Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τον καλύτερο Αφρικανό!

Ανακοινώθηκαν οι πέντε υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2013.

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για τον καλύτερο Αφρικανό
Ανακοινώθηκαν μέσω του BBC οι υποψηφιότητες για το βραβείο του καλύτερο ποδοσφαιριστή της Αφρικανικής ηπείρου. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αποφασιστούν από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα επιλέξουν τον καλύτερο κατά τη γνώμη τους Αφρικανό ποδοσφαιριστή για το 2013. Οι πέντε υποψήφιοι είναι οι: Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Βίκτορ Μόουζες, Τζον Όμπι Μίκελ, Τζόναθαν Πιτρόιπα και Γιάγια Τουρέ.

Ο Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, 24 ετών Γκαμπονέζος ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ τη σαιζόν 2012-2013 με την Σεντ Ετιέν που αγωνιζόταν είχε 19 γκολ, όντας δεύτερος σκόρερ του Γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ είχε και σημαντική συμβολή στη κατάκτηση του κυπέλλου για τη Γαλλική ομάδα.



Ο 27χρονος εξτρέμ από τη Μπουργκίνα Φάσο Τζόναθαν Πιτρόιπα, ο οποίος ανήκει στη Ρεν είχε ως καλύτερη στιγμή της χρονιάς την ανάδειξή του ως κορυφαίος του Κόπα Άφρικα, αφού οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στον τελικό της διοργάνωσης, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης.



Ο Τζον Όμπι Μίκελ, 26χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, βοήθησε την Νιγηρία να κατακτήσει το Κόπα Άφρικα και την Τσέλσι να κατακτήσει το Europa League.



Ο Βίκτορ Μόουζες στα 22 του χρόνια κατέκτησε το Κόπα Άφρικα με την Νιγηρία και το Europa League με την Τσέλσι, ενώ φέτος κάνει μια πολύ καλή χρονιά ως δανεικός στη Λίβερπουλ.



Τελευταίος από τους υποψηφίους είναι ο 30χρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι Γιάγια Τουρέ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει 12 φορές μέσα στη χρονιά, χωρίς όμως να καταφέρει να σηκώσει κάποιο τρόπαιο, ενώ τις τελευταίες μέρες έγινε το κέντρο της επικαιρότητας με την υπόθεση των ρατσιστικών συνθημάτων εις βάρος του από τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: