Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο απολογισμός του Ρόναλντ Βάργκας!!

Το sport-fm.gr κάνει το «ταμείο» για τον Ρόναλντ Βάργκας, σε αυτές τις τρεις συμμετοχές του στο Κόπα Αμέρικα, που τελείωσε για την Εθνική Βενεζουέλας.

Ο απολογισμός του Ρόναλντ Βάργκας
Θετικά μηνύματα, παρά το γεγονός, πως αδικήθηκε πιθανότατα και από τον προπονητή του, Νόελ Σανβισέντε, άφησε ο 28χρονος μεσοεπιθετικός. Η ομάδα των «βινοτίντος» δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά κόντρα στην «σελεσάο» και γνώρισε την ήττα που τους οδήγησε και σε αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κόπα Αμέρικα.

Tου Κώστα Μιαούλη

Ωστόσο από τον Βάργκας, οι φίλοι της ΑΕΚ και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι της «Ένωσης» μπορούν να κρατήσουν αρκετά θετικά μηνύματα από τις εμφανίσεις του στα 160 λεπτά των τριών ματς που αγωνίστηκε (βασικός σε όλα), τόσο για τις αρετές του και όσα αναμένεται να προσφέρει στην ομάδα, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Βαρόμετρο»

Η απόδοση του Βάργκας, έγινε σαφές πως αποτελεί «βαρόμετρο» για την Βενεζουέλα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός, πως ο 28χρονος, έπρεπε να κάνει κι άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο και σε μια ομάδα που φρόντιζε κυρίως να προσέχει τα μετόπισθεν. Το καλύτερο του παιχνίδι, ήταν το νικηφόρο απέναντι στην Κολομβία, στο οποίο ήταν από τους 2-3 κορυφαίους για την ομάδα του, με το φίνο παιχνίδι του στο δημιουργικό κομμάτι, την αποφασιστικότητα του σε όλες τις μπάλες που διεκδίκησε και στα πολλά κερδισμένα φάουλ που κατάφερε να πάρει. Έδωσε μάχες και πραγματικά, έκανε μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση στην πρεμιέρα της Βενεζουέλας.

Στο δεύτερο παιχνίδι, αυτό απέναντι στο Περού, στα πρώτα τριάντα λεπτά που η ομάδα του είχε την πρωτοβουλία, ήταν και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με δύο εξαιρετικές πάσες στον Ροζάλες και ειδικά εκείνη στον Γκουέρα, που δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει. Όμως αναγκάστηκε να θυσιαστεί μετά την αποβολή του Αμορεμπιέτα στο παιχνίδι και να βγει στο 37ο λεπτό, ώστε να μπει στόπερ στο παιχνίδι και να επανέλθει σε αμυντική ισορροπία η ομάδα του.

Στο ματς με την Βραζιλία, η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να φανεί, αφού η ομάδα του σε γενικές γραμμές, βρέθηκε σε κακή μέρα. Η ομάδα του δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και μοιραία περιορίστηκε σε ένα μακρινό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια στο 19ο λεπτό, ενώ συμμετείχε και σε μια καλή επιθετική προσπάθεια της ομάδας του στο 44. Στο 45΄είδε κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Φιρμίνο. Αντικαταστάθηκε στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, για να μπει ο Γκονσάλες.

Τον είδαμε εξτρέμ, καλύτερα πίσω από τον επιθετικό

Ο Σανβισέντε μπορεί για να χωρέσει και τον 35χρονο Αράνγκο, πίσω από τον Ροντόν, να έβαλε δεξιά τον Βάργκας και στα τρία παιχνίδια, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι εκεί το δυνατό του σημείο. Είναι παίκτης που του αρέσει να παίζει κοντά στην περιοχή και γι’ αυτό συνεχώς βρισκόταν σε διαγώνια θέση, από το ημικύκλιο της περιοχής. Όποτε μπόρεσε να πάρει την μπάλα γύρω από την περιοχή, βγήκαν φάσεις για την Βενεζουέλα. Σε επίπεδο τακτικής, είναι παίκτης πειθαρχημένος, που πιέζει, μαρκάρει, δεν εγκαταλείπει τις όποιες αμυντικές του υποχρεώσεις με την κάλυψη της πτέρυγας και ήταν θετικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Από αυτή την εικόνα και μόνο, συμπεραίνει κανείς, πως τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή του Μάνταλου, λογικά θα είναι ο παίκτης που θα παίζει πίσω από τον επιθετικό στην ΑΕΚ, αν όλα ολοκληρωθούν καλά με τη μεταγραφή του και μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα.

Επίπεδο φόρμας-ετοιμότητας

Αυτό το Κόπα Αμέρικα, έδειξε πως ο Βάργκας έχει επανέλθει πλήρως και παρά το σκληρό παιχνίδι που γίνεται σε αυτή τη διοργάνωση και ειδικά στο πρώτο ματς με την Κολομβία είναι και υγιής και ανθεκτικός, κάτι για το οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βενεζουέλας.. Αυτό είναι το καλύτερο μαντάτο για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που σίγουρα θα αδημονούν, όπως και οι φίλοι της ομάδας, είναι να έρθει στην Αθήνα, να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει με την «Ένωση». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: