Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Κι ας μην έχει χέρια, «ζωγραφίζει» με τα πόδια!

Σε ηλικία 20 ετών έχασε τα χέρια του, αλλά δηλώνει ικανότερος από τότε που ήταν αρτιμελής. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του Όλβιν Κρουζ που εργάζεται ως ζωγράφος και έχει χόμπι το ποδόσφαιρο.

Κι ας μην έχει χέρια, «ζωγραφίζει» με τα πόδια
Υπάρχουν αθλητές που μπορεί να έχουν κατακτήσει τα πάντα στην επαγγελματική τους καριέρα, αλλά οι πραγματικοί πρωταθλητές να κρύβονται στα πιο απίστευτα μέρη του κόσμου και να μην έχουν ούτε βραβείο… MVP στην τροπαιοθήκη τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο 34χρονος, Όλβιν Κρουζ από την Ονδούρα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει χάσει και τα δύο του χέρια, έχει καταφέρει να μην επηρεάζεται καθόλου η καθημερινότητά του απ’ αυτό το γεγονός, καθώς συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο που τόσο αγαπά, αλλά και να ζωγραφίζει, έχοντας και πτυχίο στις γραφικές τέχνες.

Η απίστευτη ιστορία του Όλβιν Κρουζ αρχίζει από όταν έκλεισε τα 20 του χρόνια και δούλευε στο Μεξικό. «Το 2001 δούλευα σε κατασκευαστική εταιρεία στο Μεξικό και χτυπήθηκα από ένα καλώδιο υψηλής τάσης ενώ κρατούσα μία ράβδο. Ήθελα να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δύο χρόνια δούλευα στο Μεξικό. Τότε είχα αυτό το ατύχημα που κατέληξε με τον ακρωτηριασμό των χεριών μου».

inner

Πρόκειται για ένα περιστατικό στη ζωή ενός ανθρώπου από το οποίο οι σκέψεις που έρχονται αυτόματα στο μυαλό, μόνο αισιόδοξες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Η αίσθηση εξάρτησης προς τα άτομα γύρω σου και η σκέψη ότι πλέον είσαι βάρος, είναι πράγματι από τα χειρότερα που μπορεί να τύχει στον οποιοδήποτε κι αυτό εξηγεί και ο ίδιος:

«Αρχικά ήμουν τελείως άβολα με όλο αυτό. Ένιωθα αβοήθητος και απολύτως εξαρτημένος από την οικογένειά μου. Τότε έπρεπε να προσαρμοστώ. Έκτοτε μπορώ να κάνω τα πάντα: σχεδίαση, ζωγραφική, παίζω ποδόσφαιρο. Όταν έχασα τα χέρια μου, έμαθα να κάνω πράγματα που προηγουμένως δεν μπορούσα», ανέφερε ο 34χρονος ο οποίος εύλογα ρωτήθηκε και για το ποιο είναι το πιο δύσκολο μέρος της καθημερινότητάς του:

inner

«Αυτό που με δυσκολεύει είναι να φορέσω κάλτσες… Αλλά, εντάξει. Στην πραγματικότητα είμαι πολύ ανεξάρτητος, κάνω ό,τι θέλω προσπαθώντας να μην ενοχλώ κανέναν με το να με βοηθήσει σε κάτι. Το σημαντικό είναι ότι μαθαίνω γρήγορα».

Η ζωγραφική στη ζωή του Όλβιν Κρουζ

Θέλοντας να νικήσει κάθε δυσκολία που του παρουσιάστηκε, ο Όλβιν Κρουζ αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που πραγματικά αγαπούσε, κάνοντας ουσιαστικά… πλάκα στη ζωή. Ποια ήταν, λοιπόν, η πιο τρελή ασχολία που μπορούσε να σκεφτεί κάποιος που έχει χάσει τα χέρια του;

«Πριν χάσω τα χέρια μου, μόλις είχα ολοκληρώσει το σχολείο. Μετά το ατύχημα αποφάσισα να σπουδάσω στο κολέγιο. Πάντα όταν αρχίζω κάτι, θέλω να το ολοκληρώνω, έτσι αποφοίτησα από τις γραφικές τέχνες.

inner

Εργάζομαι πάνω στο ελεύθερο γραφικό σχέδιο, ζωγραφίζω και πουλάω αρκετούς πίνακες και τώρα αναπτύσσω μία διαδικτυακή έκθεση που θέλω να θέσω σε εφαρμογή. Η τιμή των έργων μου κυμαίνονται ανάμεσα στις 3.000 και 10.000 λεμπίρας (σ.σ. δηλαδή από 125 έως 415 ευρώ). Κοστίζουν μόνο κάτι παραπάνω, όταν πρόκειται για παραγγελίες στο εξωτερικό. Πλέον, στοχεύω να πάρω το ανώτατο μεταπτυχιακό και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται», τονίζει ο Όλβιν Κρουζ.

Τι πραγματικά σημαίνει όμως για τον Όλβιν Κρουζ η ζωγραφική το εξηγεί ο ίδιος με μια πολύ απλή πρόταση: «Η ζωγραφική είναι ένα είδος θεραπείας που μου έσωσε τη ζωή, γιατί στην αρχή είχα κατάθλιψη και νόμιζα ότι δεν είχε νόημα να ζω».

inner

Το πάθος με το ποδόσφαιρο

Πιστός στη θέλησή του να συνεχίσει τη ζωή του και τα πάθη του όπως οποιοσδήποτε αρτιμελής άνθρωπος, τα Σαββατοκύριακα ο Κρουζ φοράει τα εξάταπα, τις κάλτσες του και την μπλε εμφάνιση της Λίβερπουλ Λα Σέιμπα που συμμετέχει στα πρωταθλήματα 7x7 και παίζει ποδόσφαιρο.

«Όταν ήμουν παιδί έπαιζα ποδόσφαιρο, έφευγα από το σχολείο και έτρεχα στα γήπεδα. Όταν έχασα τα χέρια μου, σκέφτηκα ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά, γιατί πίστευα ότι θα με επηρέαζε πολύ η ισορροπία. Ένας γείτονας με ενθάρρυνε λέγοντάς μου ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με πόδια και με το κεφάλι».

inner

Πράγματι, ο Όλβιν Κρουζ ποτέ δεν έφτασε στο ανταγωνιστικό επίπεδο που κάθε παιδί έχει όνειρο, αλλά όπως δηλώνει και ο ίδιος δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Παραμένει χαρούμενος που μπορεί και αγωνίζεται και να σκοράρει μάλιστα στα παιχνίδια που συμμετέχει.

Το σημαντικότερο για εκείνον όμως είναι κάτι πέρα από όλα αυτά: «Έχω την αγάπη της γυναίκας μου και του γιου μου που είναι η απόλυτη έμπνευσή μου για να συνεχίσω».

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές της ζωής, Όλβιν Κρουζ…

inner

Πηγή: diez.hr *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: