Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Λαπόρτα: «Λουίς Ενρίκε, ακαδημίες και Unicef»

Την παραμονή του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Μπαρτσελόνα προανήγγειλε ο Ζοάν Λαπόρτα, ενώ έκανε σημαντικές εξαγγελίες.

Λαπόρτα: «Λουίς Ενρίκε, ακαδημίες και Unicef»
Σε τέσσερις άξονες στηρίζεται το πλάνο του Ζοάν Λαπόρτα που διεκδικεί την επιστροφή του στην προεδρία της Μπαρτσελόνα μέσω των επικείμενων εκλογών.

Ο Λουίς Ενρίκε θα παραμείνει στον πάγκο, θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις ακαδημίες, ενώ θα επιστρέψει η Unicef στη φανέλα και θα τονωθεί ο καταλανικός χαρακτήρας της ομάδας.

«Πλέον έχω περισσότερη εμπειρία και αποφασιστικότητα για να είμαι ο πρόεδρος στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου», τόνισε, ενώ έκανε γνωστό πως προορίζει τον Ερίκ Αμπιντάλ για νέο αθλητικό διευθυντή.

«Ο Γιόχαν Κρόιφ δημιούργησε μια νοοτροπία και έφτιαξε έναν μοναδικό τρόπο παιχνιδιού, που θαυμάζεται από όλους. Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο Φρανκ Ράικαρντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και τώρα ο Λουίς Ενρίκε, τον οποίο προώθησα στη δεύτερη ομάδα, συνέχισαν αυτό το έργο. Είναι δίκαιο να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Ακολουθεί το μοντέλο του Γκουαρντιόλα με κάποιες τροποποιήσεις», πρόσθεσε, ενώ απέφυγε να τάξει κάποια μεγάλη μεταγραφή.

«Η Masia μάς έδωσε μεγάλα αστέρια. Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για να ξανασυμβεί αυτό. Οι ακαδημίες μας αποτελούν κομμάτι της ταυτότητάς μας και είναι ακρογωνιαίες λίθοι για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό σύλλογο, με οικονομική ανεξαρτησία», συνέχισε.

Οι εξαγγελίες είχαν και πολιτικό χαρακτήρα. «Το σχέδιό μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Καταλονία. Αν γίνει ανεξάρτητη, η Μπαρτσελόνα δεν θα περιφέρεται σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πιστοί στο σχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας».

Τέλος, ανέφερε: «Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα. Υπάρχουν ήρωες σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε και θέλω η Μπαρτσελόνα να μην τη θαυμάζουν μόνο σαν σύλλογο, αλλά και για την κοινωνική προσφορά της. Δεν θέλουμε να συνδεόμαστε με το Κατάρ, γιατί έτσι δίνεται η εντύπωση πως τα κάνουμε όλα για τα λεφτά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: