Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Σαφώς και μπορεί η Εθνική»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρνει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας και θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Μανώλης Παπαστεριανός, μιλώντας στη SportDay.

«Σαφώς και μπορεί η Εθνική»
Την πίστη ότι η Εθνική Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, στο πλαίσιο των μπαράζ του Μουντιάλ, και να αγωνιστεί εκείνη στα γήπεδα της Βραζιλίας εξέφρασε ο Μανώλης Παπαστεριανός στη SportDay.

«Το σημαντικότερο προσόν της Εθνικής Ελλάδας είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει», τόνισε ο Έλληνας μεσοαμυντικός της ρουμανικής Κονκόρντια και πρόσθεσε:

«Δηλαδή παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης κ.λ.π. Είναι παίκτες-κλειδιά που μπορούν να παίξουν σημαίνοντα ρόλο σε τόσο μεγάλα παιχνίδια».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Παπαστεριανός στη SportDay

Για την Ρουμανία, προσεχή αντίπαλο της Εθνικής:

«Μέσα σε λίγους μήνες εδώ, αυτό που έχω καταλάβει καλά είναι ότι οι Ρουμάνοι παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Μπαίνουν πολλά γκολ εδώ, μπορώ να πω ότι το ποδόσφαιρό τους είναι πιο γρήγορο σε σχέση με το ελληνικό. Αλλά φυσικά όταν παίζεις πολύ επιθετικά, αυτό κρύβει και αδυναμίες πίσω.

Δηλαδή πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βρει χώρους για να απειλήσει. Θεωρώ όμως ότι το σημαντικότερο προσόν της Εθνικής Ελλάδας είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει. Δηλαδή παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης κ.λ.π. Είναι παίκτες-κλειδιά που μπορούν να παίξουν σημαίνοντα ρόλο σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Σαφώς και πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί
».

Για τους Ρουμάνους διεθνείς που ξεχωρίζει:

«Ξεχωρίζω κατ' αρχάς τον Λάζαρ, που όλοι τον ξέρουμε από την Ελλάδα. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, τον θεωρώ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Και ο Γκοϊάν που παίζει στον Αστέρα Τρίπολης είναι αξιόλογος αμυντικός. Από κει και πέρα, ξεχωρίζω σίγουρα τον Μάρικα που είναι εξαιρετικός επιθετικός, αλλά και τον αρχηγό της Στεάουα, τον Μπουρσεάνου, που είναι ένας πολύ ικανός χαφ».

Για την προηγούμενη ομάδα του, τον Άρη:

«Ο Αρης περνάει μια δύσκολη περίοδο, αλλά θεωρώ ότι όταν είσαι μεγάλη ομάδα κάποια στιγμή θα βρεις τον δρόμο σου».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι δυστυχώς δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Αρη. Δεν με ήθελαν κάποια συγκεκριμένα άτομα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Παπαστεριανού στο σημερινό (12/11) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: