Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σπανούλης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»

Στην ομαδικότητα, τον χαρακτήρα και το καλό μπάσκετ που έπαιξε κατά διαστήματα η Εθνική στα δύο δύσκολα ματς, με Κροατία και Σλοβενία στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη με τους δεύτερους.

Σπανούλης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»
«Τους περιμέναμε και αντέξαμε», σχολίασε ο Βασίλης Σπανούλης λίγη ώρα μετά το 83-72 επί της Σλοβενίας για την 4η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ που έδωσε και μαθηματικά την πρώτη θέση στη γαλανόλευκη. Ο υπαρχηγός της Εθνικής αναφέρθηκε κυρίως στην ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα του, στον χαρακτήρα και στη θέληση των παικτών και τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα για κάτι… καλύτερο από πλευράς απόδοσης.

Αναλυτικά:

«Ήταν τα πιο δύσκολα με Κροατία και Σλοβενία, αν και πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές σχολές του μπάσκετ. Αντέξαμε και παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Το πιο σημαντικό ότι καταφέραμε τα πάρουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε με μυαλό χαρακτήρα, αλλά και ομαδικό μπάσκετ. Περιμέναμε την αντίδραση τους, αντέξαμε και… ενωθήκαμε όταν έπρεπε», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην… νοοτροπία των παικτών:

«Έχουμε 12 παίκτες, όλοι παίζουν για έναν και ένας για όλους. Με την υπερηφάνεια και την τιμή που είναι το να αγωνίζεσαι στην Εθνική πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις 40 λεπτά ή ένα λεπτό. Και την προηγούμενη δεκαετία αυτός ο τρόπος μας έφερε τα μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ωστόσο, είτε παίζουμε καλά ή όχι πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να κερδίσουμε».

Για την προσωπική του απόδοση δεν θέλησε να πει πολλά, αλλά εξήρε τους συμπαίκτες του: «Προσπαθούμε για τη δουλειά μας. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη για να κερδίσουμε. Παιδιά σκοτώνονται για το σκριν ώστε να σουτάρω εγώ. Οφείλω να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα. Αύτη τη στιγμή είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Δεν είμαστε όμως στο 100% των δυνατοτήτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: