Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

“Σύστημα αλαλούμ ο ΠΑΟΚ”

thumbnail
O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της ομάδας Κέφαλος της Κω, Στέφανος Μπορμπόκης, μίλησε στον ARENA 89.4 για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα στον “Δικέφαλο”.
Αναλυτικά είπε:
Για την εικόνα του αγώνα:
“Περίμενα τον ΠΑΟΚ να παίξει πιο κλειστά και να χτυπήσει στην κόντρα τον Ολυμπιακό. Δεν είναι έτοιμος να χτυπήσει τον Ολυμπιακό ανοιχτά στο Καραϊσκάκη. Έγιναν πολλά λάθη. Πίεζε η ομάδα ψηλά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζεις και τα χάνεις από τη τακτική. Άμα περίμενε στο μισό γήπεδο είχε πολλές πιθανότητες για κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε Μπενφίκα. Η ομάδα ακόμα φτιάχνεται και θεωρώ πως ήταν μεγάλο λάθος του προπονητή”.
Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έπαιξε ανοιχτά:
“Θεωρώ πως ο προπονητής πίστευε πως θα αιφνιδιάσει τον Μίτσελ. Ό Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις. Ήταν ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό ο τρόπο παιξίματος του ΠΑΟΚ. Αν σκεφτούμε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από τα 4 γκολ έχασε και άλλες ευκαιρίες καταλαβαίνουμε πως τέτοιες ομάδες ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να τις χτυπήσει ακόμα στα ίσια την δεδομένη χρονική στιγμή”.
Για την υπομονή που δεν έδειξε ο ΠΑΟΚ:
“Χρειάζονταν παιδιά με δυνάμεις και ποδοσφαιρική υπομονή. Έχανε η ομάδα 1-0 και βγήκε λες και τελείωνε το παιχνίδι. Έπρεπε να περιμένει να βρει τους χώρους. Έπαιζε σύστημα αλαλούμ ο ΠΑΟΚ στο Καραισκάκης”.
Για την αδυναμία της άμυνας:
“Ο Κάμπελ πέρασε τους δύο παίκτες του ΠΑΟΚ σαν να μην υπάρχουν. Τα μαρκαρίσματα ήταν ερασιτεχνικού επιπέδου. Στο πρώτο γκολ βέβαια φταίει ο Σκόνδρας που δεν έκλεισε. Πάντα ο μπακ πρέπει να κλείνει μέσα. Έμεινε μόνος του ο Μήτρογλου και τελείωσε τη φάση. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν πήγαινε άσχημα το παιχνίδι. Στο δεύτερο γκολ φέρει ευθύνη πρώτα ο Λίνο και μετά το κέντρο της άμυνας. Το θέμα ήταν να μη φτάσει εκεί η μπάλα. Πιστεύω πως έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Τζαβέλα”.
Για την ψυχολογία που έδειξαν οι παίκτες:
“Στο τέταρτο γκολ είχε ευθύνη ο Χακόμπο αλλά το είχαν παρατήσει το παιχνίδι και οι υπόλοιποι  παίκτες του ΠΑΟΚ. Δε πρέπει να τα παρατάς τα παιχνίδια αυτά και να διασύρεσαι”.
Για την αλλαγή του Στοχ:
“Δε κατάλαβα την αλλαγή του Στοχ, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορεί με μια κίνηση να αλλάξει το παιχνίδι. Ο Ολίσε δε έχει προσφέρει τίποτα”.
Για την κακή απόδοση του Στοχ:
“Για να μπορέσει ένας παίκτης να πάρει στις πλάτες του την ομάδα πρέπει να βοηθάει και η ομάδα. Δε μπορεί μόνος του άμα δε κρατάει η άμυνα πίσω το μηδέν. Δεν είναι θεός. Μιλήσαμε πριν για τον Κάμπελ ο οποίος ξεχώρισε αλλά είχε την εγγύηση πίσω από τους συμπαίκτες του”.
Για τις διαφορές στα δύο ρόστερ:
“Δεν υπάρχει σύγκριση των δύο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός είναι πολλά επίπεδα πάνω. Άμα δε το αποδεχτούμε αυτό δε θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Ο ΠΑΟΚ τώρα χρειάζεται λεφτά για να πάρει παίκτες που είναι ισάξιοι του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει 35 εκατομμύρια μπάτζετ και ο ΠΑΟΚ 15 εκατομμύρια. Τα λεφτά είναι σημαντικά για να χτίσεις ομάδα”.
Για τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα:
“Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΠΑΟΚ δε πήρε σέντερ φορ. Ο μόνος καθαρόαιμος είναι ο Αθανασιάδης. Επιπλέον χρειάζεται και ένα αμυντικό χαφ ακόμα. Θεωρώ πως ο Λαζάρ είναι καλός αλλά μόνος. Στον άξονα η ομάδα χρειάζεται 3-4 παίκτες. Ο Κατσουράνης έχει να δώσει πιο πολλά στα χαφ και όχι στα στόπερ. Πρέπει να αποκτηθούν παίκτες που χρειάζονται και να μην γίνουν άλλες επιπολαιότητες. Ο σχεδιασμός ήταν για Τσάμπιονς Λίγκ και δε βγήκε. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες γρήγορους για να ανταποκριθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: