Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ!

Με μία εκ των Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Μπρόουτον Airbus (Ουαλία) θα αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ στη β’ προκριματική φάση του Europa League και το sport-fm.gr παρουσιάζει τους δύο πιθανούς αντιπάλους.

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ
Στις 16 Ιουλίου αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa League με την κληρωτίδα να φέρνει στο δρόμο του «δικεφάλου» τον νικητή του ζευγαριού Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-Μπρόουτον Airbus.

Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου και το δεύτερο στις 9 Ιουλίου, με τους Κροάτες να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί.

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Τις καλύτερες χρονιές της πραγματοποιεί από το 2009 στο πρωτάθλημα της Κροατίας η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, όταν και κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, φτάνοντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια μέχρι και τα προκριματικά του Europa League.
Σημαντικό μερίδιο στις θετικές χρονιές των τελευταίων ετών της Λοκομοτίβα παίζουν οι άψογες σχέσεις με την Ντιναμό με την οποία μέχρι να φτάσουν σε σημείο να αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία υπήρχε επίσημη συνεργασία στο πλαίσιο δανεισμών νεαρών ποδοσφαιριστών. Μπορεί, πλέον, αυτή η συνεργασία να μην υφίσταται τυπικά, αλλά οι δύο σύλλογοι διατηρούν άριστες σχέσεις και μάλιστα οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών συνεχίζονται έως και σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της υπάρχουν 11 παίκτες δανεικοί από την Ντιναμό.

Η καλύτερη σεζόν του κροατικού συλλόγου ήταν του 2012/13 που η Λοκομοτίβα τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος με καλύτερο παίκτη το «next best thing» του κροατικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Κράμαριτς που πέτυχε 15 γκολ.
Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία συνοδεύτηκε από τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Μινσκ, καθώς αν και εκτός έδρας είχε επικρατήσει με 2-1, μέσα στο Ζάγκρεμπ ηττήθηκε με 3-2.

Τη σεζόν που πέρασε η Λοκομοτίβα τερμάτισε στην 4η θέση με 46 βαθμούς, πίσω από Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ριέκα και Χάιντουκ Σπλιτ.
Σημαντικός παίκτης της ομάδας του Ζάγκρεμπ είναι ο γνωστός μας από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό, Άντε Ρουκάβινα, που αγωνίζεται ως δανεικός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ξεχωρίζει επίσης ο 35χρονος Γέρκο Λέκο που συμπεριλαμβάνεται στους δανεικούς από την Ντιναμό, όπως και ο διεθνής Γκανέζος Άντι.

Έδρα που χρησιμοποιούν οι Κροάτες είναι το στάδιο «Κρανιετσέβιτσεβα» χωρητικότητας 9.000 φιλάθλων.


Μπρόουτον Airbus

Για την τρίτη συνεχόμενη σεζόν της στο Europa League ετοιμάζεται η Μπρόουτον Airbus η οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Ουαλίας, πέφτοντας μία θέση συγκριτικά με τις σεζόν 2012-13, 2013-14 που τερμάτισε δεύτερη.
Η Airbus μετρά 69 χρόνια ζωής και ξεκίνησε ως την ποδοσφαιρική ομάδα του εργοστασίου που κατασκεύαζε τα φτερά των γνωστών αεροσκαφών και κατάφερε μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 να φτάσει στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Μόλις πέρυσι, μάλιστα, αντικατέστησε το χορτάρι στον αγωνιστικό χώρο του «Χόλινγκσγουορθ Γκρουπ» με συνθετικό τάπητα τρίτης γενιάς που επιτρέπεται κανονικά από τους κανονισμούς.

Το κανονικό όνομα της ομάδας είναι το «Airbus Μπρόουτον», αλλά όταν αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλάζει σε «AUK Μπρόουτον» λόγω της σχετικής νομοθεσίας από πλευράς UEFA για τους χορηγούς.

Το 2013-14 πήρε μέρος για πρώτη φορά στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League με αντίπαλο τη Βέντσπιλς από την οποία αποκλείστηκε στα εκτός έδρας γκολ (1-1 στην Ουαλία, 0-0 στη Λετονία) ενώ το 2014-15 έμεινε εκτός πολύ δύσκολα από τη νορβηγική Χάουγκεσουντ με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 και εκτός έδρας ήττα με 2-1.

Ο πιο γνωστός παίκτης της ομάδας είναι ο αμυντικός Μάικ Πίρσον, αφού ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, Γκλεν Ρουλ, πήρε μεταγραφή στην Στόκπορτ Κάουντι.

Έδρα τους είναι το «Χόλινγσγουορθ Γκρουπ» χωρητικότητας 1.500 ατόμων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: