Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Θέλει λίγο υπομονή»

arvaniths
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, για όλα τα μπασκετικά θέματα των “κίτρινων”.
Αναλυτικά είπε:
Για τον θάνατο του Γιώργου Περτσιανλή:
“Είναι μια πάρα πολύ στενάχωρη κατάσταση. Συνεργαστήκαμε με τον Γιώργο και στον ΑΣ. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάρα πολλά να προσφέρει και στον σύλλογο και στην οικογένεια του. Από κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις πως ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα μπροστά στο Θεό και στην μοίρα. Εύχομαι στην οικογένεια του τα καλύτερα”.
Για της ήττες του Άρη:
“Είναι άδικο αυτά που κάνουμε στους εαυτούς μας. Δύο νίκες με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο τις χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις και όλοι να μιλούν για εμάς”.
Για τον κόσμο:
“Ο κόσμος χειροκροτεί την ομάδα παρά της ήττες όταν όμως χάνει συνεχώς ο κόσμος θα εγκαταλείψει την ομάδα. Έτσι λειτουργεί δυστυχώς ο Έλληνας φίλαθλος. Πρέπει η ομάδα να κερδίζει και να κάνει τον κόσμο χαρούμενο και υπερήφανο”.
Για τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα:
“Όσοι ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν πόσο πολύ καίει η μπάλα στα χέρια των παιδιών. Θέλει λίγο υπομονή. Η εικόνα της ομάδα δεν είναι κακή και δείχνει ότι όταν έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να φτάσει πολύ ψηλά”.
Για τις ευθύνες των παικτών:
“Πρέπει και οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τους έχουμε πάντα προστατευμένους, ωστόσο ως αθλητές έχουν κάποιες ευθύνες και απέναντι στον Άρη αλλά και στον κόσμο. Υπάρχουν παιχνίδια που είναι δικά μας και τα χάνουμε μέσα από τα χέρια μας. Δε πρέπει να συμβαίνει αυτό.Μέσα στη βδομάδα θα γίνουν συναντήσεις με τους παίκτες καθώς πρέπει να ξέρουν και την άποψη της διοίκησης όχι μόνο του προπονητή”.
Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί:
“Δεν ανησυχούμε για το δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι μπασκετικά τον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα στόχος είναι η καλή εικόνα στα πλέυ οφ. Προσπαθούμε μέχρι να γίνει η ετοιμασία αυτή να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”.
Για τις δηλώσεις του Αγγέλου πως η ομάδα δε χρειάζεται ενίσχυση:
“Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και δε νομίζω να χρειάζεται ενίσχυση. Δε μπορούμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου με υποθετικές μεταγραφές και έσοδα. Δε μπορούμε να κάνουμε πολλές κινήσεις λόγω απαγόρευσης της ΦΙΜΠΑ και δε πρέπει  να χρεώνουμε την ομάδα. Μόλις είναι σε καλή κατάσταση ο Πελεκάνος και σε ετοιμότητα οι Χαντ και Σαρικόπουλος η ομάδα αγωνιστικά θα έχει άλλο πρόσωπο .Δεν έχουμε στόχο να χρεώσουμε τον Άρη και να κρύβουμε τα χρέη. Ακόμα προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με παίκτες που χρωστάμε χρήματα να γίνει κούρεμα όταν θα κάνουμε συμφωνίες με παίκτες για να έρθουν στην ομάδα. Αυτό δεν γίνεται και δεν είναι σωστό”.
Για τις διαφωνίες με τον Σκορδίλη:
“Με το κύριο Πετράτο βρισκόμασταν σε κακή σχέση όμως θέλησε ο άνθρωπος να έρθουμε σε μια συζήτηση και πλέον είμαστε σε καλό δρόμο. Το θέμα κολλάει στον Σκορδίλη. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Του προτείνουμε ότι προτείνουμε σε όλους. Είναι από εκεί και πέρα στο χέρι του να συμφωνήσει με την ομάδα που τον ανέδειξε. Το ποσό που του προσφέρεται είναι πολύ μεγάλο για την προσφορά του στον σύλλογο. Η πρόταση του Άρη είναι πολύ σοβαρή και δίκαιη.  Αν πούμε όλα όσα λέει ο κύριος Σκορδίλης για τον Άρη και το πως μιλάει για την ομάδα δε θα μπορεί ούτε σε Θεσσαλονίκη να πατήσει.”
Για τις ευθύνες αυτών που υπέγραψαν τα συμβόλαια:
“Ο κόσμος του Άρη γνωρίζει ποιοί έχουν οδηγήσει τον Άρη σε αυτή τη κατάσταση. Ότι και να γράφουν ανώνυμα από κάποια μπλογκς στο συνείδηση του Άρη είναι γνωστό ποιοί έχουν τις ευθύνες”.
Για την προσπάθεια να μεταφερθεί η νοοτροπία του πρωταθλητή στους παίκτες του Άρη:
“Ήρθε ο κύριος Ιωαννίδης από την Αθήνα για την εκδήλωση και ήταν  πολύ χαρούμενος. Τα παιδία είναι νέα και πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους που έκανα τον Άρη μεγάλο, να μιλήσουν με αυτούς και να μπει στη ψυχή τους η καρδία του πρωταθλητή. Ο κύριος Ιωαννίδης έχει φέρει στον σύλλογο τίτλους και έχει φέρει την νοοτροπία νικητή”.
Για το τι δήλωσε ο Ιωαννίδης:
“Ο κύριος Ιωαννίδης είπε πως ο Άρης κινείται σωστά. Πως πρέπει να γίνει οικονομική εξυγίανση και να βασιστούμε στις υποδομές. Εξάλλου και ο ίδιος ήταν της άποψης πάντα πως οι ομάδες πρέπει να στηρίζονται στους νέους. Θεωρώ πως μας στηρίζει και είναι δίπλα μας”.
Για το θέμα της έδρας στον τελικό:
“Για εμάς το σημαντικότερο είναι τα παιχνίδια μέχρι εκείνη τη μέρα. Από εκεί και πέρα όπου και να γίνει ο τελικός, ο κόσμος του Άρη θα είναι εκεί και η ομάδα θα πάει για να διεκδικήσει την νίκη”.
Για τις ανησυχίες του κόσμου:
“Είμαστε στα 1650 διαρκείας και θεωρώ πως άμα δεν είχαμε τις δύο ήττες θα είχαμε ξεπεράσει τις δύο χιλιάδες διαρκείας. Όσο αναφορά τον κόσμο του Άρη που ανησυχεί, ακόμα και τη περσινή χρονιά φάνηκε ποια ομάδα κατάφερε τελικά να διεκδικήσει την θέση της στη τετράδα και ποιά ομάδα έχασε εύκολα 2-0″.
Για την επιθυμία να συμμετέχει ο Άρης στην Ευρώπη:
“Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να γίνει όμως θα γίνει σιγα σιγά. Ξέρω ότι πονάει και πως είναι στενάχωρο αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες και αλλαγές. Αυτή είναι η κατάσταση που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Ότι δεσμευτήκαμε θα το κάνουμε για να βγάλουμε τον Άρη από αυτή τη δύσκολη θέση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: