Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η διαιτητική πυραμίδα πάει Ευελπίδων!

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει στο sport-fm.gr για την υπόθεση «πυραμίδας» στο χώρο της διαιτησίας.

Η διαιτητική πυραμίδα πάει Ευελπίδων

Εδώ και αρκετούς μήνες στην ελληνική διαιτησία έχει αναπτυχθεί μία επιχείρηση – πυραμίδα, στην οποία τα νέα της μέλη πληρώνουν εγγραφή 300-400 ευρώ και από κει και πέρα κάθε μήνα καταβάλουν ως πάγιο 50 ευρώ. Κι αυτό μέχρι να φέρουν την εταιρία τέσσερα νέα μέλη, οπότε δεν πληρώνουν κάθε μήνα το πάγιο, ενώ κερδίζουν και ως μπόνους ένα τριήμερο ταξίδι σε προορισμό της αρεσκείας τους. Σε αυτήν την πυραμίδα λέγεται πως έχουν ενταχθεί δεκάδες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές.

Μέχρι εδώ όλα είναι καλά. Στην ποδοσφαιρική πιάτσα διαρρέεται όμως ότι οι άνθρωποι της διαιτησίας που είναι ενεργά μέλη της εταιρίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς τους είτε είναι ρέφερι, είτε είναι επόπτες ή παρατηρητές. Κι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία και από τα Γιάννινα μέχρι τη Ρόδο.

Η συγκεκριμένη εταιρία προωθεί ταξιδιωτικά πακέτα και αύξησε κατακόρυφα τον τζίρο της μέσα στην κρίση. Αυτό είναι θετικό, αλλά κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν αν τα ποσά που δίνονται στην εταιρία για την εγγραφή των νέων μελών δηλώνονται στην εφορία. Πέρα από το οικονομικό δεν είναι λίγοι οι διαιτητές που ενοχλήθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι κάποιοι συνάδελφοι τους που έκαναν μεγάλο τζίρο στην πυραμίδα, ορίστηκαν σε περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που σφυρίζουν.

Σε αυτήν την υπόθεση δεν εμπλέκεται κανένας παράγοντας της ΕΠΟ, αλλά η «στρατολόγηση» διαιτητών έχει δημιουργήσει πονοκεφάλους, γιατί κάποιοι δεν ξέρουν αν όλα γίνονται νομότυπα. Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά, όλα θα είναι «καθαρά» αν δεν ισχύει η πληροφορία ότι οι διαιτητές - μέλη της πυραμίδας πήραν επιπλέον ορισμούς. Γιατί τότε θα μιλάμε για μέγα σκάνδαλο στους κόλπους της ελληνικής διαιτησίας.

Ένας άνθρωπος της διαιτησίας είναι έτοιμος να πάει να καταθέσει στοιχεία σε εισαγγελέα προκειμένου να ανοιχθεί φάκελος. Κατά την άποψη του όλες οι απορίες του δικαστικού λειτουργού θα λυθούν μόλις μπει στο e-mail διαιτητή που έχει ρόλο υπαρχηγού στην πυραμίδα. Κι αυτό διότι από το e-mail του διαβιβάζεται το διαφημιστικό υλικό της επιχείρισης – πυραμίδας.

Για όσα συμβαίνουν σε αυτήν την εταιρία μυστήριο έχει δημιουργηθεί και σελίδα στο facebook προφανώς από πρόσωπα που μπήκαν και βγήκαν από την πυραμίδα γιατί κάτι δεν τους άρεσε. Και έφτιαξαν την σελίδα προκειμένου να αποτρέψουν τους διαιτητές να μην γίνονται μέλη αυτού του κλειστού κλαμπ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: