημα, την ομαλή διεξαγωγή του; Στο φινάλε και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης έχουν «ειδικού τύπου» σχέσεις με τον σύριζα. Με την κυβέρνηση.
Ο κάργα αντικυβερνητικός είναι ο Αλαφούζος από τον σκάι. Του κατηχητικού «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση κάνει το mega σε σύγκριση με το κανάλι του Αλαφούζου. Από την άλλη, η Καθημερινή, η εφημερίδα του πατρός Αλαφούζου, κρατάει τις ισορροπίες, μόνο στην αθλητική σελίδα κοπανάει συνεχώς τον Μαρινάκη, διότι έχει ευαισθησία στο θέμα
της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα.


*Πηγή: sportdog.gr*

Τέρι: «Ο Τσεχ θα δώσει στην Άρσεναλ 15 παραπάνω βαθμούς»

Εάν ο Πετρ Τσεψ αποφασίσει να φορέσει την φανέλα της Άρσεναλ τότε οι «κανονιέρηδες» θα βρεθούν περίπου 15 βαθμούς παραπάνω στην βαθμολογία σύμφωνα με τον Τζον Τέρι.
«Γίνεται πολύ κουβέντα για την Άρσεναλ και τον Τσεχ. Αν τελικά τον αποκτήσει τότε θα την ενδυναμώσει σίγουρα. Θα της δώσει 12 με 15 παραπάνω βαθμούς.
Ο Πετρ ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας την περασμένη σεζόν. Όταν μένεις εκτός της ομάδας είναι δύσκολο να το δεχθείς, αλλά όταν έπαιζε ήταν μοναδικός. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι θέλει να παίζει, αλλά κανείς δεν θέλει να τον δει να φεύγει.
Θα μας λείψει. Θα βελτιώσει όποια ομάδα κι αν πάει» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Παγιέτ η Γουέστ Χαμ!

Το πάνω χέρι για την απόκτηση του Ντιμίτρι Παγιέτ από τη Μαρσέιγ φαίνεται πως έχει η Γουέστ Χαμ, η οποία σύμφωνα με το «Sky Sports» έχει καταθέσει επίσημη πρόταση 14 εκ. λιρών για τον παίκτη!
«Δυνατά» στο τρέχων μεταγραφικό παζάρι έχει μπει η Γουέστ Χαμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports», τα «σφυριά» έχουν χτυπήσει την «πόρτα» της Μαρσέιγ, καταθέτοντας πρόταση ύψους 14 εκ. λιρών για τον Ντιμίτρι Παγιέτ.
Τη φετινή σεζόν, ο 28χρονος ακραίος πραγματοποίησε 36 εμφανίσεις με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, μοιράζοντας 21 ασίστ και βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα άλλες επτά.
*Πηγή: England365.gr*

Με την Στγιάρναν η Σέλτικ!

Η Στγιάρναν από την Ισλανδία θα είναι η αντίπαλος της Σέλτικ στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.  
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι Κέλτες αντιμετωπίζουν μια ισλανδική ομάδα, καθώς πέρυσι είχαν κληρωθεί στην ίδια φάση της διοργάνωσης με την Ρέκιαβικ.
Η Στγιάρναν κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής και στην τρέχουσα διοργάνωση είναι προς το παρόν στην 6η θέση.
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Σκωτία στις 14 ή 15 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στην Ισλανδία στις 21 ή 22 το ίδιου μήνα.
*Πηγή: England365.gr*

Η Λουζιτάνς αντίπαλος της Γουέστ Χαμ!!

Η Λουζιτάνς από την Ανδόρα θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Γουέστ Χαμ στο Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον ο αγγλικός σύλλογος προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) ή την Ουλίσες (Αρμενία).
Η αντίπαλος των «σφυριών» στον 1ο προκριματικό μετρά μόλις 16 χρόνια ζωής και αγωνίζεται σε γήπεδο 1.000 θέσεων. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα δις ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε δεύτερη.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ανδόρα στις 2 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 9 του ίδιου μήνα. Αυτό πάντως δεν είναι ακόμη οριστικό, αφού και οι δύο ομάδες της Ανδόρας καλούνται να παίξουν το πρώτο τους ματς εντός συνόρων και η UEFA ενδέχεται να αλλάξει το πρόγραμμα.
*Πηγή: England365.gr*

Κρίνεται του Μίτσου στη Σουόνσι!!

Ραντεβού με τον πρόεδρο της Σουόνσι, Χιου Τζένκινς αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες μέρες ο επιθετικός της ομάδας, Μίτσου, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη συνεργασία των δύο πλευρών.  
Άγνωστο παραμένει το μέλλον του Μίτσου στη Σουόνσι.
Πληροφορίες του «Sky Sports» αναφέρουν πως οι δύο πλευρές θα έχουν σύντομα κρίσιμο ραντεβού το οποίο θα καθορίσει και το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ισπανός τη νέα σεζόν.
Ο έμπειρος στράικερ διατηρεί συμβόλαιο με τους «κύκνους» μέχρι το 2016, ενώ φέτος παραχωρήθηκε ως δανεικός, μάλλον ανεπιτυχώς, στη Νάπολι.
*Πηγή: England365.gr*

Κάνει πίσω για Όστιν η Κρίσταλ Πάλας!!

Η υψηλή τιμή που έχει θέση η ΚΠΡ για την πώληση του Τσάρλι Όστιν σχεδόν... αναγκάζει την Κρίσταλ Πάλας να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Άγγλου στράικερ.  
«Όνειρο» θα παραμείνει η απόκτηση του Τσάρλι Όστιν από την Κρίσταλ Πάλας.
Βάσει βρετανικών δημοσιευμάτων, οι «αετοί», παρά το έντονο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για τον 25χρονο, δεν αναμένεται να κινηθούν επίσημα για την αγορά του.
Ο λόγος που δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι το ποσό που ζητάει για την πώλησή του η ΚΠΡ, το οποίο ανέρχεται στα 15 εκ. λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για Σβάινσταϊγκερ-Ράμος!!

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση των Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Σέρχιο Ράμος από τις Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, επιβεβαίωσε ο ρεπόρτερ του πάντα έγκυρου «Sky Sports», Τζέιμς Κούπερ!
Τα ποικίλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση των Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Σέρχιο Ράμος, επιβεβαίωσε ο Τζέιμς Κούπερ.
Ο ρεπόρτερ του πάντα έγκυρου βρετανικού Μέσου υπογράμμισε πως τα ονόματα των δύο αστέρων βρίσκονται στη λίστα των «κόκκινων διαβόλων», με τον Γερμανό μέσο να έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει κάτοικος «Ολντ Τράφορντ».
Αναφορικά με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, σημείωσε πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αποτελέσει συμπαίκτης με τον Νταβίντ Ντε Χέα στους «μερένχες» από τη νέα σεζόν, παρά να συνυπάρξουν στη Γιουνάιτεντ.
*Πηγή: England365.gr*

Είναι πολλά τα λεφτά για Μπεραχίνο!!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ομάδες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Σάντιο Μπεραχίνο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Γουέστ Μπρομ έθεσε ως τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων τις 30εκατ λίρες!  
Βάσει του ρεπορτάζ της «Daily Star», οι «baggies» δεν είναι διατεθειμένοι να μοσχοπουλήσουν το μεγάλο τους αστέρι και ειδικά απο τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι ακούν στο όνομα Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ, θα επιχειρήσουν να γεμίσουν όσο δυνατόν περισσότερο τα ταμεία τους...
Ενδιαφέρον στην προκειμένη έχει η αντίδραση των «μνηστήρων», οι οποίοι δύσκολα θα δεχτούν να προσφέρουν ένα τόσο υψηλό ποσό!
*Πηγή: England365.gr*

Γιοκάνοβιτς: «Γι' αυτό έφυγα από τη Γουότφορντ»

Τους λόγους που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Γουότφορντ εξήγησε ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς, υπογραμμίζοντας πως οι «σφήκες» δεν του έδειξαν την απαραίτητη εμπιστοσύνη που θα ήθελε.
Ο νυν τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ αναφέρθηκε στους λόγους της αποχώρησής του από τον πάγκο της Γουότφορντ, καθώς μιλώντας στη «Sun» τόνισε πως οι διοίκηση του έδειξε πως δεν «καιγόταν» για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.
«Αισθάνθηκα ότι δεν είχαν πραγματική επιθυμία να ανανεώσουν το συμβόλαιό μου. Η προτεραιότητα μου ήταν να παραμείνω στη Γουότφορντ μετά την άνοδό μας. Είχε νόημα να σκεφτώ έτσι», δήλωσε αρχικά.
«Το τι συνέβη μετά με έκανε να καταλάβω ότι δεν υπήρχε πραγματική πρόθεση να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Υπήρχε ένα πρώτο συμβόλαιο, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια από εκείνους, το οποίο θα ήταν φυσικό ακόλουθο. Αφού περίμενα, κατάλαβα ότι πρέπει να συνεχίσω», προσέθεσε.
*Πηγή: England365.gr*

Το «ψάχνει» για Κουζμάνοβιτς η Γουέστ Χαμ!!

Το ενδεχόμενο να χτυπήσουν την «πόρτα» της Ίντερ για τον δανεισμό του Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς, εξετάζει η διοίκηση της Γουέστ Χαμ, σύμφωνα με τη «Mirror».
Το «κόλπο» με την απόκτηση του Ζντράβκο Πόποβιτς με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ θα επιχειρήσει να κάνει η Γουέστ Χαμ.
Τα «σφυριά» αναμένεται να ενισχυθούν σε μεγάλο βαθμό το τρέχων καλοκαίρι και ευελπιστούν να κάνουν δικό τους τον διεθνή Σέρβο, ο οποίος βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» των «νερατζούρι».
Το ποσό που αναμένεται να προσφέρει η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς για τον 27χρονο παραμένει άγνωστο.
*Πηγή: England365.gr*

«Πόρτα» σε Σεβίλλη για Ενζόνζι η Στόουκ!!

Ένα ποσό κοντά στα 3 εκ. λίρες από τη Σεβίλλη για την πώληση του Στίβεν Ενζόνζι απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες η Στόουκ, βάσει των όσων μεταδίδει το «Sky Sports».
Έμπρακτα έδειξε την επιθυμία της να κρατήσει τον Στίβεν Ενζόνζι η Στόουκ.
Η Σεβίλλη κινήθηκε με κάθε επισημότητα για την απόκτηση του 26χρονου μέσου, καταθέτοντας πρόταση 3 εκ. λιρών, σύμφωνα με το «Sky Sports».
Οι «πότερς» ωστόσο φρόντισε να πετάξουν στα «σκουπίδια» την συγκεκριμένη προσφορά, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «γελοία» και «εξευτελιστική».
Ο Γάλλος άσος δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με τους «πότερς», το οποίο λήγει σε έναν χρόνο από σήμερα.
*Πηγή: England365.gr*

Ρώτησε για Μπάκα η Λίβερπουλ!!

Το ποσό των 21.5 εκ. λιρών ζητάει η Σεβίλλη για την πώληση του Κάρλος Μπάκα και η Λίβερπουλ θεωρείται αυτή την στιγμή από τον ισπανικό και αγγλικό Τύπο ως το Νο1 φαβορί για την απόκτησή του.
Ο Κολομβιανός επιθετικός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη φετινή πορεία της Σεβίλλης τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας συνολικά 28 γκολ, αποτελεί στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έναν από τους πλέον δημοφιλής στόχους.
Στη Λίβερπουλ δεν έκρυψαν στιγμή ότι ψάχνουν ακόμη για τον παίκτη που θα προσφέρει τα γκολ του Λουίς Σουάρες έχοντας και ως δεδομένο ότι ο Ντάνιελ Στάριτζ ίσως «πληρώσει» την πολύμηνη αγωνιστική απραξία λόγω του τραυματισμού του.
Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Λίβερπουλ έκανε την πρώτη διερευνητική επαφή της με τη Σεβίλλη να ορίζει τιμή εκκίνησης τα 21.5 εκ. λίρες χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη κρούση.
*Πηγή: England365.gr*

Μπαμπάς για 2η φορά ο Λόβρεν!! (pic)

Το καλύτερο δώρο για την ημέρα της γιορτής του πατέρα δέχθηκε ο Ντέγιαν Λόβρεν, ο οποίος απέκτησε και δεύτερο παιδί.
Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ δεν απολαμβάνει αυτές τις μέρες τις καλοκαιρινές του διακοπές όμως αυτό λίγο τον στενοχωρεί αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το δεύτερο μέλος της οικογένειάς τους.
Ο Λόβρεν έχει ήδη μια κόρη, την Ελενα αλλά στη φωτογραφία που ανέβασε στα προσωπικά του social media δεν αποκάλυψε το γένος του δεύτερου παιδιού του.

*Πηγή: England365.gr*

Πουλάει Σολδάδο η Τότεναμ, το σκέφτεται η «Γαλατά»

Πρόθυμη να προβεί στην πώληση του Ρομπέρτο Σολδάδο έναντι του ποσού των 15 εκ. λιρών εμφανίζεται η Τότεναμ. Θετική στην απόκτησή του η Γαλατασαράι, η οποία ευελπιστεί σε καλύτερη συμφωνία.
Σκληρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματέυσεις ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Γαλατασαράι για την μεταγραφή του Ρομέρτο Σολδάδο.
Οι πρωταθλητές Τουρκίας βλέπουν με πολύ καλό μάτι την προοπτική απόκτησης του 30χρονου, ο οποίος κοστολογείται από τα «σπιρούνια» στα 11 εκ. λίρες.
Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ωστόσο δεν διατίθεται να δώσει τόσα χρήματα, εκτιμώντας πως με 9 εκ. λίρες, και οι δύο πλευρές θα είναι ικανοποιημένες.
*Πηγή: England365.gr*

Μία ανανέωση στην Ούνιξ!

Στην Ούνιξ θα παραμείνει ο Βαλερί Λικχοντέι, με τον Ρώσο φόργουορντ να επεκτείνει κατά ένα χρόνο τη συνεργασία του με την ομάδα του Καζάν.

Μία ανανέωση στην Ούνιξ

Φέτος, σε 26 παιχνίδια στη VTB League ο Λικχοντέι είχε κατά μέσο όρο 6 πόντους και 2,2 ριμπάουντ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό με Ολυμπιακό και Ηρακλή η Τβέντε!!

Κόντρα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της ενόψει της νέας σεζόν η Τβέντε.

Φιλικό με Ολυμπιακό και Ηρακλή η Τβέντε
Το πρόγραμμα των φιλικών της αγώνων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν, ανακοίνωσε η Τβέντε. Οι Ολλανδοί θα αντιμετωπίσουν μάλιστα δύο ελληνικές ομάδες πριν ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Αρχικά, στις 25 Ιουλίου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ηρακλή, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα (29) με τον Ολυμπιακό. Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν επί ολλανδικού εδάφους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει παρασκήνιο πίσω από την αναμέτρηση κόντρα στους Πειραιώτες. Η Τβέντε είχε κλείσει για τις 29/7 φιλικό με την Σαραγόσα, ωστόσο, αυτό ακυρώθηκε κι εν συνεχεία προέκυψε η συμφωνία με τους ερυθρόλευκους.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρέτησε την Καρσίγιακα ο Ντίξον!

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τη Φενερμπαχτσέ για την απόκτηση του Μπόμπι Ντίξον, με τον Αμερικανό με το τουρκικό διαβατήριο γκαρντ να αποχαιρετάει την Πινάρ Καρσίγιακα.

Αποχαιρέτησε την Καρσίγιακα ο Ντίξον
Είναι πλέον οριστικό! Ο Μπόμπι Ντίξον αποχαιρέτησε και επίσημα την Πινάρ Καρσίγιακα αλλά και τους οπαδούς της με μήνυμά του μέσω Facebook και το μόνο που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση απόκτησής του από τη Φενερμπαχτσέ, με την οποία έχει συμφωνήσει σε όλα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μπόμπι Ντίξον:

«Ήμουν στην Καρσίγιακα για τρία όμορφα χρόνια. Η ομάδα μου φέρθηκε πολύ καλά, ενώ όλο αυτό τον καιρό δεν έχασα ούτε παιχνίδι, αλλά ούτε και προπόνηση. Δεν παραπονέθηκα ποτέ και κατάφερα να προσαρμοστώ. Πάντα αγωνίζομαι σαν να παίζω το τελευταίο μου παιχνίδι. Είμαι τόσο παθιασμένος με αυτό που κάνω, που προτίθεται να… πεθάνω. Για πολλούς είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά εμένα μου έσωσε τη ζωή. Αγάπησα πολύ τους οπαδούς. Στα τρία χρόνια εδώ κατέκτησα τρεις τίτλους. Σε έναν τέλειο κόσμο θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ, καθώς υπάρχει κάτι όμορφο. Όμως, δυστυχώς έτσι είναι η δουλειά. Τα δίνω όλα όταν παίζω και έτσι θα πρέπει να ανταμειφθώ αναλόγως. Έχω μία οικογένεια που πρέπει να φροντίσω. Με πονούν πολύ, όλα τα άσχημα που ακούω από τον κόσμο για την απόφασή μου. Θα αγαπώ για πάντα στην Καρσίγιακα, το δεύτερό μου σπίτι. Ελπίζω όλοι να το καταλάβουν, αλλά και πάλι θα τους αγαπώ.

Ο κύριος Καρσίγιακα aka
Μπόμπι Ντίξον
Αλί Μουχάμεντ»
. *Πηγή: sport-fm.gr*