Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Jacomb
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και του Άρη, Βίκτορας Γιάκομπ, για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ρουμανία ενόψει των μπαράζ για την πρόκριση στη τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Αναλυτικά είπε:
Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του:
“Είμαι στη Ρουμανία και είμαι ανάμεσα στο να γίνω προπονητής και μάνατζερ αλλά κλείνω προς την προπονητική. Είναι διαφορετικό από το να είσαι ποδοσφαιριστής αλλά είναι το επόμενο βήμα και θέλω να πάρω τις απαραίτητες εμπειρίες”.
Για το παιχνίδι μεταξύ της Ρουμανίας και την Ελλάδας:
“Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμένα.  Νοιώθω σα σπίτι μου την Ελλάδα και θέλω να δω και τις δύο ομάδες στη Βραζιλία. Οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, παρόμοιους παίκτες και πιστεύω πως η Ρουμανία έχει παραπάνω πιθανότητες καθώς ο πρώτος αγώνας είναι στη Ελλάδα”.
Για την απώλεια του Κιρίκες:
“Είναι μια πολύ σημαντική απώλεια. Έχει κάνει μια μεταγραφή 10 εκατομμυρίων στην Τότεναμ και έχει κάποια εμπειρία. Με την απώλεια του, σπουδαίοι παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου θα έχουν πλεονέκτημα. Βέβαια ο Κιρίκες δεν είναι ο μόνος καλός παίκτης της Ρουμανίας”.
Για την μεγαλύτερη εμπειρία της Ελλάδας:
“Υπάρχουν έμπειροι παίκτες όπως ο  Ράτα και ο  Μαρικά αλλά και πολλοί νεαροί. Γενικά η Ρουμανία είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Η Ελλάδα θα έχει σίγουρα κάποιο προβάδισμα καθώς υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις”.
Για τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο:
“Θα είναι το γήπεδο γεμάτο και όλοι ελπίζουν στη πρόκριση. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και θα γίνει ένας καλός αγώνας. . Το κοινό στη Ρουμανία είναι ιδιαίτερα θερμό. Με αυτόν τον κόσμο πιστεύω πως η ομάδα μας μπορεί να πάρει την πρόκριση με οποιονδήποτε αντίπαλο”.
Για την σημασία του πρώτου αγώνα:
“Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα θα πάει με άλλη ψυχολογία στο Βουκουρέστι.  Άμα η Ρουμανία πετύχει ένα γκολ και πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, θα έχει την τύχη της στα χέρια της μπροστά στο κοινό της”.
Για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα:
“Ο Ηρακλής είναι η ομάδα για την οποία μιλάω ακόμα και τώρα. Οι οπαδοί ήταν φανατικοί μας στήριζαν και μας ακολουθούσαν παντού. Πέτυχα πολλά γκολ με αυτή την ομάδα.  Επίσης έπαιξα και στον Άρη και αν και δεν πήγα πολύ καλά σέβομαι και την ομάδα των “κίτρινων”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: