Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Μοναδική η ευκαιρία των Ρουμάνων»

«Μοναδική η ευκαιρία των Ρουμάνων» Την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας, τη Ρουμανία που γνωρίζει αρκετά καλά, ανέλυσε ο Παντελής Καπετάνος.

Τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η εθνική Ρουμανίας, προσεχή αντιπάλου της Ελλάδας, ανέλυσε ο Παντελής Καπετάνος.
Ο 30χρονος επιθετικός βρίσκεται πέντε χρόνια στη Ρουμανία, έχοντας αγωνιστεί σε Στεάουα Βουκουρεστίου και Κλουζ, και γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία της ομάδας του Πιτσούρκα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Καπετάνος στην «Ελευθεροτυπία»

Για τον προσεχή αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία

«Το κλίμα είναι πολύ καλό, και πριν από την κλήρωση είναι γνωστό ότι οι Ρουμάνοι ήθελαν τους Έλληνες και οι Έλληνες τους Ρουμάνους. Εδώ βλέπουν αυτό το παιχνίδι ως μοναδική ευκαιρία για τη χώρα τους να πάει στο Μουντιάλ και να προβληθεί».

Για τα δυνατά όπλα των Ρουμάνων

«Η εθνική Ρουμανίας βασίζεται πάρα πολύ στα ατομικά χαρακτηριστικά ορισμένων ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ καλή στο κέντρο, αλλά η Ελλάδα είναι τυχερή γιατί θα απουσιάσουν κάποιοι, τουλάχιστον πρώτο παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι διεθνείς στο Βουκουρέστι:

«Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Ου Ρουμάνοι φίλαθλοι διψάνε για ποδόσφαιρο και θα δώσουν όλη την ενέργειά τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Διψάνε για την πρόκριση, όμως, πιστεύω πως θα το κάνουν σε κόσμια επίπεδα».

Για την εμπειρία να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής:

«Ήταν μία εκπληκτική στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά και για την Ελλάδα που πήγαινε σε ένα Μουντιάλ μετά το 1994 και την Αμερική. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ευχάριστα πολύ έντονα».

Για το αν θα ήθελε τώρα να είναι στη «γαλανόλευκη» αποστολή:

«Εντάξει, σίγουρα θα ήθελα. Όμως δεν είναι στο χέρι μου, είναι στο χέρι του προπονητή. Και πέρσι έκανα πολύ καλές εμφανίσεις, πανηγύρισα και πρωτάθλημα με την Κλουζ, όμως δεν κλήθηκα. Τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: