Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το ιστορικό "10άρι" της Κομανέτσι!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών, η Νάντια Κομανέτσι, ήρθε σαν σήμερα στη ζωή - Δείτε το ιστορικό "10" που πήρε στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ! Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1961 και το όνομά της είναι ταυτισμένο με αυτό της γυμναστικής. Η Νάντια Κομανέτσι αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία προσωπικότητα στην ιστορία του αθλήματος, αφού με τα χρώματα της Ρουμανίας έγραψε ιστορία στους Oλυμπιακούς Aγώνες.
Με το απίστευτο ταλέντο της πήρε πέντε χρυσά, τρία αργυρά κι ένα χάλκινο μετάλλιο στους Oλυμπιακούς Aγώνες του 1976 και του 1980, ενώ κατέκτησε και δυο πρωτιές σε παγκόσμια πρωταθλήματα το 1978 και το 1979.
Μετά την πτώση του Τείχους πήγε στις ΗΠΑ και ανέλαβε θέσεις σε επιτροπές και θεσμούς. Το 1999 έγινε η πρώτη αθλήτρια που προσκλήθηκε ποτέ να μιλήσει στον ΟΗΕ.
Ας θυμηθούμε, όμως, την κορυφαία στιγμή της. Ήταν 18 Ιουλίου 1976, λοιπόν, όταν η Νάντια Κομανέτσι μετά από εκπληκτική προσπάθεια στους Oλυμπιακούς Aγώνες του Μόντρεαλ έγινε η πρώτη αθλήτρια που βαθμολογήθηκε ποτέ με 10 από τους κριτές. Κι έγραψε ιστορία!
Μάλιστα, επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη για 10,00, στο καντράν εμφανίστηκε όπως θα δείτε το …1,00!
Η Κομανέτσι ήταν τότε μόλις 14 ετών. Απολαύστε την σε εκείνη την απίστευτη κι αξέχαστη εμφάνισή της...




Πηγή: sportdog.gr

«Σε κρίσιμη κατάσταση ο Καραΐσκος»

karaiskos
Ο γιατρός του Ηρακλή Μανώλης Παπακώστας φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την κατάσταση του Γιώργου Καραΐσκου ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική του Άγιου Λουκά καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή. Η επέμβαση έγινε αλλά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο 100%.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο γιατρός της ομάδας:
«Ο Γιώργος είναι ακόμα στο χειρουργείο, έγινε η επέμβαση αλλά δεν τον έχουν βγάλει ακόμα, αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε, δηλαδή να καθαριστεί από τον θρόμβο και τα έμβολα οι πνευμονικές αρτηρίες. Προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν από το αποτέλεσμα της πνευμονικής εμβολής που είναι το ότι κάνει πνευμονική ανεπάρκεια.  Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο 100%. Τις τελευταίες μέρες αισθανόταν μια δύσπνοια και σήμερα αποφασίσαμε να πάει για έλεγχο. Αλλά σήμερα πηγαίνοντας να κάνει τον έλεγχο επιδεινώθηκε η κατάσταση και μπήκε κατευθείαν. Η πνευμονική εμβολή είναι μια από τις χειρότερες καταστάσεις, χειρότερο και από το πνευμονικό οίδημα, παύει να λειτουργεί το αναπνευστικό σύστημα και καταρρίπτεται και η λειτουργία της καρδιάς».
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν ήθελα να κάνω προσφυγή στον Άρη»

papasterianos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του Άρη, Μανώλης Παπαστεριανός.
Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Ρουμανία τόνισε πως η Ελλάδα είναι πιο έμπειρη ομάδα και με μεγαλύτερη ποιότητα από τους Ρουμάνους ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία.
Παράλληλα, όσο αναφορά τις εκκρεμότητες του στην Ελλάδα ανέφερε, πως ακόμα και τώρα είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τον Δημήτρη Ηλιάδη για να τακτοποιηθούν οι οφειλές από πλευράς Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για την προσαρμογή του στη Ρουμανία:
“Η πρώτη βδομάδα ήταν δύσκολη αλλά πιστεύω πως προσαρμόστηκα. Ο σύλλογος και η διοίκηση με αγκάλιασαν και μου έδειξαν πως είμαι σημαντικός στην ομάδα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο”.
Για το τρόπο με τον οποίο παίζουν στη Ρουμανία:
“Στους Ρουμάνους αρέσει να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στην άμυνα. Η Ελλάδα έχει την εμπειρία και τους παίκτες να εκμεταλλευτεί τα κενά αυτά και να πάρει την πρόκριση. Γενικά το ποδόσφαιρο στη Ρουμανία είναι ανοιχτό και χωρίς πολύ τακτική”.
Για τους Ρουμάνους παίκτες που ξεχωρίζουν:
“Το μεγάλο αστέρι είναι ο Μαρικά που παίζει στη Χετάφε. Επίσης Ο Μπορσεάνο είναι ένα εξαιρετικός παίκτης, αρχηγός και εγκέφαλος της Στεάουα”.
Για το πως βλέπουν οι Ρουμάνοι το παιχνίδι:
“Οι Ρουμάνοι ήθελαν να κληρωθούν με εμάς και μας θεωρούν εύκολο αντίπαλο. Το θέλουν το παιχνίδι πάρα πολύ και θα γεμίσουν το γήπεδο”.
Για το ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες:
“Οι πιθανότητες είναι ίσες αλλά η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα. Η Ρουμανία έχει δυνατή έδρα αλλά η Ελλάδα δε πιστεύω πως θα επηρεαστεί”.
Για τη σημασία του πρώτου παιχνιδιού:
“Το πρώτο παιχνίδι θα είναι καθοριστικό, αλλά οποιαδήποτε λάθη μπορούν να διορθωθούν στο δεύτερο”.
Για τις συζητήσεις που είχε με τον Ηλιάδη:
“Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Είναι ψέματα πως εγώ ζητούσα 180.000 ότι ποσά γράφονται. Δε θα συζητούσα νέο συμβόλαιο εφόσον δεν είχαν ξεκαθαριστεί οι παλιές οφειλές. Μου είχαν προτείνει να συμφωνήσουμε να πάρω τα χρήματα σε πέντε χρόνια,  ενώ εγώ τους είπα για έναν χρόνο και δεν τα βρήκαμε. Εγώ θα συμφωνούσα και για δύο η τρία χρόνια αλλά δε έγινε άλλη επαφή.  Η μοναδική πρόταση ήταν να πληρωθώ σε πέντε χρόνια. Είχα κάνει δύο προτάσεις στον κύριο Ηλιάδη και μου είπε πως θα τις σκεφτεί και θα με πάρει τηλέφωνο αλλά δε με πήρε ποτέ. Στη συνέχεια τον έψαχνα αλλά δε σήκωνε το τηλέφωνο. Σε καμιά περίπτωση δε ήθελα να κάνω προσφυγή στον Άρη αλλά είπε κάποια πράγματα ο κύριος Ηλιάδης τα οποία δε λέγονται και φτάσαμε στα άκρα. Εγώ περιμένω ακόμα και τώρα τον κύριο Ηλιάδη να με πάρει τηλέφωνο για να συμφωνήσουμε”.
Για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Χαλκιδική σχετικά με την λειτουργία των μεταλλείων:
“Τέσσερα παιδία που ήταν στη φυλακή αποφυλακίστηκαν κάτι το οποίο είναι πολύ καλό αλλά ο αγώνας δε σταματάει εδώ.  Παλεύουμε για να σώσουμε τον τόπο μας”.
Για το άμα παρακολουθεί τον Ηρακλή:
“Ο Ηρακλής ήταν η πρώτη μου ομάδα και φυσικά την παρακολουθώ. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα και ελπίζω να βρει τον δρόμο του στη συνέχεια”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δε τελείωσε τίποτα για τον ΠΑΟΚ”

koutsis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσης, για την μεγάλη ήττα του “Δικέφαλου του Βορρά” με τον Ολυμπιακό και για την επόμενη μέρα στην ομάδα.
Αναλυτικά είπε:
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
“Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που όλοι θέλαμε. Η ομάδα έδειξε μια κόπωση από το ταξίδι από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτό που πιστεύω είναι πως τίποτα δε χάθηκε, ο Ολυμπιακός πήρε ένα προβάδισμα αλλά ακόμα υπάρχει καιρός. Άμα βρεθείς σε κακή μέρα και παίζεις με μια πολύ καλή ομάδα μπορεί να χάσεις με ένα τέτοιο σκορ”.
Οι παράγοντες που έκριναν το παιχνίδι:
“Δεν έγινε τακτικά κάτι λάθος. Ότι σχηματισμό και να έχει άμα οι ποδοσφαιριστές δε μπορούν να ανταποκριθούν δε κερδίζεις. Τα ντέρμπι θεωρώ πως τα παίρνουν οι ποδοσφαιριστές με το πάθος τους. Η έλλειψη του πάθους πιστεύω πως οφείλεται στη κόπωση. Τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικά στο ποδόσφαιρο όσο και να μοιάζουν με δικαιολογία”.
Για την ικανότητα του ΠΑΟΚ να συνέλθει από το σοκ:
“Ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει και θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από όλους για να βοηθήσουν τους παίκτες να καλύψουν τη διαφορά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και η διαφορά καλύπτεται. Υπάρχει μια διοίκηση που πληρώνει, υπάρχουν οι συνθήκες που μπορούν να προετοιμαστούν τα παιδιά, ένα σπουδαίο προπονητικό τιμ και ένας εξαιρετικός κόσμος. Δε λείπει κάτι για να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα. Το ρόστερ του θεωρώ πως είναι κοντά με αυτό του Ολυμπιακού.
Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ και πολλοί διεθνείς. Επίσης και οι ξένοι είναι πολλοί καλοί. Σίγουρα το 4-0 είναι βαρύ σκορ όμως πρέπει να υπάρξει έξυπνη διαχείριση και όχι μηδενισμός. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια. Αυτή η αυτοκαταστροφή είναι ενοχλητική. Ο κόσμος είναι διψασμένος όπως είναι φυσιολογικό όμως για να πάρεις πρωτάθλημα θέλει υπομονή, αντικειμενικότητα και ψύχραιμες αποφάσεις”.
Για το ντέρμπι με τον Άρη:
“Είναι το ντέρμπι της πόλης όμως το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερο από του Άρη. Στον ΠΑΟΚ παίζουν μεγάλοι παίκτες και πρέπει να ξεπεράσουν το κακό αποτέλεσμα και να κάνουν μια νέα αρχή. Άμα συγκρίνουμε τα ρόστερ ο ΠΑΟΚ έχει πολύ παραπάνω πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι.Είναι δεδομένο πως οι προσωπικότητες του ΠΑΟΚ θα παίξουν εντελώς διαφορετικά από ότι με τον Ολυμπιακό”.
Για τις ελπίδες που έχει ο ΠΑΟΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό:
“Άμα το δούμε μαθηματικά, ο ΠΑΟΚ έχει τον Ολυμπιακό και στην έδρα του και άμα τον κερδίσει η διαφορά πάει στους 3 βαθμούς”.
Για τα χαρακτηριστικά του φετινού ΠΑΟΚ:
“Μπορεί να πουν κάποιοι πως είναι τυχερός επειδή έχει πάρει παιχνίδια στο 90′. Εγώ όμως βλέπω μια μαχητικότητα και επιμονή  μέχρι το τέλος που μου αρέσει. Τακτικά δε υστερεί κάπου ο ΠΑΟΚ και μπορεί να παίξει οποιονδήποτε σχηματισμό θέλει. Δε θεωρώ πως υπάρχει  πρόβλημα ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ψάχνει λύση ο Παπαδόπουλος»

eleftheriadis_1_1
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Ηρακλή, Σάκης Ελευθεριάδης, για την απόφαση του Παπαδόπουλου να αποχωρήσει από την ομάδα.
Αναλυτικά είπε:
Για την απόφαση του Παπαδόπουλο:“Ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα χωρίς να αφήσει το καράβι ακυβέρνητο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε κρίσιμη κατάσταση αγωνιστικά και θα δημιουργούσε τεράστια ανασφάλεια  και προβληματισμό να αποχωρούσε έτσι απλά. Για αυτόν τον λόγο παραμένει μέχρι να βρεθεί κατάλληλος αντικαταστάτης”.
Για το πως θα γίνει η μεταβίβαση μετοχών:“Σκοπός του Παπαδόπουλο δεν είναι να γίνει διοίκηση πρωτοδικείου αλλά να γίνει μεταβίβαση μετοχών σε έναν άνθρωπο που θα αναλάβει με τους συνεργάτες του. Περισσότερες πληροφορίες για το πως ακριβώς θα γίνει η μεταβίβαση θα δοθούν τις επόμενες μέρες”.
Για το άμα η απόφαση είναι αμετάβλητη:“Η απόφαση είναι αποφασιστική και αμετάβλητη.  Ο κύριος Παπαδόπουλος απέτυχε να οδηγήσει αγωνιστικά τον Ηρακλή, βέβαια πέτυχε άλλα πολύ σημαντικά πράγματα. Δε θέλει να αποτελέσει βαρίδιο στον σύλλογο και πήρε την απόφαση αυτή”.
Για το τι προσέφερε ο Παπαδόπουλος στον Ηρακλή:” Η σημερινή μέρα είναι μέρα ευθύνης και υπευθυνότητας. Έχουμε μέρες για να τον κρίνουμε. Έχει προσφέρει πάρα πολλά και οικονομικά στην ομάδα. Σχεδόν μόνος με φωτεινές εξαιρέσεις οδήγησε την ομάδα. Θα ανακοινωθούν τα πάντα στις επόμενες ημέρες. Επιπλέον ξόφλησε την ίδια μέρα όσους έβαλαν χρήματα στον Ηρακλή”.
Για το πως θα αποφασιστεί άμα ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον Ηρακλή είναι ο κατάλληλος:“Ο κύριος Παπαδόπουλος θα έχει τον πρώτο λόγο για τον άνθρωπο που θα έρθει αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να είναι αποδεκτός από την οικογένεια του Ηρακλή. Για παράδειγμα δε μπορεί να δοθεί ο Ηρακλής σε έναν έμπορο όπλου. Άμα δε δοθεί στον σωστό άνθρωπο ο Ηρακλής, πάλι ευθύνη θα έχει ο Παπαδόπουλος”.
Για το ποιοί έχουν τις ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:” Παίκτες οι οποίοι είναι ονόματα στην κατηγορία δεν έχουν προσφέρει. Δε θα χαϊδέψουμε κανέναν παίκτη, προπονητή η διοίκηση. Όταν ήρθαν κάποιοι παίκτες όλοι πανηγυρίζαμε. Στο γήπεδο όμως έδειξαν άλλα πράματα. Την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας αγωνιστικά έχουν αυτοί που διοικούν αγωνιστικά την ομάδα. Ο Παπαδόπουλος δεν έκανε τις επιλογές των παικτών ούτε την προετοιμασία. Επέλεξε προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Αυτοί έκαναν τις αποφάσεις. Οι ομάδες δε χτίζονται μόνο με ονόματα. Σίγουρα η ευθύνη καταλογίζεται στους Γκόγκιτς,Τσαλίκη και διοίκηση. Σίγουρα δε μπορούμε να λέμε πως η διοίκηση δεν έχει ευθύνη. Αυτή είναι πάνω από όλα και πήρε τις αποφάσεις. Από εκεί και πέρα τη μεγαλύτερη ευθύνη για εμένα την έχει ο προπονητής που επέλεξε τους ποδοσφαιριστές. Δε σταυρώνουμε κανέναν αλλά μοιράζουμε τις ευθύνες στους υπεύθυνους. Όλοι έχουν κάποιο μερίδιο εκτός από τους φιλάθλους “.
 Για το γεγονός πως ο Παπαδόπουλος μένει μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης:“Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτόν να πει σταματάω. Η έλλειψη ασφάλειας και σιγουριάς που θα δημιουργούταν θα ήταν τεράστια. Ο κύριος Παπαδόπουλος αν και είναι στεναχωρημένος είναι διατεθειμένος να μείνει μέχρι να βρεθεί διάδοχος. Καλύτερος κριτής είναι η ιστορία. Η ιστορία δε κρίνει άμεσα, αλλά αργότερα όταν κάποιες καταστάσεις ηρεμήσουν”.
Για την στήριξη που χρειάζεται ο  Ηρακλής:“Τώρα δεν είναι ώρα για να κάνουμε κριτική. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από τον κόσμο γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή. Υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα αλλά και ένα ιστορικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Μακάρι αν βρεθεί στο μέλλον ο καταλληλότερος που μπορεί να βρεθεί  και να οδηγήσει τον Ηρακλή σε επιτυχίες”.
Πηγή: arenafm.gr

Ειρωνεία ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΟΚ!! (PIC)

PAOK
Απίστευτο και όμως άκρως Ελληνικό. Την ώρα της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας που πρότεινε ο αρχηγός του Σύριζα, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, είχε την φαεινή έμπνευση να ανεβάσει ένα υποτιμητικό tweet κατά του ΠΑΟΚ στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο twitter.
Συγκεκριμένα, το tweet ανέφερε: «Ο Στουρνάρας είπε ότι δεν θα πάρει μέτρα. Τα πήρε ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ».
To εν λόγω tweet προκάλεσε τα σχόλια των χρηστών αλλά και των φίλων του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα μετά από λίγα λεπτά να σβηστεί.
Παρακάτω δείτε το tweet:
pasok-paok
Πηγή: arenafm.gr

Έλεγχος ΕΣΚΑΝ στο Ρύσιο!

Σειρά των ποδοσφαιριστών του Άρη, ήταν χθες, να δεχθούν την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ένωσης καταπολέμησης ντόπινγκ στο περιθώριο της προπόνησης στο Νέο Ρύσιο. Το κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο των «κίτρινων» και πήρε δείγματα μετά από σχετικές κληρώσεις από τους Σαλόζε Ουντότζι (φωτό), Τζον Ίμπε, Ροκ Έλσνερ, Κώστα Κοτσαρίδη, Νίκο Αγγελούδη και Στέλιο Τσουκάνη.

Οι έλεγχοι του ΕΣΚΑΝ αναμένεται να συνεχισθούν το επόμενο διάστημα και το πιθανότερο είναι πως θα περάσουν από όλους τους συλλόγους της Σούπερ λίγκας.
Το κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ την περασμένη βδομάδα βρέθηκε στους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητο και Λεβαδειακό και πήρε δείγματα από έξι ποδοσφαιριστές από κάθε σύλλογο.Πηγή: metrosport.gr

«Θέλει λίγο υπομονή»

arvaniths
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, για όλα τα μπασκετικά θέματα των “κίτρινων”.
Αναλυτικά είπε:
Για τον θάνατο του Γιώργου Περτσιανλή:
“Είναι μια πάρα πολύ στενάχωρη κατάσταση. Συνεργαστήκαμε με τον Γιώργο και στον ΑΣ. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάρα πολλά να προσφέρει και στον σύλλογο και στην οικογένεια του. Από κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις πως ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα μπροστά στο Θεό και στην μοίρα. Εύχομαι στην οικογένεια του τα καλύτερα”.
Για της ήττες του Άρη:
“Είναι άδικο αυτά που κάνουμε στους εαυτούς μας. Δύο νίκες με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο τις χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις και όλοι να μιλούν για εμάς”.
Για τον κόσμο:
“Ο κόσμος χειροκροτεί την ομάδα παρά της ήττες όταν όμως χάνει συνεχώς ο κόσμος θα εγκαταλείψει την ομάδα. Έτσι λειτουργεί δυστυχώς ο Έλληνας φίλαθλος. Πρέπει η ομάδα να κερδίζει και να κάνει τον κόσμο χαρούμενο και υπερήφανο”.
Για τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα:
“Όσοι ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν πόσο πολύ καίει η μπάλα στα χέρια των παιδιών. Θέλει λίγο υπομονή. Η εικόνα της ομάδα δεν είναι κακή και δείχνει ότι όταν έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να φτάσει πολύ ψηλά”.
Για τις ευθύνες των παικτών:
“Πρέπει και οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τους έχουμε πάντα προστατευμένους, ωστόσο ως αθλητές έχουν κάποιες ευθύνες και απέναντι στον Άρη αλλά και στον κόσμο. Υπάρχουν παιχνίδια που είναι δικά μας και τα χάνουμε μέσα από τα χέρια μας. Δε πρέπει να συμβαίνει αυτό.Μέσα στη βδομάδα θα γίνουν συναντήσεις με τους παίκτες καθώς πρέπει να ξέρουν και την άποψη της διοίκησης όχι μόνο του προπονητή”.
Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί:
“Δεν ανησυχούμε για το δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι μπασκετικά τον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα στόχος είναι η καλή εικόνα στα πλέυ οφ. Προσπαθούμε μέχρι να γίνει η ετοιμασία αυτή να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”.
Για τις δηλώσεις του Αγγέλου πως η ομάδα δε χρειάζεται ενίσχυση:
“Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και δε νομίζω να χρειάζεται ενίσχυση. Δε μπορούμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου με υποθετικές μεταγραφές και έσοδα. Δε μπορούμε να κάνουμε πολλές κινήσεις λόγω απαγόρευσης της ΦΙΜΠΑ και δε πρέπει  να χρεώνουμε την ομάδα. Μόλις είναι σε καλή κατάσταση ο Πελεκάνος και σε ετοιμότητα οι Χαντ και Σαρικόπουλος η ομάδα αγωνιστικά θα έχει άλλο πρόσωπο .Δεν έχουμε στόχο να χρεώσουμε τον Άρη και να κρύβουμε τα χρέη. Ακόμα προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με παίκτες που χρωστάμε χρήματα να γίνει κούρεμα όταν θα κάνουμε συμφωνίες με παίκτες για να έρθουν στην ομάδα. Αυτό δεν γίνεται και δεν είναι σωστό”.
Για τις διαφωνίες με τον Σκορδίλη:
“Με το κύριο Πετράτο βρισκόμασταν σε κακή σχέση όμως θέλησε ο άνθρωπος να έρθουμε σε μια συζήτηση και πλέον είμαστε σε καλό δρόμο. Το θέμα κολλάει στον Σκορδίλη. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Του προτείνουμε ότι προτείνουμε σε όλους. Είναι από εκεί και πέρα στο χέρι του να συμφωνήσει με την ομάδα που τον ανέδειξε. Το ποσό που του προσφέρεται είναι πολύ μεγάλο για την προσφορά του στον σύλλογο. Η πρόταση του Άρη είναι πολύ σοβαρή και δίκαιη.  Αν πούμε όλα όσα λέει ο κύριος Σκορδίλης για τον Άρη και το πως μιλάει για την ομάδα δε θα μπορεί ούτε σε Θεσσαλονίκη να πατήσει.”
Για τις ευθύνες αυτών που υπέγραψαν τα συμβόλαια:
“Ο κόσμος του Άρη γνωρίζει ποιοί έχουν οδηγήσει τον Άρη σε αυτή τη κατάσταση. Ότι και να γράφουν ανώνυμα από κάποια μπλογκς στο συνείδηση του Άρη είναι γνωστό ποιοί έχουν τις ευθύνες”.
Για την προσπάθεια να μεταφερθεί η νοοτροπία του πρωταθλητή στους παίκτες του Άρη:
“Ήρθε ο κύριος Ιωαννίδης από την Αθήνα για την εκδήλωση και ήταν  πολύ χαρούμενος. Τα παιδία είναι νέα και πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους που έκανα τον Άρη μεγάλο, να μιλήσουν με αυτούς και να μπει στη ψυχή τους η καρδία του πρωταθλητή. Ο κύριος Ιωαννίδης έχει φέρει στον σύλλογο τίτλους και έχει φέρει την νοοτροπία νικητή”.
Για το τι δήλωσε ο Ιωαννίδης:
“Ο κύριος Ιωαννίδης είπε πως ο Άρης κινείται σωστά. Πως πρέπει να γίνει οικονομική εξυγίανση και να βασιστούμε στις υποδομές. Εξάλλου και ο ίδιος ήταν της άποψης πάντα πως οι ομάδες πρέπει να στηρίζονται στους νέους. Θεωρώ πως μας στηρίζει και είναι δίπλα μας”.
Για το θέμα της έδρας στον τελικό:
“Για εμάς το σημαντικότερο είναι τα παιχνίδια μέχρι εκείνη τη μέρα. Από εκεί και πέρα όπου και να γίνει ο τελικός, ο κόσμος του Άρη θα είναι εκεί και η ομάδα θα πάει για να διεκδικήσει την νίκη”.
Για τις ανησυχίες του κόσμου:
“Είμαστε στα 1650 διαρκείας και θεωρώ πως άμα δεν είχαμε τις δύο ήττες θα είχαμε ξεπεράσει τις δύο χιλιάδες διαρκείας. Όσο αναφορά τον κόσμο του Άρη που ανησυχεί, ακόμα και τη περσινή χρονιά φάνηκε ποια ομάδα κατάφερε τελικά να διεκδικήσει την θέση της στη τετράδα και ποιά ομάδα έχασε εύκολα 2-0″.
Για την επιθυμία να συμμετέχει ο Άρης στην Ευρώπη:
“Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να γίνει όμως θα γίνει σιγα σιγά. Ξέρω ότι πονάει και πως είναι στενάχωρο αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες και αλλαγές. Αυτή είναι η κατάσταση που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Ότι δεσμευτήκαμε θα το κάνουμε για να βγάλουμε τον Άρη από αυτή τη δύσκολη θέση”.
Πηγή: arenafm.gr

Παζάρια με Σκορδίλη!!

Arisbc
Από τον «βραχνά» που ακούει στο όνομα Γάιος Σκορδίλης προσπαθούν να απαλλαχθούν οι άνθρωποι της ΚΑΕ Άρης, στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας μέσω του άρθρου 99 αλλά και της άρσης του απαγορευτικού των μεταγραφών της ΦΙΜΠΑ.
Ο Κερκυραίος, σε αντίθεση με τα όσα έδειξε αγωνιστικά στην θητεία του στον Άρη, αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής και προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα (μη δεδουλευμένα), από την ομάδα που τον έκανε επαγγελματία και τον έβαλε στα παρκέ της Α1.
Ο Σκορδίλης επικοινώνησε χθες με τον Θόδωρο Κουρόγλου, κάνοντάς του γνωστές τις οικονομικές του απαιτήσεις για να συναινέσει και να συμφωνήσει με τον Άρη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παίκτης δεν συζητά το «κούρεμα» της τάξεως του 50%, το οποίο οι υπόλοιποι επτά από τους οκτώ παίκτες που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος δέχτηκαν, εμμένοντας στην απόφασή του να πάρει ένα ποσό κοντά στο 75% από τα 120 χιλιάδες ευρώ που διεκδικεί. Ζητώντας, παράλληλα, το 1/3 των συγκεκριμένων χρημάτων «μπροστά».
Ο κ. Κουρόγλου έκανε την δική του αντιπρόταση, ανανεώνοντας το ραντεβού για νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον παίκτη μέσα στις προσεχείς ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, θα αναζητηθούν άνθρωποι που θα μπορέσουν να συνδράμουν οικονομικά, ώστε ο Άρης να τελειώσει με τον Σκορδίλη και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά μαζί του.
Πηγή: arenafm.gr

Συνάντηση με την ΠΑΕ θα ζητήσει η Κοινωνία Μελών!

Βλέποντας την ομάδα του Άρη να έχει πάρει την… κατηφόρα, τα μέλη της διοίκησης της Κοινωνίας Μελών ενεργοποιήθηκαν. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, στα γραφεία του Φορέα, οι ιθύνοντες της ΚΜΑ συσκέφθηκαν στην προσπάθεια να αναζητήσουν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης της αγωνιστικής κρίσης και αντίδρασης. Στη διάρκεια της συνέλευσης, διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις.

Μέχρι και για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ, ακούστηκε. Αυτή ωστόσο που υπερίσχυσε και θα υλοποιηθεί είναι η συνάντηση που θα ζητηθεί να γίνει μεταξύ Κοινωνίας Μελών και ΠΑΕ Άρης. Σήμερα θα σταλεί σχετική επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να παρθεί απάντηση από τη διοίκηση του κ. Ηλιάδη και να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης. Σε αυτή, τα μέλη του Φορέα θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, σε αγωνιστικό και διοικητικό-οργανωτικό επίπεδο, ενώ θα ζητήσουν να μάθουν (με επιχειρήματα και στοιχεία) τί ακριβώς σκέφτονται για το μέλλον της ομάδας.

Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης όσο ακόμη υπάρχει χρόνος να γίνει η ανατροπή. Σε ό,τι αφορά την πρόταση για έκτακτη γενική συνέλευση, αυτή δεν απορρίφθηκε όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει. Ίσως πραγματοποιηθεί μετά το «99» και εφόσον η ΚΜΑ πάρει το πόρισμα του ελέγχου της ΝΕΧΙΑ. Πηγή: metrosport.gr

Σεμινάριο διαιτησίας για τις Ακαδημίες!

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια έμειναν για λίγο στην άκρη και οι παίκτες των Τμημάτων Υποδομής κάθισαν στην καρέκλα του μαθητή προκειμένου να ενημερωθούν για τους τελευταίους κανονισμούς διαιτησίας και να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να διαχειριστούν καλύτερα την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο αποφεύγοντας λάθη που μπορεί να τους στοιχίσουν.

Ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την ΕΠΟ διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας (11/11) ένα ειδικό σεμινάριο διαιτησίας για τους ανθρώπους των Ακαδημιών του συλλόγου. Στο πάνελ της αίθουσας Τύπου της Τούμπας κάθισε ο Βασίλης Σταμούλης εκπαιδευτής Α? κατηγορίας της ΕΠΟ και με τη βοήθεια βίντεο ανέλυσε σε ποδοσφαιριστές και προπονητές και στελέχη των Τμημάτων Υποδομής τους κανονισμούς διαιτησίας, ενώ έλυσε τις απορίες των μελλοντικών αστεριών του ΠΑΟΚ.

Οι ενέργειες για τη σωστή επιμόρφωση των Ακαδημιών γίνονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης της ΕΠΟ για την προσεχή σεζόν. Πηγή: metrosport.gr

Βασίλης Χατζηαποστόλου στο Metropolis: «Δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση στην ΕΠΟ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις έρευνες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στην ΕΠΟ από πλευράς δικαιοσύνης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι μια νομική ορολογία και είναι ειδικό αδίκημα η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Είμαι περίεργος να δω πώς μπορεί να στοιχειοθετηθεί αυτή η κατηγορία κάτι που θεωρώ δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει. Υπάρχουν, όντως, αμφιλεγόμενες συμπεριφορές αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για εγκληματική οργάνωση. Επειδή κάποιοι ελέγχουν το ποδοσφαιρικό σύστημα δεν σημαίνει ότι μιλάμε για εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει στην ομοσπονδία ένα ζήτημα παραλείψεων μεγάλο που προσπαθούν να εντοπίσουν οι εισαγγελείς και περιμένουμε ποιο θα είναι το πόρισμα. Θεωρώ πως στο κομμάτι της κάρτας υγείας και στις φορολογικές ενημερότητες θα βγει "λαγός" γιατί έγιναν παρανομίες».

Όσον αφορά την βαριά ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Χατζηαποστόλου σχολίασε: «Κουράστηκε από οποιεσδήποτε δικαιολογίες ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Εδώ κουράστηκα εγώ που είμαι μεγάλος σε ηλικία και έχω δει και τίτλους. Οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ είναι αυτές και λίγο περισσότερες. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει τεράστια διαφορά με τον Ολυμπιακό. Κακώς όλη την εβδομάδα δινόταν φρούδες ελπίδες στους οπαδούς μας».
Πηγή: metrosport.gr

Υψηλάντης στο Metropolis: «Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται»

Ο Νίκος Υψηλάντης μέλος της επιτροπής που βοηθάει οικονομικά τον Ηρακλή, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», για την ανακοίνωση του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, όπως και για το ενδεχόμενο νέου ενδιαφερόμενου για την ΠΑΕ Ηρακλής

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Εκ του αποτελέσματος δεν μπορείς να κρίνεις. Είτε το καλό σενάριο είτε το κακό το συμπέρασμα είναι ένα. Είναι τραγικό. Κάθε χρόνο οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λίγκ. Στόχος του Ηρακλή είναι να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ. Αν εγώ για παράδειγμα ενδιαφέρομαι, πρώτα συζητάω και αν ο άλλος μου ζητάει παράλογα νούμερα, βγαίνω και το λέω».

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν είμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν, κάτι θα γίνει. Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται αλλά αυτό θα το δούμε. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως η ομάδα δεν πάει καλά και πρέπει να βρούμε μια λύση. Να σημειώσω ότι η επιτροπή που συστάθηκε για να βοηθήσει οικονομικά για διάφορους λόγους έχει πάψει να υφίσταται. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτίθενται να βοηθήσουν».Πηγή: metrosport.gr

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 4-0 | Πολυεπίπεδη ήττα, μήνυμα Στέφενς στη διοίκηση!!

Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε άξιο νικητή τον Ολυμπιακό. Για τον ΠΑΟΚ, η ήττα στο γήπεδο, ίσως είναι μικρότερη από την ήττα σε επίπεδο εγωισμού και ομαδικής «υγείας».
olympiakos-paok-analysis

Η βασική τακτική επιλογή του ΠΑΟΚ

Ο Στέφενς είχε «τα χαρτιά» των γηπεδούχων ορθάνοιχτα, αφού οι απουσίες τους επέβαλαν ενδεκάδα Λεωφόρου. Η κούραση του Ολυμπιακού και τα δικά του αργά κεντρικά χαφ έκαναν πιθανότερη, πριν τον αγώνα, την επιλογή να γεμίσει το κέντρο. Αντ’ αυτής, ο Ολλανδός προτίμησε να παρατάξει κι αυτός ασύμμετρο 4-4-2, με το Λούκας σε «ρόλο Φουστέρ» και Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη στην επίθεση. Έτσι, αντί για υπεραριθμία στα χαφ, έδωσε οδηγία σε Τζιώλη-Λαζάρ για πίεση ψηλά, ώστε να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να «πάρει μέτρα».
Η φάση ανάπτυξης και οι δυσλειτουργίες :
  • Overlap του Λίνο και o Στοχ να συγκλίνει, παρ’ ότι από εκεί έπαιζε ο ταχύτερος εξτρέμ του αντιπάλου.
  • Εντολή στον Λαζάρ να παίρνει πρωτοβουλίες.
  • Εντολή στους επιθετικούς, που έπαιζαν πολύ κοντά, για χιαστί κινήσεις, ώστε να βγουν στην πλάτη των στόπερ είτε από δικό τους 1-2, είτε από μικρή μεταβίβαση των ακραίων.
Το πλάνο του ΠΑΟΚ έμεινε ημιτελές. Η πίεση στους Σάμαρη-Μανιάτη απέδωσε στο πρώτο μισάωρο, μέχρι να κουραστούν, αναμενόμενα, οι κεντρικοί χαφ. Αλλά δεν απέφερε κατοχή και φάσεις, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» στόπερ είχαν την ψυχραιμία να γυρνάνε πολλές φορές τη μπάλα εκτός περιοχής μέχρι να φτάσει στο ελεύθερο μπακ, αφού Λούκας και Στοχ μάρκαραν παθητικά. Ο Στοχ ήταν και επιθετικά εξαφανισμένος. Τέλος από τα φορ, μόνο ο Σαλπιγγίδης κινείτο σωστά. Με την εμπειρία και την έκρηξη στα πρώτα μέτρα, απέφευγε τον Μανωλά και «έπεφτε» στον βαρύτερο Σιόβα. Όμως δεν πήρε βοήθεια από τον Αθανασιάδη που έπαιζε μονίμως με πλάτη, χωρίς διαγώνιες κινήσεις. Έτσι ο ΠΑΟΚ, ακόμα και στο 10λεπτο 25΄-35΄, που «πάταγε καλύτερα», δεν απείλησε ουσιαστικά.

Εύκολο έργο για το Μίτσελ, με ορθολογικές κινήσεις

Με αυτή την εικόνα αντιπάλου, ο Μίτσελ δεν προβληματίστηκε. Το χαμηλό τέμπο χωρίς ρίσκα βόλεψε την προερχόμενη από δύσκολα παιχνίδια ομάδα του. Η διαφορά ποιότητας ήταν αρκετή. Αλλά έκανε και σωστή διαχείριση στα εξής :
  • Βλέποντας τον Μανιάτη χωρίς ενέργεια, μετέθεσε για μεγάλο διάστημα τον Σάμαρη στον Λαζάρ, δίνοντας ανάσες στον αρχηγό που, απέναντι στον Τζιώλη πλέον, είχε ευκολότερο έργο.
  • Αντιμετώπισε την πίεση ψηλά ζητώντας από τα φορ να γυρίζουν στη σέντρα. Ειδικά ο Σαβιόλα ανταποκρίθηκε επαρκέστατα και εξαφάνισε σταδιακά τις αποστάσεις κέντρου-επίθεσης.
  • Εμπιστεύτηκε επίμονα τον Κάμπελ και δικαιώθηκε. Ο Κοσταρικανός «χρεώθηκε» τη δεξιά πλευρά, παίρνοντας όλες τις ατομικές προσπάθειες. Με τον Στοχ να μην ντουμπλάρει και τον 36άχρονο Λίνο επιφορτισμένο με διπλά καθήκοντα, βρήκε τους χώρους να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνισή του. Έβγαλε ποικιλία σε μεταβιβάσεις και απέδωσε το ίδιο καλά τόσο στη γραμμή, όσο και συγκλίνοντας. Η σέντρα στο πρώτο γκολ και το τελείωμα του Μήτρογλου «ξεκλείδωσαν» το ματς σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος. Ενώ η ασίστ στο Σαβιόλα, που κινήθηκε ωραία στο πέναλτι, με τα στόπερ να κοιτάνε, ήταν έναυσμα απόλυτης κυριαρχίας.

Αλλαγές που δεν βοήθησαν και εικόνα διάλυσης

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη με Ολίσε αντί Στοχ, αλλαγή απόλυτα δικαιολογημένη και τους Τζιώλη-Λαζάρ να αλλάζουν εσωτερικά, με τον Τζιώλη προς βοήθεια του Λίνο. Ο Νιγηριανός δε βοήθησε, ούτε ανασταλτικά, ούτε δημιουργικά, ενώ η πρώτη του ενέργεια ήρθε στο 71΄. Ο Τζιώλης σε καμία περίπτωση δε μπόρεσε να εξασθενίσει τον Κάμπελ.
Η είσοδος Νίνη-Βούκιτς στόχευε στην καλύτερη κυκλοφορία και την εκμετάλλευση φάουλ και σουτ. Τίποτε εξ ‘αυτών δε συνέβη, με τις ατομικές τους αποδόσεις κάτω του μετρίου.
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η συνολική εικόνα διάλυσης που παρουσίασε ο «δικέφαλος». Έλλειψη πάθους, αβίαστα λάθη σε μαρκαρίσματα και μεταβιβάσεις, χαμηλή αυτοσυγκέντρωση. Το γκολ του Φουστέρ σε miss match με τον Νίνη και η αστεία λειτουργία των στόπερ και του Χακόμπο στο 4ο γκολ, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.
Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές συντήρησης δυνάμεων στο δυσκολότερο, θεωρητικά, παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η εικόνα του Χολέμπας να αλωνίζει ξεκούραστος ως αριστερός χαφ στο τελευταίο τέταρτο, τελειώνει κάθε περαιτέρω ανάλυση.

Συμπέρασμα

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο Στέφενς κατέβηκε στο Φάληρο για να εκθέσει το Σαββίδη. Δεν παρέταξε τον ΠΑΟΚ για να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά ως ίσο προς ίσον και με ίδιο σχηματισμό. Με τον τρόπο του, έδειξε ότι η ομάδα υπολείπεται μακράν σε ποιότητα του Ολυμπιακού. Ανέδειξε εμφατικά το πρόβλημα στον κεντρικό άξονα, από την άμυνα ως την επίθεση, καθώς και την έλλειψη ολοκληρωμένων μπακ. Ο Ολλανδός έμοιαζε να λέει «δεν έχουμε Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ, Σάμαρη, Μανωλά, Χολέμπας, ούτε βάθος στον πάγκο. Πώς λέτε ότι διεκδικούμε πρωτάθλημα ; » Με αυτή την τακτική βέβαια εκτίθεται και ο ίδιος, λόγω της τραγικής εικόνας στην επανάληψη. Αλλά θεωρεί ότι οι περγαμηνές του είναι τέτοιες που δεν έχει να αποδείξει τίποτα στους διοικούντες. Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο «Λιγότερα μεγάλα λόγια, μεταγραφές ουσίας και όχι σκοπιμοτήτων το Δεκέμβρη». Μένει να δούμε την απάντηση του μεγαλομετόχου.
Πηγή: overlap.gr

Έκκληση Ηρακλή για Καραΐσκο!

Άμεση βοήθεια από τον κόσμο ζήτησε η ΠΑΕ Ηρακλής για τον Γιώργο Καραΐσκο ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έχει ανάγκη από αίμα.

Έκκληση Ηρακλή για Καραΐσκο
Έκκληση στον κόσμο για βοήθεια κάνει η ΠΑΕ Ηρακλής για τον Γιώργο Καραΐσκο ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με τις εκτιμήσεις των γιατρών να κάνουν λόγο για πνευμονική εμβολή.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται στην εντατική και οι «κυανόλευκοι» κάνει έκκληση στον κόσμο για αίμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Ο Γιώργος Καραΐσκος νοσηλεύεται στον "Άγιο Λουκά" και έχει άμεση ανάγκη από αίμα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να σπεύσουν σε οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο στο τμήμα αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα για τον ασθενή Γιώργο Καραΐσκο ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική "Άγιος Λουκάς".

Πρώτο μήνυμα σε Αγκάνθο-Πουλίδο!

Μήνυμα προς τους Νταβίντ Αγκάνθο και Ρούμπεν Πουλίδο έστειλε ο προπονητής του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίους τους άφησε εκτός αποστολής για το αυριανό (13/11) φιλικό με τον Μακεδονικό.

Πρώτο μήνυμα σε Αγκάνθο-Πουλίδο
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, στη σημερινή συνάντηση με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς ζήτησε από τον προπονητή των «κίτρινων» να φτιάξει στο εξής μια ομάδα που θα αγωνίζεται με πάθος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και από το ποιοι παίκτες θα αγωνίζονται.

Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα και με τη σειρά του έστειλε το δικό του σε δύο από τους βασικούς και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Νταβίντ Αγκάνθο και Ρούμπεν Πουλίδο δεν βρίσκονται στην αποστολή του αυριανού (13/11, 15.30) φιλικού με τον Μακεδονικό στη Νέα Ευκαρπία, όχι για ιατρικούς λόγους, αλλά πιθανότατα γιατί ο προπονητής των «κίτρινων» δεν έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η αποστολή αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής: Έλσνερ, Ουντότζι, Αγγελούδης, Αντωνιάδης, Γιαννίτσης, Γκέλης, Γκόλιας, Καραγιάννης, Καραγκούνης, Καρασαλίδης, Κύργιας, Λεμονής, Μανιάς, Μπουζάνης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρένια, Σουνάς, Τσουκάνης, Τσουμάνης, Ψυχογιός.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ημέρας, έγιναν δύο προπονήσεις στο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο. Οι Βασίλης Τριανταφυλλάκος, Κώστας Κοτσαρίδης και Τζον Ίμπεχ, έκαναν θεραπεία και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο Ανδρέας Ηρακλής, αισθάνεται καλύτερα και άρχισε σταδιακά να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρκόπουλος: «Να διαχειριστούμε την κόπωση»


Προβληματισμένος από την κόπωση των παικτών του από τα συνεχή ματς και ταξίδια είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος εν όψει του αγών του ΠΑΟΚ με τη Νίζνι την Τετάρτη στη Ρωσία.

Μαρκόπουλος: «Να διαχειριστούμε την κόπωση»
Πριν πάρει ανάσα από το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε τα ξημερώματα για τη Ρωσία εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Νίζνι για το Eurocup. Ο Σούλης Μαρκόπουλος γνωρίζει πως θα πρέπει να διαχειριστεί τη φυσιολογική κόπωση που έχουν οι παίκτες του.

«Το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου μάς βρίσκει αντιμέτωπους με μία δυνατή ομάδα σε δύσκολη έδρα. Η Νίζνι τα έχει πάει εξαιρετικά ως τώρα, έχει δυνατό ρόστερ με καλούς σουτέρ και ψηλούς. Εμείς παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια και θα πρέπει να δούμε πώς θα διαχειριστούμε την κούραση από τους αγώνες και τα ταξίδια. Στόχος είναι όπως πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο νεαρός γκαρντ του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λιάπης, ανέφερε: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, καλά-καλά δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε προπόνηση για το ματς αυτό. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αλλά και να κάνουμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε στα προηγούμενα ματς, κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι για να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα. Η εμπειρία της πρώτης συμμετοχής στην Ευρώπη είναι πολύ χρήσιμη για μένα και αν μπορώ να βοηθώ όποτε μου το ζητεί ο προπονητής, θα είναι το καλύτερο».

Σενάριο… φαντασίας για Γκέρσον και Παναθηναϊκό!

Εφημερίδα του Ισραήλ αναφέρει πως ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι υπό κρίση στον Παναθηναϊκό και ο Πίνι Γκέρσον είναι βασικός υποψήφιος για την αντικατάστασή του.

Σενάριο… φαντασίας για Γκέρσον και Παναθηναϊκό
Λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα, φαίνεται πως οι Ισραηλινοί βρήκαν τρόπο για να δημιουργήσουν… τεχνητή κρίση στους αντιπάλους τους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Israel Hayom» αναφέρει πως ενδεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στο προσεχές παιχνίδι είναι πιθανό να οδηγήσει στην απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο, καθώς-όπως αναφέρουν-ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έντονα δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας και τις ήττες που έχει υποστεί. Μάλιστα το δημοσίευμα προχωρά το θέμα περισσότερο αναφέροντας πως ένας Ισραηλινός τεχνικός, ο Πίνι Γκέρσον (που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό χωρίς επιτυχία), είναι μεταξύ των βασικών υποψηφίων για τη διάδοχη κατάσταση.

Ασφαλώς όσα αναφέρει το δημοσίευμα δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Αργύρη Πεδουλάκη και τρεις ήττες, δύο στην Ευρωλίγκα και μία στην Α1, δεν θα διαταράξουν τις σχέσεις τους. Άλλωστε στήριξη στον «Άρτζι» υπήρχε πέρσι και σε πιο δύσκολες στιγμές, στο ξεκίνημα της σεζόν, με την ηγεσία της ΚΑΕ να δικαιώνεται στο τέλος της περιόδου βλέποντας την ομάδα να φτάνει στην κατάκτηση του νταμπλ και μία ανάσα από το Final 4.Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» ο Πόποβιτς!!

Ένα γκολ του Δημήτρη Πόποβιτς ήταν αρκετό στην Εθνική Κ-19 για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014, κόντρα στην Αλβανία.

«Καθάρισε» ο Πόποβιτς
Πρώτη αγωνιστική, πρώτη νίκη για την Εθνική Κ-19. Το συγκρότημα του Θοδωρή Παχατουρίδη επικράτησε 1-0 της Αλβανίας, χάρη σε ένα τέρμα του Δημήτρη Πόποβιτς στο 86ο λεπτό.

Έτσι, η Ελλάδα συγκατοικεί στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, με την Βουλγαρία, η οποία επίσης στην πρεμιέρα, επικράτησε 2-1 της Σλοβακίας. Θυμίζουμε πως οι αγώνες διεξάγονται στην Βουλγαρία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014.

Ελλάδα (Θοδωρής Παχατουρίδης): Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Πολίμος, Δεληγιαννίδης (83' Ρούσσος), Φούντας, Δώνης, Μήλιος (62' Πόποβιτς), Κρητικός (76' Κουλούρης).

Αλβανία (Φώτης Στρακόσα): Στρακόσα, Σόκολι, Λουλάι, Σούκου, Χοκσαλάρι, Τζίνι, Καβαζάι, Γκοσέ, Ιμεράι (91' Αντέμι), Τσεκίτσι (69' Κάμι), Πρέντι.

Βαθμολογία

1. Βουλγαρία 3
2. Ελλάδα 3
3. Αλαβανία 0
4. Σλοβακία 0

Το πλήρες πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

12/11/2013, Σλοβακία-Βουλγαρία, 1-2
12/11/2013, Ελλάδα-Αλβανία, 1-0
14/11/2013, Ελλάδα-Βουλγαρία, 15:00, Rakovski
14/11/2013, Αλβανία-Σλοβακία, 18:00, Lovech Stadion
17/11/2013, Σλοβακία-Ελλάδα, 15:00, Rakovski
17/11/2013, Βουλγαρία-Σλοβακία, 15:00, Lovech Stadion Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Νίκη… τίτλου για Λανούς!! (video)

Από το… πουθενά, η Λανούς του Ισμαέλ Μπλάνκο εντάχθηκε στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης της αργεντίνικης Inicial, καθώς κέρδισε την Άρσεναλ με 2-0.
Μάλιστα πρώην στράικερ της ΑΕΚ συμπεριλήφθηκε στη βασική ενδεκάδα. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να ανοίξουν το σκορ. Ακολούθησε δεύτερη κίτρινη στον Ούγκο Νέρβο, η οποία άφησε την Άρσεναλ Σαραντί με δέκα παίκτες από το 64ο λεπτό.
Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Λανούς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε στο 1-0 με τον Νικολά Πασκίνι στο 83ο λεπτό, ενώ στο 86ο ο 32χρονος Σαντιάγκο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη, έπιασε τους σημερινούς αντιπάλους της στους 25 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τους πρωτοπόρους της Inicial, Νιούελς Ολντ Μπόις.
Παρακάτω βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
29
Σαν Λορένζο
15
27
Μπόκα Τζούνιορς
15
27
Λανούς
15
25
Άρσεναλ Σαραντί
15
25
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
24
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
23
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
23
Ροζάριο Σεντράλ
15
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
21
Γοδόι Κρουζ
15
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
15
20
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
20
Κίλμες
15
18
Ρίβερ Πλέιτ
15
17
Ολ Μπόις
15
16
Τίγκρε
15
16
Ολίμπο
15
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
8
Κολόν Σάντα Φε
15
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.69
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.66
Άρσεναλ Σαραντί
1.62
Λανούς
1.62
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.53
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.47
Ροζάριο Σεντράλ
1.47
Σαν Λορένζο
1.42
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.32
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Κίλμες
1.28
Τίγκρε
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Ολ Μπόις
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.19
Ολίμπο
0.73
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

MLS: Πικρή νίκη για Ρέαλ! (video)

Με εντός έδρας 4-2 σε βάρος των Πόρτλαντ Τίμπερς ξεκίνησε η Ρέαλ Σολτ Λέικ τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας του MLS, αλλά ήθελε καλύτερο σκορ ενόψει του επαναληπτικού.
Άλλωστε βρέθηκε στο 4-1, αλλά κεφαλιά του Φρεντερίκ Πικιόν στο 91ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έδωσε ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στους εκπρόσωπους του Όρεγκον. Πάντως, οι Τίμπερς προηγήθηκαν με 1-0 στο 13ο λεπτό χάρη σε έξοχη εκτέλεση φάουλ του Καναδού Ουίλ Τζόνσον.
Η Ρέαλ ισοφάρισε στο 35ο λεπτό με τον Κρις Σούλερ και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 41ο με τον Ρόμπι Φίντλι. Στο 48ο ο Ντέβον Σάντοβαλ πέτυχε το 3-1 και στο 82ο ο Χαβιέ Μοράλες το 4-1 με κοντινή κεφαλιά, αλλά η αξία του γκολ του 33χρονου Αργεντινού μειώθηκε λόγω των εξελίξεων στη συνέχεια της αναμέτρησης.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Wild Card Ανατολής (μονή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ 3-0
Wild Card Δύσης (μονή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 2-0
Ημιτελικά Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 2-2 & 2-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 2-1 & 1-3
Ημιτελικά Δύσης (διπλή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-2 & 2-3
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-0 & 0-2
Τελικός Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 0-0 και 23/11
Τελικός Δύσης (διπλή σειρά)
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Πόρτλαντ Τίμπερς 4-2 και 24/11
MLS Cup (μονή σειρά)
Νικητές Ανατολής και Δύσης (07/12)





Πηγή: onsports.gr

Σιώπης ο αντί-Κουρμπέλης!!

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης χτύπησε στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με την Ξάνθη και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί με την Εθνική Ελπίδων. Στη θέση του για τα παιχνίδια με Σουηδία και Πολωνία, ο Σιώπης.

Σιώπης ο αντί-Κουρμπέλης
Ο Μανώλης Σιώπης είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Κουρμπέλη στην Εθνική Ελπίδων. Ο νεαρός αμυντικός από την Τρίπολη, χτύπησε στο παιχνίδι του Αστέρα με την Ξάνθη και ως αποτέλεσμα θα χάσει τα δύο παιχνίδια με Σουηδία και Πολωνία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον νεαρό άσο και στην θέση του κλήθηκε ο αμυντικός του Πλατανιά. Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική απουσία για τον Έλληνα τεχνικό, μετά από τον Νίκο Μαρινάκη, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

Έτσι, θα είναι αυτός στην αποστολή, για τα δύο παιχνίδια με τους Σουηδούς και τους Πολωνούς. Η συγκέντρωση των νεαρών ποδοσφαιριστών είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Μιλίνκοβιτς!

Έναν Άρη μαχητικό, που θα βγάζει πάθος στο γήπεδο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τους παίκτες που θα αγωνίζονται ζήτησε ο Δημήτρης Ηλιάδης από το Ζόραν Μιλίνκοβιτς στη σημερινή τους συνάντηση.

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Μιλίνκοβιτς
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημήτρη Ηλιάδη με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο πρόεδρος του Άρη συζήτησε για αρκετή ώρα με τον Σέρβο τεχνικό για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα, κυρίως στο «Κλ. Βικελίδης», γεγονός που τη φέρνει στις τελευταίες θέσεις της Σούπερ Λίγκας.

Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» έκανε σαφές στον προπονητή της ομάδας πως χαίρει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης, ωστόσο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αλλαγή αγωνιστικού προσώπου. Ο Ηλιάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει στο γήπεδο μία ομάδα που θα μάχεται με πάθος απέναντι στον αντίπαλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος και προσώπων που θα αγωνίζονται. Πηγή: sport-fm.gr

Τέσσερις στο «σκαμνί»…!

Τέσσερις στο «σκαμνί»… Σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για όσα συνέβησαν στις αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής, κλήθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέσσερις ΠΑΕ κλήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή (Πέμπτη 14/11, 13:00) για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 14/11/2013 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 11η αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ ΟΦΗ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».