Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας θεωρεί τουρκικά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!

Σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριότητας στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας θεωρεί τουρκικά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!
Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας παράνομα κατέχει τα δύο αυτά νησιά τα οποία-όπως είπε- ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και με βρετανικούς χάρτες του 1947. Ο Ζειμπέκ είπε μάλιστα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί που πηγαίνουν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι παράνομοι αφού παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε τουρκικά εδάφη.
Επέπληξε δε τον Ερντογάν που “επιτρέπει την παρανομία αυτή”. Ο Αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας προχώρησε και σε απειλές λέγοντας: "Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο".
Θυμήθηκε και την υπόθεση των Ιμίων και της απομάκρυνσης της ελληνικής σημαίας κάνοντας λόγο για “ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης" των Τούρκων. “Τότε η σημαία κατέβηκε” , είπε ο Ζειμπέκ.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας είναι από τα παραδοσιακά κόμματα της γειτονικής χώρας. Εχει ιδρυθεί το 1946, καλύπτει την Κεντροδεξιά και στις προηγούμενες εκλογές έλαβε το 6%. Ούτε ο Ζειμπέκ θα πρέπει να θεωρείται ένας “γραφικός” εθνικιστής Τούρκος. Εχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις του “διαλλακτικού” Τουργκούτ Οζαλ και του Γκιλντιρίμ Ακμπουλούτ.
Παρότι μικρό κόμμα και παρά το ότι πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκίας, η ευθεία αμφισβήτηση στα δύο ελληνικά νησιά, δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μεμονωμένο γεγονός αν σκεφτέι κανείς ότι τα τελευταία χρόνια, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι τα “αγαπημένα” των παραβιάσεων των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: