Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η μαμά στέλνει Κακά στο Λονδίνο!!

Μπορεί η Μίλαν να θέλει πίσω τον Κακά και ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ να ψήνεται για επιστροφή, όμως η μητέρα του τον στέλνει στην Αγγλία και το Λονδίνο για την επόμενη σεζόν.
Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε μήνυμα της μητέρας του στο Twitter, που αναφέρεται στο μέλλον του «Ρίκι». «Αγαπητοί μου, το επόμενο έτος θα κηρύξουμε το λόγο του Θεού στο Λονδίνο» αναφέρεται σχετικά. Με την... Λονδρέζα, Τσέλσι, να έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές για τον Βραζιλιάνο. Σημειώνεται ότι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέλος της χριστιανικής ευαγγελικής οργάνωσης «Αθλητές του Χριστού», όπως και οι επίσης διάσημοι ποδοσφαιριστές Καβάνι, Λεγκροτάλιε, Φελίπε Μέλο.

Τα… στημένα τους έκοψαν τη μπάλα!!

Ηχηρό χαστούκι στα στημένα από την Ομοσπονδία της Γεωργίας , αφού επέβαλλε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση σε πέντε παίκτες  που είχαν συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες.

Πέντε παίκτες στη Γεωργία είχαν συλληφθεί γιατί είχαν συμμετοχή σε στημένο αγώνα βάζοντας στην τσέπη τους περίπου 9.000 δολάρια! Σήμερα, η Γεωργιανή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι  στα στημένα ματς, αφού επέβαλε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. «Η απόφαση αυτή δίνει το παράδειγμα, όχι μόνο για τη Γεωργία, αλλά για το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο» τονίζουν οι Γεωργιανοί, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις έρευνες για ανάλογα περιστατικά.

Barca... airlines!!

Η Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τον τελικό του Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αεροπλάνο... ντυμένο στα χρώματα της ομάδας, όπως ανακοίνωσε η χορηγός της Turkish Airlines!
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πηγαίνει... τρένο σε πρωτάθλημα και Champions League, όμως για τον τελικό της διοργάνωσης στο «Γουέμπλεΐ» θα ταξιδέψει με αεροπλάνο... ντυμένο στα χρώματα της ομάδας!

Το εν λόγω αεροπλάνο δεν είναι κάποια... ειδική παραγγελία, καθώς στα πλαίσια της χορηγίας εκτελεί πτήσεις σε όλο τον κόσμο. O πρόεδρος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Χαμντί Τοπσού ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα διατεθεί για την μετάβαση της αποστολής των Μπλαουγκράνα στο Λονδίνο.

Τα... χιλιάζει ο Ζανέτι!

Μπορεί φέτος να έχασε το πρωτάθλημα, όμως η σεζόν αυτή ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Ζανέτι! Ο αρχηγός της Ίντερ φτάνει τις 1000 συμμετοχές και γίνεται μόλις ο 10ος παίκτης στην ιστορία που το καταφέρνει!
Ο Αργεντινός άσος έχει αυτή την στιγμή 999 επαγγελματικές παρουσίες και σε περίπτωση που αγωνιστεί στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Ρόμα, τότε φτάνει την χιλιάδα! «Είμαι περήφανος που φτάνω σε αυτό το νούμερο. Χίλια παιχνίδια, νιώθω κάτι για όλα και το να φτάσω αυτόν το στόχο είναι πραγματικά σημαντικό. Μέχρι τώρα, έχω 33 συμμετοχές με την πρώτη μου ομάδα, την Ταγιέρες, 66 με την Μπάνφιλντ, 12 με την Under-23 της Αργεντινής, 140 με την Εθνική Ανδρών και 748 συμμετοχές με την Ίντερ. Σύνολο 999. Αν παίξω με την Ρόμα, τότε φτάνω τις 1000, που είναι σημαντικός στόχος. Στην καριέρα μου, έκανα τα πάντα με πάθος, το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά και απάντα προσπαθώ να προσφέρω όταν έχω την ευκαιρία. Επίσης είναι σημαντικό γιατί θα είμαι μόλις ο 10ος που το καταφέρνει αυτό. Τα ονόματα των άλλων εννιά είναι πολύ σπουδαία και το να βρίσκομαι ανάμεσά τους είναι πηγή περηφάνιας», ήταν τα λόγια του Ζανέτι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ίντερ.

Οι εννιά παίκτες στην ιστορία που έχουν καταφέρει να τα χιλιάσουν είναι οι: Πίτερ Σίλτον, Ρέι Κλέμενς, Πατ Τζένινγκς, Αλαν Μπολ, Ντέιβιντ Σίμαν, Πάολο Μαλντίνι, Αντονι Θουμπιθαρέτα, Ρομπέρτο Κάρλος και Τόμι Χάτσινσον.

Ο Ζανέτι μίλησε για δύο από τους παραπάνω παίκτες με τους οποίους ήταν «αιώνιος αντίπαλος». Τον Ρομπέρτο Κάρλος στην Εθνική (ήταν συμπαίκτες για μία χρονιά στην Ίντερ) και τον Μαλντίνι στα ντέρμπι της Ίντερ με την Μίλαν: «Είναι δύο άνθρωποι που εκτιμώ απεριόριστα. Το να τους φτάσω, με κάνει χαρούμενο. Ο Μαλντίνι έχει δώσει τόσα πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και από την στιγμή που έφτασα στην Ιταλία, πάντα σεβόμουν την καριέρα που είχε αλλά και την προσωπικότητα του. Έχω υπέροχες αναμνήσεις στα ντέρμπι εναντίον του».

«Όλα… μέσα!»

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το λειτουργικό αποτέλεσμα μεταξύ εσόδων και εξόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2005 μέχρι σήμερα. Πραγματικά από την πρώτη χρονιά της διοίκησης Νικολαΐδη, η «Ένωση» έχει μπει κάθε χρόνο μέσα, με εξαίρεση το 2007, που είχε περισσότερα έσοδα λόγω της συμμετοχής των «κιτρινόμαυρων» στους ομίλους του Champions League!
«Όλα… μέσα!»
Όπως φαίνεται στη σύγκριση Εσόδων-Εξόδων που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Αδαμίδη, η ΑΕΚ από το 2005 μπαίνει συνέχεια μέσα!
Τη πρώτη χρονιά του Νικολαΐδη ξόδεψε γύρω στα 19 εκατ. και είχε έσοδα 15, τη δεύτερη (2006) είχε έξοδα 20 εκατ. και έσοδα 15 ενώ και τις επόμενες χρονιές δημιουργήθηκαν ανάλογες… μαύρες τρύπες.
Μοναδική όαση ήταν το 2007, όπου η «Ένωση» παρουσίασε πλεόνασμα της τάξεως των 2.741.538 ευρώ, λόγω της συμμετοχής της στους ομίλους του Champions League.
Δείτε τα στοιχεία στην κεντρική φώτο:

Πηγή: sportdog.gr

Βίντιτς: «Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί»

Το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Μπαρτσελόνα υποστήριξε ο Νεμάνια Βίντιτς σε δηλώσεις που έκανε ενόψει του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Δεν έχουν αλλάξει καθόλου το στιλ τους αυτά τα χρόνια. Φυσικά και είναι το φαβορί», τόνισε ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέχισε:

«Ίσως στα… χαρτιά να έχουμε ένα πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην Αγγλία, αλλά ξέρουμε πως πολλοί οπαδοί τους θα έρθουν στο γήπεδο», πρόσθεσε ο Σέρβος αμυντικός ο οποίος εστίασε στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν…

«Πρέπει και μαθηματικά να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πάρει το πρωτάθλημα», σχολίασε για το πρωτάθλημα.

«Υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας»

Ο Άρης κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και, στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ, όπου και θα κριθεί η τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Έτσι, η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φίλους της ομάδας για τη συμπαράστασή τους όλη τη φετινή χρονιά, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση την Τρίτη, στην οποία θεωρεί υποχρέωση να απονείμει τα εύσημα, έλπιζε να συνεχιστεί η καλή ατμόσφαιρα και στα ματς με τους «ερυθρόλευκους» και προανήγγειλε μειώσεις εισιτηρίων στα ημιτελικά.

Aναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΡΗΣ αισθάνεται βαθύτατα την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον φίλαθλο κόσμο του ΑΡΗ που κατέκλυσε το Παλέ Ντε Σπορ στον προηγούμενο αγώνα. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και η δυναμική τους παρουσία αποτέλεσε το σημαντικότερο κίνητρο για την εμφάνιση της ομάδας μας και την καλύτερη διαφήμιση του συλλόγου μας σε όλα τα επίπεδα.

Ευχόμαστε η εικόνα αυτή της έδρας μας και η μπασκετική ατμόσφαιρα που, επί δεκαετίες χαρακτήρισε και ανέδειξε τον ΑΡΗ μας, να συνεχιστεί και στους επόμενους αγώνες της ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει, επίσης, ότι θα διατηρήσει μειωμένες τις τιμές των εισιτηρίων στη φάση των ημιτελικών αγώνων.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη στήριξη όλου του κόσμου του ΑΡΗ στις προσπάθειες της διοίκησης, του προπονητή και των παικτών οι στόχοι μας θα πραγματοποιηθούν και η ομάδα μας θα συνεχίσει τη διαχρονική επάξια εκπροσώπηση του ΑΡΗ και της πόλης της Θεσσαλονίκης εντός και εκτός συνόρων».

Δώνης και Κανάκης: μέλη της ίδιας σπείρας!!

Ζούμε δέκα εκατομμύρια πολίτες σ’ αυτή τη χώρα; Κανονικά σε καθέναν από εμάς αντιστοιχεί ένα πρόστιμο. Χρηματικό ή έστω μια επίπληξη. Όχι για παραβατική συμπεριφορά, για κάτι που κάναμε. Αλλά για ό,τι σκεφτήκαμε, για ό,τι συμφωνούμε και για ό,τι βλέπουμε, αγανακτούμε και διαπιστώνουμε. Είμαστε όλοι εν δυνάμει παραβάτες.

Παίρνουμε δύο ξεχωριστές αλλά πανομοιότυπες ιστορίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιάννη Θειακού στο aixmi.gr

«Δεν θα γίνει ο Ηρακλής εξιλαστήριο θύμα»

«»Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους φίλους του Ηρακλή, όλους τους αθλητές του συλλόγου και φορείς της Μακεδονίας, να παραβρεθούν στην πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης εξέδωσαν οι οπαδοί της ομάδας.

«...καλούμε στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους όλους τους αθλητές του συλλόγου, πρώην και νυν, το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, τους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων σε ειρηνικό συλλαλητήριο...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Μετά την άδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, ο Ηρακλής μας, το ιστορικότερο και αρχαιότερο σωματείο της πόλης της Θεσσαλονίκης καταδικάζεται στη Β' Εθνική με συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό και τον κοινωνικό αφανισμό από τον αθλητικό βίο.  Η μακρά αναμονή του σκεπτικού της απόφασης στην οποία ο πρόεδρος της επιτροπής, πρώην ανώτατος δικαστής του Αρείου Πάγου έχει εξ' αρχής διαχωρίσει τη θέση του κάνοντας δεκτή την έφεση, σε αντίθεση με τους δύο υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι καταδίκασαν τον Ηρακλή.

Η οικονομική κατάσταση του Ηρακλή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υστερεί σε σχέση με άλλες ομάδες της Α΄ Εθνικής, οι οποίες παρουσιάζουν είτε περισσότερα χρέη είτε λιγότερα έσοδα. Η ανυποληψία της ΕΠΟ και η συνακόλουθη καχυποψία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων για σύγκρουση σκοτεινών συμφερόντων άλλων ομάδων που έχει σαν αποτέλεσμα τη παλλαϊκή πλέον απαίτηση να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι απευθείας από τη Βουλή. Τέλος και κυρίαρχα το αίσθημα δικαίου που υπαγορεύει την καθολική εφαρμογή των νόμων και όχι την επιλεκτική εφαρμογή τους πάνω στους οικονομικά αδύναμους. Μας οδήγησαν σήμερα στην απόφαση συγκρότησης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση του Ηρακλή και τη παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Για αυτό καλούμε στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους όλους τους αθλητές του συλλόγου, πρώην και νυν, το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, τους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων σε ειρηνικό συλλαλητήριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι συμμετέχουνε σε ένα δίκαιο αγώνα και δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε και θα διασφαλίσουμε την εκδήλωση για να μην την εκμεταλλευτούνε άτομα ξένα με τα συμφέροντα του Ηρακλή. Ως φίλαθλοι του Ηρακλή, ως πολίτες της Θεσσαλονίκης, ως Μακεδόνες, μα πάνω από όλα ως Έλληνες δεν επιτρέπουμε να γίνει ο Ηρακλής για ακόμη μια φορά η εξιλαστήριο θύμα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Συντονιστική επιτροπή 1. Παναγιώτης Ψωμιάδης (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), 2. Ιωάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), 3. Βασίλης Χατζηπαναγής (Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής), 4. Στέφανος Σωτηρόπουλος (Εκπρόσωπος των φιλάθλων), 5. Νίκος Ατματζίδης (Πρώην Πρόεδρος Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ), 6. Κώστας Αιδινίου (Πρόεδρος Παλαίμαχων ΗΡΑΚΛΗ, πρώην Διεθνής ποδοσφαιριστής). 7. Λάκης Παπαιωάννου (Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Διεθνής ποδοσφαιριστής), 8. Αναστασία Κελεσίδου (Ολυμπιονίκης)».

Εμπιστοσύνη στο… τέρμα στην Άρσεναλ!!

Απόλυτη εμπιστοσύνη στους τερματοφύλακες της Άρσεναλ, Λούκας Φαμπιάνσκι και Βόιτσιεχ Στσέζνι, έχει ο πρώην θρύλος των «κανονιέρηδων», Ντέιβιντ Σίμαν.

Ο πορτιέρο των 564 συμμετοχών με τη φανέλα της Άρσεναλ σε 13 χρόνια που τίμησε τα χρώματα του συλλόγου, στέλνει το μήνυμά του σε όσους ζητούν από τον Αρσέν Βενγκέρ να προχωρήσει σε μεταγραφή τερματοφύλακα.

Ο Αλσατός τεχνικός είχε προσπαθήσει πέρυσι να αποκτήσει τόσο τον Μαρκ Σβάρτσερ όσο και τον Πέπε Ρέινα χωρίς επιτυχία. Φέτος δείχνει να έχει πάλι κάποιους στόχους στο μυαλό του όμως η απόδοση του Στσέζνι τον έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις και ο Σίμαν έρχεται να προσθέσει:

«Είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες. Θα ήθελα να πάρουν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο τις ικανότητες τους, γιατί με αυτά που βλέπω στις προπονήσεις ξέρω πως μπορούν να τα καταφέρουν. Έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Η Άρσεναλ έχει καλούς τερματοφύλακες και πρέπει να το δει και ο κόσμος».

Πίρλο θέλει η Μάλαγα!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάλαγα φέρνουν τα ισπανικά Μέσα τον Αντρέα Πίρλο, του οποίου το συμβόλαιο με την Μίλαν ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και δεν θα ανανεωθεί.
Η Μάλαγα μετά την ενίσχυση που είχε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θέλει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της και ο Ιταλός μέσος φαντάζει ιδανική περίπτωση, παρά τα 32 χρόνια του.
Το έργο της ισπανικής ομάδας δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς στο κόλπο της απόκτησης του Πίρλο έχει μπει δυναμικά η Γιουβέντους, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα δελεαστεί από τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στα πόδια του ομάδες από τη Σαουδική Αραβία.

Μαύρη ζώνη στο τζούντο ο Μπιν Λάντεν! (pics)

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν (φερόμενου από τους Αμερικανούς ως αρχηγού της Αλ Κάιντα) και στο φως έρχονται άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής. Αναμφισβήτητα από τις πιο περίεργες είναι αυτή που αποκαλύπτει πως ο Σαουδάραβας υπήρξε τζουντόκα και μάλιστα από τους καλούς!

Ο Βου Τσενγκ Μινγκ, βετεράνος προπονητής πολεμικών τεχνών, είχε μαθητή τον άνθρωπο που θεωρείται πως βρισκόταν -μεταξύ άλλων- πίσω από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Πριν από 30 χρόνια ο Ταϊβανέζος βρέθηκε στην αραβική χώρα προκειμένου να κάνει μαθήματα αυτοάμυνας στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ένα εκ των οποίων ήταν και ο Μπιν Λάντεν.

Τρία χρόνια αργότερα ο μέχρι πρότινος πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του πλανήτη είχε μαύρη ζώνη και αποτέλεσε για περίπου μια δεκαετία μέλος της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι Βραζιλιάνοι είναι αδερφάρες»!

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ-σκόρερ αναφέρθηκε στο περιστατικό όπου μετά από αναμέτρηση της Παραγουάης απέναντι στη Βραζιλία για τα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, γύρισε και έφτυσε τον Ρομπέρτο Κάρλος…
«Μετά από εκείνη την αναμέτρηση ήρθε και μου είπε: ‘Ινδιάνε σας κερδίσαμε 2-0’. Οι Βραζιλιάνοι είναι μεγάλες αδερφές. Όταν τους βολεύει , λένε ότι οι άλλοι κάνουν διακρίσεις, αλλά κι αυτοί κάνουν ακριβώς το ίδιο», δήλωσε ο 45χρονος πλέον Τσιλαβέρτ στην «Tribuno».

Κούγιας: «Στόχος τα play-off ανόδου»

Την είσοδο στα play-off ανόδου της Super League έθεσε ως στόχο για τη νέα περίοδο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο της Αγυιάς, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

«Η Παναχαϊκή ειδικά την επόμενη χρονιά θέλει να μπει στα play-off ανόδου. Δεν μας τρομάζουν καθόλου οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα».

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει ούτε 1% από τις μετοχές που διατηρεί, ενώ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του ο πρόεδρος ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη και εξέφρασε τη λύπη του για το επεισόδιο τονίζοντας: «Δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο…».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου:

Για το θέμα προπονητή:

«Όπως είχα προαναγγείλει προ διμήνου, πριν ακόμα κατακτήσουμε τον τίτλο, ο κ. Φυντάνης θα είναι ο προπονητής. Η μόνη μου αγωνία είναι, αν θα βρισκόμαστε σε θέσεις ανόδου τη νέα περίοδο και ο κ. Φυντάνης δεν έχει το κορυφαίο δίπλωμα που απαιτείται. Το έχω ξαναπεί, δεν μπορεί να γίνει μία ομάδα μεγάλη, δίχως μόνιμο προπονητή. Επιδίωξή μου, είναι με τον κ. Φυντάνη να παίξουμε στην Ευρώπη. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σαν υποδομή και σαν προσωπικότητα από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, που άλλοι με το σπαθί τους και άλλοι με πλάγιο τρόπο, έγιναν γνωστοί στην Ελλάδα».

Για τη διαδικασία πώλησης μετοχών:

«Όπως θυμάστε κατόπιν προτροπής της Ερασιτεχνικής, αποφάσισα προ τριμήνου να ανοίξουμε λογαριασμό για τις μετοχές, για όλους. Μέχρι σήμερα δεν αγοράστηκε ούτε μία μετοχή! Κατόπιν αυτού, για να μην διακωμωδείτε αυτό το κορυφαίο γεγονός δηλώνω ότι η Παναχαϊκή, θα παραμείνει στο 90% υπό τον έλεγχο μου και δηλώνω από σήμερα, ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μου, καμία πρόθεση να πουλήσω ούτε 1%.

Για το υπάρχον ρόστερ:

«Το υλικό είναι υπέροχο, η πεποίθησή μου και του Κ. Φυντάνη είναι ότι όσοι είναι 24 ετών και τα συμβόλαια λήγουν σε 2,3,4, χρόνια θα κληθούν να υπογράψουν όλοι 5ετή συμβόλαια. Όποιος δεν θέλει να υπογράψει θα αποτελέσει παρελθόν. Θα αποτελέσουν παρελθόν όσοι παίκτες αντικειμενικά δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, γιατί οι ανάγκες της κατηγορίας είναι διαφορετικές. Αυτοί που θα φύγουν δεν θα ξεπεράσουν τους 6! Αυτό θα γίνει με κουβέντα μαζί τους. Αγαπάμε τα παιδιά αυτά. Αυτή η ομάδα είναι που θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα, θυμηθείτε το. Θα πρέπει όμως και οι παίκτες να δείξουν πόσο αγαπούν αυτή την προσπάθεια. Έχω στεναχωρηθεί για τη δήλωση του Κυβελίδη, αν διάβαζα ότι τέτοιο είπε ο Φυντάνης θα αποτελούσε παρελθόν. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει «αλλά», την ίδια συμπεριφορά αντιμετώπισα από Σάμαρη, Σ. Λαμπρόπουλο, το μέλλον θα δείξει αν έκαναν καλά».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

«Θα γίνουν μεταγραφές, οι στόχοι μας είναι ήδη προκαθορισμένοι. Η Παναχαϊκή θα αποκτήσει Έλληνες παίκτες, που θα είναι ταλέντα, που θα έχουν 30άρες συμμετοχές κυρίως στη Β’ Εθνική, μπορεί να πετύχουμε και παίκτες από Α’ Εθνική αν και είναι λίγο δύσκολο. Θέλουμε οι παίκτες να έχουν 5-8 χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτες που τελειώνουν την καριέρα τους. Το ρόστερ μας δεν θέλουμε να είναι μεγαλύτερο από 27 παίκτες».

Για την κόντρα με τους οργανωμένους:

«Πρέπει να καμφθούν οι ενστάσεις των οργανωμένων οπαδών. Μεταξύ της εικόνας που είχε το γήπεδο πριν το ματς με Ασπρόπυργο, και της εικόνας με Απόλλωνα, Ρουφ, Πλατανιά, προτιμώ την εικόνα τη δεύτερη. Τους θέλουμε τους οργανωμένους».

Για τον στόχο της δημιουργίας προπονητικού κέντρου:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε προπονητικό κέντρο. Κάναμε μία συμφωνία με το Δήμο για το βοηθητικό, αλλά ποτέ δεν μας το διέθεσαν. Η ΠΑΕ προσβλέπει με λαχτάρα να πάρει το κομμάτι της ΕΠΣΑ, στο Πετρωτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΠΓΕ μπορεί να το αξιοποιήσει».

Έξω ο Μόνχε με Παναθηναϊκό!!

Στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό της τέταρτης αγωνιστικής των play-off (Τετάρτη 18/05) θα έκτισης την ποινή του λόγω συμπλήρωσης καρτών ο Βιθέντε Μόνχε.  

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, αποφάσισε να έχει στη διάθεσή τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στα παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή (15/05).

Εξηγήσεις στη Βουλή ο Πιλάβιος!!

Το κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου θα διαβεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Σοφοκλής Πιλάβιος προκειμένου να δώσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων εξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό με το οποίο δεν χορηγήθηκε στον Ηρακλή πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα!

Η κίνηση αυτή έγινε μετά από ενέργειες βουλευτών που είναι θετικά διακείμενοι προς την ομάδα του «Γηραιού».
Πάντως, είναι γνωστό πως υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς από την Πολιτεία να παρέμβει στο ποιος θα μείνει ή όχι στη Σούπερ Λίγκα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα κληθεί να εξηγήσει το σκεπτικό της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων σύμφωνα με το οποίο ο Ηρακλής ήταν η μοναδική από τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας που δεν κατάφερε να έχει πλήρη φάκελο.

Όουεν: «Μην "καίτε" Κάρολ και Γουίλσιρ»

«Σίγουρα θα είναι πολύ καλή εμπειρία για τους δύο παίκτες η συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή, αλλά είχαν δύσκολες χρονιές σε ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα», τόνισε ο Άγγλος επιθετικός και συνέχισε: «Δεν κάνουν κανένα διάλειμμα το χειμώνα, κανένα το καλοκαίρι και έτσι παίζουν δύο χρόνια σερί ασταμάτητα, κάτι που δεν είναι ιδανικό».
Φοβάται, μάλιστα, μην έχουν ανάλογη ατυχία με αυτή που είχε ο ίδιος κατά τα πρώτα του χρόνια: «Με εμένα έγινε κάτι ανάλογο και το πλήρωσα σα με τραυματισμούς. Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο και σε αυτούς», κατέληξε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ξανά για Μάτα η Τσέλσι!!

Νέα κίνηση για την απόκτηση του Χουάν Μάτα θα κάνει το προσεχές καλοκαίρι η Τσέλσι! Ο έμπειρος χαφ της Βαλένθια αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των «μπλε» και την περσινή περίοδο και ανεξαρτήτως παραμονής ή όχι του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο, οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν αποφασίσει να κάνουν την κρούση τους.
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, εκτός από το ενδιαφέρον της Τσέλσι, έχει προσελκύσει και το βλέμμα των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Λονδίνου δείχνει πιο αποφασισμένη από τις υπόλοιπες για να προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμφωνητικό στον Μάτα.

Εκλογές με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ!!

Με την αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης, η κοινωνία του Άρη μπαίνει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Όπως και πριν από δυο χρόνια τέτοιο καιρό, τα μέλη της Λέσχης θα ακούσουν προσεκτικά τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων και στις 22 Μαΐου θα κληθούν να βγάλουν την διοίκηση που κουμαντάρει το δύσκολο καράβι που λέγεται Άρης. 
Έχουν να επιλέξουν μεταξύ δυο υποψήφιων σχημάτων. Αυτό του νυν Προέδρου Θανάση Αθανασιάδη, με την ονομασία ΑΡΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και του δικηγόρου Παναγιώτη Στεφανίδη με τον τίτλο ΑΡΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ. Θα αναρωτιέστε γιατί δεν συμπεριλαμβάνω στα υποψήφια σχήματα και αυτό του πρώην Προέδρου Λάμπρου Σκόρδα στο οποίο συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο, ο Πατέρας και η γυναίκα του. Πολύ απλά γιατί πρόκειται για υποψηφιότητα που εκ της συνθέσεώς της στερείται σοβαρότητας συν τους γεγονότος ότι προσβάλει βάναυσα την Λέσχη και ξεφτιλίζει τις διαδικασίες της (το ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ο υποψήφιος να αναλάβει τη διοίκηση του Άρη είναι κάτι που μάλλον πρέπει να απασχολήσει τη Λέσχη μετά τις εκλογές για την…. επόμενη φορά). 
Το ψηφοδέλτιο του Θανάση Αθανασιάδη παρουσιάζεται ενισχυμένο με τέσσερα μέλη (Παπαϊωάννου, Ορφανίδης, Πόππης και Ευγενίου) γνωστά στην κιτρινόμαυρη οικογένεια αλλά και στην επιχειρηματική ζωή της πόλης, που προσδίδουν κύρος, δύναμη, τεχνογνωσία και οικονομική ευρωστία. Οι τέσσερις παραπάνω, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, που αν και δεν μπήκαν στο σχήμα, στηρίζουν την προσπάθεια, εγγυώνται μια απρόσκοπτη συνέχεια στο σύλλογο, αλλά και ένα άνεμο ανανέωσης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την διετή εμπειρία που απέκτησε η νυν διοίκηση, της δίνουν σίγουρα ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. «Τρέχει» το μαγαζί δυο σεζόν τώρα, έχει συμμαζέψει τα οικονομικά, έχει κλείσει πολλές τρύπες και έχει όραμα για την επόμενη διετία, έχοντας μάθει από τα λάθη της.
Απέναντι στο σχήμα του νυν Προέδρου, ο … πρωτάρης Παναγιώτης Στεφανίδης πρέπει καταρχήν να πείσει τους αρειανούς, ότι εκτός από καλές προθέσεις, το σχήμα του έχει το οικονομικό υπόβαθρο να διοικήσει ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Άρης και να αντιπαρέρθει και το σημαντικό έλλειμμα εμπειρίας. Για μένα, το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι να πείσει την πλειοψηφία των μελών του σώματος της λέσχης, ότι δεν κατεβαίνει στις εκλογές ως… η ουρά του Λάμπρου Σκόρδα, απλά και μόνο για να δημιουργήσει ντόρο. Η αυριανή γενική συνέλευση και οι εξαγγελίες θα μας αποκαλύψουν σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια.
Θα μας αποκαλύψει ακόμη με στοιχεία που διατέθηκαν αυτά τα 4,5 εκ ευρώ που η νυν διοίκηση υποστήριξε ότι έδωσε για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες της διοίκησης Σκόρδα και αφορούσαν εφορία, πρώην παίκτες και διάφορους πιστωτές. Στη λογική του… όλα στη φόρα, ο Άρης θα «ξεβρακωθεί» για ακόμη φορά αφού κάποιοι επιμένουν ότι έγινε κακοδιαχείριση, αλλά μέχρις εκεί. Από τις 23 Μαΐου και μετά, το μόνο που πρέπει να απασχολεί τον κόσμο του Άρη είναι πως η νέα διοίκηση θα σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης σεζόν και όχι το παρελθόν και η διχόνοια.
Υ.Σ Εύχομαι πραγματικά η αυριανή γενική συνέλευση να αναδείξει νικήτρια την Λέσχη. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι επενδύουν στην πόλωση και την… μπαχαλοποίηση. Ας τους απομονώσουν όλοι οι υγιείς αρειανοί.  
Πηγή: sday.gr

Ο Κένι δείχνει την κορυφή...


Ο Κένι δείχνει την κορυφή...
Η Λίβερπουλ με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της διεκδικεί πρωτάθλημα. Δεν είναι υποκειμενική άποψη αλλά η αλήθεια των αριθμών. Από την ημέρα που Σκωτσέζος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "κόκκινων", η ομάδα έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και κυνηγά την Τσέλσι...

Διαβάστε το θέμα στο www.england365.gr

Το Video της ημέρας!!!

«Για 42 ολόκληρα λεπτά ήμουν καλά, γιατρέ.

Ούτε μπερδέματα, ούτε φωνές στ’ αυτιά, ούτε υποψίες ότι είμαι ο Θεός.

Ήμουν ο Γκόραν Μπάσιτς, ο γκολκίπερ της ΝΚ Ζάγκρεμπ και είχα βοηθήσει την ομάδα να «καθαρίσει» από νωρίς το ματσάκι.

Κι ενώ βγάζω το μεροκάματο, αποκρούοντας την πρώτη κεφαλιά, ξυπνάει μέσα μου ο… Τζούριτς!

Τη βλέπω στρωμένη, καρφώνω (σε πρώτο χρόνο) και στέλνω το… μπλοκ για χόρτα»!

Χαλαρά…τους πήρε τα λεφτά!

Με ισοπαλία που τον διατήρησε στην πρώτη θέση του δεύτερου γκρουπ και του απέφερε το χρηματικό έπαθλο, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους αγώνες κατάταξης, ο Απόλλωνας Λεμέσου (2-2 με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 6ο λεπτό με σουτ του Ατόρνο. Στο 22 ΄ ο Μπανγκουρά διπλασίασε τα τέρματα για τον Απόλλωνα και έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης.

Το δεύτερο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους και στο 71΄ με εκτέλεση πέναλτι, ο Ζοάο Πάολο μείωσε για τον Ολυμπιακό. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ο Αλκιβιάδης έφερε το παιχνίδι στα ίσια και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να γίνει ανοιχτό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής των play-off

Τρίτη 10/05 (16:00)

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Απόλλων Λεμεσού 2-2
(72΄Ζοάο Πάολο πεν., 85΄Αλκιβιάδης-6΄Ατόρνο,22΄Μπανκουρά)

Τετάρτη 11/05 (17:00)

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Σάββατο 14/05 (18:00)

ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση (17:00)

ΑΕ Λεμεσού- Ένωση Νέων Παραλιμνίου (17:00)

ΑΕ Πάφου-ΑΛΚΗ

Ερμής-Εθνικός Άχνας

Βαθμολογία play-off Τίτλου

1.ΑΠΟΕΛ 74 (5)

2.Ομόνοια 60 (5)

3.Ανόρθωση 52 (5)

4.ΑΕΚ Λάρνακας 42 (5)

Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας θα συμμετέχουν στο Europa League.

Βαθμολογία Β Γκρουπ

1.Απόλλων Λεμεσού 49 (6)

2.Ένωση Νέων Παραλιμνίου 43 (5)

3.Ολυμπιακός Λευκωσίας 41 (6)

4.Α.Ε. Λεμεσού 40 (5)

Μοναδικό ενδιαφέρον για τις ομάδες αυτού του γκρουπ είναι το οικονομικό όφελος

Βαθμολογία Play-out

1.Εθνικός Άχνας 39 (5)

2.Αλκή 38 (5)

3.Ερμής 35 (5)

4.ΑΕ Πάφου 34 (5)

Η ομάδα που θα παραμείνει στην τελευταία θέση θα ακολουθήσει τις Δόξα και ΑΠΟΠ/Κινύρας στην δεύτερη κατηγορία.

«Δένει» Βίλας-Μπόας η Πόρτο!!

Καμία πρόθεση να αφήσει τον προπονητή της να αλλάξει στρατόπεδο δεν έχει η Πόρτο με τον πρόεδρο του πορτογαλικού συλλόγου να διαψεύδει τις φήμες που φέρνουν τον Αντρέ Βίλας-Μπόας στο στόχαστρο της Τσέλσι.

Ο Πίντο Ντα Κόστα τόνισε αποφασιστικά ότι ο 33χρονος τεχνικός της ομάδας που έχει δείξει σπουδαίο έργο φέτος, θα παραμείνει στους «δράκους» για πολλά ακόμη χρόνια. Αυτό όπως τονίζεται δεν είναι επιθυμία μόνο της διοίκησης, αλλά και τους ίδιους του προπονητή που θέλει να πάρει εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα και να μην πέσει κατευθείαν σε πιο βαθιά και άγνωστα νερά.

Η σχέση των δύο ανδρών είναι άριστη και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φαίνεται ότι δύσκολα θα καταφέρει να την σπάσει.

«Να μην επικυρωθεί η βαθμολογία»

Επιστολή με την οποία ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League έστειλε η Καλλιθέα στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, και του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Καλλιθέα θέλει να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς Ιωνικός και Εθνικός αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ είναι και τιμωρημένοι, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση:

«Α. Μετά από καταγγελίες μας, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, με τις υπ’ αριθμών 662/2011 και 663/2011 αποφάσεις της ανακάλεσε τα εκδοθέντα κατά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011 δελτία αθλητικής ιδιότητας 24 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΟ Ιωνικός και 10 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Εθνικός ΑΟ Μάνης «λόγω δόλιας έκδοσής τους».

Β. Η δόλια έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας, στην οποία αναφέρονται οι ως άνω αποφάσεις, παραπέμπει στις βεβαιώσεις ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που προσκόμισαν οι ανωτέρω ΠΑΕ, βεβαιώσεις οι οποίες μετά από σχετικά ερωτήματα της ΕΙΜ/ΕΠΟ είτε χαρακτηρίσθηκαν από τις αρμόδιες για την έκδοσή τους αρχές ως στοιχειοθετούσες το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, είτε σχολιάσθηκαν με τις φράσεις «δεν έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας», «παραποίηση - έλλειψη γνησιότητας».

Γ. Ήδη και μετά την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων:
- Ενημερώσαμε τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τον κολασμό των αξιοποίνων πράξεων που καταγγέλθηκαν από τις ως άνω Υπηρεσίες.
- Ενημερώσαμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον ΓΓΑ, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα για τις δικές τους ενέργειες.
- Καταθέσαμε ενστάσεις κατά του κύρους αγώνων στους οποίους συμμετείχαν οι ανωτέρω ΠΑΕ.
- Ζητήσαμε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την αποβολή των ως άνω ΠΑΕ από το Πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό τους.

Για την πληρότητα σημειώνουμε ότι κατά της με αριθμό 662/2011 απόφασης της ΕΙΜ/ΕΠΟ, άσκησε έφεση η ΠΑΕ ΑΟ Ιωνικός απευθυνόμενη προς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η έφεση αυτή, κατά τη συζήτηση της οποίας η εκκαλούσα ζήτησε αναβολή, εκκρεμεί.

Δ. Επικειμένης της λήξης του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας και με δεδομένο ότι τόσο η εκδίκαση των ενστάσεων όσο και των λοιπών αιτήσεών μας που ανάγονται στο σοβαρότατο για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος Β' Εθνικής Κατηγορίας ζήτημα, εκκρεμούν, σας γνωστοποιούμε εγκαίρως τη διαμορφωθείσα κατάσταση και αξιώνουμε την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων ως προς την μη επικύρωση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος. Περαιτέρω σας καλούμε να λάβετε κάθε πρόσφορο μέτρο προκειμένου να διασφαλισθεί η ισότητα και η ισονομία και ν' απόσχετε από κάθε ενέργεια που θ' αγνοεί τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, τις σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν και τις αποφάσεις της ΕΙΜ/ΕΠΟ που εκδόθηκαν σχετικά
».

Θρύλος της Λίβερπουλ ο Σουάρες!!

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Λίβερπουλ θα γραφτεί το όνομα του Λουίς Σουάρες σύμφωνα με τον Τζέιμι Κάραγκερ, αν συνεχίσει με την ίδια απόδοση τα επόμενα χρόνια ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Ο φορ των «κόκκινων» έχει κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα στην ομάδα και ο Κάραγκερ των 666 συμμετοχών με τη φανέλα της Λίβερπουλ τονίζει εμφατικά: «Αν συνεχίζει να παίζει έτσι, θα γίνει μεγαλύτερος θρύλος από ότι είμαι εγώ στην ομάδα. Μοιάζει με παίκτη πρώτης γραμμής. Είναι ομαδικός και μπορεί να επιτελέσει πολλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Δείχνει ότι θα αποτελέσει σπουδαίο κεφάλαιο για την ομάδα όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε ο Κένι Νταλγκλίς: «Μετά τα Χριστούγεννα πραγματικά πετάμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ο προπονητής ήρθε και έφερε μεγάλη διαφορά. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που έκανε, σίγουρα είχε αποτέλεσμα. Οι μεταγραφές βοήθησαν επίσης πολύ και ο Σουάρες είναι εξαιρετικός».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας θεωρεί τουρκικά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!

Σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριότητας στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας θεωρεί τουρκικά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!
Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας παράνομα κατέχει τα δύο αυτά νησιά τα οποία-όπως είπε- ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και με βρετανικούς χάρτες του 1947. Ο Ζειμπέκ είπε μάλιστα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί που πηγαίνουν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι παράνομοι αφού παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε τουρκικά εδάφη.
Επέπληξε δε τον Ερντογάν που “επιτρέπει την παρανομία αυτή”. Ο Αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας προχώρησε και σε απειλές λέγοντας: "Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο".
Θυμήθηκε και την υπόθεση των Ιμίων και της απομάκρυνσης της ελληνικής σημαίας κάνοντας λόγο για “ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης" των Τούρκων. “Τότε η σημαία κατέβηκε” , είπε ο Ζειμπέκ.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας είναι από τα παραδοσιακά κόμματα της γειτονικής χώρας. Εχει ιδρυθεί το 1946, καλύπτει την Κεντροδεξιά και στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 6%. Ούτε ο Ζειμπέκ θα πρέπει να θεωρείται ένας “γραφικός” εθνικιστής Τούρκος. Εχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις του “διαλλακτικού” Τουργκούτ Οζαλ και του Γκιλντιρίμ Ακμπουλούτ.
Παρότι μικρό κόμμα και παρά το ότι πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκίας, η ευθεία αμφισβήτηση στα δύο ελληνικά νησιά, δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μεμονωμένο γεγονός αν σκεφτέι κανείς ότι τα τελευταία χρόνια, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι τα “αγαπημένα” των παραβιάσεων των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.
Πηγή: lifo.gr

Χωρίς αλλαγές σε άμυνα και επίθεση…

Σε χαλαρούς ρυθμούς συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ.

Χωρίς αλλαγές σε άμυνα και επίθεση…
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και αξίζει να αναφέρουμε πως σε αυτό συμμετείχε κανονικά και ο Ετό, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Ο Μάκης Χάβος δεν έδειξε κάτι για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει, ωστόσο θεωρείται σίγουρο, πως δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 15:00 στην Τούμπα και αμέσως μετά η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για το Βόλο.


Κόβει τους πανηγυρισμούς ο Χάβος
 
Ο Μάκης Χάβος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην προπόνηση, τόνισε όμως οτι "για εμάς τα πλέι οφ ξεκινούν τώρα. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί".
«Μπράβο για τη νίκη, αλλά και για την προσπάθεια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η νίκη μετράει πάνω απ’ όλα, αλλά από κάποιο σημείο και μετά παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Για εμάς τα πλέι οφ ξεκινούν τώρα. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Μέσα στο παιχνίδι και σε συγκεκριμένες στιγμές στο ξεκίνημα αλλά και στο γκολ που δεχθήκαμε είδα πράγματα που ενώ τα δουλέψαμε δεν τα κάναμε…».

Ο Χάβος έστειλε τα δικά του μηνύματα σε όλους τους παίκτες και χαρακτηριστικά τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή γιατί ο καθένας έδωσε ότι χρειάζονταν. Θέλω να είστε όλοι έτοιμοι, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό με το άλλο».
Πηγή: paok24.gr

Προπόνηση στη Σουρωτή και ο πρόεδρος εκεί!!

Στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής βρίσκεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης και παρακολουθεί την προπόνηση του ΠΑΟΚ.
Προπόνηση στη Σουρωτή και ο πρόεδρος εκεί!
Μπορεί ο πρόεδρος της ομάδας να είναι στο τρέξιμο τον τελευταίο καιρό προκειμένου να διαχειριστή το πλάνο της αναδιοργάνωσης της ΠΑΕ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει την ομάδα αβοήθητη, στη μάχη που δίνει για έξοδο στο Champions League.
Bρέθηκε κανονικά στη σημερινή προπόνηση ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Βόλο και έδειξε στους ποδοσφαιριστές ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να νοιάζεται για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που έχει προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή τα πλέι οφ.

«Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε σαν ΗΡΑΚΛΗΣ»

Η Συντονιστική Επιτροπή των οργανωμένων φιλάθλων του Ηρακλή με αφορμή τις αντιδράσεις για τις προτάσεις της προς τη διοίκηση να ξεκινήσει επαφές με τον πρόξενο των Σκοπίων για «μετακόμιση» της ομάδας στη γειτονική χώρα και με τουρκικές εταιρείες για κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα που θα ονομαστεί «Κεμάλ Ατατούρκ», εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «επιλεκτική ευαισθησία».
«Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε σαν ΗΡΑΚΛΗΣ»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για όλους όσους αντέδρασαν στις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των οργανωμένων φιλάθλων του ΗΡΑΚΛΗ και συγκεκριμένα για τις επαφές με τους Προξένους της Τουρκίας και των Σκοπίων τους ευχαριστούμε θερμά!!
Αποκαλύφθηκε η «επιλεκτική» ευαισθησία των αντανακλαστικών τους. Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε σαν ΗΡΑΚΛΗΣ και ασχολήθηκαν διεξοδικότερα έστω και καθυστερημένα με το προμελετημένο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος της πιο ιστορικής ομάδας της Ελλάδας.
Χρειάστηκε βέβαια να ερεθίσουμε τις πατριωτικές τους χορδές και να επιτεθούν για άλλη μια φορά στο λαό του ΗΡΑΚΛΗ. Δεν πειράζει όμως, φτάνει που ασχολήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους Ελληνάρες ότι αγάπη για την πατρίδα σημαίνει αγάπη για την δικαιοσύνη και την ισονομία στη χώρα που ζούμε.
Πού είναι ο πατριωτισμός σας όταν βλέπετε και ξέρετε την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν αντιδράτε;
Που είναι ο πατριωτισμός σας για την επιλεκτική δικαιοσύνη και τις κατά το δοκούν αποφάσεις των εκάστοτε οργάνων και επιτροπών;
Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι οι προδότες του Έθνους;
Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλετε;
Αυτή είναι η Ελλάδα που δήθεν προστατεύετε με τις αντιδράσεις σας;
Χάρισμά σας!!
Στόχος επετεύχθη.
Μπορούμε τώρα να ζητήσουμε την σιωπή των αμνών...
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ συμβολίζει όλα αυτά που εσείς προσβάλετε με τις αποφάσεις σας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ».
 

Δεν της πέρασε της Λίγκας!

Οριστικά τέσσερις ομάδες θα ανέβουν από την Football League, καθώς το τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα της Σούπερ Λιγκ για «αντικατάσταση» του Ηρακλή από τον Αστ. Τρίπολης.
Δεν της πέρασε της Λίγκας!Απορρίφθηκε τελικά από το τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με ψήφους 2 προς 1 η προσφυγή της Σούπερ Λιγκ, η οποία ζητούσε να παραμείνει στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης αντί του Ηρακλή που δεν πήρε την αδειοδότηση και να μην ανέβει τέταρτη ομάδα από την Football League.

Ένταση, διαφωνίες και Γκαγκάτσης

Η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διήρκησε 2,5 ώρες, με τη Λίγκα να ζητά να τερματίσει ο Ηρακλής στη 16η θέση της βαθμολογίας και να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης.

Εκ μέρους της Football League το "παρών" έδωσαν ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος της Βέροιας, Σπύρος Καλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκαναν η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής και οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, που εκπροσωπήθηκαν από τον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και η Βέροια.
Από την ΕΠΟ παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος, Θόδωρος Κουρίδης, από τη Σούπερ Λίγκα ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός, και ο νομικός σύμβουλος, Γιάννης Καραμηνάς, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος.
Τα πράγματα πάντως κατά την διάρκεια της εκδίκασης μόνο ήρεμα δεν ήταν, καθώς υπήρξαν στιγμές με μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων των ομάδων της FootballLeague και της Σούπερ Λιγκ.

Η Football League υποστήριξε ότι η πρόταση δεν έχει περάσει από την ΕΠΟ και δεν υπάρχει στους κανονισμούς της, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να υποβιβαστεί μία ομάδα και τελικά να μείνει στην κατηγορία.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Σούπερ Λιγκ ανέφεραν πως: "Δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Από τους κανονισμούς προβλέπεται υποβιβασμός για τρεις ομάδες κι εμείς θέλουμε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Η ομάδα που δεν πήρε την άδεια κάτι δεν έκανε καλά και από αυτό βλάφθηκαν άλλες ομάδες, επομένως πρέπει να τερματίσει στην τελευταία θέση".
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, είπε ότι "πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση και όχι οι βαθμοί, οπότε δεν μπορεί να ωφεληθεί ομάδα από τη Football League".
Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε ότι "δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά υπάρχει βαθμολογία και δεν μπορεί κάποια ομάδα να βρεθεί στη 16η θέση. Μεσούσης της περιόδου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τροποποίηση στους κανονισμούς".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με την απόφαση 100/10-5-2011 απέρριψε την αίτηση της Super League για επίλυση διαφοράς με την ΕΠΟ κατά την εφαρμογή κανονισμών. Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους, ήτοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη.

 

Σέλτικς, ομάδα λίγη και... gay!

Η wikipedia προσφέρει πολλές πληροφορίες σε αμέτρητα θέματα, αλλά και τη δυνατότητα στον καθένα με λογαριασμό σ' αυτή να... κράξει ελέυθερα π.χ. τους Σέλτικς!
Κάποιος «έξυπνος» και με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή νίκη των Χιτ στη Βοστόνη «εισέβαλε» στην σελίδα των «Κελτών» κι όχι απλώς άλλαξε μία πληροφορία, αλλά εξαφάνισε τα πάντα για να γράψει «η χειρότερη ομάδα μπάσκετ όλων των εποχών, δε μπορεί να κάνει τίποτα και σίγουρα δε θα νικήσει τους Χιτ με παίκτες σαν τον Ρόντο κι άλλους... ομοφυλόφιλους στο παρκέ».
Με τη χθεσινή ήττα στην παράταση με 90-98 η ομάδα της Βοστόνης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού χάνει με 1-3 κι η σειρά μεταφέρεται στο Μαϊάμι.

Ο Μουρίνιο στέλνει… Σνάιντερ στο «Όλντ Τράφορντ»!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μιλά μόνο με τον Άλεξ Φέργκιουσον για τον τελικό της 28ης Μαΐου, αλλά και για τον Σνάιντερ! Ο τεχνικός της Ρεάλ δεν έδωσε μόνο πληροφορίες για τη Μπαρτσελόνα, αλλά και για τον Ολλανδό!

Σε ανοικτή επικοινωνία βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα οι Ζοσέ Μουρίνιο και Άλεξ Φέργκιουσον, με τον τεχνικό της Γιουνάιτεντ να ζητά από τον Πορτογάλο πληροφορίες για τη Μπαρτσελόνα. Οι δυο άνδρες μίλησαν αρκετά για τον τελικό της 28ης Μαΐου, με τους Βρετανούς όμως να τονίζουν πως δεν ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Ο Γουέσλι Σνάιντερ βρέθηκε στο επίκεντρο και πολλοί κάνουν λόγο πως ο Ολλανδός της Ίντερ θα είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ για τη νέα σεζόν.

Κυνήγι… «αιωνίων» για Βελίτσκοβιτς!!

Ο Νόβισα Βελίτσκοβιτς είναι με το ενάμιση πόδι εκτός Ρεάλ και σύμφωνα με δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Σερβία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται στο κυνήγι του.
Η Ρεάλ θέλει να εξιλεωθεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ήδη ξεκίνησαν τα μεταγραφικά σενάρια με τους Βελίτσκοβιτς, Τάκερ και Πριτζιόνι να είναι προς αποχώρηση.

Ο Αργεντίνος πλέι μέικερ μπορεί υπό προϋποθέσεις να μείνει στη «βασίλισσα», αλλά οι δυο πρώτοι δεν θα μείνουν στη Μαδρίτη, αφού έχουν τοποθετηθεί δημοσίως εναντίον τους οι Αλμπέρτο Ερέρος και Εμανουέλ Μολίν.

Πριν ακόμα όμως, προλάβουν να γράψουν στην Ισπανία πως ο Βελίτσκοβιτς βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ρεάλ, στη Σερβία έσπευσαν να ενημερώσουν ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα κινηθούν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι μόλις αποδεσμευτεί από τους Μαδριλένους.

Bye bye Μπλάνκο σε ΑΕΚ!!

Το τέλος της συνεργασίας του Ισμαέλ Μπλάνκο με την ΑΕΚ προανήγγειλε ο εκπρόσωπός του, Χουάν Μπέρος, αφήνοντας ανοιχτά τα σενάρια που ακούγονται για το μέλλον του πελάτη του.
Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού με δηλώσεις του στο aek365.gr αρχικά ανέφερε: «Ο Μπλάνκο φεύγει, δεν φτάσαμε σε συμφωνία με την ΑΕΚ. Δεν άλλαξε κάτι, για αυτό και στις 30 Ιουνίου ο Ίσαμελ θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ».

Στη συνέχεια ο Μπέρος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Ήδη αναζητάμε την επόμενη ομάδα του. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση από όπου και αν προέρχεται».

Ανακοινώνει Αλτίντοπ η Ρεάλ!!

Μετά την απόκτηση του Νούρι Σαχίν από την Ντόρτμουντ η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα (16/05) και την απόκτηση του Χαμίτ Αλτίντοπ από την Μπάγερν.
Το συμβόλαιο του Τούρκου διεθνή ποδοσφαιριστή με την Μπάγερν ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν και οι φήμες που ήθελαν τη «βασίλισσα» να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του φαίνεται ότι βγαίνουν αληθινές. Σύμφωνα με την As ο Αλτίντοπ θα αποχαιρετήσει το κοινό της «Αλιάνζ Αρένα» στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα με αντίπαλο την Στουτγκάρδη, στην οποία δε θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, και στη συνέχεια η Ρεάλ θα ανακοινώσει και επίσημα την απόκτησή του.
Ο 28χρονος άσος, που αγωνίζεται στους Βαυαρούς από το 2007, έχει τον ίδιο μάνατζερ με τους Οζίλ και Σαχίν και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μαδριλένους μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Με το ένα... πόδι στην Football League 2 o Γάζωρος!!

Την τελευταία κουβέντα στο φετινό πρωτάθλημα του Α’ Ομίλου της Δ’ Εθνικής θα την... πει ο Εθνικός, που μετά το «στραβοπάτημα» του Ορφέα Ξάνθης, έχει πλέον τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της ανόδου.
Είναι γεγονός πως η φετινή αγωνιστική περίοδος στο συγκεκριμένο Όμιλο, συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών, με συνεχείς εναλλαγές σκηνικού στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, «σκαμπανεβάσματα» και έντονο ανταγωνισμό. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά ενώ το... νήμα θα κριθεί, στην ομάδα, που όπως αποδεικνύεται, το θέλει πιο πολύ!
Οι Σερραίοι ήταν από την αρχή ξεκάθαροι και συμπεριλαμβανόταν πάντα μέσα στις βλέψεις τους η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσες φορές και αν απομακρύνθηκαν από την κορυφή, ποτέ δεν εγκατέλειψαν την πίστη και τη μάχη, και αυτό φάνηκε στην εξέλιξη του χρόνου αλλά και στο ότι ήταν εκεί όταν έπρεπε, εκμεταλλευόμενοι «στραβοπάτημα» των αντιπάλων τους.
Αυτή τη στιγμή κρατάνε στα χέρια τους την άνοδο στην FootballLeague2 και για να τη χάσουν, σίγουρα θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν». Και εξηγούμε... Γάζωρος και Ορφέας Ξάνθης ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Φαινομενικά και οι δύο έχουν εύκολο έργο, μια και υποδέχονται στις έδρες τους , τους ουραγούς Νέστο Χρυσούπολης και Πανδραμαϊκό. Με πιθανή νίκη και των δύο, όλα θα κριθούν στην ισοβαθμία, με τους Σερραίους να υπερτερούν. Οπότε, ο Ορφέας μπορεί να ελπίζει μόνο με νίκη δική του και ήττα του Γάζωρου, πράγμα απίστευτα δύσκολο, στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι πιθανά.
Το σίγουρο είναι πως ο Εθνικός δε θα αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη ενώ ήδη ετοιμάζει τη φιέστα του για την προσεχή Κυριακή, με στόχο να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδό μαζί με τον κόσμο του. Γι’ αυτό και στην ομάδα, διατηρούν τους τόνους χαμηλούς, συνεχίζουν την προετοιμασία τους και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, στο τελευταίο τους παιχνίδι στην Δ’ Εθνική!

Σφήνα Ιντερ για Μπόατενγκ!!

Εναν νέο μεταγραφικό στόχο έχει πλέον η Ιντερ. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι Νερατζούρι καλοβλέπουν τον Γκανέζο κεντρικό μέσο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, εκ των κορυφαίων της Μίλαν στη σεζόν.
Οπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Sky Sport Italia και της Corriere dello Sport, ο χαφ που αγωνίζεται δανεικός στην Μίλαν βρίσκεται στο στόχαστρο της συμπολίτισσας, Ιντερ. Ο 24χρονος έκανε καταπληκτική σεζόν με 25 συμμετοχές και τρία γκολ στην Serie A και οι Νερατζούρι παρακολουθούν τις εξελίξεις και θέλουν να κάνουν κίνηση σε περίπτωση που οι πρωταθλητές δεν τα βρουν με την Τζένοα, η οποία έχει τα δικαιώματά του.

Ο Μπόατενγκ είχε δηλώσει ότι αυτό που θέλει είναι να μείνει στην Μίλαν, όμως ακόμα το μέλλον του δεν έχει ξεκαθαριστεί. Ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, τόνισε την Δευτέρα (09/05) ότι οι Ροσομπλού δεν θα κάνουν δώρα στους Ροσονέρι, όμως ο τεχνικός διευθυντής των Μιλανέζων, Αλμπέρτο Μπράιντα, ξεκαθάρισε ότι ο Γκανέζος θα αποκτηθεί το καλοκαίρι με κανονική μεταγραφή.

*Η Μίλαν έχει ήδη αποκτήσει τον Ταγέ Ταϊβό από την Μαρσέιγ και τον Φιλίπ Μεξές από την Ρόμα, αμφότερους με ελεύθερες μεταγραφές.

Χωρίς Καβάνι η Νάπολι στο τέλος!!

Η Νάπολι θα δώσει τα δύο τελευταία παιχνίδια στη σεζόν χωρίς τον Έντισον Καβάνι, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής λίγκας.
Η σεζόν έλαβε πρόωρο τέλος για τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος θα χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της Νάπολι στη Σέριε Α, καθώς τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών. Ο Καβάνι αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι των Ναπολιτάνων με αντίπαλο την Λέτσε, που τελείωσε με νίκη της δεύτερης 2-1.
Ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 τέρματα τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την ενέργειά του να χτυπήσει ειρωνικά στην πλάτη τον διαιτητή της αναμέτρησης Πάολο Βαλέρι μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73' της αναμέτρησης. Η Νάπολι φιλοξενεί την Ίντερ για την 37η αγωνιστική, ενώ αγωνίζεται στο Τορίνο απέναντι στην Γιουβέντους για την τελευταία.

Γουίντερς: «Σκληρά με Ολυμπιακό»

Πεπεισμένος πως ο Άρης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον Ολυμπιακό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις των πλέι οφ, δηλώνει ο Μπρένταν Γουίντερς.
Μιλώντας στον «ΑΡΗΣ FM» ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε αρχικά στα ματς με το Μαρούσι: «Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι μας εξέπληξαν. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο καλά διαβασμένοι και τοποθετημένοι στο παρκέ για να μας αντιμετωπίσουν, ειδικά με την άμυνα πάνω στον Μπάγκαριτς την οποία αντιμετώπισαν πολύ καλά.Το τεχνικό τιμ όμως έκανε κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες μας βοήθησαν στα δύο επόμενα παιχνίδια να δείξουμε τη δύναμη που έχουμε σαν ομάδα και να πάρουμε την πρόκριση. Δεν θέλαμε να τελειώσει τόσο νωρίς η χρονιά. Μας έκανε καλό ο τρόπος που κύλισε η σειρά των αγώνων. Η ήττα στο πρώτο παιχνίδι μας έκανε πιο σκληρούς. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών που συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Θεωρώ πως ο τρόπος που προκριθήκαμε θα μας βοηθήσει στη συνέχεια των πλέι οφ», δήλωσε.
Όσο για την σειρά των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό σημείωσε: «δεν έχω παίξει εναντίον του μέχρι στιγμής. Άκουσα όμως πολύ καλά λόγια. Το γεγονός ότι είναι αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής μαρτυρά ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Θα παλέψουμε σκληρά εναντίον τους, θα δουλέψουμε πάνω στο παιχνίδι τους και όταν ξεκινήσει η σειρά των παιχνιδιών θα διεκδικήσουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Κλείνοντας μίλησε για τον δικό του βαθμό ετοιμότητας: «Είναι αλήθεια ότι άργησα να μπω στο κλίμα της ομάδας. Όσο περνάει ο καιρός όμως νιώθω καλύτερα, είμαι ο εαυτός μου και θέλω να προσφέρω. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Νίκλας Μπέντνερ – Είμαι Ο Καλύτερος, Θέλω Μπαρτσελόνα!!

Το ότι ο Νικολάκης ο Μπέντνερ έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του δεν είναι δα και κανένα νέο. Μιλάμε για τον Δανό υπεραστέρα που ασούμε έχει πει ότι θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα ο παλίκαρος, τον Απρίλη του 2010 είχε πει το αμίμητο «αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, θα σας πω πως είμαι. Όταν βλέπω άλλους επιθετικούς να σκοράρουν πολύ, συνειδητοποιώ πως πρέπει κι εγώ να σκοράρω μερικά τέρματα, αλλά κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού μου είναι σωστά». Με άλλα λόγια, τα έχει όλα ασούμε, εκτός από το γκολ, που πολλοί θα έλεγαν πως είναι το πρώτο που θες αν θες να λέγεσαι σεντρε φόρης.

Πως λέμε την έχω δει και είμαι καλά ασούμε; Ένα τέτοιο πράμα. Όμως από τον Απρίλη του 2010 και έπειτα, ο Νικόλας δεν είχε κάνει κάποια εξίσου σημαντική δήλωση. Θα μου πείτε ότι ίσως αυτό οφείλεται στο ότι έχει αφοσιωθεί στο να βελτιώνει το μόνο στοιχείο του παιχνιδιού του που δεν του επιτρέπει να συγκρίνεται με έναν Ρούνεη, έναν Βίγια, έναν Ιγκουαήν ή έναν Λουκάκου ακόμα-ακόμα. Βασικά τον Λουκάκου τον έβαλα εκεί γιατί θέλω να προβώ σε μια ανακοίνωση.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. Φέτος συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια παραμονής του Ρομέλο Λουκάκου στα δεκαεπτά του χρόνια. Ως ένα γεγονός αξιοπρόσεκτο και θαυμαστό, καλουκαλείστε όλοι στο γκαλά που θα γίνει στο κέντρο ηλικιωμένων Παγκρατίου όπου θα γιορτάσουμε την Λουκάκια δεκαπενταετία των δεκαεπτά και θα ακούσουμε τις ομιλίες των εξίσου αγέραστων και αιώνια νέων Ντενίση, Σαπουντζάκη, Μπομπαντίγια και Ντιέ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται φιάλες οξυγόνου για όσους τις έχουν ανάγκη.

Και επιστρέφουμε. Ο Νίκος λοιπόν έχοντας φορτώσει με εννέα ολάκερα γκολ τα αντίπαλα δίχτυα σε είκοσι οχτώ αξέχαστες εμφανίσεις, είπε να βγει να πει το κομμάτι του, δικαιωμένος καθώς ένιωθε πως ότι λέει ασούμε με το στόμα, το αποδεικνύει με πράξεις.
Είμαι πολύ τσαντισμένος να πούμε, εδήλωσε επειδής ο Βενγκερζ με έχει βάνει να παίζω στα άκρα και καθόλου δεν μου πάει. Μπάι δε μπάι, η κίνηση χρησιμοποίησης του Νικόλα στις πτέρυγες είναι όμοιας σοφίας με το αλησμόνητο κάμεο του Παντελή Καπετάνου στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, σε εκείνο το μαγικό ματς με τσι Μίλαν στο Ίταλι. Αλλά αυτό δεν έχει να πει. Έχει να πει όμως ο Νικόλας. Διατί χωρίς να ξέρουμε το γιατί, εδώ και καιρό ο Νικόλας ακούγεται ότι βρίσκεται στο μεταγραφικό τεφτέρι της Μπάγερν του Μονάχου, επειδής εδώ που τα λέμε αν υπάρχει ένας αντι-Κλόζε παγκοσμίως, αυτός είναι ο Νικόλας. Άντε και ο Αμπντουραχμάνι της ΑΕΚ. Ίσως και ο Μπαχά. Αλλά μέχρι εκεί.

Τόνε ρωτάνε λοιπόν τον Νικόλα, ρε συ Νικόλα, ακούγεται ότι σε θέλει η Μπάγερν. Τι λες;

Τι να πω, τους λέει. Λέω ότι δεν είμαι εγώ για τα μούτρα τους. «Αν είχα εγώ την επιλογή» είπεν ο ρήτορας, «θα πήγαινα την Μπαρτσελόνα. Δεν είχα ποτέ είδωλα στο ποδόσφαιρο (προφανώς Νικόλα μου) αλλά αν μπορούσα να παίξω με έναν ιδανικό συμπαίκτη αυτός θα ήταν ο Τσάβι και ο Ινιέστα». Αφήνουμε όξω το γεγονός ότι λέει για έναν παίκτη και αναφέρει δύο. Είναι λίγο σαν τους ταρίφες που τους λες «Πατήσα πάω» και σου λένε, «μπέκα. Μια Αγίους Αναργύρους πάμε, μια Γουδί και μια Πετρούπολη την κυρία και φύγαμε». Ένα ζητάς, πολλά παίρνεις. Το θέμα είναι πως ο τύπος δεν το λέει σε φάση Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Και καλά, άη χαβ ε ντρημ. Ο τύπος το λέει τύπου, άντε το είπα τώρα, που είναι αυτός ο χαλβάς ο Γκουαρδιόλα να έρθει να με πάρει από εδώ χάμω να παίξω μπαλάρα να πάρουμε σε μια χρονιά δεκατρία κουπέτα;

Για ετούτο τον αγαπάμε. Γιατί δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται τόσο τρίζας, δεν έχει τίποτα στο παιχνίδι του που να σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με μια βερσιόν Φαν Μπάστεν για την νέα εποχή, αλλά αυτός το πιστεύει οπότε εσύ και οι λοιποί να πάτε να πνιγείτε. Ο Νικόλας κάνει κουμάντο. Ο τύπος είναι ο Νίνο του ποδοσφαίρου.

Εξώφυλλο ημέρας: Και η σαπίλα στο μυαλό συνεχίζεται. Δηλαδή επειδή δεν τιμωρήθηκαν για τα καφριλίκια κάποιοι άλλοι, να μην τιμωρηθούμε ούτε εμείς. Αφού δεν ξεκίνησε η τιμωρία από αυτούς γιατί εμείς; Άρα, με αυτήν την λογική να μην τιμωρηθεί ποτέ κανένας, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος ατιμώρητος πιο πίσω από εμάς χρονικά. Να συνεχίσουμε λοιπόν να τα κάνουμε όλα σκατά και να μένουν όλοι ατιμώρητοι. Συγκλονιστική σκέψη και μπράβο για μια ακόμη φορά στην Ώρα, που με κάνει να αισθάνομαι ότι σε κάποια φάση της ζωής μου πρέπει να αλλάξω ομάδα και πρωτάθλημα. Το να υποστηρίζεις πλέον κάποια ελληνική ομάδα με τόσα σκατένια μυαλά να έχουν άποψη και θέση δεν είναι καν αστείο. Είναι σιχαμένο. Α ναι. Και βέβαια η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Που ακούστηκε άλλωστε μια ομάδα να έχει ευθύνη για τις μαλακίες που διαπράττει ο λαός της; Ανήκουστο. Ε ρε που σας άφησαν να πάρετε και απολυτήριο δημοτικού.  
Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera φίλες και φίλοι!! Come stai? Πλούσιο το κουπόνι σήμερα και οι επιλογές πολλές!! Επειδή με ενημέρωσαν ότι αύριο στην mama Grecia θα έχει απεργία προτείνω και αυριανούς αγώνες!! Avanti να δούμε τι έχουμε για σήμερα:


Μετς-Χάβρη 1 (1,71)
Λούτον-Ρέξαμ 1 (1,69)
Σεντ Ετιέν-Λιλ Under(1,67)
Μάλαγα Σπόρτινγκ Χιχόν 1 (1,69)
Σαντατέρ-Ατλέτικο Μαδρίτης Over (1,75)
Λα Κορούνια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (2,34)
Σοσό-Μονακό 1 (2,14) ή G/G (1,85)

Και σε συστηματάκι 3-4-5
Σατόρου-Ανζέ 2 (3,05)
Μονπελιέ-Λοριάν 2 (3,05)
Παλέρμο-Μίλαν Χ (3,43)
Ζυρίχη-Βασιλεία 2 (2,66)
Οσέρ-Λυών 2 (2,16)

Grazie mille!! Ciao bella!!