Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοινώθηκε ο Χάρα!

Ήταν γνωστό, πλέον και επίσημο. Η μεξικάνικη Πατσούκα ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην φορ του Ολυμπιακού, Φράνκο Χάρα.

Ανακοινώθηκε ο Χάρα

Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έπεσαν οι τζίφρες, δίχως να διευκρινίζεται η χρονική διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός έμεινε ελεύθερος προ ημερών απ'τους Πειραιώτες, προκειμένου να ελευθερωθεί και μια θέση ξένου και σίγουρα θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη των φίλων της ομάδας για το καθοριστικό τέρμα του στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του νταμπλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέλα για «ερυθρόλευκα» διαρκείας και στο μπάσκετ!!

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η πώληση των διαρκείας στον μπασκετικό Ολυμπιακό και ήδη έσπασε το φράγμα των 3.000 εισιτηρίων, ενώ και την Τετάρτη σχηματίστηκαν ουρές στα γραφεία της ΚΑΕ.

Τρέλα για «ερυθρόλευκα» διαρκείας και στο μπάσκετ
Στις 3.010 και συνεχίζουν. Μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στα γραφεία των πρωταθλητών Ελλάδος δημιουργήθηκαν ουρές και την Τετάρτη και το ΣΕΦ έχει αρχίσει ήδη να... «γεμίζει» σιγά-σιγά και ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» δείχνει ότι θα είναι και πάλι κοντά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.



Έσπασε το φράγμα των 3000 Ο κόσμος του Θρύλου συνεχίζει να… γεμίζει το ΣΕΦ με γοργούς ρυθμούς. Για άλλη μια φορά στα...
Posted by Olympiacos B.C. on Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατέβασε... γενικό ο Γιάννης!! (video)

Που πας... καημένε Ντράγκιτς; Ο Σλοβένος γκαρντ επιχείρησε το λέι απ στον αιφνιδιασμό, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με εντυπωσιακή τάπα του 'σβησε τα φώτα!

Κατέβασε... γενικό ο Γιάννης! (video)
Για πού το 'βαλες, Ζόραν Ντράγκιτς;

Ο Σλοβένος γκαρντ έφυγε στον αιφνιδιασμό για ένα εύκολο λέι-απ, αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να κοιτάς πίσω σου...

Διότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήρθε σαν από μηχανής Θεός και έσβησε τα φώτα του αντιπάλου του!


 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήσης: «Άλλο πέρσι, άλλο φέτος»

Μπορεί το… τρένο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ να ‘χει ομοιότητες με την παρόμοια περσινή πορεία στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, ωστόσο ο Νίκος Ζήσης ξεκαθαρίζει πως τα πράγματα είναι αλλιώς φέτος!

Ζήσης: «Άλλο πέρσι, άλλο φέτος»
Πέρσι στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ η Εθνική είχε 5-0, αλλά στη συνέχεια τα 'κανε μαντάρα... Φέτος, έχει ήδη κάνει το 4x4 στο Ευρωμπάσκετ και είναι κοντά στο να επαναλάβει εκείνο το ρεκόρ.

Ωστόσο, παρά την... αριθμητική ομοιότητα, ο Νίκος Ζήσης κάνει σαφές πως η φετινή έκδοση της επίσημης αγαπημένης είναι πολύ πιο ώριμη, πιο σοβαρή, πιο... υποψιασμένη, πιο έτοιμη για τις δυσκολίες στα νοκ-άουτ ματς που έρχονται, εκεί όπου αρχίζει ουσιαστικά η διοργάνωση, σύμφωνα με τον αρχηγό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζήση στον OTE TV

«Θέλω να μιλήσω για την ομάδα. Κάναμε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Σλοβένοι αντέδρασαν, έβαλαν τα μακρινά σουτ και μας δημιούργησαν πρόβλημα. Μπήκε και ο κόσμος στο παιχνίδι. Όταν η διαφορά πήγε στους 2 είχαμε την ωριμότητα και τη ψυχραιμία που έπρεπε, κάναμε σωστές επιλογές και ελέγξαμε το παιχνίδι και πάλι» και πρόσθεσε:

«Χάσαμε κάποιες άμυνες. Ο Ντράγκιτς και ο Μπλάζιτς και κάποια τρελά σουτ που βάζουν σε κάνουν να διστάζεις λίγο. Μας δημιούργησαν πρόβλημα. Ο Καλάθης έπαιξε καταπληκτικές άμυνες. Στην επίθεση με τον Βασίλη και κάποια σουτ απ' έξω καταφέραμε να μην τους αισθανθούμε πέρα από 2-3 λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο».

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ, ο αρχηγός τόνισε: «Είδαμε ότι μπορούμε να παίξουμε με τρία γκαρντ. Ο Αντετοκούνμπο είχε πρόβλημα με γρήγορα φάουλ. Κι αυτός έπαιξε καλές άμυνες. Με τα τρία γκαρντ έχουμε παίκτες που δημιουργούν και απειλούν. Ίσως με τους Γάλλους να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σχήμα. Έχουμε πολλές ξεχωριστές φιγούρες για να δοκιμάζουμε σχήματα».

Όταν κλήθηκε να συγκρίνει το 5-0 του περσινού Μουντομπάσκετ που βγήκε… ξινό στη φάση των «16», είπε: «Έχει συζητηθεί το τι λάθος έγινε πέρυσι. Φέτος έχουμε πιο έμπειρη ομάδα και ξέρουμε τι έγινε πέρυσι. Και πέρυσι όμως ξέραμε ότι οι Σέρβοι θα έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Δυστυχώς ήμασταν μαλθακοί, δεν είχαμε ενέργεια και οι Σέρβοι έβαζαν το ένα σουτ μετά το άλλο. Μοιάζει η φετινή κατάσταση με την περσινή. Αλλά είχαμε πει φεύγοντας από την Αθήνα πως το τουρνουά ξεκινάει στη Λιλ. Η ομάδα έχει πιο διακριτούς ρόλους σε σχέση με τον Αύγουστο».

Για τα διασταυρώματα: «Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια δεν παρακολουθώ τα διασταυρώματα όσο παλαιότερα. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος πρέπει να είμαστε εκεί για 40 λεπτά. Έχουμε να κερδίσουμε νοκ άουτ έξι χρόνια. Θα έχουμε το βάρος και την πίεση του φαβορί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, που είμαστε και να παίξουμε όλοι για έναν και ένας για όλους».

Ζντοβτς: «Η Ελλάδα έδειξε πόσο καλά μπορεί να παίξει»

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι, όπως δήλωσε ο Γιούρε Ζντοβτς μετά την ήττα της Σλοβενίας.

Ζντοβτς: «Η Ελλάδα έδειξε πόσο καλά μπορεί να παίξει»

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, ήταν καλύτερη. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο μέρος έδειξαν πόσο καλό μπάσκετ μπορούν να παίξουν. Μας τιμώρησαν σε όλες τις καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε και είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία και δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμάσουμε στην προπόνηση το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να σκεφτούν ότι παίζουν στην έδρα τους, να παίξουν πιο δυνατά και να προσπαθήσουν περισσότερο. Έτσι βελτιωθήκαμε πολύ. Αν είχαμε παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο να καταφέρανε κάτι καλύτερο. Τώρα δεν ήταν αρκετό για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα από έλλειψη συγκέντρωσης και μας στοίχισαν», ανέφερε.

Για τη χρησιμοποίηση σχήματος με τρεις κοντούς από την Εθνική, είπε: «Έχουν πολλούς καλούς γκαρντ και μπορούν να έχουν καλή δημιουργία από εκεί. Έχουν ένα πλεονέκτημα. Είχαμε καλό ματσάρισμα στους κοντούς, αλλά περισσότερο προβληματιστήκαμε όταν έβαλαν τον Περπέρογλου και μας πόσταραν. Όταν βάλαμε πιο ελαφρύ σχήμα, με τον Σλόκαρ στο ‘5’, είχαμε πρόβλημα στην άμυνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίντεζης: «Πάλι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος»

Στα κενά διαστήματα που παρουσίασε η Εθνική αναφέρθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τη νίκη επί της Σλοβενίας, με τον διεθνή φόργουορντ να τονίζει πως μόνο αδιάφορο δεν είναι το ματς με την Ολλανδία.

Πρίντεζης: «Πάλι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος»
Για αρκετές διορθώσεις προσφέρεται στην Εθνική ομάδα το ματς με την Ολλανδία, που θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τη νίκη επί της Σλοβενίας.

Μάλιστα, ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στα κενά διαστήματα που παρουσίασε ξανά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία προτίμηση αντιπάλου στη φάση των «16».

«Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μετά το ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ήταν αρκετά δυνατή ομάδα η Σλοβενία. Είναι ισχυρή. Έπαιζε σχεδόν στην έδρα της. Έχουν καλούς παίκτες στο ένας εναντίον εντός και δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Σίγουρα, έχουμε κάποια κενά διαστήματα, δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά όταν παίζεις σε μία τέτοια διοργάνωση, με παιχνίδια κάθε μέρα σχεδόν, δεν είναι εύκολο να έχεις την επιθυμητή διάρκεια», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης και πρόσθεσε:

«Πήραμε την πρώτη θέση και την πρόκριση. Με την Ολλανδία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, κάποια λάθη μας, ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Δεν το προσπερνάμε το ματς με την Ολλανδία, δεν είναι αδιάφορο. Θέλουμε σε αυτό το ματς να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Για τα ματς στη νοκ άουτ φάση: «Θα κοιτάξουμε σοβαρά το παιχνίδι στους "16" όταν έρθει η ώρα. Δεν έχουμε καμία προτίμηση για τον αντίπαλο στους "16". Είναι μία πολύ δυνατή διοργάνωση, υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Όσο για την φάση των "8" ας μην προτρέχουμε, αλλά σίγουρα υπάρχουν δυνατές ομάδες και ιδιαίτερα ισχυρές στο δεύτερο γκρουπ, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Σερβία φυσικά. Κοιτάμε τον εαυτό μας, την δική μας απόδοση. Στόχος μας να είμαστε όσο το δυνατό γίνεται πιο έτοιμοι όταν πρέπει. Ξέρουμε και θυμόμαστε τι έγινε πέρσι. Από εκεί και πέρα κόντρα στη Σλοβενία κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο είχαμε αδύναμα σημεία που πρέπει να τα διορθώσουμε. Μέσω βίντεο πρέπει να τα διορθώσουμε, γιατί μέσω προπόνησης, σε τόσο μικρό διάστημα δεν γίνεται».

Σπανούλης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»

Στην ομαδικότητα, τον χαρακτήρα και το καλό μπάσκετ που έπαιξε κατά διαστήματα η Εθνική στα δύο δύσκολα ματς, με Κροατία και Σλοβενία στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη με τους δεύτερους.

Σπανούλης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»
«Τους περιμέναμε και αντέξαμε», σχολίασε ο Βασίλης Σπανούλης λίγη ώρα μετά το 83-72 επί της Σλοβενίας για την 4η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ που έδωσε και μαθηματικά την πρώτη θέση στη γαλανόλευκη. Ο υπαρχηγός της Εθνικής αναφέρθηκε κυρίως στην ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα του, στον χαρακτήρα και στη θέληση των παικτών και τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα για κάτι… καλύτερο από πλευράς απόδοσης.

Αναλυτικά:

«Ήταν τα πιο δύσκολα με Κροατία και Σλοβενία, αν και πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές σχολές του μπάσκετ. Αντέξαμε και παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Το πιο σημαντικό ότι καταφέραμε τα πάρουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε με μυαλό χαρακτήρα, αλλά και ομαδικό μπάσκετ. Περιμέναμε την αντίδραση τους, αντέξαμε και… ενωθήκαμε όταν έπρεπε», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην… νοοτροπία των παικτών:

«Έχουμε 12 παίκτες, όλοι παίζουν για έναν και ένας για όλους. Με την υπερηφάνεια και την τιμή που είναι το να αγωνίζεσαι στην Εθνική πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις 40 λεπτά ή ένα λεπτό. Και την προηγούμενη δεκαετία αυτός ο τρόπος μας έφερε τα μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ωστόσο, είτε παίζουμε καλά ή όχι πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να κερδίσουμε».

Για την προσωπική του απόδοση δεν θέλησε να πει πολλά, αλλά εξήρε τους συμπαίκτες του: «Προσπαθούμε για τη δουλειά μας. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη για να κερδίσουμε. Παιδιά σκοτώνονται για το σκριν ώστε να σουτάρω εγώ. Οφείλω να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα. Αύτη τη στιγμή είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Δεν είμαστε όμως στο 100% των δυνατοτήτων μας».

Μπιλ, ο μάστορας!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr από το Ζάγκρεμπ για μια Εθνική που ήταν υπερ-ομάδα για ένα ημίχρονο, αλλά όταν βραχυκύκλωσε η μηχανή της χρειάστηκε τον μαστρο-Σπανούλη για να ρολάρει.

Μπιλ, ο μάστορας

Η Εθνική άφησε στην άκρη κάθε κουβέντα περί… σιέστας και δυσκολίας να προσαρμοστεί στην ώρα (ο αγώνας άρχισε στις 15:00, τοπική ώρα) μπαίνοντας-για πρώτη φορά στο τουρνουά-με… χίλια. Η άμυνα, που δυσλειτούργησε μόνο μέχρι να προσαρμοστεί στα χαμηλά σχήματα του Ζντοβτς, ήταν και πάλι η αφετηρία, αλλά η επίθεση ήταν εκείνη που πετούσε φωτιές. Η ελληνική ομάδα ξεδίπλωσε-θαρρεί κανείς-όλο της το ρεπερτόριο πάνω στους δύσμοιρους Σλοβένους. Συνεργασίες κοντών και ψηλών, ποστάρισμα (με Πρίντεζη και Περπέρογλου), τρίποντα, επιθετικά ριμπάουντ και μοναδικά «ψεγάδια» τα 8 λάθη και οι χαμένες βολές (3/7). Εν ολίγοις, η Εθνική πήρε σε ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο λίαν καλώς στα όρια του άριστα, αλλά αυτή τη φορά απέναντι στους πολύ πιο υπολογίσιμους και πρακτικά γηπεδούχους Σλοβένους.

Αυτό που έπρεπε να κάνει η ελληνική ομάδα στο δεύτερο μέρος, ήταν να αποδείξει ότι έμαθε από το άνευ παθήματος μάθημα που της πρόσφερε ο αγώνας με τη Γεωργία. Για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου μέρους φάνηκε ανεπίδεκτη μαθήσεως. Τα ηρωικά του Μπλάζιτς αποδιοργάνωσαν την καλά οχυρωμένη ως τότε ελληνική άμυνα, οι παίκτες του Ζντοβτς πίεζαν σαν εκείνον στα νιάτα του και ξάφνου η Ελλάδα βρέθηκε σε… κρίση. Η Εθνική δεν έπαιξε όμορφο μπάσκετ, αλλά χρειάστηκε να επιστρατεύσει το χαρακτήρα της για να νικήσει. Τον συναγερμό φρόντισε να εξουδετερώσει και πάλι ο Σπανούλης, που μπορεί να φάνηκε ελάχιστα στα «εύκολα» με ΠΓΔΜ και Γεωργία, αλλά στα ζόρικα βροντοφώναξε πως η ομάδα φέτος έχει ηγέτη για τις δύσκολες ώρες. Σκόραρε, δημιούργησε, έσπασε τα νεύρα των αντιπάλων και ηρέμησε εκείνα των συμπαικτών του. Το καράβι έφυγε από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα κι έφτασε σε απάνεμο λιμάνι και το 4/4.

Πλέον μπορεί να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί, αλλά ουχί να χαλαρώσει πριν το πρώτο νοκ άουτ στους «16». Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός της Εθνικής μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ο… χαλαρός εαυτός της. Και καλό θα ήταν να μη στηρίζεται πάντα στην προσωπικότητα ενός ή περισσοτέρων παικτών της για να φτάσει στο στόχο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Tweets οργής από Ιμπάκα για το μεταναστευτικό!!


Τη δική του ξεκάθαρη θέση χωρίς να φοβάται τις όποιες αντιδράσεις κατέθεσε ο σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σερτζ Ιμπάκα σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει ξεσπάσει με τους πρόσφυγες.

Tweets οργής από Ιμπάκα για το μεταναστευτικό
Είναι ένα από τα παιδιά 18μελούς οικογένειας από το Κονγκό, έχοντας ζήσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, αναγκαζόμενος να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον αρχικά στην Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Σερτζ Ιμπάκα που έφυγε από τη χώρα της Αφρικής και μετά από ένα πέρασμα από Γαλλία και Ισπανία, αγωνίζεται πλέον στο NBA με τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Με αυτή την καταγωγή και την πορεία χρόνων, δεν ήταν δυνατόν να μην πάρει θέση στα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό κύμα προς όλη την Ευρώπη. Ο 26χρονος φόργουορντ μέσω Twitter μίλησε με «σκληρή» γλώσσα κατά όλων αυτών που αναζητούν τις υπηρεσίες των προσφύγων, αλλά την ίδια ώρα δεν τους θέλουν στη χώρα τους και όχι μόνο.

«Δεν σας αρέσει να έρχονται πρόσφυγες στη χώρα σας, αλλά σας αρέσουν αυτά που προσφέρουν. Αν δεν σας αρέσει ο ερχομός προσφύγων στη χώρα σας, τότε σταματήστε να ψηφίζετε πολιτικούς που τους αρέσει να βομβαρδίζουν άλλες χώρες», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κονγκολέζος φόργουορντ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δ' όμιλος: Πέρασε η Τσεχία!!

Με τον Σατοράνσκι να... ξυπνά στο τέλος, η Τσεχία έριξε στο καναβάτσο το Βέλγιο του... ακίνδυνου Λοτζέσκι με το υπέρ της 66-64 και προκρίθηκε στη φάση των νοκ-άουτ του Ευρωμπάσκετ!

Δ' όμιλος: Πέρασε η Τσεχία!
Θέση στις κορυφαίες 16 του φετινού Ευρωμπάσκετ έκλεισε η Τσεχία!

Η ομάδα του Γκίνζμπουργκ κατάφερε να βγάλει χαρακτήρα και να δείξει ψυχραιμία στο τέλος, επικρατώντας δύσκολα 66-64 του Βελγίου. Ένα αποτέλεσμα που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και που την κρατά στο... κόλπο ακόμα και για την πρωτιά μετά το 3-1 ρεκόρ που έχει (θέλει είτε ήττα της Λιθουανίας απόψε, είτε δική της νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λιέτουβα).

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με 57-47, ωστόσο ένα μίνι μπλακ-άουτ τους, έδωσε την ευκαιρία στους Βέλγους να τρέξουν σερί 13-0 και να φέρουν τα πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά με το 60-57. Εκεί, όμως, μίλησε η εκτελεστική δυνατότητα του Σατοράνσκι της Μπαρτσελόνα (τέλειωσε το ματς με 14 πόντους) όπου σημείωσε μεγάλο τρίποντο κι έδωσε τα... ηνία του ματς στην εθνική του με 64-62. Στο φινάλε, ο ίδιος ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και κλείδωσε το ροζ φύλλο αγώνα.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Βέσελι που σταμάτησε στους 21 πόντους, την ώρα που οι ηττημένοι είχαν σε άσχημη βραδιά τους Βαν Ρόσομ και Λοτζέσκι. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιξε 22', μένοντας στους 3 πόντους (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), με 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη.



Τα δεκάλεπτα: 17-21, 28-33, 44-51, 64-66.

Βέλγιο (Κάστεελς): Μπόσκο 7, Βαν Ρόσομ 7 (1), Ερβέλ 5, Εμουεμά, Ταμπού 12 (2), Σέρον 8 (2), Μουκουμπού, Ζιλέ 10, Ντε Ζέου 8, Τούμπα 4, Σαλούμου, Λοτζέσκι 3 (1).

Tσεχία (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 13, Αούντα 5 (1), Πούμπρλα, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 14 (2), Βελς 1, Γέλινεκ 2, Σιλμπ 8 (2), Βέσελι 21. *Πηγή: sport-fm.gr*

Α’ Όμιλος: «Πυραυλοκίνητη» Φινλανδία!!

Παίζοντας εντυπωσιακά στα τρία τελευταία δεκάλεπτα, η Φινλανδία σάρωσε τη Βοσνία με 88-59 για την τέταρτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ και ελπίζει ακόμα για την πρόκριση στους «16».

Α’ Όμιλος: «Πυραυλοκίνητη» Φινλανδία
Η Φινλανδία νίκησε με «περίπατο» 88-59 τη Βοσνία, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Γαλλία και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αφήνοντας σε πιο δύσκολη θέση τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν έφτασαν σε διψήφια διαφορά στη δεύτερη περίοδο και στο δεύτερο ημίχρονο στο +30, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ουίλσον με 16 και Κοπόνεν με 14 πόντους, ενώ από τους Βόσνιους ξεχώρισε ο Αλμπίγιανιτς με 14 πόντους.

Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» και, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια με τους Λι και Κοπόνεν, κατάφεραν να διατηρήσουν ένα +5 και να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Νουουτίνεν βοήθησε επιθετικά και οι Φινλανδοί διατηρούσαν μια διψήφια διαφορά, έχοντας βρει τις λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και παίρνοντας και τα περισσότερα ριμπάουντ, με τοε Λι, Κοπόνεν, Νουουτίνεν, Ουίλσον και Μέρφι να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αντίσταση των Κικάνοβιτς και Αλμπίγιανιτς, οπότε το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +14 για την ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν.

Στην τρίτη περίοδο, η άμυνα των Σκανδιναβών «εγκλώβισε» τους πρώην Γιουγκοσλάβους και αυτοί έβρισκαν πολλές λύσεις επιθετικά, ειδικότερα από την περιφέρεια και διατηρώντας τον έλεγχο των ριμπάουντ. Έτσι, η διαφορά έφτασε στο +30 και ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε.

Στην τέταρτη περίοδο, η διαφορά άρχισε να κυμαίνεται μεταξύ του +28 και +32 για τους Φινλανδούς, που έριξαν στο παρκέ τους αναπληρωματικούς και το τελικό 59-88 απλώς περιόρισε τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους για τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.


Τα δεκάλεπτα: 12-19, 27-41, 42-72, 59-88

ΒΟΣΝΙΑ: Πάσαλιτς 1, Στιπάνοβιτς 6, Σούταλο 2, Μπάβτσιτς 1, Γκόρντιτς 7, Κικάνοβιτς 13, Πέρσιτς 7, Μιλόσεβιτς 1, Ρένφρο 4, Βράμπατς 3, Αλμπίγιανιτς 14

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χαφ 6, Λι 10, Σάλιν 5, Κότι 8, Κοπόνεν 14, Νουουτίνεν 13, Καουνίστο 5, Ουίλσον 16, Μέρφι 11
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η φωτογραφία των 300 εκατ. ευρώ!!

Σε μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ο Νεϊμάρ, αγγλικά Μέσα «ανακάλυψαν» περίπου 300 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν και τόσο καλά… κρυμμένα πίσω από τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Η φωτογραφία των 300 εκατ. ευρώ!

Άλλοι στη… σέλφι που ανέβασε ο Νεϊμάρ στο λογαριασμό του στο Instagram θα ψάξουν να βρουν πόσοι από τους εικονιζόμενους διεθνείς Βραζιλιάνους γίνονταν φύλλο και φτερό από τους Γερμανούς μέσα στο σπίτι τους στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ίσως εμείς οι Έλληνες, που γουστάρουμε να στάζουμε χολή σε κάθε ευκαιρία, να το κάναμε. Οι Άγγλοι όμως, προτίμησαν ένα πρόχειρο υπολογισμό της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών που απαθανάτισε ο Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια της επιστροφής της «σελεσάο» από φιλικό κόντρα στις ΗΠΑ στο οποίο επικράτησε με σκορ 4-1.

inner

Αυτή η ιδιότυπη ενδεκάδα, λοιπόν, κοστολογήθηκε στα 205,9 εκατ. λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν μπορώ να περιμένω!!

Πρώτοι στο Λιλ! Η Εθνική ομάδα νίκησε 83-72 τη Σλοβενία και έτσι «κλείδωσε» και μαθηματικά την κορυφή του Γ’ Ομίλου, με το ματς κόντρα στην Ολλανδία να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Δεν μπορώ να περιμένω!
Άλλο ένα ματς και… bon voyage η Εθνική! Αν και έκανε μία… κοιλιά στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα νίκησε 83-72 τη Σλοβενία και θα ταξιδέψει ως πρώτη του Γ’ Ομίλου στο Λιλ, για τη νοκ άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ!

Έξι παίκτες από το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σπανούλη να ήταν πρώτος σκόρερ με 19, τον Πρίντεζη να είχε 16 και τον Καλάθη να σταματά τους 12.

Το τελευταίο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ζάγκρεμπ, το οποίο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, είναι την Πέμπτη (10/9) στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) κόντρα στην Ολλανδία.

«Φωτιά» στην επίθεση, κενά στην άμυνα

Οι συνήθεις ύποπτοι, Καλάθης, Σπανούλης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός, εκκίνησαν απέναντι στους Κλόμπουτσαρ, Μπλάζιτς, Ντράγκιτς, Σλόκαρ και Όμιτς. Η ελληνική εκκίνηση ήταν-για μία φορά στο Ευρωμπάσκετ-καλή (8-2) και παρά την αντεπίθεση που σήμαναν Μπλάζιτς και Σλόκαρ (12-11) με τον Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού, Πρίντεζη και Καλάθη να σκοράρουν και πολλά επιθετικά ριμπάουντ αποκατέστησε την τάξη και ξέφυγε με οκτώ (23-15).

Να την πιείς στο ποτήρι

Η επανεμφάνιση του Περπέρογλου μετά από απουσία ενός αγώνα πρόσφερε στην Εθνική ποστάρισμα από το «3» και το γκολ-φάουλ του Μπουρούση έφερε το +11 (28-17). Η ελληνική ομάδα «χτυπούσε» με καλές συνεργασίες μέσα από τη ρακέτα και με δέκα προσωπικούς πόντους του Σπανούλη έφτασε στους 17 (46-29). Παρά τις απρόσμενες χαμένες βολές από τον Kill Bill και τον Σλούκα, το 46-31 του ημιχρόνου ήταν μια διαφορά που αποτύπωνε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την εικόνα της Εθνικής.

Αντεπίθεση και απάντηση

Δύο τρίποντα του Μπλάζιτς κι ένα γκολ φάουλ του Ντράγκιτς (48-40) ήρθαν σαν… deja vu του αγώνα με τη Γεωργία ξεσηκώνοντας τη λαχανί κερκίδα των Σλοβένων. Η αντίπαλη άμυνα έμοιαζε ασφυκτική, ο Μπλάζιτς συνέχισε να κάνει ζημιά και η διαφορά μειώθηκε στους πέντε (54-49) με την Εθνική να χάνει το καθαρό της μυαλό, αλλά τελικά να βρίσκει το φάρμακο στην «κρίση» και με λύσεις από Πρίντεζη, Ζήση και Καλάθη να απομακρύνεται στους εννιά (62-53).

Τους έκοψαν τη φόρα

Πάνω που η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει ξανά τον έλεγχο, τα ηρωικά των Μπλάζιτς και Ντράγκιτς ήχησαν και πάλι συναγερμό φέρνοντας τη διαφορά στο καλάθι (62-60). Δύο ασίστ και δύο προσωπικά καλάθια του Σπανούλη έδωσαν ανάσες (71-61) και παρότι η Σλοβενία πλησίασε ξανά στους τέσσερις, Καλάθης και Ζήσης φώναξαν «ως εδώ» (75-64). Μάλιστα, ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» έβαλε το πρόωρο… τέλος στην αναμέτρηση με δικό του τρίποντο (80-67), με τα πόδια των Σλοβένων να… κόβονται και απλά να περίμεναν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 83-72.



Δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Χιμένεθ-Τρουχίγιο (Ισπανία), Τσίτσι (Αλβανία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι όμιλοι της νέας Γ' Εθνικής!

Χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους οι 65 ομάδες της Γ' Εθνικής για τη νέα σεζόν. Στον πρώτο ο Άρης, ανεβαίνει Football League ο πρωταθλητής από κάθε έναν.Πέφτουν όσοι τερματίσουν απ' την 9η θέση και κάτω.

Οι όμιλοι της νέας Γ' Εθνικής
Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι τέσσερις όμιλοι της νέας Γ' Εθνικής, με τον Άρη να βρίσκεται -όπως αναμενόταν- στον πρώτο. Οι τέσσερις πρωταθλητές θα ανέβουν στη Football League στο τέλος της σεζόν, ενώ όσοι σύλλογοι τερματίσουν από την ένατη θέση και κάτω, τότε θα υποβιβαστούν στα τοπικά.

Αναλυτικά

Η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις σχετικά με το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2015-2016.

1. Από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων (μία από κάθε όμιλο). Σύνολο: τέσσερις (4) ομάδες.

Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017 θα παραμείνουν, σε κάθε όμιλο, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η έως και την 9η. Οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.

Από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται.

2. Το πρωτάθλημα της περιόδου 2015/2016 θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λήξει (και για τους τέσσερις ομίλους) στις 30 Απριλίου 2016. Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή αλλά θα έχει τέσσερις (4) εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες στο πρόγραμμα του 1ου και 2ου ομίλου τις Τετάρτες 14.10.2015, 04.11.2015, 25.11.2015 και 16.12.2015.

3. Στο πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά εξήντα πέντε (65) ομάδες. Οι όμιλοι θα καταρτιστούν, όπως και στις προηγούμενες περιόδους, με γεωγραφικά, κατά βάση, κριτήρια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των ομάδων. Οι όμιλοι θα είναι τέσσερις (4) και θα αποτελούνται ο 1ος και ο 2ος από δεκαεφτά (17) ομάδες, ο 3ος από δεκαπέντε (15) ομάδες και ο 4ος από δεκαέξι (16) ομάδες.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ - ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Α.Σ.
2. Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Μ.Γ.Σ.
3. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Α.Σ.
4. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ Γ.Σ.
5. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο.
6. Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Γ.Σ.
7. Ε.Π.Σ. ΣΕΡΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ Μ.Γ.Σ.
8. Ε.Π.Σ. ΚΙΛΚΙΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ Α.Ο.
9. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Μ.Γ.Σ.
10. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ Μ.Φ.Α.Ο.
11. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Α.Σ.
12. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Α.Σ.
13. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΛΑΓΚΑΔΑ Α.Π.Ε.
14. Ε.Π.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ Μ.Σ.Ε.Σ.
15. Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Α.Σ.
16. Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ Φ.Σ.
17. Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 2007 Α.Σ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΙΑΣ Α.Μ.Ε.Σ.
2. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ Μ.Α.Σ.
3. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ Σ.Φ.Κ.
4. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Π.Α.
5. Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Α.Π.Σ.
6. Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ Π.Α.Σ.
7. Ε.Π.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ Α.Σ.
8. Ε.Π.Σ. ΑΡΤΑΣ - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.
9. Ε.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ Α.Ε.
10. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Α.Σ.
11. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΥΡΑΣΟΣ Α.Σ.
12. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Γ.Σ.
13. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΩΤΙΕΥΣ ΑΓΙΑΣ Α.Ο.
14. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ Α.Ο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
15. Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 Α.Ο.
16. Ε.Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Α.Σ.
17. Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ Α.Σ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Π.Σ.
2. Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ - ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ Α.Π.Ο.
3. Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο.
4. Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
5. Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΛΕΒΑΝΤΕ Α.Ο.
6. Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ Π.Α.Ο.
7. Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο.
8. Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Σ.
9. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ Α.Π.Ο.
10. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ
11. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ
12. Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Α.Π.Ο.
13. Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
14. Ε.Π.Σ. ΕΠΣΔΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ Α.Γ.Σ.
15. Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ Α.Ε.


4ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.
2. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΚΗΦΙΣΙΑΣ Α.Ε.
3. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε.
4. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Α.Ο.
5. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΦΩΣΤΗΡ Α.Ο.
6. Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - ΤΡΑΧΩΝΩΝ Α.Ο.
7. Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8. Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΩΝΙΚΟΣ Α.Ο.
9. Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ο.Φ.Π.Φ.
10. Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Ο.Φ.Η.
11. Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΡΟΥΣΣΩΝΑ Π.Α.Ο.
12. Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ Α.Ο.
13. Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Α.Ο.
14. Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΔΑΚΗΣΟΥ - ΙΑΛΥΣΟΣ Γ.Α.Σ.
15. Ε.Π.Σ. ΕΠΣΑΝΑ - ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ο.
16. Ε.Π.Σ. ΕΠΣΑΝΑ - ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ Α.Ο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Καμαρά ο Εργοτέλης!


Την απόκτηση του διεθνή μέσου, Κάσα Καμαρά, ολοκλήρωσε ο Εργοτέλης, καθώς ο 23χρονος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. «Νέα πρόκληση για εμένα», ανέφερε.

Ανακοίνωσε Καμαρά ο Εργοτέλης
Στον Εργοτέλη ανήκει κι επίσημα ο Κάσα Καμαρά. Ο πρώην παίκτης της Τρουά υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την κρητική ομάδα και χαρακτήρισε πρόκληση για την καριέρα του, το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Μαυριτανός δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον θα αγωνίζομαι για τον Εργοτέλη. Για πρώτη μου φορά θα παίξω σε ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί μία νέα πρόκληση για την καριέρα μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρόμος για διάλυση της «Masia» στην Μπαρτσελόνα!!

Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο επιβολής νέας τιμωρίας στην Μπαρτσελόνα εξαιτίας της πολιτικής της στις μεταγραφές νεαρών παικτών. Καταστροφή και διάλυση της «Masia» φοβούνται οι Καταλανοί.

Τρόμος για διάλυση της «Masia» στην Μπαρτσελόνα!
Πριν από ένα χρόνο περίπου η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους αφού η UEFA θεώρησε πως η πολιτική απόκτησης νεαρών παικτών από τους «μπλαουγκράνα» αντίκειται στους κανονισμούς.

Σύμφωνα με την «AS» παρά την τιμωρία που επιβλήθηκε στους Καταλανούς αλλά και την αποπομπή από την ομάδα αρκετών πιτσιρικάδων, η έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας συνεχίζεται ακόμη και είναι ορατός ο κίνδυνος νέας, ακόμη βαρύτερης τιμωρίας.

Οι Καταλανοί έχουν αντιδράσει έντονα στους περιορισμούς καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της θρυλικής «Masia», του απόλυτου όπλου πάνω στο οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ισπανίας.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζιπ Μπαρτομέου είχε παραδεχθεί πως ενδεχομένως υπήρξαν ορισμένες «ατασθαλίες» στον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών και προσέγγισης παικτών κάτω των 18 ετών, όμως, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό αποδεικνύεται και από τη μακροσκελέστατη λίστα που περιλαμβάνει τα ονόματα 31 ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τη «Masia» και τις «μικρές» ομάδες της Μπαρτσελόνα και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας της UEFA ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την απόκτησή τους και εάν αυτή είναι σύννομη σε όλες τις περιπτώσεις.

inner

Μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και ο γεννημένος στα Γιαννιτσά Γιώργος Σπανουδάκης (στη φωτό με τον Μέσι, διεθνής με τις "μικρές" εθνικές της Γερμανίας), ο οποίος βρέθηκε από τη Φρανκφούρτη στους «μπλαουγκράνα» και υπό τις νέες εξελίξεις μεταπήδησε στη Στουτγκάρδη.

Σε κάθε περίπτωση, η UEFA είναι αποφασισμένη να θέσει τέτοιους όρους που θα καθιστούν πιο δύσκολο το... παιδομάζωμα στις Ακαδημίες των μεγάλων συλλόγων, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους ώστε να τους παρακάμψουν και να διατηρήσουν όσα θεωρούν κεκτημένα. Και για την Μπαρτσελόνα η «Masia» ήταν ένα τέτοιο που ίσως ποτέ ξανά να μην έχει τη μορφή με την οποία το γνωρίσαμε ως φαινόμενο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Β’όμιλος: Πάρτι δίχως… έλεος για Σερβία!!

Μεγάλη των πλάβι σχολή… Η εκπληκτική Σερβία παρέσυρε στο διάβα της την Τουρκία με 91-72 και έκανε το 4x4 στο Ευρωμπάσκετ. Απίστευτα πράγματα από Τεόντοσιτς-Ραντούλιτσα με 13 ασ. και 20π. αντίστοιχα.

Β’όμιλος: Πάρτι δίχως… έλεος για Σερβία!
Ασταμάτητη και από πάρτι σε πάρτι η Σερβία!

Οι εξαιρετικοί πλάβι έβαλαν 30 πόντους στην πρώτη περίοδο, ήταν με το... καλημέρα του ματς (που δεν σηκώνει... κριτική) το μεγάλο αφεντικό και έφτασαν σε ακόμα έναν θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας άνετα 91-72 της Τουρκίας. Έτσι, διατήρησαν το απόλυτο ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και δείχνουν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του Βερολίνου, δεν απειλήθηκε λεπτό απ'τους κουρασμένους και δίχως εμπνεύσεις Τούρκους και είναι αγκαλιά πλέον με την πρωτιά στον όμιλο (δεδομένου πως έχει ήδη προκριθεί). Οι ηττημένοι έχουν ρεκόρ 2-2 και χρειάζεται... προσοχή για να περάσουν στη φάση των νοκ-άουτ.

Φοβερός ο Μίλος Τεόντοσιτς, όχι μόνο για τους 17 πόντους που σημείωσε, αλλά για το γεγονός πως μοίρασε 13 ασίστ (career high με την εθνική του), έχοντας διψήφιο αριθμό από το πρώτο κιόλας μέρος. Θραύση κάτω από την ρακέτα για τον Ραντούλιτσα του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε 18'... ταΐστηκε εξαιρετικά και τέλειωσε τον αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 9/12 δίποντα και 6 ριμπάουντ (2 επιθετικά), ξανά κομβικός ο... μεταμορφωμένος Κάλινιτς.

Ο έτερος πράσινος, ο Όγκνιεν Κούζμιτς έκανε τη... βρώμικη δουλειά σε 16' συμμετοχής, πετυχαίνοντας 6 πόντους και μαζεύοντας άλλα τόσα «σκουπίδια». Ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε προς το τέλος του παιχνιδιού και πρόλαβε σε 3' να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Για τους Τούρκους, που επ' ουδενί δεν μπήκαν στο παιχνίδι (όντας από νωρίς πίσω, με ενδεικτικό το 17-7 του 6'), μην μπορώντας να παίξουν... καθόλου άμυνα, 16 πόντους είχε ο Ντίξον, 14 έβαλε ο Ερντέν και 11 ο Οσμάν.



Τα δεκάλεπτα: 14-30, 35-53, 59-71, 72-91.

Τουρκία (Αταμάν): Οζμιζρακ, Γκιουλέρ 8(1), Οσμάν 11(1), Χέρσεκ, Ιλιάσοβα 11(1), Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 2, Σαβάς 10, Ντίξον 16(2), Κοκσάλ, Αλντεμίρ.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 17(13 ασίστ), Σιμόνοβιτς 1, Κούζμιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 6(2), Κάλινιτς 15(3), Νέντοβιτς 7(1), Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 20 (6 ρ.), Ερτσεγκ 4, Μιλουτίνοφ 2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Κόβατς!!

«Χήρεψε» η θέση του πάγκου της εθνικής Κροατίας, με την ομοσπονδία να απομακρύνει τον Νίκο Κόβατς, υπό τον φόβο να μείνει εκτός τελικής φάσης Euro η ομάδα.

Τέλος ο Κόβατς!
Απολύθηκε από τον πάγκο της εθνικής Κροατίας ο Νίκο Κόβατς. Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια, ο 43χρονος τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο των τελευταίων αποτελεσμάτων στα προκριματικά του Euro και απομακρύνθηκε απ'την ομοσπονδία της χώραςΗ ήττα από τη Νορβηγία και η λευκή ισοπαλία με το Αζερμπαϊτζάν που έχουν ρίξει την «χρβατσκα» στην τρίτη θέση του ομίλου, κινδυνεύοντας δύο στροφές πριν το τέλος να μείνει εκτός τελικής φάσης, έφεραν το διαζύγιο, με τον πρόεδρο, Νταβόρ Σούκερ να βγαίνει πλέον στην αγορά για τον διάδοχο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και οι επιτυχίες θα έρθουν στον ΠΑΟΚ»

Ισάξιους χαρακτήρισε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Μυστακίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα σημειώσει επιτυχίες η ομάδα του, ενώ δήλωσε υπερήφανος που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής (Ελπίδων).

«Να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και οι επιτυχίες θα έρθουν στον ΠΑΟΚ»
Τη χαρά του για το γεγονός ότι αγωνίστηκε με την Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Euro εξέφρασε ο Γιάννης Μυστακίδης, μιλώντας στο site του ΠΑΟΚ. «Ένιωσα ιδιαίτερα υπερήφανος», ανέφερε. «Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, είμαστε όλοι ισάξιοι και μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή την ομάδα, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε τα ματς που έρχονται. Πρέπει να δείξουμε όλοι το καλύτερο πρόσωπό μας και οι επιτυχίες θα έρθουν», το σχόλιο του για τον φετινό «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ο ίδιος είναι στις βασικές επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Γιάννη συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σου στην Εθνική…
«Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Ένιωσα ιδιαίτερα περήφανος που φόρεσα την φανέλα με το εθνόσημο και αγωνίστηκα για την πατρίδα μου. Ήταν μία κλήση που περίμενα μετά τις θετικές μου εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και νιώθω πανευτυχής που ήρθε την δεδομένη χρονική στιγμή».

Στα αγωνιστικά, τώρα, η πρώτη σου εμφάνιση συνοδεύτηκε και με νίκη…
«Κάναμε πρεμιέρα κόντρα σε έναν εύκολο αντίπαλο, ο οποίος καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έπαιζε με 11 παίκτες πίσω από την σέντρα. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο 40? αν και αρχικά δυσκολευτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε ένα ακόμη τέρμα για να κλειδώσουμε την νίκη. Είναι πολύ σημαντικό που μπήκαμε με το δεξί σε αυτόν τον προκριματικό γύρο και ελπίζουμε αυτή η νίκη να έχει και συνέχεια».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι την φετινή χρονιά;
«Πρώτα από να είμαι υγιής και να συνεχίσω να δουλεύω ώστε να βελτιώνομαι. Ελπίζω να πραγματοποιήσουμε μία εξαιρετική χρονιά με τον ΠΑΟΚ, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Όσο για την Εθνική Ομάδα ευελπιστώ να είμαι και στις επόμενες κλήσεις για τα προκριματικά και να καταφέρω να καθιερωθώ».

Επιστροφή στην βάση πλέον και μπροστά υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πως προετοιμάζεται η ομάδα να αντιμετωπίσει τα συνεχόμενα παιχνίδια που έρχονται;
«Έχουμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς τις φετινές μας υποχρεώσεις, έχουμε κάνει εξαιρετική προετοιμασία με το τεχνικό επιτελείο και το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στην ομάδα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν στα συνεχόμενα παιχνίδια. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, είμαστε όλοι ισάξιοι και μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή την ομάδα, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε τα ματς που έρχονται. Πρέπει να δείξουμε όλοι το καλύτερο πρόσωπό μας και οι επιτυχίες θα έρθουν».

Παρουσιάζει τα νέα του αποκτήματα ο Ολυμπιακός!!

Αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τα 12 νέα μεταγραφικά του αποκτήματα, όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» διοίκηση.

Παρουσιάζει τα νέα του αποκτήματα ο Ολυμπιακός!

Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Γούτας, Καπίνο, Σεμπά, Ντα Κόστα, Πουλίδο, Πάρντο, Φινμπόγκασον, Ιντέγε, Ερνάνι, Καμπιάσο θα παρουσιαστούν από τον πειραιώτικο σύλλογο αύριο, Πέμπτη στη 13:00 το μεσημέρι στο «Γ. Καραϊσκάκης» (εστιατόριο V’ammos) και θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:00, στο γήπεδο Καραϊσκάκη (εστιατόριο V’ammos), τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Γούτας, Καπίνο, Σεμπά, Ντα Κόστα, Πουλίδο, Πάρντο, Φινμπόγκασον, Ιντέγε, Ερνάνι, Καμπιάσο θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου, στην “Transfers Media Day” που διοργανώνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός!».

«Άκυρο» Παντελίδη σε Άρη!

Μετά τον Σάκη Τσιώλη και ο Σάββας Παντελίδης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Άρη για να κάτσει στον πάγκο του.

«Άκυρο» Παντελίδη σε Άρη
Δεύτερο «όχι» εισέπραξε η νέα διοίκηση του Άρη για τον «εκλεκτό» στον πάγκο.

Μετά τον Σάκη Τσιώλη, λοιπόν, αρνητικά απάντησε στην πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και ο Σάββας Παντελίδης.

Ο 50χρονος άλλοτε κόουτς των Πανθρακικού, Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα δεν έδειξε… ζεστός στο πρότζεκτ, δεδομένων των συνθηκών και του χρόνου που πιέζει, με αποτέλεσμα η πλευρά του Νίκου Αρβανιτίδη να στρέφεται σε άλλες λύσεις...

Μια εξ'αυτών παραμένει η περίπτωση του Νίκου Αναστόπουλου, που δεδομένα απασχολεί, έχει το ειδικό βάρος και τις γνώσεις για την αναγέννηση της ομάδας, ενώ έχει περάσει από εκεί και στο παρελθόν, έχοντας γνώση του... αντικειμένου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ-άουτ για τρεις εβδομάδες ο Μπράβο!!

Πλάνα χωρίς τον Κλαούντιο Μπράβο καλείται να κάνει πλέον η τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, καθώς οριστικά ο Χιλιανός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες.

Νοκ-άουτ για τρεις εβδομάδες ο Μπράβο
Εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά θα μείνει ο Κλαούντιο Μπράβο, αφού όπως διαπιστώθηκε από το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα, ο Χιλιανός έχει σοβαρό μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

Αρχικά ήταν σίγουρη η απουσία του μόνο για το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή την Κυριακή, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι αρκετά πιο σοβαρό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο Μπράβο θα μείνει εκτός στα ματς κόντρα στη Λεβάντε, Θέλτα, Λας Πάλμας και φυσικά αυτό κόντρα στην Ατλέτικο. Τη θέση του θα πάρει ο Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν που αγωνίζεται στα ματς του Champions League και πλέον θα πάρει θέση και στην Primera Division. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σπανούλης-Κουφός κι… αντίο ζωή!! (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε σμπαράλια την άμυνα της Σλοβενίας, υψώνοντας πανέξυπνα την μπάλα στον Κώστα Κουφό κι αυτός με το κάρφωμά του επιβεβαίωσε πως... εκεί δεν έχει αντίπαλο!

Σπανούλης-Κουφός κι… αντίο ζωή! (video)
Showtime από την Εθνική!

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πάνω του τους... μισούς Σλοβένους, τους έκανε χαζούς με την εξαιρετική ασίστ του και ο Κώστας Κουφός που κάτω από την ρακέτα δεν αντιμετωπίζεται, τέλειωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα την φάση.


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Διγκόζης ο αντι-Τσιώλης!!

Ο Άγγελος Διγκόζης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Κέρκυρας, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος αποχώρησε μετά τον υποβιβασμό των Φαιάκων στη Football League.

Διγκόζης ο αντι-Τσιώλης
Νέα εποχή στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Άγγελου Διγκόζη στην τεχνική ηγεσία, με τον Μακεδόνα τεχνικός να αντικαθιστά τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος αποχώρησε προ ημερών μετά την οριστική απόφαση υποβιβασμού του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Κέρκυρα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει κι επίσημα την έναρξη της (ενός έτους) συνεργασίας της με τον προπονητή, ΑΓΓΕΛΟ ΔΙΓΚΟΖΗ, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένειά της.

Ο Διγκόζης, απ’ τους πλέον εξελίξιμους και πολλά υποσχόμενους τεχνικούς της νέας γενιάς, διαδέχεται τον Σάκη Τσιώλη, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του στην ομάδα μας.

Σημειώνεται ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα ανακοινωθούν και οι συνεργάτες του Διγκόζη και οι οποίοι θα τον πλαισιώσουν στο προπονητικό team.

Έμεινε στην Μπιλμπάο ο Τοντόροβιτς!!

Τη φανέλα της Μπιλμπάο θα φορά και την επόμενη σεζόν ο Ντέγιαν Τοντόροβιτς, καθώς οι Βάσκοι επέκτειναν κατά ένα χρόνο το δανεισμό του από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Έμεινε στην Μπιλμπάο ο Τοντόροβιτς

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον έχουμε και τη νέα σεζόν. Τη χρονιά που πέρασε, πήραμε αρκετές νίκες, λόγω της έντασής του. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για την ικανότητά του», δήλωσε ο προπονητής των Βάσκων, Σίτο Αλόνσο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βελλίδης: «Να πάρουμε κάτι καλό με ΑΕΚ»

Σπουδαία ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Μάρκος Βελλίδης. «Το βραβείο δεν είναι ατομικό», σχολίασε ο MVP της 2ης αγωνιστικής και μίλησε επίσης για την κάκιστη πορεία της Εθνικής.

Βελλίδης: «Να πάρουμε κάτι καλό με ΑΕΚ»
Ο Μάρκος Βελλίδης παρέλαβε την Τετάρτη το βραβείο του, καθώς έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της 2ης αγωνιστικής της Super League. O 28χρονος τερματοφύλακας μίλησε για το προσεχές ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, και είπε άκρως κολακευτικά λόγια για την Ένωση. «Είναι τιμή και χαρά μου που μαθαίνω απ' αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Χρήστο Τσελιόπουλο). Το βραβείο δεν είναι ατομικό, όπως έχω ξαναπεί, το κατέκτησε όλη η ομάδα», σχολίασε και για την απογοητευτική πορεία της Εθνικής: «μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση μόνο από εμάς».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Έχω κάνει στη ζωή μου τυπικές δηλώσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μιλάω τυπικά, μιλάω για έναν άνθρωπο που συνεργάζομαι δυο χρόνια τώρα. Είναι τιμή και χαρά μου που μαθαίνω απ' αυτόν τον άνθρωπο. Το βραβείο δεν είναι ατομικό, όπως έχω ξαναπεί, το κατέκτησε όλη η ομάδα. Όλοι συμπαίκτες μου έβαλαν ένα λιθαράκι για τη νίκη. Θέλω επίσης να αναφερθώ στον κόσμο της ομάδας, γιατί στο ματς με τον ΠΑΟΚ έδωσε πολύ μεγάλο «παρών» και ήταν απολαυστικός επί 90 λεπτά», είπε για την προσωπική διάκριση.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα με τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα, ποιοτικούς παίκτες, νέο προπονητή που θέλει να περάσει το δικό του στίγμα στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε ό,τι πει ο προπονητής μας για να πάρουμε κάτι καλό σ' αυτό το ματς».

Και για την αποτυχία της Εθνικής ομάδας, καθώς ήταν στην αποστολή σχολίασε: «Στο ποδόσφαιρο αν δεν βγει η δουλειά που κάνεις, υπάρχει κατήφεια, μουρμούρα και γκρίνια. Δεν τα καταφέραμε, είμαστε τελευταίοι στον όμιλό μας, αλλά μπορεί να αντιστραφεί μόνο από εμάς που είμαστε γύρω από την ομάδα, παίκτες και υπόλοιπο επιτελείο. Δεν αρμόζει σε κανέναν αυτή η εικόνα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τσελιόπουλος που είναι γυμναστής τερματοφυλάκων δήλωσε: «Ένα από τα όνειρά μας ήταν να κληθεί ο Μάρκος στην Εθνική. Τα καταφέραμε. Μέσα από τη δουλειά του και η ομάδα είναι καλή, αλλά και ο Μάρκος εκπλήρωσε ένα μεγάλο του όνειρο να αποτελέσει μέλος της Εθνικής. Δεν σταματάνε όμως τα όνειρα και οι επιθυμίες ενός αθλητή. Κάθε μέρα θέλει να φτάνει όσο πιο ψηλά μπορεί και κάθε μέρα επιζητούμε στις προπονήσεις το καλύτερο. Μέσα από την εκπαίδευση και ο Μάρκος και η ομάδα θα πάρουν αυτά που τους αξίζουν».

ΑΥΤΗ είναι ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα!!(video)


Ποιος Μέσι, Κριστιάνο και Ιμπραΐμοβιτς; Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα»! Γιατί υπάρχει ένας 11χρονος που μπορεί να χαϊδεύει την μπάλα, ενώ λύνει τον… κύβο του Ρούμπικ!

ΑΥΤΗ είναι ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα! (video)

Παίκτες που χαρακτηρίστηκαν -και χαρακτηρίζονται ακόμα- ποδοσφαιρικές ιδιοφυΐες. Όλοι όμως πρέπει να… σκίσουν τα διπλώματά τους.

Γιατί υπάρχει κάποιος -και μάλιστα κατά πολύ μικρότερος- που μπορεί να δικαιολογήσει πλήρως τον χαρακτηρισμό.

Καταφέρνοντας όχι μόνο να «μιλάει» στην μπάλα, αλλά να λύνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τον κύβο του Ρούμπικ!





  *Πηγή: sport-fm.gr*

Εισαγγελέας ΤΩΡΑ για τον Σίλντενφελντ!!

Οι καταγγελίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ, όσο κι αν… πικραίνουν κάποιους, είναι σοβαρές. Ο εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει και να ακούσει σοβαρά τον Κροάτη. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Εισαγγελέας ΤΩΡΑ για τον Σίλντενφελντ!

Ιδού μερικές από τις ατάκες του που ενόχλησαν και έκαναν πολλούς να «τσιμπήσουν».

«Μία φορά ένας διαιτητής είπε σε συμπαίκτη μου. "Αν δε σου αρέσουν τα σφυρίγματα, πες στον πρόεδρο σου να μας πληρώσει". Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μας έδωσαν κάποιο πέναλτι, ο Ντάνιελ (Πράνιτς) τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί και αυτός, ο ρέφερι, βάζοντας το χέρι στο στόμα για να μην τον ακούσει ολόκληρος ο κόσμος, του είπε. "Πες στον πρόεδρό σου να πληρώσει"».

«Έχω δει πρόεδρο να μιλάει πριν το ματς με διαιτητές. Έχω δει στο ημίχρονο παράγοντες να κοντεύουν να σπάσουν τις πόρτες των δωματίων των διαιτητών και στη συνέχεια ο ρέφερι να βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να καταπίνει τη σφυρίχτρα. Πολλά περιστατικά. Σε μία άλλη περίπτωση, ένας διαιτητής μου είπε. "Νομίζω ότι τον ακούμπησες". Και είχε σφυρίξει πέναλτι, νομίζοντας. Απίστευτο»!


«Νικήσαμε τον Ολυμπιακό, φτάσαμε τρεις βαθμούς πίσω τους, απέμεναν τρεις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και βέβαια... έγινε το μαγικό. "Ε, αφού δεν μπορούμε να σας κερδίσουμε έτσι, θα σας κερδίσουμε αλλιώς", είπαν μεταξύ τους, "Για αυτό πάρτε μία ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στο κεφάλι". Επειδή, κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο. Προς θεού! Πρώτα απ' όλα, αν εγώ ήμουν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο προπονητής μου πήγαινε μπροστά στην κερκίδα των οπαδών του αντιπάλου κάνοντας χειρονομίες, θα τον είχα απολύσει την επόμενη στιγμή. Χωρίς καν να το σκεφτώ. Δεν είναι καλό για την ίδια την ομάδα και για τη φήμη της. Για το image της. Μπροστά σε κάθε προπονητή η ομάδα, ο Ολυμπιακός, είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Ουδείς μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, ή να το ξεχάσει. Τέλος πάντων, τότε ήταν που καταλάβαμε όλοι ότι είχαμε χάσει το πρωτάθλημα.. Υπάρχει μία κουβέντα που αναφέρει ότι όταν το μαχαίρι είναι μέσα σου, όσο πιο πολύ κινείσαι, τόσο περισσότερο πονάει. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να μην... πονάμε».

Αυτά είναι μόνο κάποια λίγα απ’ όσα λέει ο πρώην κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού». Λόγια που η αλήθεια είναι πως κουβεντιάζονται σχεδόν καθημερινά off the record, αλλά σπανίως καταγράφονται με τέτοια επισημότητα. Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε δηλώσεις παραγόντων, όπως για παράδειγμα του Γιάννη Αλαφούζου που κάνει κατά καιρούς καταγγελίες, αλλά σε τοποθετήσεις ποδοσφαιριστών. Δεν γίνονται συχνά. Το αντίθετο...

Αρκετοί «πικράθηκαν» απ’ αυτά που είπε ο «Σίφο», άλλοι «τσίμπησαν». Κάθε αντίδραση είναι σεβαστή. Αλλωστε, ο καθένας μπορεί να πιστέψει ό, τι θέλει ή και να μην πιστέψει. Τι σημασία έχει άλλωστε; Το ζήτημα είναι η αλήθεια και όχι η άποψη του καθενός…

Επειδή δεν μιλάμε για δηλώσεις που τις προσπερνάς έτσι, είναι απαραίτητο ένας εισαγγελέας να παρέμβει. Να ψάξει, να ερευνήσει και να καλέσει τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να τοποθετηθεί εκ νέου και να «δικαιολογήσει» τα όσα είπε στη συνέντευξή του. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και δεν γίνονται ούτε από… ακροατές νυχτερινών εκπομπών, ούτε από τύπους στα καφενεία. Αλλά από επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που ίδρωσε για να τιμήσει τα χρήματα που πήρε από τη θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και βίωσε την κλεψιά, την απατεωνιά.

Όλα τα υπόλοιπα, οι αντιδράσεις και τα… «τσιμπήματα» είναι απλώς θεωρίες και τίποτε περισσότερο. Οσοι, θίχτηκαν, θίχτηκαν. Δικαίωμά τους. Ας καταγραφεί στα πρακτικά. Το θέμα είναι να περάσουμε στην ουσία. Ο εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει ΤΩΡΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπορεί να κάνει θαύματα ο Μάγκατ, κερδίζει τους παίκτες ο Σούστερ»

Το προφίλ των υποψήφιων τεχνικών της Εθνικής Ελλάδας, Φέλιξ Μάγκατ και Μπερντ Σούστερ, σκιαγράφησε ο Έλληνας δημοσιογράφος του Kicker, Γιώργος Βαβρίτσας, στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορεί να κάνει θαύματα ο Μάγκατ, κερδίζει τους παίκτες ο Σούστερ»
Φέλιξ Μάγκατ και Μπερντ Σούστερ φαίνεται πως βρίσκονται μεταξύ των υποψήφιων προπονητών που εξετάζει η ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας.

Για τους δύο Γερμανούς προπονητές μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o δημοσιογράφος του περιοδικού Kicker, Γιώργος Βαβρίτσας, ο οποίος μάλιστα σκιαγράφησε και τα προφίλ τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαβρίτσας στην εκπομπή «Σελιάνα – Περθώρι 2-0» με τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Στη Γερμανία πουλάει ό,τι ελληνικό υπάρχει, πόσω μάλλον για την Εθνική Ελλάδας. Στα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ίσως η εθνική Ελλάδας χρειάζεται τον Γερμανό της, όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια με τον Ότο Ρεχάγκελ και μετά ήρθε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, για εμένα θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν μπορέσουν να τον κερδίσουν. Το μόνο θέμα που υπάρχει διαχρονικά με εκείνον είναι η συνύπαρξή του με την… νεολαία. Πρόκειται για ένα χάσμα γενεών, αλλά όταν γίνεται γνωστό ποιος είναι το αφεντικό μπορεί να κάνει θαύματα, όπως έγινε στη Βόλφσμπουργκ.

Από την πλευρά του, ο Σούστερ μπορεί να δουλέψει αθόρυβα με νέους παίκτες, έχει αυτό το κοσμοπολίτικο, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, που όμως καταφέρνει να κερδίζει τους παίκτες με τη συμπεριφορά του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει η διάθεση των μετοχών της «Αγιά-Σοφιάς»

Σε ενημέρωση των φίλων της ΑΕΚ που αποφάσισαν να γίνουν μέτοχοι στην «Αγιά-Σοφιά» προχώρησε η «Δικέφαλος 1924». Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη ολοκληρώνεται η διάθεση των μετοχών από το ΟΑΚΑ.

Κλείνει η διάθεση των μετοχών της «Αγιά-Σοφιάς»
Μια μέρα περιθώριο θα έχουν ακόμα όσοι φίλοι της ΑΕΚ δεν έχουν παραλάβει τις μετοχές τους στη «Δικέφαλος 1924».

Όπως ενημέρωσε επίσημα η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης», η διάθεση από το ΟΑΚΑ ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η “Δικέφαλος 1924” Κατασκευαστική ΑΕ ενημερώνει τους φίλους της ΑΕΚ ότι αύριο (Πέμπτη) το μεσημέρι ολοκληρώνεται η διάθεση των μετοχών της εταιρίας στους δικαιούχους από το ΟΑΚΑ και τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Για τους φίλους της ομάδας, που δεν έχουν προλάβει να παραλάβουν τις μετοχές τους, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον τρόπο διάθεσης των μετοχών στο μέλλον».

Να πως πήρε ο Σίλντενφελντ το μοναδικό του πρωτάθλημα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία «κουβέντα» για τις…καταγγελίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Να πως πήρε ο Σίλντενφελντ το μοναδικό του πρωτάθλημα
• Διάβασα τις…καταγγελίες του Σίλντενφελντ περί Ολυμπιακού και διαιτησίας και φιλικών ομάδων του κλπ, κλπ.

• Από την στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα ο Κροάτης, έχοντας δει την πλάτη του Ολυμπιακού επί τρεις συνεχόμενες σεζόν, είναι «τα ίδια και τα ίδια». Δηλώσεις εναντίον του Ολυμπιακού και της διαιτησίας και το πώς παίρνει ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και φτου κι από την αρχή.

• Δεν πειράζει, τώρα στην πατρίδα του ο Σίλντενφελντ, θα δει καλές διαιτησίες. Εκεί ντε, που η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίρνει το πρωτάθλημα επί 10 συνεχόμενα χρόνια! Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο και δεν κάνει ό,τι θέλει η Ντινάμο.

• «Φοβερός» Σίλντενφελντ. Και καλά τα έχωσε στον ένα διαιτητή. Του είπε φοβερά πράγματα ο άλλος διαιτητής. Είπε του Πράνιτς χειρότερα πράγματα ένας τρίτος διαιτητής. Ένας πρόεδρος πήγε να σπάσει την πόρτα των αποδυτηρίων ενός τέταρτου διαιτητή. Πολλές ομάδες έπαιζαν αλλιώς με τον Ολυμπιακό κι αλλιώς με τον Παναθηναϊκό. Και και και και…

• Αλλά ποιοι ήταν οι διαιτητές, ποιοι ήταν οι αγώνες, ποιοι ήταν οι πρόεδροι, ποιες ήταν οι ομάδες…Αυτά δεν τα θυμάται ο Σίλντενφελντ! Θυμάται όλες τις άλλες λεπτομέρειες, εκτός από τα…ονόματα.

• Ας του θυμίσω λοιπόν εγώ του Σίλντενφελντ πως κέρδισε το μοναδικό του πρωτάθλημα εκτός Κροατίας, παίζοντας σε Αυστρία, Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία κι Ελλάδα.

• Ήταν Μάης του 2011, προτελευταία αγωνιστική κι η Στουρμ Γκρατς ήταν 1-1 με τη Βίνερ στο πρωτάθλημα της Αυστρίας. Δείτε στο 3.10 με τι πέναλτι κέρδισε στο 87’ το ματς και το πρωτάθλημα η Στουρμ κι ο Σίλντενφελντ.



• Αν έμενε το 1-1, η Στουρμ θα ήταν ισόβαθμη με την Αούστρια. Στο 87’ κέρδισε το πέναλτι και πήρε τη νίκη και τον τίτλο. Φαντάζομαι τι θα έλεγε τώρα ο Κροάτης αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε με ένα τέτοιο πέναλτι το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Αν δηλαδή ένας αμυντικός έκανε ένα τέτοιο πέναλτι.

• Και ξέρετε ποιος αμυντικός είναι αυτός που έκανε το πέναλτι; Ένας Αυστριακός, γεννημένος στη Βοσνία, ο Έντιν Σάλκιτς. Ο Σάλκιτς έπαιζε δανεικός στη Βίνερ. Από πού ήταν δανεικός; Σε ποια ομάδα ανήκε ο Έντιν Σάλκιτς, βάσει της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του συνδρομητικού www.soccerassociation.com; Στην Στουρμ Γκρατς! Σύμφωνα με τη wikipedia είχε λύσει το συμβόλαιό του με την Στουρμ, τέσσερις μήνες πριν από το συγκεκριμένο ματς…

• Με αυτό το πέναλτι ο Σίλντενφελντ πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα περιπλανόμενος εδώ και οκτώ χρόνια σε Μπεσικτάς, Ντούϊσμπουργκ, Στουρμ, Άϊντραχτ, Ντινάμο Μόσχας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Έτσι για να του φρεσκάρω την μνήμη του Κροάτη. Και να αναρωτηθώ τι θα έλεγε αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα με το να έκανε προτελευταία αγωνιστική ένα τέτοιο πέναλτι ένας δανεικός του, πρώην παίκτης του, πείτε ό,τι θέλετε…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το χειρότερο φάουλ που εκτέλεσε ποτέ ο Μέσι!! (video)

Συμβαίνει και στους καλύτερους. Ακόμα κι ο Μέσι έχει δικαίωμα να φερθεί άσχημα μια φορά στην μπάλα. Ήταν όμως τόσο… τραγική η εκτέλεση φάουλ με το Μεξικό, που φέρνει υποψίες ότι την ανέλαβε σωσίας του

Το χειρότερο φάουλ που εκτέλεσε ποτέ ο Μέσι! (video)
Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει φάουλ χωρίς επιτυχία.

Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι όλες οι εκτελέσεις του θα καταλήγουν στα δίχτυα.

Απ’ αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σουτ που έκανε ο σταρ της Μπαρτσελόνα στο φιλικό της Αργεντινής με το Μεξικό υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Περίπου τόσο… χαοτική, όσο αυτή που μεσολάβησε ανάμεσα στην εστία και στην (εξαφανισμένη κάπου στη στρατόσφαιρα) μπάλα!

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν «μασάει» ο Τζανετόπουλος!

Κανονικά διαθέσιμος για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ -παρόλο που γύρισε τραυματίας από την Εθνική Ελπίδων- θα είναι ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Ο νεαρός χτύπησε στη γάμπα, αλλά θα παίξει κανονικά την Κυριακή

Δεν «μασάει» ο Τζανετόπουλος
Για τον καταρτισμό της ενδεκάδας από τη μέση και μπροστά θα ‘χει ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Ευτυχώς όμως για τον Τραϊανό Δέλλα, δεν θα ‘χει και… δυσάρεστο πονοκέφαλο για την άμυνα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρόλο λοιπόν που ο Άνταμ Τζανετόπουλος γύρισε με μικρο-πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων, δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Κι αυτό διότι το χτύπημα που αποκόμισε στη γάμπα δεν τον εμπόδισε απ’ το να προπονηθεί κανονικά την Τετάρτη και να παραμείνει διαθέσιμος για την Κυριακή. Το ίδιο ισχύει, δε, και για τους Μπαρόχα και Βάργκας, που επιστρέφουν απ’ τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Βενεζουέλας και από την Πέμπτη θα ενσωματωθούν κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας.

Έτσι, η «Ένωση» θα προετοιμαστεί για την επάνοδο στο πρωτάθλημα χωρίς «σκοτούρες» και με μοναδικά προβλήματα τα ήδη γνωστά των Μπακάκη και Τζεμπούρ (που συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά τους «Δικέφαλους», σειρά έχει Ατρόμητος!


Έτοιμοι να βάλουν δύσκολα και στον Ατρόμητο, ύστερα από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, παρουσιάζονται στη Skoda Ξάνθη, με την ομάδα να συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς την προετοιμασία της.

Μετά τους «Δικέφαλους», σειρά έχει Ατρόμητος
Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία της Skoda Ξάθη για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ύστερα από τις δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, οι Ακρίτες δουλεύουν με στόχο να πάρουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στους Περιστεριώτες.

Στα της προπόνησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και σήμερα οι παίκτες δούλεψαν στην κατοχή μπάλας, στο πρέσινγκ, τα τελειώματα φάσεων και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παναθηναϊκός πάει πάλι στην Κίνα!!

Μετά από δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει και πάλι για την Κίνα για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός πάει πάλι στην Κίνα
Δύο φιλικά παιχνίδια στην Κίνα θα δώσει και φέτος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Όπως ανακοίνωσαν οι πράσινοι το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 28 Σεπτεμβρίου με την Zhejiang Lions και το επόμενο δύο ημέρες αργότερα με τους Guangdong Tigers.

«Τα στελέχη του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για το γεγονός αυτό κι ετοιμάζονται για την επιστροφή τους σε μια χώρα όπου γνώρισαν ενδιαφέροντες ανθρώπους με ουσιαστικές σκέψεις και οράματα για την πρόοδο του μπάσκετ και την όποια συνεργασία που μπορεί να ευδοκιμήσει παρά τη μεγάλη απόσταση», αναφέρει –μεταξύ άλλων- η σχετική ανακοίνωση.

inner

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρώτη "γνωριμία" έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν η αποστολή του Παναθηναϊκού προσγειώθηκε στην Κίνα και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις Φοσάν και Πεκίνο ενώ έδωσε κι έναν αγώνα με τους Λονγκ Λάιονς της Φοσάν.

Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους καθώς είχαν την ευκαιρία να εξαπλώσουν το brand name του Παναθηναϊκού και να γίνουν πρεσβευτές του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως και της Euroleauge στην Ασία και στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, που λατρεύει το μπάσκετ. Μάλιστα τότε υπήρχε και η ιδιαιτερότητα της παρουσίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού του Πινγκ Σανγκ, του πρώτου Κινέζου αθλητή που αγωνίστηκε στην Euroleague.

Δύο χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Κίνα αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Euroleague Basketball World Tour 2015 για δύο συναρπαστικούς αγώνες. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Hangzhou ενώ δύο μέρες αργότερα θα τεθεί αντιμέτωπος των Guangdong Tigers στην πόλη Macau.

Τα στελέχη του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για το γεγονός αυτό κι ετοιμάζονται για την επιστροφή τους σε μια χώρα όπου γνώρισαν ενδιαφέροντες ανθρώπους με ουσιαστικές σκέψεις και οράματα για την πρόοδο του μπάσκετ και την όποια συνεργασία που μπορεί να ευδοκιμήσει παρά τη μεγάλη απόσταση.

«Χλατσωτό» το πρώτο του Στρόμπερι! (video)

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο χθεσινό πρώτο φιλικό με τα Τρίκαλα και στο επίσημο κανάλι της στο Youtube η ΚΑΕ δημοσίευσε το πρώτο του καλάθι με τα «ερυθρόλευκα».

«Χλατσωτό» το πρώτο του Στρόμπερι (video)
Το πρώτο καλάθι του Ντι Τζέι Στρόμπερι με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν… χλατσωτό τρίποντο.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ήταν ο κορυφαίος στη χθεσινή φιλική νίκη με σκορ 92-60 επί των Τρικάλων στο Μέτσοβο και η ΚΑΕ, δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube τη φάση με πρώτο του καλάθι.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζουν για χορηγό στη Λίγκα!

Διοικητικό Συμβούλιο με βασικό αντικείμενο συζήτησης τη σύμβαση της κεντρικής ανταποδοτικής χορηγίας του Συνεταιρισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στη Σούπερ Λίγκα.

Αποφασίζουν για χορηγό στη Λίγκα

Η ανακοίνωση

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 10/09/2015 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League, με θέμα συζήτησης της Ημερήσιας Διάταξης:

1) Θέματα σύμβασης κεντρικής ανταποδοτικής χορηγίας του Συνεταιρισμού.

2) Διάφορα.