Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σερ… Γουέιν Ρούνεϊ!!(video)

Τον πιο τιμητικό τίτλο του αγγλικού ποδοσφαίρου κατέχει πλέον ο Γουέιν Ρούνεϊ! Βρίσκοντας δίχτυα στο άνετο 2-0 επί της Ελβετίας, έφτασε τα 50 γκολ με το εθνόσημο και ξεπέρασε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!

Σερ… Γουέιν Ρούνεϊ! (video)
Τη βραδιά που ονειρεύεται κάθε Άγγλος πιτσιρικάς όταν ξεκινάει να παίζει ποδόσφαιρο έζησε απόψε ο Γουέιν Ρούνεϊ!

Κάνοντας αυτό που κάνει με μεγαλύτερη συνέπεια απ’ οποιονδήποτε άλλο συμπατριώτη του τα τελευταία χρόνια -να βρίσκει δίχτυα- ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία στο 2-0 των «λιονταριών» επί της Αγγλίας.

Κι αυτό διότι παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χάρι Κέιν (που μπήκε αλλαγή στο 57’ και δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ) δεν σφράγισε απλώς το εντυπωσιακό «8 στα 8» της ομάδας του Χότζον στα προκριματικά του Euro. Αλλά σφράγισε ταυτόχρονα κι ένα κατόρθωμα που τον συγκαταλέγει στις μεγάλες μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Εξαργυρώνοντας λοιπόν στο 84’ το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ, έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της εθνικής και ξεπερνώντας τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έγινε πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της.






Την ώρα όμως που ο Ρούνεϊ περνούσε στο πάνθεον, η Λιθουανία περνούσε από την… κόλαση στον παράδεισο. Κι αυτοί διότι για 92 περίπου λεπτά φλέρταρε μ’ ένα ανεπανάληπτο κάζο, επιτρέποντας στο αδύναμο Σαν Μαρίνο να πετύχει το πρώτο γκολ στα προκριματικά και να κρατάει παράλληλα και τον πρώτο του πόντο. Μέχρι να έρθει τελικά ο Σπάλβις στις καθυστερήσεις και λυτρώνοντας τους Λιθουανούς (2-1), να κρατήσει τις ελπίδες τους για την τρίτη θέση.

Εκεί όπου φαβορί πλέον για να βρεθεί είναι η Σλοβενία. Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς λύγισε με 1-0 την Εσθονία (χάρη σ’ ένα γκολ του Μπέριτς) και όχι μόνο την προσπέρασε στη βαθμολογία, αλλά κρατά στα χέρια την τύχη της (έχοντας να παίξει με Λιθουανία και Σαν Μαρίνο).


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Αγγλία-Ελβετία 2-0
(67’ Κέιν, 84’ πεν. Ρούνεϊ)

Λιθουανία-Σαν Μαρίνο 2-1
(7’ Τσέρνιχ, 90’+2’ Σπάλβις - 55’ Βιταϊόλι)

Σλοβενία-Εσθονία 1-0
(63’ Μπέριτς)


Η βαθμολογία

1. Αγγλία 24 (26-3)
2. Ελβετία 15 (16-8)
3. Σλοβενία 12 (15-10)
4. Εσθονία 10 (4-6)
5. Λιθουανία 9 (6-14)
6. Σαν Μαρίνο 1 (1-27)


Η επόμενη αγωνιστική (9/10)

Αγγλία-Εσθονία
Σλοβενία-Λιθουανία
Ελβετία-Σαν Μαρίνο

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: