Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόμος για διάλυση της «Masia» στην Μπαρτσελόνα!!

Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο επιβολής νέας τιμωρίας στην Μπαρτσελόνα εξαιτίας της πολιτικής της στις μεταγραφές νεαρών παικτών. Καταστροφή και διάλυση της «Masia» φοβούνται οι Καταλανοί.

Τρόμος για διάλυση της «Masia» στην Μπαρτσελόνα!
Πριν από ένα χρόνο περίπου η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους αφού η UEFA θεώρησε πως η πολιτική απόκτησης νεαρών παικτών από τους «μπλαουγκράνα» αντίκειται στους κανονισμούς.

Σύμφωνα με την «AS» παρά την τιμωρία που επιβλήθηκε στους Καταλανούς αλλά και την αποπομπή από την ομάδα αρκετών πιτσιρικάδων, η έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας συνεχίζεται ακόμη και είναι ορατός ο κίνδυνος νέας, ακόμη βαρύτερης τιμωρίας.

Οι Καταλανοί έχουν αντιδράσει έντονα στους περιορισμούς καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της θρυλικής «Masia», του απόλυτου όπλου πάνω στο οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ισπανίας.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζιπ Μπαρτομέου είχε παραδεχθεί πως ενδεχομένως υπήρξαν ορισμένες «ατασθαλίες» στον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών και προσέγγισης παικτών κάτω των 18 ετών, όμως, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό αποδεικνύεται και από τη μακροσκελέστατη λίστα που περιλαμβάνει τα ονόματα 31 ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τη «Masia» και τις «μικρές» ομάδες της Μπαρτσελόνα και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας της UEFA ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την απόκτησή τους και εάν αυτή είναι σύννομη σε όλες τις περιπτώσεις.

inner

Μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και ο γεννημένος στα Γιαννιτσά Γιώργος Σπανουδάκης (στη φωτό με τον Μέσι, διεθνής με τις "μικρές" εθνικές της Γερμανίας), ο οποίος βρέθηκε από τη Φρανκφούρτη στους «μπλαουγκράνα» και υπό τις νέες εξελίξεις μεταπήδησε στη Στουτγκάρδη.

Σε κάθε περίπτωση, η UEFA είναι αποφασισμένη να θέσει τέτοιους όρους που θα καθιστούν πιο δύσκολο το... παιδομάζωμα στις Ακαδημίες των μεγάλων συλλόγων, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους ώστε να τους παρακάμψουν και να διατηρήσουν όσα θεωρούν κεκτημένα. Και για την Μπαρτσελόνα η «Masia» ήταν ένα τέτοιο που ίσως ποτέ ξανά να μην έχει τη μορφή με την οποία το γνωρίσαμε ως φαινόμενο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: