Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η πιο μεγάλη ώρα...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την κρισιμότατη εβδομάδα στο ποδόσφαιρο και γιατί πρέπει να θεωρείται βέβαιη η άνοδος
Μετά από μία εβδομάδα αναμονής, αυτή η οποία ξεκινάει από αύριο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη οι εξελίξεις θα είχαν ήδη δρομολογηθεί.
Στην Ελλάδα όμως η επιτροπή της ΕΠΟ που εκδίκασε την υπόθεση της Βέροιας για πρώτη φορά στα χρονικά, ξεπέρασε και τον δικό της εαυτό καθώς θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη για να βγάλει την περίφημη απόφαση για το Βέροια-Ολυμπιακός. Τι μας νοιάζει εμάς; Δεν είναι μόνο η κατάθεση Καλαιτζίδη που μας...ενώνει με την υπόθεση και βέβαια εδώ να σημειώσουμε την φοβερή...αστειότητα που ακούστηκε ότι ο Καλαιτζίδης κατέθεσε στον ειδικό ανακριτή για να ανέβει ο ΑΡΗΣ στην θέση της Βέροιας! Στην Β πέφτει αν τιμωρηθεί όχι στην Γ, αλλά ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
Η υπόθεση της Βέροιας καθυστερεί τις προσθέσεις τουλάχιστον δυο ομάδων που μπορεί και αυτές να αδειάσουν θέσεις από την Β εθνική και αναφέρομαι σε Λεβαδειακό, Εργοτέλη. Καθυστερεί παράλληλα την επικύρωση της βαθμολογίας της Λίγκας και αυτό είναι που περιμένει ο ΑΡΗΣ.
Να επικυρωθεί η βαθμολογία στην Λίγκα, ώστε ο Καλογιάννης στην συνέχεια – που επικυρώνει την Δευτέρα την βαθμολογία των πλέι-οφ- να καλέσει όσες ομάδες έπεσαν (ΟΦΗ, Ν. Βόλου, Λεβαδειακός και Εργοτέλης εφόσον η Βέροια δεν έχει πρόβλημα) μέσα σε 3 μέρες να δηλώσουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν.
Εφόσον αυτό λοιπόν συμβεί και με δεδομένο ότι ήδη είναι δύο οι σίγουροι (ΟΦΗ, Ν. Βόλου), αλλά έπονται και Εργοτέλης, στην χειρότερη των περιπτώσεων ο ΑΡΗΣ θα παίξει μπαράζ με τις άλλες τρεις ομάδες για 3 θέσεις!
Υπάρχει όμως και άλλο σενάριο που όχι μόνο τους δεύτερους θα ανεβάσει, αλλά και πολλούς είτε από την Γ εθνική όπως λέει ο νόμος, είτε ακόμα και από το παράθυρο για κάποιες ομάδες της Β(έστω και αν είναι παράνομο). Πώς; Η δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι διαλύει την Παναχαική για να αναλάβει την Λάρισα εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και φυσικά υλοποιηθεί κιόλας, σημαίνει ότι θα προκύψει μία ακόμα θέση. Σε κατάσταση...προσφυγών που σκάνε η μία μετά την άλλη είναι και ο Ολ. Βόλου, αλλά και άλλες ομάδες. Και στις 26 του μήνα η ΕΠΟ θα ψηφίσει το νέο καθεστώς για την Γ εθνική. Οπότε...τελευταία ευκαιρία.
Ο ΑΡΗΣ πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση, ειδικά αυτή την εβδομάδα που υπάρχει ΔΣ της ΕΠΟ στις 24 και ΓΣ στις 26. Γιατί οι εξαίρετοι σύμβουλοι που όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν να καταλύσουν τη νομιμότητα προς όφελος προσωπικών συμφερόντων θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια.
Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που δείχνει ότι είναι σχεδόν βέβαια η άνοδος. Ποιο; Μα φυσικά το γεγονός ότι εδώ και μια περίπου εβδομάδα το έχουν πάρει απόφαση όσοι εντός του συλλόγου για πάνω από δύο μήνες με ψέμματα και φιλοξενία όποιου μπορούσε να πει κάτι το αρνητικό, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.
Τώρα που αντιλήφθηκαν ότι απέτυχαν να κρατήσουν τον ΑΡΗ στην Γ εθνική γιατί μόνο εκεί δεν υπάρχει έλεγχος από την ΕΕΑ άρα και προυποθέσεις (πχ λευκό ποινικό μητρώο, να είναι εμφανής ο προορισμός των κεφαλαίων που επενδύονται στο ποδόσφαιρο κτλ), άρχισε εκ νέου ο εσωτερικός πόλεμος. Κατά φαντασία επενδυτές, αλλά και λιβελογραφήματα, που τονίζουν την αγωνιστική αποτυχία φυσικά ξεχνώντας ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέρα από τον Καλαιτζίδη- που φυσικά έχει τεράστιες ευθύνες σε αυτό το κομμάτι- έχουν και οι...χορηγοί τους.
Εφόσον υπάρχει επενδυτής πέρα από τον Κάλας θα είναι πολύ εύκολο να πάρει την ομάδα. ΑΜΚ λέγεται και εκεί θα μετρήσει ποιος έχει χρήμα για τον ΑΡΗ. Όχι για πεινασμένους βολεψάκηδες του κατοστάρικου, ούτε φυσικά και λεφτά στα λόγια για να πληρώνει όσο υπάρχουν χρήματα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια του κόσμου του ΑΡΗ ή το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Εφόσον με το καλό αυτή την βδομάδα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, ο ΑΣ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει τα χρήματα που έχουν μπει φέτος ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ. Να δούμε πόσα τελικά χρήματα έβαλε-αν έβαλε- ο κ. Γαλανός και πόσα χρήματα έβαλε- αν έβαλε- ο κ. Κάλας και βέβαια πόσα χρήματα θα μπουν στη νέα ΠΑΕ ως αρχικό μετοχικό κεφάλαιο. Ως τώρα έχουμε δημόσιες τοποθετήσεις από την πλευρά του ΑΣ και εξώδικό για τον κ. Γαλανό. Για τον Κάλας ότι έχει βάλει όλα τα χρήματα που λέει και με παραστατικά. Στην ΓΣ όμως πρέπει να τονισθεί η αλήθεια με στοιχεία. Γιατί από λόγια χορτάσαμε από όλους...
Πέρα από την εκκαθάριση, που είναι στο σημείο, όπου δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο. Γιατί μαθαίνω ότι ορισμένοι που κάνουν λόγο για... επενδυτές, που δεν υπάρχουν πουθενά, ως μόνο στόχο έχουν να καθυστερήσει η εκκαθάριση με εικονικό ενδιαφέρον, που θα πάει πίσω την δημιουργία της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθω. Άλλωστε εδώ και περίπου δύο χρόνια, οι μπροστινοί των “επενδυτών” στα... λόγια είναι πάντα οι ίδιοι.
ΥΓ1 Για το μπάσκετ θεωρώ απόλυτα θετική την παραμονή Πρίφτη. Θα μου επιτρέψετε όμως να περιμένω πρώτα να ακούσω τον κ. Λάσκαρη και μετά να σχολιάσω. Για μένα θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει μία συνέντευξη Τύπου και να αναφέρει στον κόσμο του ΑΡΗ τα σχέδια του. Όταν όμως ήδη έχει...χώσει 400 συν 400 χιλιάρικα, μπορώ να περιμένω και λίγο ακόμα.
ΥΓ2 Μεγάλη κουβέντα και το γεγονός ότι παράγοντες του ΑΡΗ θα αποκτήσουν έμμισθη σχέση με το τμήμα μπάσκετ. Για μένα αυτό δεν είναι κακό. Ίσα, ίσα,π έτσι πρέπει να γίνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως θα σημειώσω ότι πλέον και η κριτική θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο για όσους θα αμείβονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
ΥΓ3 Για τους...πρώην του ποδοσφαίρου καθημερινά ορισμένοι τροφοδοτούν με πληροφορίες και πολύ καλά κάνουν. Για τον πρώην του μπάσκετ όμως που δημιούργησε χρέη πολλαπλάσια αναλογικά του ποδοσφαίρου, ούτε κουβέντα, ούτε λέξη. Μπορεί να τους έταξε να τους φιλοξενήσει τώρα, που είναι καλοκαίρι στο νησί που διαμένει. Άλλωστε από χορηγίες τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά! Aν πάντως ισχύει ότι είχε το θράσος να καλέσει σε νομικό, που πλέον έχει σχέση με τον Λάσκαρη για να ζητήσει και λεφτά, βλέπω πολύ κόσμο να επιλέγει για διακοπές την μαγευτική...Κρήτη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: