Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Α’ Όμιλος: «Πυραυλοκίνητη» Φινλανδία!!

Παίζοντας εντυπωσιακά στα τρία τελευταία δεκάλεπτα, η Φινλανδία σάρωσε τη Βοσνία με 88-59 για την τέταρτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ και ελπίζει ακόμα για την πρόκριση στους «16».

Α’ Όμιλος: «Πυραυλοκίνητη» Φινλανδία
Η Φινλανδία νίκησε με «περίπατο» 88-59 τη Βοσνία, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Γαλλία και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αφήνοντας σε πιο δύσκολη θέση τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν έφτασαν σε διψήφια διαφορά στη δεύτερη περίοδο και στο δεύτερο ημίχρονο στο +30, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ουίλσον με 16 και Κοπόνεν με 14 πόντους, ενώ από τους Βόσνιους ξεχώρισε ο Αλμπίγιανιτς με 14 πόντους.

Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» και, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια με τους Λι και Κοπόνεν, κατάφεραν να διατηρήσουν ένα +5 και να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Νουουτίνεν βοήθησε επιθετικά και οι Φινλανδοί διατηρούσαν μια διψήφια διαφορά, έχοντας βρει τις λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και παίρνοντας και τα περισσότερα ριμπάουντ, με τοε Λι, Κοπόνεν, Νουουτίνεν, Ουίλσον και Μέρφι να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αντίσταση των Κικάνοβιτς και Αλμπίγιανιτς, οπότε το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +14 για την ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν.

Στην τρίτη περίοδο, η άμυνα των Σκανδιναβών «εγκλώβισε» τους πρώην Γιουγκοσλάβους και αυτοί έβρισκαν πολλές λύσεις επιθετικά, ειδικότερα από την περιφέρεια και διατηρώντας τον έλεγχο των ριμπάουντ. Έτσι, η διαφορά έφτασε στο +30 και ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε.

Στην τέταρτη περίοδο, η διαφορά άρχισε να κυμαίνεται μεταξύ του +28 και +32 για τους Φινλανδούς, που έριξαν στο παρκέ τους αναπληρωματικούς και το τελικό 59-88 απλώς περιόρισε τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους για τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.


Τα δεκάλεπτα: 12-19, 27-41, 42-72, 59-88

ΒΟΣΝΙΑ: Πάσαλιτς 1, Στιπάνοβιτς 6, Σούταλο 2, Μπάβτσιτς 1, Γκόρντιτς 7, Κικάνοβιτς 13, Πέρσιτς 7, Μιλόσεβιτς 1, Ρένφρο 4, Βράμπατς 3, Αλμπίγιανιτς 14

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χαφ 6, Λι 10, Σάλιν 5, Κότι 8, Κοπόνεν 14, Νουουτίνεν 13, Καουνίστο 5, Ουίλσον 16, Μέρφι 11
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: