Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Δεν θα γίνει ο Ηρακλής εξιλαστήριο θύμα»

«»Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους φίλους του Ηρακλή, όλους τους αθλητές του συλλόγου και φορείς της Μακεδονίας, να παραβρεθούν στην πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης εξέδωσαν οι οπαδοί της ομάδας.

«...καλούμε στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους όλους τους αθλητές του συλλόγου, πρώην και νυν, το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, τους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων σε ειρηνικό συλλαλητήριο...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Μετά την άδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, ο Ηρακλής μας, το ιστορικότερο και αρχαιότερο σωματείο της πόλης της Θεσσαλονίκης καταδικάζεται στη Β' Εθνική με συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό και τον κοινωνικό αφανισμό από τον αθλητικό βίο.  Η μακρά αναμονή του σκεπτικού της απόφασης στην οποία ο πρόεδρος της επιτροπής, πρώην ανώτατος δικαστής του Αρείου Πάγου έχει εξ' αρχής διαχωρίσει τη θέση του κάνοντας δεκτή την έφεση, σε αντίθεση με τους δύο υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι καταδίκασαν τον Ηρακλή.

Η οικονομική κατάσταση του Ηρακλή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υστερεί σε σχέση με άλλες ομάδες της Α΄ Εθνικής, οι οποίες παρουσιάζουν είτε περισσότερα χρέη είτε λιγότερα έσοδα. Η ανυποληψία της ΕΠΟ και η συνακόλουθη καχυποψία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων για σύγκρουση σκοτεινών συμφερόντων άλλων ομάδων που έχει σαν αποτέλεσμα τη παλλαϊκή πλέον απαίτηση να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι απευθείας από τη Βουλή. Τέλος και κυρίαρχα το αίσθημα δικαίου που υπαγορεύει την καθολική εφαρμογή των νόμων και όχι την επιλεκτική εφαρμογή τους πάνω στους οικονομικά αδύναμους. Μας οδήγησαν σήμερα στην απόφαση συγκρότησης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση του Ηρακλή και τη παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Για αυτό καλούμε στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους όλους τους αθλητές του συλλόγου, πρώην και νυν, το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή, τους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων σε ειρηνικό συλλαλητήριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι συμμετέχουνε σε ένα δίκαιο αγώνα και δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε και θα διασφαλίσουμε την εκδήλωση για να μην την εκμεταλλευτούνε άτομα ξένα με τα συμφέροντα του Ηρακλή. Ως φίλαθλοι του Ηρακλή, ως πολίτες της Θεσσαλονίκης, ως Μακεδόνες, μα πάνω από όλα ως Έλληνες δεν επιτρέπουμε να γίνει ο Ηρακλής για ακόμη μια φορά η εξιλαστήριο θύμα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Συντονιστική επιτροπή 1. Παναγιώτης Ψωμιάδης (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), 2. Ιωάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), 3. Βασίλης Χατζηπαναγής (Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής), 4. Στέφανος Σωτηρόπουλος (Εκπρόσωπος των φιλάθλων), 5. Νίκος Ατματζίδης (Πρώην Πρόεδρος Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ), 6. Κώστας Αιδινίου (Πρόεδρος Παλαίμαχων ΗΡΑΚΛΗ, πρώην Διεθνής ποδοσφαιριστής). 7. Λάκης Παπαιωάννου (Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Διεθνής ποδοσφαιριστής), 8. Αναστασία Κελεσίδου (Ολυμπιονίκης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: