Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Στο χέρι μας να κάνουμε περήφανο τον κόσμο»!

Την άποψη ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ ακόμα δρόμο και εξαρτάται από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση εξέφρασε ο Χουμπ Στέφενς, μιλώντας στο σάιτ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

«Στο χέρι μας να κάνουμε περήφανο τον κόσμο»
Με βασικό θέμα την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκη» ο Χουμπ Στέφενς αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες του πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της χρονιάς.

«Σε ένα κρίσιμο σημείο έγινε κι ένα βήμα προς τα πίσω και μάλιστα σε ένα ματς που όλοι θέλαμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε:

«Απαγορεύεται ένα μόνο ματς στη σεζόν να αλλάξει την τροχιά μιας ομάδας. Και δεν μιλάω μόνο για μεγάλες ήττες, αλλά και για μεγάλες νίκες».

Ο 60χρονος υπογράμμισε πως «η χρονιά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη κι όπως σήμερα ο κόσμος είναι απογοητευμένος από μας, είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε περήφανο στη συνέχεια. Είναι απολύτως στο χέρι μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χούμπ Στέφενς στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ

Για την παρουσία της ομάδας μέχρι και το προχθεσινό ντέρμπι

«Η ομάδα από το καλοκαίρι έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το ποιοτικό μας επίπεδο έχει ανέβει πολύ, τόσο με τους παίκτες που ήρθαν, όσο και με την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών καθημερινά. Δεν πρέπει λοιπόν να ακυρώσουμε τα βήματα που έγιναν προς τα μπρος. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι σε ένα κρίσιμο σημείο έγινε κι ένα βήμα προς τα πίσω και μάλιστα σε ένα ματς που όλοι θέλαμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο».

Για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα στο «Καραϊσκάκη»

«Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν παίξαμε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως ομάδα. Στην οργάνωση και την αμυντική μας τακτική ήμασταν υποφερτοί μέχρι να δεχτούμε το πρώτο, ίσως και το δεύτερο γκολ. Το πρόβλημά μας ήταν ότι είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, δεν γίναμε απειλητικοί, δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις.

Μέχρι σήμερα αν κάτι έχουμε σε όλα τα ματς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πολλές τελικές προσπάθειες, όρεξη στην επίθεση, πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό δεν μας βγήκε σε κανένα σημείο και φυσικά όταν το ματς γίνεται 2-0, εγώ δεν είμαι ένας προπονητής που θα κοιτάξω να περιορίσω την έκταση της ήττας, αλλά θα τα παίξω όλα για όλα για τις πιθανότητες ανατροπής. Ούτε τότε όμως, μπορέσαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και απλά δώσαμε στον Ολυμπιακό χώρο να δείξει αυτός την ποιότητά του. Μετά το 60΄ ήταν ένα άλλο ματς».

Για τη συνέχεια μετά από ένα τόσο αρνητικό αποτέλεσμα:

«Απαγορεύεται ένα μόνο ματς στη σεζόν να αλλάξει την τροχιά μιας ομάδας. Και δεν μιλάω μόνο για μεγάλες ήττες, αλλά και για μεγάλες νίκες. Υπάρχει ένα σχέδιο γι’ αυτή την ομάδα, υπάρχουν δεδομένες ικανότητες στους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς δεν τους έχω αυτές τις μέρες όλους μαζεμένους, αλλά από την επόμενη εβδομάδα έχουμε να συζητήσουμε πρώτα κάποια πράγματα και στη συνέχεια να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Η χρονιά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη κι όπως σήμερα ο κόσμος είναι απογοητευμένος από μας, είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε περήφανο στη συνέχεια. Είναι απολύτως στο χέρι μας».

Για την αντίδραση των οπαδών μετά το 4-0 στο «Καραϊσκάκη»:

«Ακόμη κι αυτό το γεγονός, αυτή η αντίδραση, έκανε τους ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν πολύ καλά τι θέλει ο κόσμος από μας. Δεν μας ρώτησε κανείς γιατί δεν κερδίσαμε, αλλά γιατί δεν παλέψαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσει. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι κι εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, όπως τον αντιλαμβάνονται. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της σεζόν ως ομάδα θα έχουμε το πρόσωπο που θα αποδέχονται και θα χαίρονται οι φίλαθλοί μας.

Όλοι μαζί θα συνθέτουμε την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ελπίζω ακόμη κι αν τους απογοητεύσαμε, να είναι δίπλα μας στο επόμενο ματς για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα να τους δείξει ότι πραγματικά το προηγούμενο ματς ήταν η χειρότερή μας βραδιά στο χειρότερο σημείο και να τους ανταμείψουμε με εμφανίσεις ανάλογες της ποιότητάς μας ως ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: