Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Ο σχεδιασμός ήταν πρόχειρος»

apostolidhs-610x320
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και σχολιάσε την εικόνα του “Δικεφάλου” στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Παράλληλα επισήμανε πως ο σχεδιασμός της ομάδας από το καλοκαίρι ήταν πρόχειρος αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει ψυχραιμία και οι άνθρωποι της ομάδας να κοιτάξουν μπροστά.
Αναλυτικά είπε:
Για τον παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ:
“Το  αποτέλεσμα και η εικόνα ήταν μια απογοήτευση για όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ήταν και για τους αισιόδοξους οι οποίοι πίστευαν στην νίκη αλλά και για τους συγκρατημένους οι οποίοι περίμενα μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη που θα έδινε την σιγουριά πως η ομάδα βελτιώνεται, προχωρεί και είναι θέμα χρόνου να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ πως υπάρχει σημαντική ευθύνη από τον πάγκο. Ο Ολυμπιακός εξαρχής στόχευε να παίξει από τη μεριά του Λίνο ο οποίος είναι επιθετικός μπακ αλλά και σε μεγάλη ηλικία. Ο πάγκος λοιπόν έχει ευθύνη για την εξέλιξη του σκορ. Από εκεί και πέρα θέλει ρεαλισμό και ψυχραιμία”.
Για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι:
“Αποκλείεται να μπορεί να κοντράρει ο ΠΑΟΚ φέτος τον Ολυμπιακό. Είναι αδύνατο να τον ρίξει από την πρώτη θέση για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι χρήσιμο να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Ο σχεδιασμός ήταν πρόχειρος και δεν είχε τέλος και αρχή. Επειδή ο προπονητής ήρθε αργά δε συμμετείχε ο ίδιος αποκλειστικά στον σχεδιασμό για αυτό από εδώ και πέρα θα αναλάβει την συνολική ευθύνη. Πρέπει να προσεχθεί ο σχεδιασμός καθώς δεν είναι μόνο το που χρειάζεται παίκτες η ομάδα αλλά να γίνει σωστός σχεδιασμός με στόχο όχι τον Γενάρη αλλά και τα επόμενα χρόνια. Ο παράγοντας πως κάποιοι παίκτες είναι μεγάλοι σε ηλικία πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δε πρέπει να μιλήσουμε συγκεκριμένα για παίκτες καθώς θα ήταν άκαιρο αφενός γιατί είναι Δευτέρα και έχει υπάρξει λίγος χρόνος και αφετέρου επειδή είναι πράγματα τα οποία πρέπει να σκεφτούν  αυτοί που “τρέχουν” την ομάδα”.
Για το άμα ο Κατσουράνης πρέπει να παίζει σέντερ μπακ:
“Η θέση του Κατσουράνη είναι χαφ και εκεί πρέπει να παίζει. Στη θέση του σέντερ μπακ παίζει υποχρεωτικά. Παλαιότερα που υπήρχε η θέση του Λίμπερο που τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ίσως θα μπορούσε να προσαρμοζόταν. Το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του ο συγκεκριμένος παίκτης το βγάζει στη θέση του χαφ”.
Για την απόδοση του  Λίνο:
“Άκουσα πολλούς να εκρήγνυνται εναντίον του Λίνο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ και είναι υψηλής ποιότητας. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είναι χρόνος. Δεν μπορεί να πάει στο Καραϊσκάκη και να παίζει μπρος και πίσω. Στον Ολυμπιακό το καταλάβανε αυτό και βάλανε τον Κάμπελ που έκανε ότι ήθελε”.
Για το άμα έχει να δώσει πράγματα ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ:
“Από τη στιγμή που γύρισε ο Γκαρσία στην φετινή αγωνιστική περίοδο, συνολικά θα ήταν χρήσιμος σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια ημίχρονα σε περίπτωση που ήταν υγιής. Εφόσον όμως έχει κάνει τόσο μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του, που δεν είμαι σίγουρος αν όντως ισχύουν, δε ξέρω κατά πόσο θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί. Άμα χρησιμοποιούταν από την αρχή ίσως να έδινε κάποια πράγματα, αλλά έχει να παίξει από το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την ηλικία του και το σωματότροπο του δε ξέρω αν πλέον έχει να δώσει πράγματα”.
Για τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη:
“Ο Αθανασιάδης δεν είναι ο ατομικός σέντερ φορ που μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός αλλά έχει το ξεπέταγμα που τον βοηθάει πετυχαίνει τα τέρματα. Το ίδιο και ο Σαλπιγγίδης. Τέτοιοι παίχτες χρειάζονται να πετύχουν κάποιο τέρμα για να ανέβει και η ψυχολογία τους”.
Για τον Μήτρογλου:
“Ο Μήτρογλου έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα καλό σέντερ φορ. Έχει τεχνική κατάρτιση, ξέρει να προστατεύει τη μπάλα, ξέρει να κάνει τη σωστή κίνηση και όχι πάντα το απλό, είναι πολύ καλός με το κεφάλι και έχει “μούτρο” και χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα άμα προσθέσουμε και την ρέντα που έχει, αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο επιθετικό στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό θα μπορούσαν να βγάλουν πολλά λεφτά από αυτόν άμα δεν είχε τόσο χαμηλή ρήτρα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: